sve ovo sto si napisao iznad nema veze sa onim sto sam ti ja odgovorio. ti si rekao da je sigurno imalo drugaciji razlog, a kakav ni TI ni drugi ne moze dokuciti, ali ti si ga dokucio i otkrio sto je sasvim logicno, jel tako?vatrogasac wrote: ↑30/12/2020 01:04Zar mora biti isti razlog u prašnom i prolaznom svijetu gdje imamo vrućine, hladnoće, poplave, zemljotrese, bolesti, komarce, stresove itd..itd...a između toga kratke pauze lijepog? Ovdje smo određeni broj godina i svi bez izuzetka odlazimo dalje, neko prije neko poslije. To je zakon na dunjaluku koji nije zamišljen kao džennet nego više kao hodnik kroz koji idemo dalje. Neki taj hodnik dožive kao dnevni boravak i bude im i ništa više od toga jer Er-Rahman znači Milostiv i prema onima koji ga ne vjeruju pa čak i psuju, ali svi dišu zrak, jedu plodove zemlje, uživaju u njenim ljepotama..... dok Er-Rahim je rezervisana Božija milost za one koji ga poštuju i vjeruju i kao vjernik nisam je jednom prepoznao, ali nije isključivo vezana za dunjaluk.belfy wrote: ↑30/12/2020 00:49ti znas da je sigurno imalo drugaciji razlog, ali i da to nikada niko nece moci dokuciti... logicno...vatrogasac wrote: ↑29/12/2020 22:58 Dijete iz priče o Musa a.s. i Hidru a.s. je sigurno imalo drugačiji razlog od današnjeg slučaja, a kakav je to nećemo moći nikada ni ti ni ja dokučiti.
nego se drzi svoje struke i Edi odgovori ima li kakvih drugih prelazaka osim sa ateizma na krscanstvo. ili ne smijes?

.