Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
spinel_

#3651 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Clanak iz 2005. godine. 15 god kasnije isti lijek je izbacen i zabranjen u sirokoj upotrebi zbog navodnih "stetnih" uticaja

https://virologyj.biomedcentral.com/art ... -422X-2-69

Image

https://www.nedeljnik.rs/galenika-prest ... ihlorokin/
Dozer

#3652 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Kinezi su u startu za taj lijek rekli da daje odlicne rezultate. I ocito je da su ga nastavili koristiti, dok je zapad taj lijek banovao, bas kako je i receno - radi navodnih stetnih uticaja. @Mogy87 mozes li nam na brzaka naci o kojim stetnim uticajima se radi?

S druge strane, uvodi se na vrat na nos sklepana vakcina za koju se 100% ne zna kakve sve stetne uticaje moze imati. Sve sto znaju su trenutne kratkorocne nus pojave, ali nemaju pojma sta se moze desavati kasnije.

Plus, minus, pomnozi, podijeli...jbg...nesto ne stima...
spinel_

#3653 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Ma kao da nju zanima bilo kakav lijek. Vakcina je prioritet :roll:
A danas iako primis tu neprovjerenu vakcinu pojma nemas da li ce to za 5-10 godina utjecati na tebe ili na tvoje potomke..Da je samo do tih nuspojave temperatura i slicno...
Ovaj lijek iako ima stetne uticaje (mada nema lijeka danas koji nema i nuspojava) sigurno je prolaznog i nevidljivog karaktera odnosno nece ostaviti neku dugotrajnu i ozbiljnu stetu. I sto je simptomaticno jeftin je.
A zanima me ako je stetan zasto do sada nisu brinuli o nama i nasem zdravlju pa ga zabranili, vec eto sada je najednom stetan :-)
A ja ako cu se trovati valjda imam pravo i na izbor i da mi bude sve sto je i do sada bilo dostupno u sirokoj upotrebi. Eno u onom francuskom cenzurisanom filmu doktori se javljaju i govore kako su im zabranili da isti propisuju.. Pretpostavljam gledao si..
A evo sta je predsjednik Sanofija firme koja proizvodi taj lijek govorio u martu https://www.france24.com/en/france/2020 ... r-bogillot
Da bi na kraju promjenio misljenje a sve zarad vakcine na kojoj izmedju ostalog i oni rade...

A kad bih birao izmedju provjerenog lijeka i vakcine naravno da bih vazda lijek uzeo...
Lao Ce

#3655 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Ubiše ovi 'teoretičari zavjere' :thumbup:
Dozer

#3656 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

A ni nema ih.. svega par njih...
spinel_

#3657 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

:-) :-)

drag_gost

#3658 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Lao Ce wrote: 16/12/2020 21:55 Ubiše ovi 'teoretičari zavjere' :thumbup:
Kako se implementira ljudski interfejs?
spinel_

#3659 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Malo o "bezgrijesnim" testovima

https://thehill.com/homenews/state-watc ... -diagnosis

The governor said in a statement that he tested negative on Wednesday evening and Thursday evening.

Wolf tested positive on Tuesday following a "routine" test. His office said that test appeared to come toward the end of his diagnosis.
U utorak pozitivan, a sljedeca 2 dana negativan :lol:
"Najopasniji" virus ili najsmijesniji test. Sta god da kazete tacno je
zposao

#3660 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zposao »

drag_gost wrote: 16/12/2020 19:04
Realno, covjek je u pravu, bas si nepismen.
Nek si ti pismen pametno majkino. Aj šibe
zposao

#3661 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zposao »

adsubzero wrote: 16/12/2020 18:22 @zposao Kojim tonom, jesi ti svjestan gdje si? Nije to nikakav ton nego opaska da si nepismen.
Rekao sam ti već šta sam imao, neću ti ponavljati.

Apsolutno me nije briga na kakav su način naučili komunicirati online podrumaške sveznalice. Ja ne vrijeđam nikoga i sa mnom se neće na takav način razgovarati.

