Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
fidoremilienko

#3701 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by fidoremilienko »

adsubzero wrote: 17/12/2020 12:04 @Dozer Sto onda ne objavis svoje istrazivanje kad vec znas sve sta se desilo?
sta ima covjek dokazivati. ako imas dvije celije u mozgu koje rade sam mozes da zakljucis.

opalio vam je cvoke ko maloj djeci na igralistu. ja se ne bih na vasem mjestu vise javljao :D
zubi

#3702 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

fidoremilienko wrote: 17/12/2020 12:09
adsubzero wrote: 17/12/2020 12:04 @Dozer Sto onda ne objavis svoje istrazivanje kad vec znas sve sta se desilo?
sta ima covjek dokazivati. ako imas dvije celije u mozgu koje rade sam mozes da zakljucis.

opalio vam je cvoke ko maloj djeci na igralistu. ja se ne bih na vasem mjestu vise javljao :D
:lol: :lol: :lol:
Dozer

#3703 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Ocito radi samo jedna, ona za nervozno grcenje lica u nazovi smijeh :D
zubi

#3704 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Dozer wrote: 17/12/2020 12:20 Ocito radi samo jedna, ona za nervozno grcenje lica u nazovi smijeh :D
Sreca pa jedna radi, defakto 100% vise nego kod tebe :D
Dozer

#3705 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Vidi se...
adsubzero

#3706 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

fidoremilienko wrote: 17/12/2020 12:09

Uh jest bas nas unistio argumentima... :lol:

Ja od pocetka govorim kako "lazu nas", "vjeruj svojim ocima," "misli svojom glavom" nije nikakav argument nego suplja floskula.

Za WTC priznajem da ima dosta nelogicnih stvari, ali nisam o ovoj tematici toliko istrazivao jer me ne interesuje previse. Ali stavovi da treba vjerovati svojim ocima, kao i tvoje da ako imas dvije celije moze u mozgu mozes sam da zakljucis, su naprosto retardirani i nadobudni. Ako smatras da objasnjenje strucnjaka nije tacno izvoli i napravi istrazivanje. Ako mislis da su ljudi bezveze skolovani i njihovo znanje i iskustvo ne znaci nista, nego ti bolje znas samo zato sto koristis mozdane vijuge, to govori i vise nego dovoljno o tvom mentalnom sklopu.
Dozer

#3707 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Zato vas i mogu handrit u zdrav mozak svi za koje vam mali ekran kaze da su strucnjaci.... Prestrasno...
Last edited by Dozer on 17/12/2020 13:08, edited 1 time in total.
adsubzero

#3708 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Dozer wrote: 17/12/2020 12:32 Zato vas i mogu handrit u zdrav mozak svi za koje vam mali ekran kaze da su strucnjaci....
Ne kaze nam mali ekran, nego njihovo zvanje, iskustvo i rad. A to vrijedi beskonacno mnogo vise nego oci i razmisljanje nekoga ko je nestrucan. Postujem sto se ne slazes, ali nije dovoljno reci da neko grijesi jer tebi oci govore drugacije.
shbc

#3709 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

Jebeno je to kada citas samo jednu stranu price. Ljudi sve fino objasnili, sve ovo o cemu on prica. Nije tesko ni doci do izvjestaja. Bukvalno se googla 2 sekunde. Ali cognitive bias je jebena stvar
spinel_

#3710 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

adsubzero wrote: 17/12/2020 11:44
spinel_ wrote: 17/12/2020 11:27 @Dozer Ma pusti ih, covjek slusa strucnjake:

Image
Da, definitivno ces od medicinskog radnika dobiti odgovor "ne znam, samo radim svoj posao"...
Zasto ce nam onda vakcine kad ti strucnjaci koje slusate govori upravo ovako kako je slikovito opisano?
A sta ocekujes da ti kaze medicinski radnik kad budes otisao na bocu? Dodji za 28 dana po novu, jel to?

Sutra da vam iz WHO kazu da treba i gas masku vi bi to poslusali.
shbc

#3711 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

Vakcine nam trebaju jer sa druge strane postojite vi strucnjaci kojima je logicnije da je ovo velika zavjera, a ne jos jedna u nizu mutacija virusa i pandemija. Da se ovo nikad u historiji nije desilo, pa da vas covjek i razumije. Ali ovako...
spinel_

