Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
jarobot

#111476 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

BijesniPuz wrote: 05/02/2021 15:13 Upravo tako..
Telemach prvo na sudu treba dokazati da je raskid ugovora nelegalan i da korisnici trebaju platiti penale..
Ukoliko ne dokaze, ne moze ni naplatiti to sto pokusava..

Naravno, sve ide po onoj da se nas narod plasi suda i prijetnji i da odmah pristane da plati penale...
U svakom slucaju telemach profitira sa ovim sto radi..
Pod 1.. samo odredjeni dio korisnika je raskinuo ugovor. neki su imali par mjeseci neki mozda vise, tako da to nije neki gubitak..
Pod 2. ovi sto su ostali, placaju i dalje za arene iako ih nema u ponudi, i kad se sracuna broj korisnika puta koliko je arena bila, dobije se lijep iznos..
Pod 3. Neki su pristali na nagodbu, uz ove ili one benefite, ali uz uslov da produze ugovor na 24 mjeseca, tako da su ih svejedno zadrzali jos 2 godine..

Kad se podvuce crta, telemach je u plusu i pored ovih prekinutih ugovora, i sigurno nece krenut sa tuzbama u kojima moze izaci kao gubitnik.
I ti kao korisnik BHTelekom MojaTV došao na telemah temu objašnjavati zakon Telemah korisnicima. :D :D :D :D :-)
Boga ti jesi li odjavo Flix i prijavo HBO premium :D :D :D :D
Nedzada

#111477 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada »

Telemach wrote: 05/02/2021 12:53
Nedzada wrote: 05/02/2021 08:08 @Telemach

Javite svojima da će dobiti reklamaciju računa.
Tražiću račun bez stavke pod brojem tri -
ZAOKRUŽIVANJE .... količina 1
Zdravo @Nedzada,
Možete nam pisati u pp ili na e-mail kao i pozivati na naše brojeve 1360/080031111, rado ćemo provjeriti sve što je potrebno.
Stojimo Vam na raspolaganju.
Pa evo pitam kakvo je dodavanje pod stavkom 3 na rsčunu ZAOKRUŽIVANJE na veću decimalu?

Gdje to ima?
Demonijak

#111478 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Demonijak »

hebo majku ja sam na poziv cekao 20 dana, a nedzada frku digla zbog 2 feninga i odma se urgira :lol:

salim se naravno, malo sale za ovu isfrustriranu raju pa da se oraspoloze malo.
typeOnegative

#111479 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

nisam niciji advokat , al jel uopce znas kako funkcionira zaokruzivanje ? ako je broj blizi vrijednosti 0 ili 5 , npr 71,22 ili 71,57 onda se ide na zaokruzivanje u minus , a kad je blizi vecoj onda u plus . Koji klinac ste toliko sitnicavi :-)
imam racune gdje se radilo i jedno i drugo tako da ... slika govori hiljadu rijeci

Image
fusion_ba

#111480 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Naravno. Kao da se ljudi prvi put susrecu s tim.
Meni je igrom slucaja zaokruživanje - 0,01. Ranije bilo obrnuto
zubi

#111481 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zubi »

Ima li jos neko problema sa placanjem racuna preko Telamchove stranice?

Stalno mi prijavljuje gresku...
red evil

#111482 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by red evil »

Ja sam ostao Telemachu jer mi treba dobar net zbog posla i uzeo sam EON box. Manje više sam zadovoljan ali imam jedan mali problem. Kanali se krenu sami mijenjati, mislim da je to nešto do daljinskog. Uđe u neki loop i samo mijenja kanale i nakon nekog vremena stane.
Telemach

#111483 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zubi wrote: 05/02/2021 19:45 Ima li jos neko problema sa placanjem racuna preko Telamchove stranice?

Stalno mi prijavljuje gresku...
Zdravo @zubi,
Izvinjavamo se zbog poteškoća koje su se pojavile u korištenju servisa. Ljubazno Vas molimo da nam dostavite korisničke podatke u inbox, rado ćemo izvršiti provjeru i dostaviti Vam direktni link za online plaćanje. Stojimo Vam na raspolaganju.
typeOnegative

#111484 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

red evil wrote: 05/02/2021 20:03 Ja sam ostao Telemachu jer mi treba dobar net zbog posla i uzeo sam EON box. Manje više sam zadovoljan ali imam jedan mali problem. Kanali se krenu sami mijenjati, mislim da je to nešto do daljinskog. Uđe u neki loop i samo mijenja kanale i nakon nekog vremena stane.
A zvoni na daljinski , ali ne mora znaciti . Prvo pogledaj jel box na zadnjem updateu (android verzija 9 ) , ako jeste onda ga malo iskljuci iz struje pa ponovo ukljuci da se dozove . Mozda je ubagov˙o malo . Ako ni to ne pomogne obrati se @Telemach , sta ces drugo :thumbup:
Billy The Pljuc

#111485 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Billy The Pljuc »

:lol: :lol: :lol:

Večeras baš krenulo, javio mi se RAK povodom prigovora upućenog na Telemach d.o.o. i naravno stavio se na njihovu stranu, iskreno nisam ni sumnjao da će se nešto drugačije odigrati u najkorumpiranijoj zemlji na svijetu. Ne lezi vraže javi se i Telemach d.o.o. sa slijedećim:

"Poštovani,

Nakon Vašeg zaprimljenog prigovora, agenti Tima za brigu o korisnicima su Vas kontaktirali i postigli dogovor o nastavku saradnje te Vam se još jednom želimo iskreno zahvaliti na dosadašnjoj podršci koju ste nam pružali kao naš vjerni korisnik.

