[quote=bitanga_sa_otesa post_id=17055119 time=1609767158 user_id=277557]
[quote=zposao post_id=17055112 time=1609766977 user_id=411530]
Nemojte mi samo sada pisati kako bi svako koga zanima nešto trebao otići na stranice fakulteta pa skinuti građu citavog semestra pa kući pročitati. Može se i to. Ali to vise nije "dva klika" nego dani i mjeseci proucavanja materije. Praktički bi onda svako trebao dobiti diplomu ako je u stanju sam kući preko interneta bez pomoći savladati fakultetsku građu sa razumijevanjem.
[/quote]
ovdje pisemo o opstem znanju
vatra,voda,zrak...
sastav atmosfere...kisik..dusik ..CO
topliji zrak ide gore,hladniji dole i tako te stvari...sta se na toploti siri,a na hladnoci skuplja... jesi ucio to u osnovnoj?? ili ti je trebala enciklopedija???
[/quote]
Nisu bas svi kao ti i ja da to znamo. Imaš ljudi kojima ne ide historija, nekima biologija, nekima kemija, drugome matematika, fizika...itd
Ja baš mislim da se otrovni plinovi i njihove reakcije uče na časovima kemije. Složit ces se da je to mnogima neprobavljiv predmet. Meni je bio zanimljiv. Ali nisu svi ko ja. Meni je historija i književnost neprobavljiva.
Kad smo već kod školskog obrazovanja, koliko se sjećam učili smo i Fortran. Znaš li ti šta isprogramirati u frotranu?
Jedno je reći da bi se nešto moralo naučiti. Drugi je par rukava koliko je učenika u stanju akceptirati i razumjeti neku informaciju.