Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- spinel_
#3726 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa eto slusao si proljetos Solaka. On je doduse strucnjak za ukrasti.
-
adsubzero
#3727 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Je li iko od nas zivi u Kini da moze znati kakva je situacija? Ne i ne mogu komentarisati kada ne znam. Zna se kakvo je uredjenje u Kini i da se mnoge stvari kriju. Ali znamo podatke iz "slobodnih" zemalja. U USA je Covid uzrocnik smrti broj 3. "Bezazlen" virus
-
adsubzero
-
Mogy87
#3729 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
@adsubzero forumas s kojim raspravljas je izjavio da je 240K dodatno umrlih u zemljama Evrope "smijesna brojka".
Samo da razumijes s kim razgovaras.
Samo da razumijes s kim razgovaras.
- spinel_
#3730 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Bila je slika i video bazena u Wuhanu. Sve se moze naci. Ljudi slobodno hodaju. Pitanje je samo kako i da li to oni imaju neki lijek a da nije vakcina?
- spinel_
#3731 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
A ti si fasista 21 stoljeca koja od ovoga svega profitira. Sram te i stid bilo.
Nadam se da ce ti se stostruko gore vratiti.
-
Mogy87
#3732 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
-
Nivelacija
#3733 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Slovenija mjere ovo ono duplo manja od nas 2 mjeseca lockdown 55 umrlih danas. Bosna danas 33 slucaja.
Hrvatska cak 3 puta danas vise umrlih od nas. i Tako je vec 5 dana zadnjih situacija je preokrenula.
Sad mi reci kako to obasniti a da nije neka teorija i sumnja. Znaci ljudi zatvoreni 2 mjeseca imaju zadnih 7 dana vise umrlih od Bosne iako imaju duplo manje stanovnika. Ili evo Hrvatska skoro se popela na brojku od 100 mrtvih dnevno.
Dok u Bosni pustilo da ide sve svojim tokom bio jeben pik nije uveden lockdown i evo sada 30 dnevno i to ce pasti iduce sedmice na 15-20.
Hrvatska cak 3 puta danas vise umrlih od nas. i Tako je vec 5 dana zadnjih situacija je preokrenula.
Sad mi reci kako to obasniti a da nije neka teorija i sumnja. Znaci ljudi zatvoreni 2 mjeseca imaju zadnih 7 dana vise umrlih od Bosne iako imaju duplo manje stanovnika. Ili evo Hrvatska skoro se popela na brojku od 100 mrtvih dnevno.
Dok u Bosni pustilo da ide sve svojim tokom bio jeben pik nije uveden lockdown i evo sada 30 dnevno i to ce pasti iduce sedmice na 15-20.
- Dozer
#3734 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
S druge strane, moj licni primjer je kontra - svi prebolovali bez ikakvih bitnih simptoma. Malo temp. do 38,5, 2-3 dana, malo kasljucali, malo izgubili miris i okus, te malo malaksalosti nakon toga, i to je to. Nakon 7-8 dana kao da nista nije ni bilo.shbc wrote: ↑17/12/2020 13:05 Smijesna? Hrabro je to reci nekome ko je ukopao prijatelja od 34 godine. Nekome ko je umalo izgubio 4 clana uze porodice, koji su se jedva izvukli. Dvoje od tih cetvero mladji od 30 godina. Da, bas smijesna. Zelim ti da ne prolazis ono kroz sta je moja porodica prolazila zbog "smijesne korone"
I ovakvih je preko 90%, pa ne vidim zasto bi tvoj primjer bio relevantniji od mog...?
-
adsubzero
#3735 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Evo dam ti "benefit of the doubt". Mozda su ljudi dosli do necega i nece da podijele sa svijetom. Meni moje oci i razum govore da je veca sansa da kriju realnu situaciju. A pored toga i da se izuzev tih par slucajeva mjere sprovode strozije nego bilo gdje u Evropi i USA. Rekoh ne znamo. Ali ono sto znamo je da je virus ubio preko milion i po ljudi i donio opterecenje zdravstvenog sistema, a ti se koprcas da je to sega.spinel_ wrote: ↑17/12/2020 13:25Bila je slika i video bazena u Wuhanu. Sve se moze naci. Ljudi slobodno hodaju. Pitanje je samo kako i da li to oni imaju neki lijek a da nije vakcina?
