Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#3676 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Pitar sa Kariba »

Image
S druge strane, navodno, postoji i nekolicina onih koji iz nekih misterioznih razloga mogu razumjeti stvar i poduzeti nešto u vezi s tim...
misteriozno.... :lol: :lol:
zubi

#3677 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Pitar sa Kariba wrote: 17/12/2020 10:26 Image
S druge strane, navodno, postoji i nekolicina onih koji iz nekih misterioznih razloga mogu razumjeti stvar i poduzeti nešto u vezi s tim...
misteriozno.... :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
zubi

#3678 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Dozer wrote: 17/12/2020 10:13 Fakat se moras dodatno informisati prije nego se pocnes nabacivati kojekakvim ironijama, sarkazmom i cinizmom... :roll:
:lol: Na yt i probranim sajtovima, a?
Dozer

#3679 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Fino pise gdje. YT i "probrani sajtovi" nisu spomenuti.
Uzmes i pogledas 9/11, kao i Talijane (ne sjecam se imena dokumentarca), i sve vidis sasvim lijepo i jasno. Na YT, ako vec hoces, mozes sasvim lijepo vidjeti snimak rusenja zgrade WTC 7. ;)
Posto znam da ti je mrsko potraziti i da se vise volis samo kleberiti bez veze, evo ti snimak rusenja te zgrade.

Ocigledno kontrolisano rusenje. A "experstko objasnjenje" je da se ta zgrad srusila radi pozara na nekom srednjem spratu. Koliko glup i naivan treba biti pa povjerovati ovakvom objasnjenju, a ne vlastitim ocima?

Ah...da - :lol: :lol:

:roll:
shbc

#3680 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

I ja budala pa raspravljam sa likom koji je fakat ubijedjen da su nas 50-ih posjetili mali zeleni i da se to zataskava. Gori sam ja
Dozer

#3681 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

:roll:
adsubzero

#3682 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

zposao wrote: 17/12/2020 01:01
adsubzero wrote: 16/12/2020 18:22 @zposao Kojim tonom, jesi ti svjestan gdje si? Nije to nikakav ton nego opaska da si nepismen.
Rekao sam ti već šta sam imao, neću ti ponavljati.

Apsolutno me nije briga na kakav su način naučili komunicirati online podrumaške sveznalice. Ja ne vrijeđam nikoga i sa mnom se neće na takav način razgovarati.

Ton kojim je napisao repliku je od prve rečenice sa intencijom ponižavanja. Koristi riječi: neobrazovan, neuk, takvi kao ja, teoretičari zavjera i slično.
Prva stvar, nema pojma s kime priča i koji stupanj obrazovanja imam. Druga stvar, ja nigdje i nikada nisam širio teorije zavjera jer to nije moj mentalni sklop. Treća stvar, većina osoba iz moje blizine je preboljela koronu, neko sa lakšim simptomima, neko sa težim i niko od njih ne kaže da je to prevara ni obična prehlada. Znam ljude i koji su umrli od korone. I meni neuka primitivna online balavurdija imputira da sam ja nekakav toretičar zavjera?
Ja samo postavljam javno svoja neka razmisljanja kako će se stvari razvijati jer ne mislim da će cjepivo protiv korone suzbiti istu u roku godine dana taman da se svi cijepimo. Imam pravo biti skeptičan. Isto kao što imam pravo biti sumnjičav da cjepivo nema apsolutno nikakve nuspojave. Svaki lijek ima, pa tako i ovo cjepivo, a vrijeme će pokazati koje.
Ako samo postavljam pitanja u čemu je problem?
To si ti pametniji od mene?
Pokaži mi svoj doktorat iz molekularne biologije ili epidemiologije pa mi možeš docirati s visoka.
Dotad, svako pravo koje imaš ti koji si pokupio informacije sa interneta imam i ja. Ako ti se ne sviđa , slobodno produži.
I ti sad u jednom komentaru izvrijedjas vise nego sto je bilo ko drugi tebi rekao. Shvatas li ti gdje si i to na kojoj temi? Tvoj stepen obrazovanja nije ni bitan jer pitas takve gluposti a i jasno je da si pokazao zasto si "nepismen"? Ako ces to demantovati, sigurno neces na nacin da nekome zabranis da ti se obraca, jer nikog ne interesuje to sto si ti iskompleksiran. Ne znas ni ti ko je sa druge strane.
adsubzero

