Hazime, imamo Nea.vet wrote: ↑17/12/2020 12:05To sam davno predstavio pod temama Virtuelna realnost i Bitka za Dušu (gdje sam se čak i nacrtao stvar) a takođe i u prethodno linkovanim „primjerima“, tako da nema svrhe pričati o tome pod ovom temom, međutim, oni koji razumiju stvar, razumjeće i ovo korona-mahnitanje. Oni koji ne razumiju, mogu to uzeti čisto informativno, mada ni to nije obavezno.drag_gost wrote: ↑17/12/2020 10:17Je li oko sebe vidis bitove sve?vet wrote: ↑17/12/2020 09:43
Jednom nogom.
Evo još par lijepih vijesti. Kina je počela s masovnom produkcijom analnih čepova, tako da će uskoro cijela planeta biti pokrivena njima. Iz nezvaničnih izvora saznajemo da je Bil Gejts (jedini čovjek bez 15 minuta medicinske škole kojeg sluša cijeli svijet kad je medicina u pitanju) oduševljen ovim projektom i da je izjavio da ćemo jednim udarcem ubiti dvije muve jer ćemo s jedne strane, zaštititi druge od korone a s druge, smanjiti tzv. „carbon footprint“, odnosno, emisiju ugljen dioksida (koji čini dobar dio gasova koje izbacujemo iz sebe) u atmosferu i tako ćemo spriječiti globalno zagrijavanje planete (koje su izmislili isti oni koji su izmislili i koronu). U međuvremenu, vlade mnogih država donose i zakone o zabrani tzv. „tihomira“, odnosno, nečujnih prdeža. Moraće se prditi jasno i glasno, tako da ljudi mogu znati odakle vjetar duva, te tako i poduzimati odgovarajuće mjere zaštite.
...
Čovjekova ličnost ne može izaći iz matriksa sama po sebi, pa onda percipirati kojekakve bitove ili brojeve jer je ona njegov dio. Istovremeno, čovjekova ličnost može percipirati jedinice i nule, kad ju se pod hipnozom navede da koncentriše pažnju na najsićušniju „česticu“ neke materije. Čovjek nije njegova ličnost a sve što on zna o sebi je ona. A ona je softver. Fizičko tijelo je hardver. Fizičko tijelo je moderno Tesla auto a naša ličnost je auto-pilot. U nekim od tih vozila se nalazi i putnik koji je stvarno ili istinsko ljudsko biće. Veza između putnika i autopilota je blokirana, tako da putnik skoro da nema uticaja na auto-pilota a ovaj vozi kako je programiran od strane „treće stranke“. I za putnika i za autopilota je spas u međusobnom povezivanju što je u praksi teško izvodljivo.
Može li se ličnost isključiti, pa staviti u džep a funkcionisati na osnovu unutrašnjeg znanja koje ne dolazi iz pametne glave, nego iz čovjekovog bića („putnika“) i koje je vezano za trenutak u kojem on jeste i što je sve što postoji (a ne za prošlost ili budućnost koje ne postoje)? Onda ju, možda, povremeno izvlačiti iz džepa i upotrebljavati, čisto kad se ukaže potreba? (Naravno, većini ličnosti koje ovo čitaju, malo šta će biti jasno jer softver može razumjeti samo ono što mu program dozvoljava).
..
Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- drag_gost
#3751 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- Dozer
#3752 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ocito je da se ne razumijemo, ili vi namjerno necete da razumijete...
Ja nigdje nisam rekao da ovja virus ne postoji. Ono sto kazem jeste da on nije ni priblizno smrtonosan, a ni zajeban generalno, kako ga se predstavlja.
Jasnije od ovoa ne mogu.
Da, slusamo stalno o komobirditetima, ali gdje je ta statistika...? Jos je nisam vidio, da je bilo ko izbacio zvanicno te podatke. Sve sto "znamo" jeste ono sto nam kazu. Zast onema statistike i za ovo, evo sad vec nakon 9 mjeseci...?
Ja nigdje nisam rekao da ovja virus ne postoji. Ono sto kazem jeste da on nije ni priblizno smrtonosan, a ni zajeban generalno, kako ga se predstavlja.
Jasnije od ovoa ne mogu.
Da, slusamo stalno o komobirditetima, ali gdje je ta statistika...? Jos je nisam vidio, da je bilo ko izbacio zvanicno te podatke. Sve sto "znamo" jeste ono sto nam kazu. Zast onema statistike i za ovo, evo sad vec nakon 9 mjeseci...?