- Dozer
#3736 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nemoj zamjeriti sto cu ti ovako reci, ali da li si iole svjesna koliko glupo izgleda kada postavljas ovakve stvari...? Pa svaki moguci farmaceutski proizvod ima pratece nus pojave. Znas ono - vrlo ceste, ceste, rijetke... I kada se pogledaju te sigurne ,a i moguce nus pojave, niko ne bi trebao uzeti nista iz farmacije.Mogy87 wrote: ↑17/12/2020 13:11Sorry sto kasnim bila sam na ribanju kod Gejca sto Jelka nece da uplatiDozer wrote: ↑16/12/2020 20:45 Kinezi su u startu za taj lijek rekli da daje odlicne rezultate. I ocito je da su ga nastavili koristiti, dok je zapad taj lijek banovao, bas kako je i receno - radi navodnih stetnih uticaja. @Mogy87 mozes li nam na brzaka naci o kojim stetnim uticajima se radi?
S druge strane, uvodi se na vrat na nos sklepana vakcina za koju se 100% ne zna kakve sve stetne uticaje moze imati. Sve sto znaju su trenutne kratkorocne nus pojave, ali nemaju pojma sta se moze desavati kasnije.
Plus, minus, pomnozi, podijeli...jbg...nesto ne stima...![]()
Nije tako tesko koristiti google
https://www.mayoclinic.org/drugs-supple ... 062834?p=1
Ali, kod tebe ne postoji nista drugo osim nus pojava lijekova za koje se ovdje kaze da su dobri za ovo njesra.
-
Mogy87
#3737 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ti me tagovao da ti postavim nuspojaveDozer wrote: ↑17/12/2020 13:37Nemoj zamjeriti sto cu ti ovako reci, ali da li si iole svjesna koliko glupo izgleda kada postavljas ovakve stvari...? Pa svaki mogu =ci farmaceutski proizvod ima pratece nus pojave. Znas ono - vrlo ceste, ceste, rijetke... I kada se pogledaju te sigurne ,a i moguce nus pojave, niko ne bi trebao uzeti nista iz farmacije.Mogy87 wrote: ↑17/12/2020 13:11Sorry sto kasnim bila sam na ribanju kod Gejca sto Jelka nece da uplatiDozer wrote: ↑16/12/2020 20:45 Kinezi su u startu za taj lijek rekli da daje odlicne rezultate. I ocito je da su ga nastavili koristiti, dok je zapad taj lijek banovao, bas kako je i receno - radi navodnih stetnih uticaja. @Mogy87 mozes li nam na brzaka naci o kojim stetnim uticajima se radi?
S druge strane, uvodi se na vrat na nos sklepana vakcina za koju se 100% ne zna kakve sve stetne uticaje moze imati. Sve sto znaju su trenutne kratkorocne nus pojave, ali nemaju pojma sta se moze desavati kasnije.
Plus, minus, pomnozi, podijeli...jbg...nesto ne stima...![]()
Nije tako tesko koristiti google
https://www.mayoclinic.org/drugs-supple ... 062834?p=1
Ali, kod tebe ne postoji nista drugo osim nus pojava lijekova za koje se ovdje kaze da su dobri za ovo njesra.
Mene ta prica oko ovog “lijeka” ne zanima. Ja ga ne bi uzela ili preporucila bilo kom clanu moje porodice. A ako neko drugi zeli...bujrum.