Ton kojim je napisao repliku je od prve rečenice sa intencijom ponižavanja. Koristi riječi: neobrazovan, neuk, takvi kao ja, teoretičari zavjera i slično.
Prva stvar, nema pojma s kime priča i koji stupanj obrazovanja imam. Druga stvar, ja nigdje i nikada nisam širio teorije zavjera jer to nije moj mentalni sklop. Treća stvar, većina osoba iz moje blizine je preboljela koronu, neko sa lakšim simptomima, neko sa težim i niko od njih ne kaže da je to prevara ni obična prehlada. Znam ljude i koji su umrli od korone. I meni neuka primitivna online balavurdija imputira da sam ja nekakav toretičar zavjera?
Ja samo postavljam javno svoja neka razmisljanja kako će se stvari razvijati jer ne mislim da će cjepivo protiv korone suzbiti istu u roku godine dana taman da se svi cijepimo. Imam pravo biti skeptičan. Isto kao što imam pravo biti sumnjičav da cjepivo nema apsolutno nikakve nuspojave. Svaki lijek ima, pa tako i ovo cjepivo, a vrijeme će pokazati koje.
Ako samo postavljam pitanja u čemu je problem?
To si ti pametniji od mene?
Pokaži mi svoj doktorat iz molekularne biologije ili epidemiologije pa mi možeš docirati s visoka.
Dotad, svako pravo koje imaš ti koji si pokupio informacije sa interneta imam i ja. Ako ti se ne sviđa , slobodno produži.
Point.

#3662 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Point. »

Šta kae Bil Gejc, kako ide čipovanje? Je li veliki, mega kvantni kompjuter zvani Zvijer počeo sa prikupljanjem informacija već čipovanih u Britaniji?
shbc

#3663 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

Dozer wrote: 16/12/2020 14:26 Primjer je odlican, a cisto sumnjam da bi se ti ponaso tako kako kazes. Nema veze.

A ovo i curi na svakom koraku. Obrati paznju kojom brzinom se dematuje sve sto procuri. Evo, Mogy ti je odlican primjer ovdje na forumu. Zamisli kako to tek ide s medijima. Ne nasim, jer nasi mediji su ionako copy-paste varijante, nego s onim glavnim, od kojih svi ostali prepisuju.

Suvise ti vjerujes u zakone, pravdu i postenje ljudi...

A da li je moguce organizovati zavjeru na globalnom nivou...jbg... vec imamo neke primjere toga, poput marihuane, Rozvela, WTC-a...
Aha, razotkrivaju facebook travari zavjeru. Bas ozbiljno curenje.

Hoces da kazes da su Rozvel i WTC razotkrivene zavjere? :lol:

Mozda su nam ti mali zeleni iz Rozvela i donijeli virus :zzzz:
GAU8

#3664 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

zposao wrote: 16/12/2020 16:21
apsidejzi wrote: 16/12/2020 16:15
Kuci tako sa svojima pričaj, jesi razumio. Razguli
Čovjek ti je odgovorio najnormalnije, i to ti se ne sviđa?
Možda jer si sam uvidio da nema smisla šta si pisao

Da imaš stepen obrazovanja za koji tvrdis da imaš, ne bi ni pisao to što si napisao, pogotovo ne na ovoj temi. A ako ne možeš podnijeti "ton", onda nije tema za tebe :)
apsidejzi

#3665 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by apsidejzi »

I ti kuci svojima prosipaj teorije zavjere. Kad napises nesto u javnom prostoru ne ocekuj da te svako slavi i obozava tvoje gluposti.
zposao

#3666 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zposao »

apsidejzi wrote: 17/12/2020 08:32
I ti kuci svojima prosipaj teorije zavjere. Kad napises nesto u javnom prostoru ne ocekuj da te svako slavi i obozava tvoje gluposti.
Kakve teorije zavjere? Koju teoriju zavjere sam ja iznio?
Tebi zavjera to što sam ja napisao da će korona-kriza bez obzira na cjepiva potrajati još 2 godine po mome mišljenju, dok se većina naroda ne prokuži. Jel to teorija zavjere?
Materi pa se tako pričaj!
apsidejzi

#3667 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by apsidejzi »

zposao wrote: 17/12/2020 08:38 Materi pa se tako pričaj!
I ti svojoj, koja te nekulturnog odgojila.

