SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

malocvijece

#42476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by malocvijece »

zposao wrote: 04/01/2021 14:29 Ne bih se složio sa komentatorima koji ismijavaju neznanje .

Danas je možda čak i teže doći do kvalitetnih informacija nego prije. Doslovno smo bombardirani smećem od informacija da se tesko probiti kroz šumu i naći rmaciju kada ti treba. Opet na stranu to što su se neke stvari trebale učiti u školi.

Wikipediju, YouTube kanal, blog, web stranicu, itd.. danas može napraviti bilo koja budala. Tako da ne znaci ako nešto procitas na nekoj stranici na internetu da je 100% kredibilno.

Tako da iako živimo u informacijskom dobu gdje je naizgled sve na par klikova od nas, mislim da se pogotovo mlađim generacijama teško snaći u sumi informacija i naći kredibilan izvor kojemu će vjerovati.

Nemojte mi samo sada pisati kako bi svako koga zanima nešto trebao otići na stranice fakulteta pa skinuti građu citavog semestra pa kući pročitati. Može se i to. Ali to vise nije "dva klika" nego dani i mjeseci proucavanja materije. Praktički bi onda svako trebao dobiti diplomu ako je u stanju sam kući preko interneta bez pomoći savladati fakultetsku građu sa razumijevanjem.
Malo sam skratila citat da lakše repliciram.

Kakva crna fakultetska građa? Fakultet se završava da bi bio sposoban baviti se nekim poslom. Ne samo da znaš. I zato se ne može naći tek tako na internetu.

Govorimo o nekim općim činjenicama. Zaista je teško se snaći u moru i informacija. Zato imamo ljude koje pitamo gdje šta da nađemo i šta nas zanima. Evo, imaš na forumu ljude kojima e bavi raznim poslovima. Izvan foruma još više.

Ono što je forumaš Splinter objasnio prije nekoliko stranica nije fakultetska građa. To je pojednostavljeno objašnjenje za nas koji se ne bavimo medicinom i fiziologijom. A otvorilo mi je oči. Nisam znala za ovu mišićnu obamrlost dok je mozak još svjestan. Bogami, zapamtit ću to dobro :sad:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#42477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

klaki wrote: 04/01/2021 14:52 Šta je boomeri šta ste uzeli mjeriti dužinu falusa na ovoj temi. Kada bi vani ugrijalo na 60C+, možda bi i bio prosječne veličine.
ko bi cistio snijeg po toj vrucini :lol:
NediM17

#42478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by NediM17 »

"Bez ornela tanki i kruti, sa ornelom meHki i elastiĆni".
Zato samo VEP. :D

https://www.vep.rs/
redhat

#42479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by redhat »

malocvijece wrote: 04/01/2021 14:55
zposao wrote: 04/01/2021 14:29 Ne bih se složio sa komentatorima koji ismijavaju neznanje .

Danas je možda čak i teže doći do kvalitetnih informacija nego prije. Doslovno smo bombardirani smećem od informacija da se tesko probiti kroz šumu i naći rmaciju kada ti treba. Opet na stranu to što su se neke stvari trebale učiti u školi.

Wikipediju, YouTube kanal, blog, web stranicu, itd.. danas može napraviti bilo koja budala. Tako da ne znaci ako nešto procitas na nekoj stranici na internetu da je 100% kredibilno.

Tako da iako živimo u informacijskom dobu gdje je naizgled sve na par klikova od nas, mislim da se pogotovo mlađim generacijama teško snaći u sumi informacija i naći kredibilan izvor kojemu će vjerovati.

Nemojte mi samo sada pisati kako bi svako koga zanima nešto trebao otići na stranice fakulteta pa skinuti građu citavog semestra pa kući pročitati. Može se i to. Ali to vise nije "dva klika" nego dani i mjeseci proucavanja materije. Praktički bi onda svako trebao dobiti diplomu ako je u stanju sam kući preko interneta bez pomoći savladati fakultetsku građu sa razumijevanjem.