Uz sve izazove sa kojima se suočavamo, Telemach BH će nastaviti da kontinuirano provodi aktivnosti, kako bi svoju programsku listu učinio što kvalitetnijom i gledanijom.

Naša glavna misija je zadovoljstvo naših korisnika, potrudit ćemo se opravdati ukazano povjerenje.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,

Vaš Telemach Tim"

:lol: :lol: :lol:

Fakat niđe veze su, niti smo postigli kakav dogovor niti su oni sami ostavili mogućnost za isto. Doduše moji zahtjevi pretpostavljam, njima jesu bili "nemogući", niti sam tražio neko veće umanjenje računa niti neke dodatne usluge u vidu novih kanala i slično, Premium sam korisnik i fakat mi nemaju šta ponuditi. Sve što sam tražio jeste ili da vrate uslugu u potpunosti (otpalo jer neće da vraćaju Arene u programsku šemu) ili raskid ugovora sa opcijom nastavka saradnje bez ugovornih obaveza.

Pretpostavljam da ih je stav RAK-a okuražio da se oglase a s obzirom da im do isteka januara nisam vratio opremu i otkazao saradnju možda kontaju da smo "postigli dogovor". Ovo je ujedno i smiješno i žalosno i fakat mi nije jasno da neko tamo može konstruisati ovakve mailove i obraćati se nekome sa pretpostavkom da se obraća nekome sa smanjenom moći percepcije svog okruženja i vremena u kojem živi (da ne napišem glupom).

Druže ili drugarice @Telemach,

Javi molim te ovim svojim u centrali da nema potrebe za "slanjem ljubavnih poruka" ili dopisivanjem bilo kakve prirode. Odgovorio sam im na ovu glupost a evo i tebe molim da im preneseš, ostajem vaš korisnik dok mi ne istekne period na koji sam se obavezao potpisivanjem aneksa ugovora i nakon toga vam vraćam opremu koju sam dobio na korištenje kako se isto podrazumijeva u aktima propisanim sa vaše strane. Samim odnosom prema meni kao vašem korisniku u proteklih par mjeseci ste pokazali i dokazali da moje povjerenje više ne zaslužujete i generalno nije tragično ostati bez jednog korisnika nakon više od deset godina saradnje isto kao što ni meni nije tragično bilo ostati bez mogućnosti gledanja omiljenih sadržaja koje ste vi tek tako prestali da emitujete.

Hvala unaprijed i svako dobro ti želim.
Leverage

#111486 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

Da, o tome se radi. Dvije godine (ili manje) će proći, a ljudi neće zaboraviti ovo. E onda će biti qq lele.
odmor

#111487 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Trio Light 57,50+telefon.. 24mjeseca.. nude mi
1. dodatni prijemnik - odbio
2. da mi zamjene cisco za ube modem - odbio

Ima li da je ko proso bolje, da su mu dali bolju ponudu ili da su se pijacarski natezajuci nagodili bolje?
Moze i u PM.
Nedzada

#111488 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada »

odmor wrote: 05/02/2021 22:54 Trio Light 57,50+telefon.. 24mjeseca.. nude mi

Ima li da je ko proso bolje, da su mu dali bolju ponudu ili da su se pijacarski natezajuci nagodili bolje?
Moze i u PM.
Ima i opcija da dobiješ 15 ili 20% popusta na prvu godinu.
drug_profi

#111489 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Leverage wrote: 05/02/2021 22:50 Da, o tome se radi. Dvije godine (ili manje) će proći, a ljudi neće zaboraviti ovo. E onda će biti qq lele.
Krizni menadzment je zasluzio nogu u guzicu u Telemahu. Uspjeli su losu situaciju dovesti do jos gore
123bih123

#111490 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by 123bih123 »

odmor wrote: 05/02/2021 22:54 Trio Light 57,50+telefon.. 24mjeseca.. nude mi

Moze i u PM.
Pa iskreno nemaju ti sta bolje ponuditi. Premium paket meni je umanjen 20% na godinu dana i 65 Km placam. Znaci razlika 8 KM je trenutno između mog i tvog paketa. Sta god tebi ponude vise nece im se isplatiti. Logicno je sto si veci paket vece pogodnosti imas(tako bi trebalo biti).