I nastavniku biologije koji te nije naucio sta je evolucija pa na meni istresas frustracije i nesigurnosti :evil:
Lao Ce

#3668 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Pfizer javlja o neočekivanim problemima s proizvodnjom cjepiva, a tu je i nova alergijska reakcija...

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... lmqANV2Kdw
GAU8

#3669 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Lao Ce wrote: 17/12/2020 08:56 Pfizer javlja o neočekivanim problemima s proizvodnjom cjepiva, a tu je i nova alergijska reakcija...

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... lmqANV2Kdw
Tvojom logikom bismo i dan danas svuda isli pjesice :-) :-) :-) :-) :-)
vet

#3670 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

drag_gost wrote: 16/12/2020 19:03
vet wrote: 16/12/2020 15:25 U međuvremenu se ispostavilo kao istinito ono čega su se mnogi bojali:

Eksperti su otkrili da se korona širi preko - prdeža!

Međutim, nema razloga za paniku jer su već pušteni u opticaj – analni čepovi:

LINK

Uskoro, oni koji krenu bilo gdje bez analnog čepa, biće kažnjeni istovijetno kao da ne nose masku. (Autoriteti će osnovati specijalne punktove za provjeru.) Eksperti tvrde da stavljanje maske na dupe takođe može biti od pomoći za zaštitu drugih dok analni čepovi ne budu svima dostupni.

Kako se programira ljudski interfejs?

Image
Možda bi bolji izraz bi bio re-programiranje (de-programiranje je strogo zabranjeno)?! Postoji dosta izvora koji predstavljaju tu problematiku (Primjer – 1; Primjer – 2), međutim, tu imamo problem koji se vezan s pitanjem: „Kako programiranom čovjeku objasniti da je programiran, kad je program dizajniran tako da mu ne dozvoljava razumijevanje istog? „Začarani krug“, što bi se reklo. Ajd, informiši nekog zombija da je on zombi?! Kakva je svrha ako ga ne možeš de-zombificirati?! S druge strane, navodno, postoji i nekolicina onih koji iz nekih misterioznih razloga mogu razumjeti stvar i poduzeti nešto u vezi s tim, tako da se takve informacije ipak prenose.

Nego, zaboravih dodati u vezi s analnim čepovima još jednu dobru vijest. Biće ih u više boja i varijanti, tako da ćemo moći birati!

Image

...
drag_gost

#3671 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

zposao wrote: 17/12/2020 00:50
drag_gost wrote: 16/12/2020 19:04
Realno, covjek je u pravu, bas si nepismen.
Nek si ti pismen pametno majkino. Aj šibe
Predlazem bukvar kao pocetnu lektiru.
drag_gost

#3672 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

vet wrote: 17/12/2020 09:14
vet wrote: 16/12/2020 15:25 U međuvremenu se ispostavilo kao istinito ono čega su se mnogi bojali:

Eksperti su otkrili da se korona širi preko - prdeža!

Međutim, nema razloga za paniku jer su već pušteni u opticaj – analni čepovi:

LINK

Uskoro, oni koji krenu bilo gdje bez analnog čepa, biće kažnjeni istovijetno kao da ne nose masku. (Autoriteti će osnovati specijalne punktove za provjeru.) Eksperti tvrde da stavljanje maske na dupe takođe može biti od pomoći za zaštitu drugih dok analni čepovi ne budu svima dostupni.

Image
Možda bi bolji izraz bi bio re-programiranje (de-programiranje je strogo zabranjeno)?! Postoji dosta izvora koji predstavljaju tu problematiku (Primjer – 1; Primjer – 2), međutim, tu imamo problem koji se vezan s pitanjem: „Kako programiranom čovjeku objasniti da je programiran, kad je program dizajniran tako da mu ne dozvoljava razumijevanje istog? „Začarani krug“, što bi se reklo. Ajd, informiši nekog zombija da je on zombi?! Kakva je svrha ako ga ne možeš de-zombificirati?! S druge strane, navodno, postoji i nekolicina onih koji iz nekih misterioznih razloga mogu razumjeti stvar i poduzeti nešto u vezi s tim, tako da se takve informacije ipak prenose.