-
adsubzero
#3738 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Vjerovatno zato sto oni koji dobro prodju i ne osjete nista steknu dojam da je sega. Tek kad te lupi po glavi sagledas situaciju ozbiljno. Ja srecom nisam bio u teskoj situaciji i niko nije umro od mojih najblizih. Ali jeste iz sire familije i mnogi prijatelji nisu imali tu srecu. A vecina koje sam poznavao su bili mladji od 60 i nisu imali hronicna oboljenja.Dozer wrote: ↑17/12/2020 13:32S druge strane, moj licni primjer je kontra - svi prebolovali bez ikakvih bitnih simptoma. Malo temp. do 38,5, 2-3 dana, malo kasljucali, malo izgubili miris i okus, te malo malaksalosti nakon toga, i to je to. Nakon 7-8 dana kao da nista nije ni bilo.shbc wrote: ↑17/12/2020 13:05 Smijesna? Hrabro je to reci nekome ko je ukopao prijatelja od 34 godine. Nekome ko je umalo izgubio 4 clana uze porodice, koji su se jedva izvukli. Dvoje od tih cetvero mladji od 30 godina. Da, bas smijesna. Zelim ti da ne prolazis ono kroz sta je moja porodica prolazila zbog "smijesne korone"
I ovakvih je preko 90%, pa ne vidim zasto bi tvoj primjer bio relevantniji od mog...?
- Dozer
#3739 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Poznavao sam i ja neke koji su umrli, kao sto poznajem i neke koji su teze najebali. I, sta sad?
Neko se izvuce i od raka (dosta rijetko), neko ne (puno cesce). Neko se pati godinama, neko ne. I, sta s tim? To je sve cinjenicno stanje, kao sto je i ovdje i s ovim cinjenicno stanje da je smrtnost od ovog virusa 0,...
Znam, sad ide "NIJE, nego je skoro 3%!!". Nece biti. Po svim statistikama i izjavama "vasih" strucnjaka, ali i "nasih" (cudno, u tome se slazu...), minimalno je 3x vise ukupno zarazenih nego to prikazuje zvanicna statistika. I to upravo radi asimptomatskih slucajeva, kao i onih s blagim simptomima, a koji se u masi slucajeva nisu ni javljali doktorima, pa samim tim se nisu ni testirali, a nisu ni zavedeni.
Moj licni primjer je da nas 4 od 5 nije uopste ni testirano, pa samim tim nismo ni mogli biti zavedeni kao pozitivni. Jedno bilo pozitivno i samo receno - izolacija. Na telefon se dali recepti za Sumamed, i to je to. I ovkavih sllucajeva znam gomilu, a vjerujem i vi.
I ako se sad uzme trenutna cifra od nesto ispod 75.000.000 zarazenih (evidentiranih), i pogleda broj umrlih tj. 1.658.000, dobije se da je smrtnost 2,21%.
A, ako primijenimo ono sto svi govore, tj. da je bar 3x vise ljudi ovo prebolovalo, onda imamo 225.000.000 zarazenih, ali isti broj umrlih, pa je smrtnost tada zapravo 0,73.
Da ne pricamo da je 75.000.000 = 1% ukupne svjetske populacije... Dakle, ovom toliko zajebanom, zaraznom i smrtonosnom virusu je trebala godina dana da zarazi cijelih 1% populacije, i ubije 0,022% od te iste populacije.
Ali, nastavite s histerijom, slobodno.
Mislim da mi, kao vrsta, imamo puno gorih bolestina oko kojih bismo se trebali brinuti, pa i paniciti, nego je to ovo kino... ali, eto...svako ima pravo na vlastiti mozak... I misljenje...

Neko se izvuce i od raka (dosta rijetko), neko ne (puno cesce). Neko se pati godinama, neko ne. I, sta s tim? To je sve cinjenicno stanje, kao sto je i ovdje i s ovim cinjenicno stanje da je smrtnost od ovog virusa 0,...
Znam, sad ide "NIJE, nego je skoro 3%!!". Nece biti. Po svim statistikama i izjavama "vasih" strucnjaka, ali i "nasih" (cudno, u tome se slazu...), minimalno je 3x vise ukupno zarazenih nego to prikazuje zvanicna statistika. I to upravo radi asimptomatskih slucajeva, kao i onih s blagim simptomima, a koji se u masi slucajeva nisu ni javljali doktorima, pa samim tim se nisu ni testirali, a nisu ni zavedeni.
Moj licni primjer je da nas 4 od 5 nije uopste ni testirano, pa samim tim nismo ni mogli biti zavedeni kao pozitivni. Jedno bilo pozitivno i samo receno - izolacija. Na telefon se dali recepti za Sumamed, i to je to. I ovkavih sllucajeva znam gomilu, a vjerujem i vi.
