Malo sam skratila citat da lakše repliciram.zposao wrote: ↑04/01/2021 14:29 Ne bih se složio sa komentatorima koji ismijavaju neznanje .
Danas je možda čak i teže doći do kvalitetnih informacija nego prije. Doslovno smo bombardirani smećem od informacija da se tesko probiti kroz šumu i naći rmaciju kada ti treba. Opet na stranu to što su se neke stvari trebale učiti u školi.
Wikipediju, YouTube kanal, blog, web stranicu, itd.. danas može napraviti bilo koja budala. Tako da ne znaci ako nešto procitas na nekoj stranici na internetu da je 100% kredibilno.
Tako da iako živimo u informacijskom dobu gdje je naizgled sve na par klikova od nas, mislim da se pogotovo mlađim generacijama teško snaći u sumi informacija i naći kredibilan izvor kojemu će vjerovati.
Nemojte mi samo sada pisati kako bi svako koga zanima nešto trebao otići na stranice fakulteta pa skinuti građu citavog semestra pa kući pročitati. Može se i to. Ali to vise nije "dva klika" nego dani i mjeseci proucavanja materije. Praktički bi onda svako trebao dobiti diplomu ako je u stanju sam kući preko interneta bez pomoći savladati fakultetsku građu sa razumijevanjem.
Kakva crna fakultetska građa? Fakultet se završava da bi bio sposoban baviti se nekim poslom. Ne samo da znaš. I zato se ne može naći tek tako na internetu.
Govorimo o nekim općim činjenicama. Zaista je teško se snaći u moru i informacija. Zato imamo ljude koje pitamo gdje šta da nađemo i šta nas zanima. Evo, imaš na forumu ljude kojima e bavi raznim poslovima. Izvan foruma još više.
Ono što je forumaš Splinter objasnio prije nekoliko stranica nije fakultetska građa. To je pojednostavljeno objašnjenje za nas koji se ne bavimo medicinom i fiziologijom. A otvorilo mi je oči. Nisam znala za ovu mišićnu obamrlost dok je mozak još svjestan. Bogami, zapamtit ću to dobro