#3712 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

shbc wrote: 17/12/2020 12:48 Vakcine nam trebaju jer sa druge strane postojite vi strucnjaci kojima je logicnije da je ovo velika zavjera, a ne jos jedna u nizu mutacija virusa i pandemija. Da se ovo nikad u historiji nije desilo, pa da vas covjek i razumije. Ali ovako...
Sta se sada desilo?
Ljudi asimptomatski "preboluju". Treba ti neki usrani test da ti kaze da si bolestan iako to ne osjecas?
Jel to u rangu boginja, morbila, spanske gripe i sta ja znam kojih virusa koje ti spominjes da su se desile u historiji.
Korona je smijesna cak i naspram gripe, a medijske hajka i hampa je dignuta na nemoguc level.
adsubzero

#3713 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

spinel_ wrote: 17/12/2020 12:46
adsubzero wrote: 17/12/2020 11:44
spinel_ wrote: 17/12/2020 11:27 @Dozer Ma pusti ih, covjek slusa strucnjake:

Image
Da, definitivno ces od medicinskog radnika dobiti odgovor "ne znam, samo radim svoj posao"...
Zasto ce nam onda vakcine kad ti strucnjaci koje slusate govori upravo ovako kako je slikovito opisano?
A sta ocekujes da ti kaze medicinski radnik kad budes otisao na bocu? Dodji za 28 dana po novu, jel to?

Sutra da vam iz WHO kazu da treba i gas masku vi bi to poslusali.
Zato sto nije dovoljno da se nekoliko ljudi vakcinise i da stavimo tacku na pandemiju. Mjere ce trajati dok se situacija intenzivno ne poboljsa. Sta tu nije jasno?

Ako mi neko strucniji kaze da treba gas maska i objasni zasto ona treba i potkrijepi to relevantnim podacima, sta je tu problem? Jedini problem je sto ti odbijas bilo sta zvanicno. Ne uvidjas li da se vas nekolicina ovdje bazirate na tome da jedino sto linkujete ovdje su misljenja pojedinaca kao i istrazivanja koja nisu provjerena ni potvrdjena? Zaci samo nek je kontra mainstreamu, nebitno o cemu se radi.
adsubzero

#3714 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

spinel_ wrote: 17/12/2020 12:55 Sta se sada desilo?
Ljudi asimptomatski "preboluju". Treba ti neki usrani test da ti kaze da si bolestan iako to ne osjecas?
Jel to u rangu boginja, morbila, spanske gripe i sta ja znam kojih virusa koje ti spominjes da su se desile u historiji.
Korona je smijesna cak i naspram gripe, a medijske hajka i hampa je dignuta na nemoguc level.
Zar nisi svjestan u kakav kos sebe stavljas ovakvim izjavama? Da, ima ljudi koji preboluju asimptomatski, a vecina ima blaze simptome. Ali preko 10% ima teske simptome a oko 3% umre. Te teske simptome ne mozes iskljuciti iz analize cjelokupnog stanja zbog ozbiljnosti njihove situacije. I oni koji se "izvuku" se dugo oporavljaju, a posljedice na respiratornom sistemu su evidentne. Preko milion i po umrlih u svijetu do sada, pored svih mjera koje smo imali. Opterecenje zdravstvenog sistema je ocigledno. Sa takvim izjavama nisi ozbiljan sagovornik, nego samo jos jedan zavjeras koji zasluzuje podsmijeh.
shbc

#3715 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

spinel_ wrote: 17/12/2020 12:55
shbc wrote: 17/12/2020 12:48 Vakcine nam trebaju jer sa druge strane postojite vi strucnjaci kojima je logicnije da je ovo velika zavjera, a ne jos jedna u nizu mutacija virusa i pandemija. Da se ovo nikad u historiji nije desilo, pa da vas covjek i razumije. Ali ovako...
Sta se sada desilo?
Smijesna? Hrabro je to reci nekome ko je ukopao prijatelja od 34 godine. Nekome ko je umalo izgubio 4 clana uze porodice, koji su se jedva izvukli. Dvoje od tih cetvero mladji od 30 godina. Da, bas smijesna. Zelim ti da ne prolazis ono kroz sta je moja porodica prolazila zbog "smijesne korone"
spinel_

#3716 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

adsubzero wrote: 17/12/2020 13:00
Zar nisi svjestan u kakav kos sebe stavljas ovakvim izjavama? Da, ima ljudi koji preboluju asimptomatski, a vecina ima blaze simptome. Ali preko 10% ima teske simptome a oko 3% umre. Preko milion i po umrlih u svijetu do sada, pored svih mjera koje smo imali. Sa takvim izjavama nisi ozbiljan sagovornik, nego samo jos jedan zavjeras koji zasluzuje podsmijeh.
Ne trpam ja sebe ni u kakav kos. Vec mi to statistika govori. Milion i po ljudi naspram 8 milijardi je smijesna brojka u svakom smislu.
I plus sto je polovina tih umrla jer je imala druge komorbiditete.
Smrnost se mjeri u promilima i molim te prestani vise da od muhe pravis slona i bezpotrebno kao i mediji dizes halabuku.
Ako nisi znao, ljudi izmedju ostalog i od stresa obolijevaju i umiru.
Eto i ti si cini mi se bio pozitivan pa si ovdje po forumu ludovao. A da li bi to s gripom i temp 39 tako radio pitao bih te
spinel_