#3683 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Dozer wrote: 17/12/2020 10:35 Koliko glup i naivan treba biti pa povjerovati ovakvom objasnjenju, a ne vlastitim ocima?
Koliko glup i prepotentan treba biti pa misliti da su vlastite oci i "razum" jaci faktor od necijeg znanja, strucnosti i iskustva?
U konkretnom slucaju WTC ima sumnjivih stvari, ali naznaka za kontrolisano rusenje nema, osim sto tvojim ocima tako djeluje.
GAU8

#3684 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

adsubzero wrote: 17/12/2020 11:03
Dozer wrote: 17/12/2020 10:35 Koliko glup i naivan treba biti pa povjerovati ovakvom objasnjenju, a ne vlastitim ocima?
Koliko glup i prepotentan treba biti pa misliti da su vlastite oci i "razum" jaci faktor od necijeg znanja, strucnosti i iskustva?
U konkretnom slucaju WTC ima sumnjivih stvari, ali naznaka za kontrolisano rusenje nema, osim sto tvojim ocima tako djeluje.
Ja vidim da je Zemlja ravna, dakle.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Doduse imao sam kolegu na poslu, koji je fakultetski obrazovan, sa ETF-a da budemo konkretni, koji je mrtav hladan izjavio, vise puta, da smatra da je Zemlja ravna.
Nije nam do danasnjeg dana bilo jasno je li stvarno tako mislio, ili nas je opasno zajebavao...
Dozer

#3685 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Koliko glup i naivan treba biti pa ne vjerovati vlastitim ocima... Vidis li igdje na toj zgradi taj pozar o kojem pricaju? Dimi li se iz nje igdje? Ili je to neki nevidljivi pozar bio...

Po toj logiKi, kod nas se trebala srusiti gomila zgrada u ratu, a koje su bile zapaljene. Izvrsno vijece recimo... Momo i Uzeir... Bristol... Sve izgorile maltene od temelja, i sve ostale. Ali, eto, WTC 7 se srusio onako lijepo i u mjestu od pozara koji se ni ne vidi :lol: :lol: :lol:

Kakav bolid treba biti pa vjerovati u to...

Evo slika zgrade momenat prije rusenja. Gdje vi vidite pozar o kojem "experti" pricaju...? :D

Image
adsubzero

#3686 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Dozer wrote: 17/12/2020 11:15
Koliko glup i naivan treba biti pa ne vjerovati vlastitim ocima... Vidis li igdje na toj zgradi taj pozar o kojem pricaju? Dimi li se iz nje igdje? Ili je to neki nevidljivi pozar bio...

Po toj logiKi, kod nas se trebala srusiti gomila zgrada u ratu, a koje su bile zapaljene. Izvrsno vijece recimo... Momo i Uzeir... Bristol... Sve izgorile maltene od temelja, i sve ostale. Ali, eto, WTC 7 se srusio onako lijepo i u mjestu od pozara koji se ni ne vidi :lol: :lol: :lol:

Kakav bolid treba biti pa vjerovati u to...
Opet ti o nekim ocima i kritickom razmisljanju. Dobre ti te oci kad ne vidis masivan oblak dima i dobar ti taj razum kad ne kontas da na snimku gledas sam vrh zgrade...
A da ne govorimo kako ti je dobra i ta logika kad uporedjujes ovakvu jednu ogromnu strukturu i pozar koji gori na visoj temperaturi sa onim sto je bilo kod nas.
spinel_

#3687 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

@Dozer Ma pusti ih, covjek slusa strucnjake:

Image
Industrialyzer

#3688 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Ja se izvinjavam forumasima jer sam u prethodnim postovima pisao da Dozer nije kao ostali zavjerasi. Lik je totalni parmak, palamudi o Ustavnim promjenama, autima, medicini, filozofiji, nema gdje ga nema i naravno svuda je upravu. Takvi likovi obicno imaju odredjene komplekse i psiholoske probleme i treba se tako prema njima i odnositi.

Nemojte im se rugati, nije lijepo :)
zubi

#3689 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

shbc wrote: 17/12/2020 10:50 I ja budala pa raspravljam sa likom koji je fakat ubijedjen da su nas 50-ih posjetili mali zeleni i da se to zataskava. Gori sam ja
:-D
Dozer

#3690 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

adsubzero wrote: 17/12/2020 11:26 Opet ti o nekim ocima i kritickom razmisljanju. Dobre ti te oci kad ne vidis masivan oblak dima i dobar ti taj razum kad ne kontas da na snimku gledas sam vrh zgrade...
A da ne govorimo kako ti je dobra i ta logika kad uporedjujes ovakvu jednu ogromnu strukturu i pozar koji gori na visoj temperaturi sa onim sto je bilo kod nas.
VIse tempereture nego kod nas....? Ti iznas koja je tempertaura bila kada je gorilo Izvrsno vijece, npr.? A u njemu bio sav namjestaj i sve kao i u ovoj zgradi... Ili Bristol...? Ili Momo i Uzeir?