-
Mogy87
#3753 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ti razumijes da covjeku koji izgubi nekoga statistika je 100% ? I da ga boli neka stvar sto je Dozer prebolovao bez problema jer je njemu neko blizak umro u najtezim mukama?Dozer wrote: ↑17/12/2020 14:31 Ocito je da se ne razumijemo, ili vi namjerno necete da razumijete...
Jasnije od ovoa ne mogu.
- Dozer
#3754 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Isto si mu tako, ni ne znajuci, mogao prosle godine donijeti gripu A ili B. Mislis da bi s njom prosao bolje ili gore nego s ovim...? Sta god da mislis, pitanje je isto - kako znas?shbc wrote: ↑17/12/2020 14:30I sta sad? Zbog te tvoje realnosti ja trebam da kazem "jebo ovo, svakako malo umire", skinem masku, uletim u punu kafanu, izljubim se sa prvim koji kaslje i odnesem "koronu koja svakako ubija samo mali procenat ljudi" ocu koji je hronicni bolesnik i presudim mu?
Super logika.
Odgovor je - nikako. Kao sto ni za ovo ne mozes znati sta ce i kako ce biti, jer je vise nego ocigledno da je ovdje sve do individualnog imuniteta na ovo.
Sacuvati se treba koliko je moguce, logicno, pogotovo starije. Ali, to i dalje ne mijenja cinjenicu da ovaj virus nije ni priblizno smrtonosan kako ga predstavljaju.
Last edited by Dozer on 17/12/2020 14:34, edited 1 time in total.
-
Mogy87
#3755 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
drag_gost wrote: ↑17/12/2020 14:30Hazime, imamo Nea.vet wrote: ↑17/12/2020 12:05To sam davno predstavio pod temama Virtuelna realnost i Bitka za Dušu (gdje sam se čak i nacrtao stvar) a takođe i u prethodno linkovanim „primjerima“, tako da nema svrhe pričati o tome pod ovom temom, međutim, oni koji razumiju stvar, razumjeće i ovo korona-mahnitanje. Oni koji ne razumiju, mogu to uzeti čisto informativno, mada ni to nije obavezno.
Čovjekova ličnost ne može izaći iz matriksa sama po sebi, pa onda percipirati kojekakve bitove ili brojeve jer je ona njegov dio. Istovremeno, čovjekova ličnost može percipirati jedinice i nule, kad ju se pod hipnozom navede da koncentriše pažnju na najsićušniju „česticu“ neke materije. Čovjek nije njegova ličnost a sve što on zna o sebi je ona. A ona je softver. Fizičko tijelo je hardver. Fizičko tijelo je moderno Tesla auto a naša ličnost je auto-pilot. U nekim od tih vozila se nalazi i putnik koji je stvarno ili istinsko ljudsko biće. Veza između putnika i autopilota je blokirana, tako da putnik skoro da nema uticaja na auto-pilota a ovaj vozi kako je programiran od strane „treće stranke“. I za putnika i za autopilota je spas u međusobnom povezivanju što je u praksi teško izvodljivo.
Može li se ličnost isključiti, pa staviti u džep a funkcionisati na osnovu unutrašnjeg znanja koje ne dolazi iz pametne glave, nego iz čovjekovog bića („putnika“) i koje je vezano za trenutak u kojem on jeste i što je sve što postoji (a ne za prošlost ili budućnost koje ne postoje)? Onda ju, možda, povremeno izvlačiti iz džepa i upotrebljavati, čisto kad se ukaže potreba? (Naravno, većini ličnosti koje ovo čitaju, malo šta će biti jasno jer softver može razumjeti samo ono što mu program dozvoljava).
..
- Dozer
#3756 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
A kako ti, pametnice moja mala, znas da li je Dozeru neko umro u nekim mukama, i kakvim, i od cega...? Fakat je vrijeme da prestanes lupetati k'o Maksim po diziviji...
Analogno tvom poglupom komentaru, isto mogu tako i ja reci - meni je statistika 0% i jebe mi se sto je nekome 100%.
Mislim....budalastine...
-
Mogy87
#3757 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pricamo o kovidu. Zaista ne mogu da vjerujem da ne mozes pojmiti da tvoja statistika nista ne znaci nekome ko je izgubio nekog.Dozer wrote: ↑17/12/2020 14:36A kako ti, pametnice moja mala, znas da li je Dozeru neko umro u nekim mukama, i kakvim, i od cega...? Fakat je vrijeme da prestanes lupetati k'o Maksim po diziviji...