#3717 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

shbc wrote: 17/12/2020 13:05
Sta se sada desilo?
Smijesna? Hrabro je to reci nekome ko je ukopao prijatelja od 34 godine. Nekome ko je umalo izgubio 4 clana uze porodice, koji su se jedva izvukli. Dvoje od tih cetvero mladji od 30 godina. Da, bas smijesna. Zelim ti da ne prolazis ono kroz sta je moja porodica prolazila zbog "smijesne korone"
Pa izvini ali sam isto prosao kroz pakao ali NE zbog korone i svega sam se nagledao. Tako da, nije neka losa namjera.
Pa imam pravo reci da mi to djeluje smijesno naspram drugih ozbiljnijih bolescina.
Ali kada vidis da u vecini slucajeva to bude asimptomatsko onda naravno da cu reci da je to smijesno u 90% i vise slucajeva.
Dozer

#3718 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

adsubzero wrote: 17/12/2020 12:41
Dozer wrote: 17/12/2020 12:32 Zato vas i mogu handrit u zdrav mozak svi za koje vam mali ekran kaze da su strucnjaci....
Ne kaze nam mali ekran, nego njihovo zvanje, iskustvo i rad. A to vrijedi beskonacno mnogo vise nego oci i razmisljanje nekoga ko je nestrucan. Postujem sto se ne slazes, ali nije dovoljno reci da neko grijesi jer tebi oci govore drugacije.
Jel' ti i Fadil strucnjak..? Dodik...?
Interesantno je kako vrlo selektivno pristupate tim strucnjacima... Relevantni su vam samo oni koji govore u skladu s onim u sta sami vjerujete da je isitna. Oni koji govore drugacije, a neposrno su takodjer strucnjaci - oni su teoreticati zavjere.

Cestitam :D
Ja da sam tako vjerovato "strucnjacima" i "autoritetima", ko zna gdje bih danas bio. Gledajuci na rat, ne bih bio ziv 100% da sam vise vjerovao njima, nego svojim ocima, usima i instinktima.
Mogy87

#3719 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Dozer wrote: 16/12/2020 20:45 Kinezi su u startu za taj lijek rekli da daje odlicne rezultate. I ocito je da su ga nastavili koristiti, dok je zapad taj lijek banovao, bas kako je i receno - radi navodnih stetnih uticaja. @Mogy87 mozes li nam na brzaka naci o kojim stetnim uticajima se radi?

S druge strane, uvodi se na vrat na nos sklepana vakcina za koju se 100% ne zna kakve sve stetne uticaje moze imati. Sve sto znaju su trenutne kratkorocne nus pojave, ali nemaju pojma sta se moze desavati kasnije.

Plus, minus, pomnozi, podijeli...jbg...nesto ne stima...
Sorry sto kasnim bila sam na ribanju kod Gejca sto Jelka nece da uplati :mrgreen:
Nije tako tesko koristiti google

https://www.mayoclinic.org/drugs-supple ... 062834?p=1
spinel_

#3720 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

I aspirin ima side effects.
Hajmo dalje
adsubzero

#3721 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

spinel_ wrote: 17/12/2020 13:06
adsubzero wrote: 17/12/2020 13:00
Zar nisi svjestan u kakav kos sebe stavljas ovakvim izjavama? Da, ima ljudi koji preboluju asimptomatski, a vecina ima blaze simptome. Ali preko 10% ima teske simptome a oko 3% umre. Preko milion i po umrlih u svijetu do sada, pored svih mjera koje smo imali. Sa takvim izjavama nisi ozbiljan sagovornik, nego samo jos jedan zavjeras koji zasluzuje podsmijeh.
Ne trpam ja sebe ni u kakav kos. Vec mi to statistika govori. Milion i po ljudi naspram 8 milijardi je smijesna brojka u svakom smislu.
I plus sto je polovina tih umrla jer je imala druge komorbiditete.
Smrnost se mjeri u promilima i molim te prestani vise da od muhe pravis slona i bezpotrebno kao i mediji dizes halabuku.
Ako nisi znao, ljudi izmedju ostalog i od stresa obolijevaju i umiru.
Eto i ti si cini mi se bio pozitivan pa si ovdje po forumu ludovao. A da li bi to s gripom i temp 39 tako radio pitao bih te
Imao sam 7 dana temperaturu blizu 39, ali srecom samo blazu upalu pluca.