WTC7 nije pogodjen avionom. Nema avionskog goriva u njemu pa da se kaze da je ta temperatura radi toga mogla biti visa. Lupetate bez veze.

Pogledajte i sta experti kazu, pogotovo sta pokazuju. Pa uporedite s padom zgrade, koja se nije srusila vertikalu po vertikalu, nego kompletna i odjednom, i to najvise po sredini. Pozar je, ocigledno, bio samo na lijevoj strani. Zasto se srusila i desna strana, na kojoj uopste nema dima?

Mati mila, s kakvim djecijim mozgovima i likovima ja ovdje pricam...nenadjebivi ste... Nije ni cudo sto je ova zemlja gdje jeste...

Industrijalac - tata ti je parmak. A mozes se pogledati i u ogledalo. Znas da jabuka ne pada daleko od stabla...
Last edited by Dozer on 17/12/2020 11:55, edited 2 times in total.
adsubzero

#3691 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

spinel_ wrote: 17/12/2020 11:27 @Dozer Ma pusti ih, covjek slusa strucnjake:

Image
Da, definitivno ces od medicinskog radnika dobiti odgovor "ne znam, samo radim svoj posao"...
Dozer

#3692 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Klocijada na nivou...

Ovako, djeco moja, izgleda kada je pozar zahvatio komplet zgradu...

Image

Zasto nije pala kao i glavni WTC, a pogotovo kao WTC7 koji je gorio samo na jednoj strani?
adsubzero

#3693 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Dozer wrote: 17/12/2020 11:43 VIse tempereture nego kod nas....? Ti iznas koja je tempertaura bila kada je gorilo Izvrsno vijece, npr.? A u njemu bio sav namjestaj i sve kao i u ovoj zgradi... Ili Bristol...? Ili Momo i Uzeir?
Znam da pozar izazvan od municije i granata ne gori ni blizu kao onaj od kerozina. Cuj namjestaj spominje. S kakvom djecurlijom i ja imam posla, a sto je najgore takvi uvijek misle da su najpametniji i nesto pokusavaju drugima otvoriti oci.
Nije ni cudo sto je ova zemlja gdje jeste...
A gdje bi tek bila da se vodimo logikom "samo vjeruj svojim ocima"...
Dozer

#3694 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

adsubzero wrote: 17/12/2020 11:53
Dozer wrote: 17/12/2020 11:43 VIse tempereture nego kod nas....? Ti iznas koja je tempertaura bila kada je gorilo Izvrsno vijece, npr.? A u njemu bio sav namjestaj i sve kao i u ovoj zgradi... Ili Bristol...? Ili Momo i Uzeir?
Znam da pozar izazvan od municije i granata ne gori ni blizu kao onaj od kerozina. Cuj namjestaj spominje. S kakvom djecurlijom i ja imam posla, a sto je najgore takvi uvijek misle da su najpametniji i nesto pokusavaju drugima otvoriti oci.
Nije ni cudo sto je ova zemlja gdje jeste...
A gdje bi tek bila da se vodimo logikom "samo vjeruj svojim ocima"...
Kakav kerozin u zgradi WTC7, jadan ne bio :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zubi

#3695 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Industrialyzer wrote: 17/12/2020 11:30 Ja se izvinjavam forumasima jer sam u prethodnim postovima pisao da Dozer nije kao ostali zavjerasi. Lik je totalni parmak, palamudi o Ustavnim promjenama, autima, medicini, filozofiji, nema gdje ga nema i naravno svuda je upravu. Takvi likovi obicno imaju odredjene komplekse i psiholoske probleme i treba se tako prema njima i odnositi.