I ako se sad uzme trenutna cifra od nesto ispod 75.000.000 zarazenih (evidentiranih), i pogleda broj umrlih tj. 1.658.000, dobije se da je smrtnost 2,21%.
A, ako primijenimo ono sto svi govore, tj. da je bar 3x vise ljudi ovo prebolovalo, onda imamo 225.000.000 zarazenih, ali isti broj umrlih, pa je smrtnost tada zapravo 0,73.
Da ne pricamo da je 75.000.000 = 1% ukupne svjetske populacije... Dakle, ovom toliko zajebanom, zaraznom i smrtonosnom virusu je trebala godina dana da zarazi cijelih 1% populacije, i ubije 0,022% od te iste populacije.
Ali, nastavite s histerijom, slobodno.
Mislim da mi, kao vrsta, imamo puno gorih bolestina oko kojih bismo se trebali brinuti, pa i paniciti, nego je to ovo kino... ali, eto...svako ima pravo na vlastiti mozak... I misljenje...

Last edited by Dozer on 17/12/2020 14:05, edited 1 time in total.
- spinel_
#3740 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ali te bolescine nisu zarazne bla, blaa....
- Dozer
#3741 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ali se mogu prenositi na razne nacine, pa i genetski naslijedjivati.... Al nema to veze. Hajmo vistat na koronu...
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#3742 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Cuj bla, bla doda frajer 150M iz glave i kaze eto...p dim.
Sto ne doda milijardu pa da stane ova "sarada"?
A dodje frajer iz Banovica i sjebe ih ....
Sto ne doda milijardu pa da stane ova "sarada"?
A dodje frajer iz Banovica i sjebe ih ....
- Dozer
#3743 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nista nisam dodao iz glave, nego samo ubacio u kalkulaciju ono sto govore svi strucnjaci. I cak ptokrijepio licnim primjerom.
- Industrialyzer
#3744 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Dozer, bog za elektroniku, kompjutere, kriptovalute, gradjevinski inzenjering, autoindustriju, vrhovni tumac dejtona, poznavalac vanzemaljskog i ovozemaljskog zivota i njegove svrhe, u slobodno vrijeme se bavi mikrobiologijom, a cuo za pcr prije par mjeseci i vec zna sve njegove mane i vrline. Zamislite za par godina poznavaoca. Sve ispod 3 Nobela su poraz za ovu ljudsku gromadu.
A sve ovo mozete nauciti samo ako otvorite oci.
A sve ovo mozete nauciti samo ako otvorite oci.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#3745 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- shbc
#3746 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ako je tebi za odbaciti neko ko je bio na smrtnoj postelji, te neko ko je umro (ovdje sam svakako naveo samo ove iz blize okoline) samo zato sto si ti imao srecu da niko tvoj ozbiljnije ne oboli onda to dovoljno govori o tebi.Dozer wrote: ↑17/12/2020 13:32S druge strane, moj licni primjer je kontra - svi prebolovali bez ikakvih bitnih simptoma. Malo temp. do 38,5, 2-3 dana, malo kasljucali, malo izgubili miris i okus, te malo malaksalosti nakon toga, i to je to. Nakon 7-8 dana kao da nista nije ni bilo.shbc wrote: ↑17/12/2020 13:05 Smijesna? Hrabro je to reci nekome ko je ukopao prijatelja od 34 godine. Nekome ko je umalo izgubio 4 clana uze porodice, koji su se jedva izvukli. Dvoje od tih cetvero mladji od 30 godina. Da, bas smijesna. Zelim ti da ne prolazis ono kroz sta je moja porodica prolazila zbog "smijesne korone"
- Dozer
#3747 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nista ja ne odbacujem, niti mi je namjera minimiirati neciju tragediju.
Ali, stvari treba gledati realno, a one su tacno onakve kako sam naveo iznad.
Ali, stvari treba gledati realno, a one su tacno onakve kako sam naveo iznad.