Smrtost se mjeri u promilima samo u tvom nekom zamisljenom svijetu, realnost je drugacija. Imas li dokaz da je polovina imala komorbitete? I zbog cega mislis da je to relevantno? Hoces da kazes da bi oni svejedno umrli i bez covid-a? Jaka izjava strucnjak, dobro bi bilo kad bi podijelio sa nama svoje istrazivanje o tome.
Milion i po ljudi naspram 8 milijardi je smijesna brojka u svakom smislu.
Bravo, genijalna izjava :thumbup:
shbc

#3722 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

spinel_ wrote: 17/12/2020 13:08

Sta se sada desilo?
Pa izvini ali sam isto prosao kroz pakao ali NE zbog korone i svega sam se nagledao. Tako da, nije neka losa namjera.
Ali kada vidis da u vecini slucajeva to bude asimptomatsko onda naravno da cu reci da je to smijesno u 90% i vise slucajeva.
Sreca pa je slabo oboljenje za tih 90%. Ali to i dalje ne mijenja da ostalih 10% ne zasluzuje da mi kao drustvo ne uradimo sve sto je u nasoj moci da ovo suzbijemo. Da umanjimo sansu da neko udje u tih 10%. Kod mene se zarazeni clanovi srecom bili zdravi od ranije pa su se uspjeli iscupati, jedva, ali su uspjeli. I nakon svega toga ti ocekujes da ja vjerujem vama po forumima i nekakvim kvazi strucnjacima po yt te rizikujem da zarazim clanove porodice koji su hronicni bolesnici? One clanove koji se najvjerovatnije nece izvuci?
spinel_

#3723 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

adsubzero wrote: 17/12/2020 13:12
Milion i po ljudi naspram 8 milijardi je smijesna brojka u svakom smislu.
Bravo, genijalna izjava :thumbup:
Jeste. Koliko je u KIni umrlo od "strasnog" virusa.
Samo u Kini je trebalo toliko smrtnih slucajeva da bude.
spinel_

#3724 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

shbc wrote: 17/12/2020 13:13
spinel_ wrote: 17/12/2020 13:08

Sreca pa je slabo oboljenje za tih 90%. Ali to i dalje ne mijenja da ostalih 10% ne zasluzuje da mi kao drustvo ne uradimo sve sto je u nasoj moci da ovo suzbijemo. Da umanjimo sansu da neko udje u tih 10%. Kod mene se zarazeni clanovi srecom bili zdravi od ranije pa su se uspjeli iscupati, jedva, ali su uspjeli. I nakon svega toga ti ocekujes da ja vjerujem vama po forumima i nekakvim kvazi strucnjacima po yt te rizikujem da zarazim clanove porodice koji su hronicni bolesnici? One clanove koji se najvjerovatnije nece izvuci?
Ja nigdje i nikad nisam rekao da se ljudi ne trebaju cuvati i da se treba igrati s ovim.
Ali da je hajka nevidjena jeste. Ljudi su i prije umirali pa ih se nije kroz TV provlacilo kroz statistiku i brojke.
I dalje ova vakcina, jahh.. Ako bas ocekujete da ce rijesiti sve, onda....A vrijeme ce nadam se pokazati ko je bio u pravu.
adsubzero

#3725 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Dozer wrote: 17/12/2020 13:10
adsubzero wrote: 17/12/2020 12:41
Jel' ti i Fadil strucnjak..? Dodik...?
Interesantno je kako vrlo selektivno pristupate tim strucnjacima... Relevantni su vam samo oni koji govore u skladu s onim u sta sami vjerujete da je isitna. Oni koji govore drugacije, a neposrno su takodjer strucnjaci - oni su teoreticati zavjere.

Cestitam :D
Ja da sam tako vjerovato "strucnjacima" i "autoritetima", ko zna gdje bih danas bio. Gledajuci na rat, ne bih bio ziv 100% da sam vise vjerovao njima, nego svojim ocima, usima i instinktima.
Nisu ni Fadil ni Dodik nikakvi strucnjaci, ne znam sto se njih petljas.
Relevantni su oni koji iza njihovih rijeci imaju potvrdjeno istrazivanje, nije valjda da je to toliko tesko shvatiti. Zna se sta znaci teoreticar zavjere.

Mozda mene danas ne bi bilo da moji roditelji u ratu nisu slusali strucnjake, nego vjerovali svojim ocima i usima, pa izlazili (i pustili mene da se izadjem igrati sa ostalom djecom) kad se cinilo da je stanje mirnije, a nedugo zatim padne granata i pobije nekoliko djece. A to je bilo u jednom "mirnijem mjestu". Istinita prica.
Post Reply