Kakva crna fakultetska građa? Fakultet se završava da bi bio sposoban baviti se nekim poslom. Ne samo da znaš. I zato se ne može naći tek tako na internetu.

Govorimo o nekim općim činjenicama. Zaista je teško se snaći u moru i informacija. Zato imamo ljude koje pitamo gdje šta da nađemo i šta nas zanima. Evo, imaš na forumu ljude kojima e bavi raznim poslovima. Izvan foruma još više.

Ono što je forumaš Splinter objasnio prije nekoliko stranica nije fakultetska građa. To je pojednostavljeno objašnjenje za nas koji se ne bavimo medicinom i fiziologijom. A otvorilo mi je oči. Nisam znala za ovu mišićnu obamrlost dok je mozak još svjestan. Bogami, zapamtit ću to dobro :sad:
To što je dotični vrlo dobro objasnio nema veze sa medicinom i fiziologijom već sa uticajem toksina na organizam, konkretno na centralni nervni sistem. Da se hemija u sedmom razredu osnovne škole pratila, ne bi ti bilo nejasno ko što ni meni nije niti nejasno niti nepoznato. Ne dolazi do obamrlosti mišića radi uticaja CO na mišiće već radi uticaja CO na mozak i na centralni nervni sistem koji kontroliše rad mišića. I gle čuda ovo što je dotični napisao a ja se sad nadovezao, osnovi hemije osnovna škola i malo gimnazija, prva godina gimnazije eventualno....no dobro, plus je što ćeš ako već ne znaš makar zapamtiti.
BadBoy

#42480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

zposao wrote: 04/01/2021 14:29 Ne bih se složio sa komentatorima koji ismijavaju neznanje mlađarije.

Danas je možda čak i teže doći do kvalitetnih informacija nego prije. Doslovno smo bombardirani smećem od informacija da se tesko probiti kroz šumu i naći kvalitetnu i istinitu informaciju kada ti treba. Opet na stranu to što su se neke stvari trebale učiti u školi. Znam po sebi kada tražim neke informacije koje nisu dio školskog obrazovanja da to zna potrajati dugo dok ne dođeš do kredibilnih izvora.

Imao sam jednog profesora na faksu koji će mi do smrti ostati u sjećanju po svojem znanju i ljudskom pristupu. Jedna od prvih rečenica na predavanjima mu je bila: nema glupih pitanja. Znam da ste mnogi došli sa rupama u znanju. Nije sramota ne znati, sramota je ne pitati.

Da nije tako, zar bi bila zadnjih godina tolika fama za "fake news". Dakle informacijsko doba ima svoje mane.
Gore od toga da ti nema tko reći istinu je možda samo to da više ne znaš kome vjerovati.

Ovdje je riječ o dobro poznatim i osnovnim principima svijeta u kojem živimo. Za takve stvari teže je naći fejk njuz nego dobre podatke. Osim ako ti jedini izvor podataka nisu instagram storiji i facebook statusi.
Naslovnica

#42481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote: 04/01/2021 14:50
Naslovnica wrote: 04/01/2021 14:42
Ja sam naučio da se pljeskavica na toploti skuplja.
Gledao Branka Kockicu.
ja gledao automehanicarsku radionicu ,pa sad pisem memoare kao majstor zivota govedarevic :lol:
:lol: :lol: :lol:
:thumbup:
malocvijece