Analogno tvom poglupom komentaru, isto mogu tako i ja reci - meni je statistika 0% i jebe mi se sto je nekome 100%.
Mislim....budalastine...
-
biglebovski
#3758 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Evo ga još jedan što je umro u, ne baš teškim mukama, od korone.
Man who died after falling from a 10-foot ladder was actually killed by COVID-19: doctors
https://nypost.com/2020/11/18/croatian- ... -covid-19/
Man who died after falling from a 10-foot ladder was actually killed by COVID-19: doctors
https://nypost.com/2020/11/18/croatian- ... -covid-19/
- Dozer
#3759 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
NIje to "moja" statistika, nego zvanicna statistika. I ja s njom nemam nista. Licni osjecaji tu ne igraju nikakvu ulogu, ni moji, ni bilo ciji.
-
Mogy87
- Dozer
#3761 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Naravno da sam u pravu. Statistika nema osjecanja, ako nisi znala. A primjenjuje se i za ljude, kao i za bilo sta drugo. Nisam ja to izmislio, nego strucnjaci.
-
adsubzero
#3762 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ovo je pogresna logika. Koliko od tih bolesti su zarazne? To je vrlo bitan faktor bez obzira na to sto se spinel_ i mnogi drugi sprdaju sa tim.
Kakve veze ima rak sa covidom? Zasto jedno umanjuje znacaj drugog? Vodeci se istom logikom, saobracajne nesrece su nebitne jer 5 miliona ljudi umre od posljedica pusenja. Onda da prestanemo postovati saobracajne propise i neka proizvodjaci automobila prestanu stavljati pojaseve, airbag i ostale mehanizme sigurnosti? Sto da ne, automobili bi bili mnogo pristupacniji. Ja svakako nisam nikada imao nesrecu, a vi? Meni ne treba nista od toga...
I sta bi se onda desilo, bilo bi mnogo vise nesreca i mnogo vise umrlih. Isto kao i u slucaju Covida kada ne bismo cinili nista.
-
biglebovski
#3763 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
https://www.google.com/search?q=communi ... e&ie=UTF-8adsubzero wrote: ↑17/12/2020 14:47Ovo je pogresna logika. Koliko od tih bolesti su zarazne? To je vrlo bitan faktor bez obzira na to sto se spinel_ i mnogi drugi sprdaju sa tim.
Kakve veze ima rak sa covidom? Zasto jedno umanjuje znacaj drugog? Vodeci se istom logikom, saobracajne nesrece su nebitne jer 5 miliona ljudi umre od posljedica pusenja. Onda da prestanemo postovati saobracajne propise i neka proizvodjaci automobila prestanu stavljati pojaseve, airbag i ostale mehanizme sigurnosti? Sto da ne, automobili bi bili mnogo pristupacniji. Ja svakako nisam nikada imao nesrecu, a vi? Meni ne treba nista od toga...
I sta bi se onda desilo, bilo bi mnogo vise nesreca i mnogo vise umrlih. Isto kao i u slucaju Covida kada ne bismo cinili nista.
- Dozer
#3764 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
HIV nije zarazan na ovaj nacin, ali jeste na drugi.
Rak nije zarazan na ovaj nacin, ali moze biti nasljedan.
Malarija, svi znamo...
Ni za jedno nema lijeka, ali ni panike, a svake godine umre isto ljudi kao i ove godine od ovoga. Od raka 5-6x vise, svake godine, s tendencijom povecavanja tog broja. Valjda, kao sto Mogy kaze, ne umiru ljudi, nego roboti...
I, samo nemojte poceti srati o preopterecenju zdravstvenog sistema... Na preko 7M umrlih od raka postoji jos minimalno 5x vise oboljelih. Oni, valjda, nisu opterecenje za ZS....
Rak nije zarazan na ovaj nacin, ali moze biti nasljedan.
Malarija, svi znamo...
Ni za jedno nema lijeka, ali ni panike, a svake godine umre isto ljudi kao i ove godine od ovoga. Od raka 5-6x vise, svake godine, s tendencijom povecavanja tog broja. Valjda, kao sto Mogy kaze, ne umiru ljudi, nego roboti...
I, samo nemojte poceti srati o preopterecenju zdravstvenog sistema... Na preko 7M umrlih od raka postoji jos minimalno 5x vise oboljelih. Oni, valjda, nisu opterecenje za ZS....