- Dozer
#3748 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
I ako se stalno kroz 3-4 decenije obrazujete i edukujete o stvarima o kojima ne znate nista, ili ne dovoljno. Nadoci ces, polako... Mozda.Industrialyzer wrote: ↑17/12/2020 14:13 Dozer, bog za elektroniku, kompjutere, kriptovalute, gradjevinski inzenjering, autoindustriju, vrhovni tumac dejtona, poznavalac vanzemaljskog i ovozemaljskog zivota i njegove svrhe, u slobodno vrijeme se bavi mikrobiologijom, a cuo za pcr prije par mjeseci i vec zna sve njegove mane i vrline. Zamislite za par godina poznavaoca. Sve ispod 3 Nobela su poraz za ovu ljudsku gromadu.
![]()
![]()
A sve ovo mozete nauciti samo ako otvorite oci.![]()
-
adsubzero
#3749 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
@Dozer Rak nije zarazna bolest i to sto neko ima rak ne utice na druge, tako da ti je poredjenje pogresno. To sto ima nesto sto vise ubija, ne umanjuje znacaj zastite od covid-a. Bio bih presretan kada bi se pronasao lijek za rak, ali to je sada sasvim druga tematika.
Evo, ne znam tacno koliko, procjenjuje se 300 do 600 hiljada smrti godisnje od gripe, uzmimo prosjek 450 hiljada. Koliko od tih je imalo komorbitete, posto se to stalno spominje za Covid?
Znaci jedino revelantno poredjenje je ono prema zvanicnim podacima. A sta zvanicni podaci kazu: od Covida je umrlo 1,6 miliona ljudi, a do kraja godine ce biti nesto vise. To je mnogo vise nego sto je umiralo od gripe do sada na godisnjem nivou. Smrtnost 20 puta veca, a i infektivnost mnogo veca. Ovo je jedino fer poredjenje i ko kaze da je ovo obicna gripa (ili cak neki kazu smjesnije od gripe) zasluzuje titulu ni manje ni vise nego glupana.
Ovo je za poredjenje sa ostalim bolestima poput gripe, kao sto se cesto radi, isto kao porediti kruske i jabuke. Ako se za poredjenje sa gripom uzimaju zvanicni podaci gdje je smrtnost manja od 0,1%, onda i ovdje treba uzeti zvanicni podatak gdje je smrtnost oko 3% (ili eto manje od 3%). Inace ako ces se voditi tom logikom i uzimati neke procjene, onda uzmi u obzir da mora biti mnogostruko vise neprijavljenih i asimptomatskih slucajeva gripe nego sto zvanicna statistika pokazuje. Moras biti konzistentan.minimalno je 3x vise ukupno zarazenih nego to prikazuje svanizcna statistika
Evo, ne znam tacno koliko, procjenjuje se 300 do 600 hiljada smrti godisnje od gripe, uzmimo prosjek 450 hiljada. Koliko od tih je imalo komorbitete, posto se to stalno spominje za Covid?
Znaci jedino revelantno poredjenje je ono prema zvanicnim podacima. A sta zvanicni podaci kazu: od Covida je umrlo 1,6 miliona ljudi, a do kraja godine ce biti nesto vise. To je mnogo vise nego sto je umiralo od gripe do sada na godisnjem nivou. Smrtnost 20 puta veca, a i infektivnost mnogo veca. Ovo je jedino fer poredjenje i ko kaze da je ovo obicna gripa (ili cak neki kazu smjesnije od gripe) zasluzuje titulu ni manje ni vise nego glupana.
Da i mnogo bi gore bilo bez ikakvih mjera da smo pustili stvari da ih svojim tokom. To kazes isto kao da tih 0,022% ne predstavlja ljude.Dakle, ovom toliko zajebanom, araznom i smrtonosnom virusu je trebala godina dana da zarazi cijelih 1% populacije, i ubije 0,022% od te iste populacije.
- shbc
#3750 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
I sta sad? Zbog te tvoje realnosti ja trebam da kazem "jebo ovo, svakako malo umire", skinem masku, uletim u punu kafanu, izljubim se sa prvim koji kaslje i odnesem "koronu koja svakako ubija samo mali procenat ljudi" ocu koji je hronicni bolesnik i presudim mu?
Super logika.