#42482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by malocvijece »

redhat wrote: 04/01/2021 15:02
malocvijece wrote: 04/01/2021 14:55

To što je dotični vrlo dobro objasnio nema veze sa medicinom i fiziologijom već sa uticajem toksina na organizam, konkretno na centralni nervni sistem. Da se hemija u sedmom razredu osnovne škole pratila, ne bi ti bilo nejasno ko što ni meni nije niti nejasno niti nepoznato. Ne dolazi do obamrlosti mišića radi uticaja CO na mišiće već radi uticaja CO na mozak i na centralni nervni sistem koji kontroliše rad mišića. I gle čuda ovo što je dotični napisao a ja se sad nadovezao, osnovi hemije osnovna škola i malo gimnazija, prva godina gimnazije eventualno....no dobro, plus je što ćeš ako već ne znaš makar zapamtiti.
Ne, nije se učilo na hemiji u 7. osnovne. Prilično sam sigurna iako sam 7. osnovne završila 1994. godine. Može biti u gimnaziji u one četiri godine teorije i laboratorije.
Druga stvar, očito ti nisi ni ti pratio na nekim časovima jer bi znao da nije nimalo akademski, a ni kulturno, stavljati ljudima riječi u usta i izvlačiti iz konteksta ono što je rekao samo da bi imao šta da kažeš. Ali neka si se nadovezao na ono što nisam rekla. Sjedi 5 ako ćeš biti sretan.
Naslovnica

#42483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Image
zposao

#42484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zposao »

NediM17 wrote: 04/01/2021 14:52
zposao wrote: 04/01/2021 14:45
NediM17 wrote: 04/01/2021 14:40 A litar vode i litar etil-alkohola kad se pomiješaju što se ne dobiju dva litra mješavine za to vas zaboli qrac.
Il' što kila perja nije lakša od kile olova. E pa neće da može. 8)
Jebiga ja poznam jednog srednjovječnog čovjeka prilično uspjesnog u svom poslu koji misli da se miješanjem limuna i soli dobije solna kiselina. Šta reći a ne proplakati?

Pametan je onaj ko zna koliko je šupalj. Onaj ko misli da sve zna je u problemu. Pa bio on akademik ili automehaničar. Trenutak kad pomisliš d asve znaš i da ne trebaš više pitati i biti učenik onda znanje ide silaznom putanjom.
Kad smo kod hemije "Voda U Kiselinu - VUK", ni slučajno, kiselina u vodu moRe. :D
To je i meni jedna dobra profesorica utuvila u glavu za sva vremena. :lol: Iznenadio bi se čovjek koliko ljudi nema pojma o tome.
zposao

#42485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zposao »

Naslovnica wrote: 04/01/2021 15:19 Image
Ovo je neki dobar mudonja nosio. :lol:
bitanga_sa_otesa

#42486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Image
nekome

#42487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nekome »

Moja motivacija je bila da vidim koji su to vasi razlozi zasto ne bi nekome rekli i kratko objasnilii zasto se nesto desava kada, po vama, vrlo dobro znate materiju jer ste pazili na casovima. Nije mi motivacija bila da trolam. Odgovore nisam pronasao ali zao mi je sto bi radije ulozili toliko energije u anuliranju, vrijedjanju, i najgore, ismijavanju nekoga ko pita. Dakle ne radi se npr o osobi da tvrdi da je zemlja ravna pa je vi uvjeravate da nije, mada i tada se moze argumentima i logikom navesti nekoga na pravi put ko zeli odgovore. Necu dalje skretati u off podpitanjima.
bitanga_sa_otesa

#42488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

vjesto si izbjegao sve odgovore i opet nastavio supljaru ,bolje ti je idi guglaj ili neku knjigu procitaj ,mozda i naucis sta .jer na forumu se ne uci ...
malocvijece

#42489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by malocvijece »

nekome wrote: 04/01/2021 15:40 Moja motivacija je bila da vidim koji su to vasi razlozi zasto ne bi nekome rekli i kratko objasnilii zasto se nesto desava kada, po vama, vrlo dobro znate materiju jer ste pazili na casovima. Nije mi motivacija bila da trolam. Odgovore nisam pronasao ali zao mi je sto bi radije ulozili toliko energije u anuliranju, vrijedjanju, i najgore, ismijavanju nekoga ko pita. Dakle ne radi se npr o osobi da tvrdi da je zemlja ravna pa je vi uvjeravate da nije, mada i tada se moze argumentima i logikom navesti nekoga na pravi put ko zeli odgovore. Necu dalje skretati u off podpitanjima.
Izvini ako sam te ja uvrijedila.
Pazi, ljudi su trenutno jako tužni zbog smrti djece i ljuti što se nešto što se moglo spriječiti desilo. Iza svake teške riječi stoji neka emocija. Kod mene je tako bilo, a pretpostavljam i kod nekih drugih.