-
adsubzero
#3765 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sta hoces time da kazes?biglebovski wrote: ↑17/12/2020 14:50https://www.google.com/search?q=communi ... e&ie=UTF-8adsubzero wrote: ↑17/12/2020 14:47Ovo je pogresna logika. Koliko od tih bolesti su zarazne? To je vrlo bitan faktor bez obzira na to sto se spinel_ i mnogi drugi sprdaju sa tim.
-
adsubzero
#3766 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
To je velika razlika, ne siri se tako sto onaj zarazeni udje u prostoriju i zarazi usput 10 ljudi. A za HIV imamo dobru prevenciju, znas i sam koju.
Ali ne utice na one oko tebe. Naravno niko ne kaze da je to nebitno, ali je fokus trenutno na onome sto utice na sve.Rak nije zarazan na ovaj nacin, ali moze biti nasljedan.
Znamo, ali nema je u nasoj neposrednoj blizini, po nasu srecu. Zbog toga nazalost nema dovoljno poticaja za trazenje rjesenja.Malarija, svi znamo...
Nije to nikakvo preseravanje nego realnost, koju neki ocito tesko shvataju iako je mnogo puta objasnjeno. Covid je mnogo usporio sve, a zar nije jasno i zasto? Zato sto oboljeli ne mogu slobodno setati domovima zdravlja i siriti zarazu, a tako i oni potencijalno oboljeli. Zbog toga se moraju postovati striktniji protokoli. Ako barem cinjenica o popunjenosti smjestaja od tolikih pacijenata sa tezim simptomima ne govori nista...I, samo nemojte poceti srati o preopterecenju zdravstvenog sistema... Na preko 7M umrlih od raka postoji jos minimalno 5x vise oboljelih. Oni, valjda, nisu opterecenje za ZS....
- Dozer
#3767 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Shvatam ja u potpunosti na sta se tu misli i o cemu se prica, kao i sta se pokusava sprijeciti.
Medjutim, da li je zaista 1 od 10 zarazenih, a koji ce eventualno morati biti hospitaliziran, dovoljno za obustavu svega ostalog...?
Ja mislim da mi ovdje u BiH ne bismo imali nista goru situaciju od trenutne, ili od do sada najgore, i bez ikakvih mjera. Ovo nam dokazuje i proteklih mjesec dana u kojima se, kao, ljudi pridrzavaju nekh mjera (maske, distance, itd.), a imali smo svakodnevni rast novozarazenih.
Znaci da se ljudi ili nisu bas pridrazavali mjera, ili da mjere bas i nemaju nekog specijalnog ucinka.
U oba slucaja je pitane isto - kakva je onda korist od mjera...?
Medjutim, da li je zaista 1 od 10 zarazenih, a koji ce eventualno morati biti hospitaliziran, dovoljno za obustavu svega ostalog...?
Ja mislim da mi ovdje u BiH ne bismo imali nista goru situaciju od trenutne, ili od do sada najgore, i bez ikakvih mjera. Ovo nam dokazuje i proteklih mjesec dana u kojima se, kao, ljudi pridrzavaju nekh mjera (maske, distance, itd.), a imali smo svakodnevni rast novozarazenih.
Znaci da se ljudi ili nisu bas pridrazavali mjera, ili da mjere bas i nemaju nekog specijalnog ucinka.
U oba slucaja je pitane isto - kakva je onda korist od mjera...?
- zubi
#3768 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Cuj kako objasniti?? Tako sto su im "mjere" samo na papiru, a ljudi hodaju, zajebavaju se i druze... vrlo jednostavno za objasniti.Nivelacija wrote: ↑17/12/2020 13:30 Slovenija mjere ovo ono duplo manja od nas 2 mjeseca lockdown 55 umrlih danas. Bosna danas 33 slucaja.
Hrvatska cak 3 puta danas vise umrlih od nas. i Tako je vec 5 dana zadnjih situacija je preokrenula.
Sad mi reci kako to obasniti a da nije neka teorija i sumnja. Znaci ljudi zatvoreni 2 mjeseca imaju zadnih 7 dana vise umrlih od Bosne iako imaju duplo manje stanovnika. Ili evo Hrvatska skoro se popela na brojku od 100 mrtvih dnevno.
Dok u Bosni pustilo da ide sve svojim tokom bio jeben pik nije uveden lockdown i evo sada 30 dnevno i to ce pasti iduce sedmice na 15-20.
Ja koliko se sjecam ti si rekao da je ovo sve gotovo do 15.12. i da cemo Novu vani slaviti, pa k'o sto vidis sefio si se... tako da tisu-misu, nemoj vise prognozirati...