Ubee modem nije los izbor. Dobijas mogucnost da brzinu koju na lan kablu imas koristis i preko wifi-a.
odmor

#111491 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Hvala vam obojici na odgovoru.
Tiger 033

#111492 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Leverage wrote: 05/02/2021 22:50 Da, o tome se radi. Dvije godine (ili manje) će proći, a ljudi neće zaboraviti ovo. E onda će biti qq lele.
Za dvije godine će biti prodan... izgubili su ugled,kredibilitet,varaš,,lažeš i onda očekuješ lojanost korisnika...šta ima ono ‼️‼️‼️
Nema tog benefita koji mi mogu ponuditi da produžim ugovor nakon isteka istig... samo zbog ovakvog odnosa
JimmyB

#111493 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by JimmyB »

Vidim ja da je RAK preuzeo ulogu pravnog savjetnika. Logicno, sa direktoricom koja je diplomirala englesku literaturu. A na ugovoru sa Telemachom lijepo na kraju pise da je u slucaju spora nadlezan RAK. Malo su se zanijeli, postali su tumaci obligacionog prava. Vjerovatno ih je Telemach fino podmazao pa su odlucili da ih brane po svaku cijenu.
homar

#111494 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by homar »

Tiger 033 wrote: 06/02/2021 07:17
Za dvije godine će biti prodan... izgubili su ugled,kredibilitet,varaš,,lažeš i onda očekuješ lojanost korisnika...šta ima ono ‼️‼️‼️
Nema tog benefita koji mi mogu ponuditi da produžim ugovor nakon isteka istig... samo zbog ovakvog odnosa
Upravo tako, ukoliko misle da će ih neki politički subjekt tipa RAK zaštititi, grdno se varaju. Po njihovoj logici i tumačenju RAK-a mogu ukinuti sve TV kanale, ostaviti samo Pink-ove i to je OK, to je po njima mijenjanje programske šeme. Malo su se prevarili, dolaze neki novi klinci, radije ću biti bez nekog dijela usluge ali da me neko poštuje kao korisnika i da bude iskren prema meni.
crnivrag

#111495 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach BH: Ponosni smo zbog plasmana košarkašica na Evropsko prvenstvo

Image

Košarkašice Bosne i Hercegovine ostvarile su historijski sportski uspjeh plasiravši se poslije 22 godine na Evropsko košarkaško prvenstvo.

Svi mi u Bosni i Hercegovini ponosni smo zbog njihove hrabre i požrtvovane igre, jer su košarkašice ostvarile san svake reprezentacije pružajući maksimum na košarkaškom terenu.

Želimo da uputimo najiskrenije čestitke sjajnim djevojkama i njihovoj kapitenki Milici Deuri na maestralnoj igri i ostvarenim pobjedama, a također i selektoru Goranu Loji na mudrom rukovođenju svojim timom.

Čestitke, naravno, upućujemo i Košarkaškom Savezu Bosne i Hercegovine, čija podrška je bila od ključnog značaja za ostvarenje ovog velikog sportskog uspjeha.

Svi mi u kompaniji Telemach BH ponosni smo što smo generalnim sponzorstvom doprinijeli da ženska košarkaška reprezentacija ima adekvatne uslove da učestvuje na najprestižnijim takmičenjima. Sigurni smo da će sjajne košarkašice obradovati sve ljubitelje sporta u Bosni i Hercegovini lijepim vijestima i dobrim rezultatima i sa Evropskog prvenstva u Španiji i Francuskoj.

Želimo im puno uspjeha!
Obavijest na Klix portalu
REDDEVILS

#111496 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

@Telemach
Imam problem sa online placanjem ne prolazi mi transakcija tj. izbaci gresku :)
Molim vas popravite to da mogu platiti posljednji racun :)
Telemach

#111497 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

REDDEVILS wrote: 06/02/2021 11:18 @Telemach
Zdravo REDDEVILS,
Izvinjavamo se ukoliko je došlo do poteškoća.
Molimo Vas dostavite nam e-mail adresu rado ćemo provjeriti i poslati Vam ponovo link za online plaćanje.
Za dodatna pitanja i informacije, stojimo Vam na raspolaganju.
REDDEVILS

#111498 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Telemach wrote: 06/02/2021 12:11
Zdravo REDDEVILS,
Molimo Vas dostavite nam e-mail adresu rado ćemo provjeriti i poslati Vam ponovo link za online plaćanje.
Poslao 🙂
Telemach

#111499 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

REDDEVILS wrote: 06/02/2021 12:40
Telemach wrote: 06/02/2021 12:11
Zdravo REDDEVILS,
Poslao 🙂
@REDDEVILS na saradnji.
Nalog za slanje linka za online plaćanje poslali smo na dostavljenu e-mail adresu.
messilla

#111500 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by messilla »

Jel nekome stigao e-račun?
Last edited by messilla on 06/02/2021 16:25, edited 2 times in total.
Locked