A da smo svi bili ko cvjećke kad smo bili mladi i nismo sebe barem jednom doveli u opasnost iz neznanja, ne vjerujem baš. Al to je druga tema...
JThomas

#42490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

mk ultra wrote: 04/01/2021 14:18 Ima i granica u tome sta i kako moze neko da posjeduje :-)

Treba izbaciti neke stvari iz maloprodaje
Sta ce nekome agregat 5kW, kompresor 500l boca koja nije igracka? To se treba uvesti da samo firme/obrti mogu kupovati i prikljucivati uz dokumentaciju

Tako ima u jednom makretu u sarajevu, agregat smjesten u kancelariju pored radnig stola i napaja rashladnu tehniku ako nestane struje :lol:
I uposlenici su mi rekli da je znao raditi dok su oni tu :zoka:

Ugradio majstor Meho :roll:
i ovo svakako, sistem mora postaviti i provesti granicu šta uopšte smiješ imati za po kući ili vikendici. naravno, anomalija će uvijek biti, ima i u norveškoj. ali da bude žestok i skup prekršaj i bez sranja, ako nastane sranje, da to bude pet godina, a ako nastane ovakvo sranje da može biti i 15...pa izvoli, imaj agregat na vikendici.
splinter

#42491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sve-opa ... /210104021
Pa evo i sam portal u jednom dijelu teksta piše ono što sam ja jutros pisao ovdje.
Nekad kad sam ja bio klinac nisi mogao nafatati dimnjačare prije sezone grijanja pa i mnogo ranije, ljudi su padali od posla. Sad ti ljudi hodaju okolo i traže ne bi li ih neko zovnuo da očiste ali i pregladaju dimnjak.
CO ubija i danas kao što je ubijao prije 20, 30,50, 100 godina. Na isti način. Instagram i FB profili tu ne igraju neku ulogu. . .
Hakiz

#42492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

JThomas wrote: 04/01/2021 16:51
mk ultra wrote: 04/01/2021 14:18 Ima i granica u tome sta i kako moze neko da posjeduje :-)

Sta ce nekome agregat 5kW, kompresor 500l boca koja nije igracka? To se treba uvesti da samo firme/obrti mogu kupovati i prikljucivati uz dokumentaciju

Tako ima u jednom makretu u sarajevu, agregat smjesten u kancelariju pored radnig stola i napaja rashladnu tehniku ako nestane struje :lol:

i ovo svakako, sistem mora postaviti i provesti granicu šta uopšte smiješ imati za po kući ili vikendici. naravno, anomalija će uvijek biti, ima i u norveškoj. ali da bude žestok i skup prekršaj i bez sranja, ako nastane sranje, da to bude pet godina, a ako nastane ovakvo sranje da može biti i 15...pa izvoli, imaj agregat na vikendici.
Pa nije komunizam da se zabrani.

Ali razumijem, lakše je zabraniti nego kontrolisati da li je indstalisano i korišteno po propisima.

Treba ljudima pustiti sve (naravno ne sad da može imati interkontinentalnu balističku raketu, raketni bacač i slično) ali kažnjavati strogo prekršaje.

Ja nikad nisam shvatao zašto nekome zabraniti da na svoje ime registruje pick-up, pa i kamion ako hoće da troši pare na to. Šta ko zna, možda kao pojedinac, ne dio tima, treniram za trku Pariz-Dakar u kategoriji kamiona.

Imaju propisi kako i kada se kamion može voziti. Ako se ne krše ti propisi, zašto nekome zabraniti?