Nemojte im se rugati, nije lijepo :)
Ne treba se rugati, velik je to teret kad se u sve razumijes i sve imas u malom prstu... :D

Plamudi i o obnovljivim izvorima energije, o TE, o HE, energetsku strategiju drzave mi mogao da vodi, sve on zna... nije to lako, taj teret genijalnosti treba imati na plecima... Leonardo 21.stoljeca :lol:
Dozer

#3696 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Klasicni balavurdijski nacin komunikacije - kad se nema argumenata za bilo sta, idemo na ad hominem. Jadno...
I pravi poakazatelj inteligencije, ako niste znali. Konsultujte psihologiju.
Last edited by Dozer on 17/12/2020 12:02, edited 1 time in total.
zubi

#3697 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Dozer wrote: 17/12/2020 12:01 Klasicni balavurdijski nacin komunikacije - kad se nema argumenata za bilo sta, idemo na ad hominem. Jadno...
Sta ces, vanzemaljci su krivi :D
Dozer

#3698 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Prije ce biti da je do pojedinacne (ne)inteligencije....

Ovako izgleda kontrolisano rusenje. Hint: Svaka slicnost sa zgradom WTC7 je slucajna :D

A onda i WTC7, jos jednom, radi lakseg poredjenja. :D

Last edited by Dozer on 17/12/2020 12:13, edited 2 times in total.
adsubzero

#3699 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

@Dozer Sto onda ne objavis svoje istrazivanje kad vec znas sve sta se desilo?
vet

#3700 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

drag_gost wrote: 17/12/2020 10:17
vet wrote: 17/12/2020 09:43
drag_gost wrote: 17/12/2020 09:25

Aha, ti si znaci izasao iz matriksa...
Jednom nogom.

Evo još par lijepih vijesti. Kina je počela s masovnom produkcijom analnih čepova, tako da će uskoro cijela planeta biti pokrivena njima. Iz nezvaničnih izvora saznajemo da je Bil Gejts (jedini čovjek bez 15 minuta medicinske škole kojeg sluša cijeli svijet kad je medicina u pitanju) oduševljen ovim projektom i da je izjavio da ćemo jednim udarcem ubiti dvije muve jer ćemo s jedne strane, zaštititi druge od korone a s druge, smanjiti tzv. „carbon footprint“, odnosno, emisiju ugljen dioksida (koji čini dobar dio gasova koje izbacujemo iz sebe) u atmosferu i tako ćemo spriječiti globalno zagrijavanje planete (koje su izmislili isti oni koji su izmislili i koronu). U međuvremenu, vlade mnogih država donose i zakone o zabrani tzv. „tihomira“, odnosno, nečujnih prdeža. Moraće se prditi jasno i glasno, tako da ljudi mogu znati odakle vjetar duva, te tako i poduzimati odgovarajuće mjere zaštite.

...
Je li oko sebe vidis bitove sve?
To sam davno predstavio pod temama Virtuelna realnost i Bitka za Dušu (gdje sam se čak i nacrtao stvar) a takođe i u prethodno linkovanim „primjerima“, tako da nema svrhe pričati o tome pod ovom temom, međutim, oni koji razumiju stvar, razumjeće i ovo korona-mahnitanje. Oni koji ne razumiju, mogu to uzeti čisto informativno, mada ni to nije obavezno.

Čovjekova ličnost ne može izaći iz matriksa sama po sebi, pa onda percipirati kojekakve bitove ili brojeve jer je ona njegov dio. Istovremeno, čovjekova ličnost može percipirati jedinice i nule, kad ju se pod hipnozom navede da koncentriše pažnju na najsićušniju „česticu“ neke materije. Čovjek nije njegova ličnost a sve što on zna o sebi je ona. A ona je softver. Fizičko tijelo je hardver. Fizičko tijelo je moderno Tesla auto a naša ličnost je auto-pilot. U nekim od tih vozila se nalazi i putnik koji je stvarno ili istinsko ljudsko biće. Veza između putnika i autopilota je blokirana, tako da putnik skoro da nema uticaja na auto-pilota a ovaj vozi kako je programiran od strane „treće stranke“. I za putnika i za autopilota je spas u međusobnom povezivanju što je u praksi teško izvodljivo.

Može li se ličnost isključiti, pa staviti u džep a funkcionisati na osnovu unutrašnjeg znanja koje ne dolazi iz pametne glave, nego iz čovjekovog bića („putnika“) i koje je vezano za trenutak u kojem on jeste i što je sve što postoji (a ne za prošlost ili budućnost koje ne postoje)? Onda ju, možda, povremeno izvlačiti iz džepa i upotrebljavati, čisto kad se ukaže potreba? (Naravno, većini ličnosti koje ovo čitaju, malo šta će biti jasno jer softver može razumjeti samo ono što mu program dozvoljava).

..
Post Reply