Nego, zaboravih dodati u vezi s analnim čepovima još jednu dobru vijest. Biće ih u više boja i varijanti, tako da ćemo moći birati!

Image

...
Aha, ti si znaci izasao iz matriksa...
vet

#3673 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

drag_gost wrote: 17/12/2020 09:25

Image

Image

...
Jednom nogom.

Evo još par lijepih vijesti. Kina je počela s masovnom produkcijom analnih čepova, tako da će uskoro cijela planeta biti pokrivena njima. Iz nezvaničnih izvora saznajemo da je Bil Gejts (jedini čovjek bez 15 minuta medicinske škole kojeg sluša cijeli svijet kad je medicina u pitanju) oduševljen ovim projektom i da je izjavio da ćemo jednim udarcem ubiti dvije muve jer ćemo s jedne strane, zaštititi druge od korone a s druge, smanjiti tzv. „carbon footprint“, odnosno, emisiju ugljen dioksida (koji čini dobar dio gasova koje izbacujemo iz sebe) u atmosferu i tako ćemo spriječiti globalno zagrijavanje planete (koje su izmislili isti oni koji su izmislili i koronu). U međuvremenu, vlade mnogih država donose i zakone o zabrani tzv. „tihomira“, odnosno, nečujnih prdeža. Moraće se prditi jasno i glasno, tako da ljudi mogu znati odakle vjetar duva, te tako i poduzimati odgovarajuće mjere zaštite.

...
Dozer

#3674 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

shbc wrote: 17/12/2020 07:43 Aha, razotkrivaju facebook travari zavjeru. Bas ozbiljno curenje.

Hoces da kazes da su Rozvel i WTC razotkrivene zavjere? :lol:

Mozda su nam ti mali zeleni iz Rozvela i donijeli virus :zzzz:
Naravno da su Rozvel i WTC razotkrivene zavjere i zataskavanja.
Za Rozvel ti upravo sad ide serijal na NG i History. Proslo 50 godina, otvorile se arhive, istekli ugovori o obavezi sutnje ucesnika. Progovorili ljudi.

Za WTC su Michael Moore i italijanski novinari odavno razotkrili sve. Cak ljudi nasli i "izginule teroristicke pilote". Ljudi bili zivi i zdravi, radili kao piloti po raznim islamskim zemljama.

Fakat se moras dodatno informisati prije nego se pocnes nabacivati kojekakvim ironijama, sarkazmom i cinizmom... :roll:
drag_gost

#3675 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

vet wrote: 17/12/2020 09:43
drag_gost wrote: 17/12/2020 09:25

Image

...
Jednom nogom.

Evo još par lijepih vijesti. Kina je počela s masovnom produkcijom analnih čepova, tako da će uskoro cijela planeta biti pokrivena njima. Iz nezvaničnih izvora saznajemo da je Bil Gejts (jedini čovjek bez 15 minuta medicinske škole kojeg sluša cijeli svijet kad je medicina u pitanju) oduševljen ovim projektom i da je izjavio da ćemo jednim udarcem ubiti dvije muve jer ćemo s jedne strane, zaštititi druge od korone a s druge, smanjiti tzv. „carbon footprint“, odnosno, emisiju ugljen dioksida (koji čini dobar dio gasova koje izbacujemo iz sebe) u atmosferu i tako ćemo spriječiti globalno zagrijavanje planete (koje su izmislili isti oni koji su izmislili i koronu). U međuvremenu, vlade mnogih država donose i zakone o zabrani tzv. „tihomira“, odnosno, nečujnih prdeža. Moraće se prditi jasno i glasno, tako da ljudi mogu znati odakle vjetar duva, te tako i poduzimati odgovarajuće mjere zaštite.

...
Je li oko sebe vidis bitove sve?
Post Reply