Neka poreska provjerava da li kamionom treniram za trku ili nelegalno zarađujem, ali nemoj me unaprijed smatrati kriminalcem
JThomas

#42493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

splinter wrote: 04/01/2021 17:31 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sve-opa ... /210104021
Pa evo i sam portal u jednom dijelu teksta piše ono što sam ja jutros pisao ovdje.
Nekad kad sam ja bio klinac nisi mogao nafatati dimnjačare prije sezone grijanja pa i mnogo ranije, ljudi su padali od posla. Sad ti ljudi hodaju okolo i traže ne bi li ih neko zovnuo da očiste ali i pregladaju dimnjak.
CO ubija i danas kao što je ubijao prije 20, 30,50, 100 godina. Na isti način. Instagram i FB profili tu ne igraju neku ulogu. . .
pravi problem je što zakone fizike i hemije ne primjenjuju tegeltije, ružice, dalide...da je to kako izmijeniti, sve bi bilo potaman.
bitanga_sa_otesa

#42494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Hakiz wrote: 04/01/2021 17:33

Ja nikad nisam shvatao zašto nekome zabraniti da na svoje ime registruje pick-up, pa i kamion ako hoće da troši pare na t
takodjer,davno sam htio z 101 poly da sredim i odustao kad ne mogu na svoje ime registrovati.isto ne mozes ni auto prikolicu 1200 kg ukupne mase registrovati na fizicko lice :run:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#42495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Ali razumijem, lakše je zabraniti nego kontrolisati da li je indstalisano i korišteno po propisima.

Treba ljudima pustiti sve (naravno ne sad da može imati interkontinentalnu balističku raketu, raketni bacač i slično) ali kažnjavati strogo prekršaje.

Ja nikad nisam shvatao zašto nekome zabraniti da na svoje ime registruje pick-up, pa i kamion ako hoće da troši pare na to. Šta ko zna, možda kao pojedinac, ne dio tima, treniram za trku Pariz-Dakar u kategoriji kamiona.

Imaju propisi kako i kada se kamion može voziti. Ako se ne krše ti propisi, zašto nekome zabraniti?

Neka poreska provjerava da li kamionom treniram za trku ili nelegalno zarađujem, ali nemoj me unaprijed smatrati kriminalcem
Npr kod tebe u kuci kompresor 500l, nikakvih dokumenata nista, stoji regularno radis sa njim sta ti volja
Kod mene prijavljena firma, moram imati obucenog kompresoristu, ispitivanje trogodisnje boce na HVP, upotrebnu dozvolu za kompresor, odvojen kompresor od svega u kavezu po mogucnosti

I onda se uglavnom kod takvih desavaju ove stvari

Nisam jednom bio na ugradnji agregata u objekat po projektu
Vrata 90min otporna na pozar
Ex svjetlo unutra
Ustabiljen za ploču na odbojnim gumama
Pp pjenom zatvorena rupa od elektroinstalacija
Odvojeno urađen usis i izduv zraka za motor, i izlazi najmanje 1.5m od svih otvora na objektu

Ovaj kupi sebi npr 7.5kW motorcinu i stavi u ostavu? Ne smije to tako...
Hakiz

#42496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

mk ultra wrote: 04/01/2021 17:57

Npr kod tebe u kuci kompresor 500l, nikakvih dokumenata nista, stoji regularno radis sa njim sta ti volja
Kod mene prijavljena firma, moram imati obucenog kompresoristu, ispitivanje trogodisnje boce na HVP, upotrebnu dozvolu za kompresor, odvojen kompresor od svega u kavezu po mogucnosti

I onda se uglavnom kod takvih desavaju ove stvari

Nisam jednom bio na ugradnji agregata u objekat po projektu
Vrata 90min otporna na pozar
Ex svjetlo unutra
Ustabiljen za ploču na odbojnim gumama
Pp pjenom zatvorena rupa od elektroinstalacija
Odvojeno urađen usis i izduv zraka za motor, i izlazi najmanje 1.5m od svih otvora na objektu

Ovaj kupi sebi npr 7.5kW motorcinu i stavi u ostavu? Ne smije to tako...
Ja lijepo rekoh, postoje propisi. Pa ako ja u svojoj kući imam propisom određenu infrastrukturu, ako imam potrebne certifikate i toliko sam blesav da hoću trošiti novac na nešto besmisleno za kućnu upotrebu, u čemu je problem?