- zubi
#3769 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zehra-d ... /201217071
"Nedavno sam slušala jednu naučnicu i moram reći da je sramotno ono što je govorila. Pojavljuju se tako neke bezvezne priče nekih stručnjaka u javnosti. Da nije vakcine, bilo bi poliomelitisa, variole, ebole, tuberkoloze i ko zna čega sve ne. Sve te bolesti bi harale ovim svijetom. Prema tome, vakcina je zakon", ističe Dizdarević.
"Nedavno sam slušala jednu naučnicu i moram reći da je sramotno ono što je govorila. Pojavljuju se tako neke bezvezne priče nekih stručnjaka u javnosti. Da nije vakcine, bilo bi poliomelitisa, variole, ebole, tuberkoloze i ko zna čega sve ne. Sve te bolesti bi harale ovim svijetom. Prema tome, vakcina je zakon", ističe Dizdarević.
-
biglebovski
#3770 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ti kažeš da to nisu smrti od zaraznih bolesti a piše da je 12 miliona umrlo od zaraznih bolesti tj. communicable diseases. Samo to, ništa više.adsubzero wrote: ↑17/12/2020 14:58Sta hoces time da kazes?biglebovski wrote: ↑17/12/2020 14:50https://www.google.com/search?q=communi ... e&ie=UTF-8adsubzero wrote: ↑17/12/2020 14:47
Ovo je pogresna logika. Koliko od tih bolesti su zarazne? To je vrlo bitan faktor bez obzira na to sto se spinel_ i mnogi drugi sprdaju sa tim.
- Lao Ce
#3771 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sve je jasno ko dan, ko ima oči i ko hoće da vidi. Agonija ovih pro-koronista iz dana u dan postaje sve veča . I samo znaju da sve ovo nema smisla, ali njihov ponos i ego ne dozvoljavaju da naprave taj hrabri iskorak ka slobodi mišljenja i ka slobodi od medijske manipulacije i klanjanju tom lažnom božanskom autoritetu.
-
Mogy87
#3772 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Kakva bolan agonija?Lao Ce wrote: ↑17/12/2020 15:50 Sve je jasno ko dan, ko ima oči i ko hoće da vidi. Agonija ovih pro-koronista iz dana u dan postaje sve veča . I samo znaju da sve ovo nema smisla, ali njihov ponos i ego ne dozvoljavaju da naprave taj hrabri iskorak ka slobodi mišljenja i ka slobodi od medijske manipulacije i klanjanju tom lažnom božanskom autoritetu.
Evo ljudi se bodu na sve strane
Mi smo ti prakticno u ekstazi
Evo link da mozes i ti da pratis
https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
-
Nivelacija
#3773 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ja ode na Jahorinu live muzika, vatromet na otvorenom naravno da cemo Novu slaviti vani.zubi wrote: ↑17/12/2020 15:29Cuj kako objasniti?? Tako sto su im "mjere" samo na papiru, a ljudi hodaju, zajebavaju se i druze... vrlo jednostavno za objasniti.Nivelacija wrote: ↑17/12/2020 13:30 Slovenija mjere ovo ono duplo manja od nas 2 mjeseca lockdown 55 umrlih danas. Bosna danas 33 slucaja.
Hrvatska cak 3 puta danas vise umrlih od nas. i Tako je vec 5 dana zadnjih situacija je preokrenula.
Sad mi reci kako to obasniti a da nije neka teorija i sumnja. Znaci ljudi zatvoreni 2 mjeseca imaju zadnih 7 dana vise umrlih od Bosne iako imaju duplo manje stanovnika. Ili evo Hrvatska skoro se popela na brojku od 100 mrtvih dnevno.
Dok u Bosni pustilo da ide sve svojim tokom bio jeben pik nije uveden lockdown i evo sada 30 dnevno i to ce pasti iduce sedmice na 15-20.
Ja koliko se sjecam ti si rekao da je ovo sve gotovo do 15.12. i da cemo Novu vani slaviti, pa k'o sto vidis sefio si se... tako da tisu-misu, nemoj vise prognozirati...
-
vatreni__poljubac
#3774 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
ove NG svi na Jahorinu, preko dana skijanje uz kuhano vinu, navece dernek

- zubi
#3775 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Hajde, ima jos mjesta u vojnoj bolniciNivelacija wrote: ↑17/12/2020 16:15
Ja ode na Jahorinu live muzika, vatromet na otvorenom naravno da cemo Novu slaviti vani.