Naravno, niko pri zdravoj pameti neće u kuću stavljati industrijsku mašinu. S druge strane ja sam kao hobi fotograf u vrijeme prije masovnog korištenja digitalnih aparata imao problem sa tri plastične kadice dimenzija 30x40 cm. Rekli na carini profesionalna oprema pokaži registrovanu djelatnost. Tri plastične kadice, ovakve:

Image

Tako da možeš uvesti i registrovati Mercedes od 200.000 maraka, pa ilegalno taksirati, to nije problem našm vlastima. Ali tri plastične kadice kupiti vani jer ih ovdje nisu prodavali tada, a nedajbože ovdje u autosalonu kupiti pick-up ili Caddy ili VW transporter bez sjedišta i pokušati registovati kao privatno vozilo, to je opasnost po državu.
Last edited by Hakiz on 04/01/2021 18:26, edited 1 time in total.
nekome

#42497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nekome »

Jedno je kompresor za oko/kucne potrebe, drugo je kompresor za ostvarivanje profita.
EasyMan

#42498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by EasyMan »

Majku mu pa nije mi bilo odvratnijih predmeta od hemije i fizike, ali neke stvari jednostavno moras znati. Cak iako se ne potrudis da ih naucis jednostavno ih kroz zivot naucis i zdrav razum ti kaze da agregat ne mozes drzati upaljen u zatvorenoj prostoriji gdje boravis.
Hakiz

#42499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

nekome wrote: 04/01/2021 18:26 Jedno je kompresor za oko/kucne potrebe, drugo je kompresor za ostvarivanje profita.
Sama kupovina Bosch plave (profesionalne) bušilice umjesto zelene (amaterske) ne znači da sa njom misliš ilegalno zarađivati. Pa je besmisleno zabraniti da bez firme kupiš plavu.

Svaki onaj Canon ili Nikon digitalac koji kupiš kod Žunića možeš koristiti za fotografije sa odmora ili da ilegalno zarađuješ fotografišući svadbe i sahrane.

A ima poreska koja to zarađivanje kontroliše. Svako je nedužan dok se na sudu ne dokaže da je kriv.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#42500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Ne mijesaj kruske i jabuke
Niko se nije ozlijedio od fotoaparata, al od agregata, boce kompresora, i nekih drugih uređaja jeste
Pravilnici vaze kad si prijavljen
Inace jok...

Zato kazem, prvo se prijavi, pa kupuj i ugrađuj agregate kompresore i sl. Ako to znas da radis i imas dokumente

hoces agregat u kucu?
Odes u neki firmu koja prodaje agregate, ne mozes ga kupiti u maloprodaji
Zato ima firma npr elektro agregat d.o.o. koja se bavi maloprodajom i ugradnjom uz dokumentaciju i ovlaštenje, ili O.D. Mujo Šerifović koji radi isto
Dođe mujo ili elektro agregat d.o.o. kod tebe kući, kaže agregat ide tu i tu, trebamo dograditi ovo i ovo, ovako cemo i sl.
Naprave to sve, spoje, daju dokument da stoje iza toga
Dođe čiko atest koji nije ovo gore dvoje i to atestira i daje dodatnu kontrolu
Spreman si za koristenje agregata

Tako i za kompresor, i ostale zajebantske stvari od kojih se gine

A to moze da se sredi za minut, samo da ima volje
Ima kompresor 24l koji ne podlaze inspekcijskom pregledu ;-)
Post Reply