Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
semirsar

#105251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Benq wrote: 05/12/2020 19:27
kakaljin wrote: 05/12/2020 19:15 Evo imate mjesec dana da ovu grešku ispravite i na slijedećem računu da ispravno radi svih korisnika za koje kazete da su vam bitni da napisete sve račune bbanaka na koje se mogu plaćati vaše usluge bez obzira ima li provizije ili ne.
Zasto mislis da je greska? Duzni su imati jedan broj ziro racuna na svojim fakturama, na ostale ziro racune mozes i sam uplatiti. Poznanik je uplatio racun preko aplikacije UniCredit banke i banka mu je skinula 0,60KM provizije za uplatu.
:shock: ma daaaaaaj ba :mrgreen:

Image
Benq
Moderator

#105252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

@semirsar licno vidio naplacenu naknadu, nema potrebe za takvom reakcijom.
semirsar

#105253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Benq wrote: 05/12/2020 20:58 @semirsar licno vidio naplacenu naknadu, nema potrebe za takvom reakcijom.
nisam mislio nista lose 'lega, jok ja, znas ti mene :thumbup:
smijesno mi jeste, po cemu njemu skidose a meni jok, fakat ne kontam, ako je kao sto velis ista UCB u pitanju i m-ba apk od doticne. :mrgreen:

P.S. Ako je uplatu izvrsio na onaj broj od druge banke... jbg, reci tom liku da je idiot, do njega je. :skoljka:
Benq
Moderator

#105254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

semirsar wrote: 05/12/2020 21:04 nisam mislio nista lose 'lega, jok ja, znas ti mene :thumbup:
smijesno mi jeste, po cemu njemu skidose a meni jok, fakat ne kontam, ako je kao sto velis ista UCB u pitanju i m-ba apk od doticne. :mrgreen:
Znam moj Sema, ne ljuti se drug na tebe :mrgreen:

Nemam pojma zasto, ali pokaza mi covjek transakciju na mobitelu i pita jesu li poceli naplacivati proviziju, pa ga uputih da zove banku jer meni licno nije poznato da su poceli sa naplatom provizije, bar nisam cuo nikog prije i poslije toga da se zali.

P.S. Eh vidis, moguce je da je unio ziro racun druge banke, mah, rijesice to valjda sa bankom zasto i kako :)
kakaljin

#105255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote: 05/12/2020 19:36
kakaljin wrote: 05/12/2020 19:31 A gdje pisu ti ostali racuni sto govoris, ja ih na racunu ne vidim.
Neces ih ni vidjeti, jer nisam rekao da pisu ostali racuni, vec da su duzni imati jedan ziro racun na svojoj fakturi, a ti uplacuj gdje god si navikao.

Oni prenesu primjedbu sa foruma, a oni drugi imaju puno pravo da to uvaze ili ne uvaze. Racuni su potpuno ispravni, pise ziro racun za uplatu i tako svi placaju. Imaju li drugi operateri navedene sve ziro racune na svojim fakturama? Ako kazes da imaju, daj nam neki dokaz.
kakaljin wrote: 05/12/2020 19:31 PA greska, eto pise bez provizije, a i ti kazes evo da je naplacena provizija.
Bez provizije se placa na ziro racunu koji je naznacen na fakturi, on je upisivao drugi ziro racun koji nije naveden na fakturi.
Kako ću ja platiti na neki drugi račun ako nije naveden na računu usluge.
Za mene je u adiko banci provizija kada plaćam tako da što piše ne vrijedi.

Evo ti dokaz bhtelecoma
Navedeni su svi računi koje imaju i korisnik ima izbor gdje da plaća i gdje mu je najlakše

Image

Ovo sam tražio i da telemach stavi jer ima račune i u drugim bankama. I oni su ovdje napisali da će staviti. Ali su slagali i nisu stavili kao što su obećali

I molim te da ih ne branis kada nešto nisu uradili kako treba.
Benq
Moderator

#105256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Eh ako je to tako i na printanom racunu, onda das prijedlog koji oni mogu a i ne moraju uvaziti. Kako ti to vise nije jasno... Napisao si taj prijedlog nekoliko puta, isto toliko ti je receno da ce proslijediti dalje, ocito nista od toga nema, ako ti treba drugi broj racuna dostavice ti na pp ako trazis, cemu spamanje toliko, ali eto pisi, meni licno ne smeta :mrgreen:
kakaljin

#105257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote: 05/12/2020 21:53 Eh ako je to tako i na printanom racunu, onda das prijedlog koji oni mogu a i ne moraju uvaziti. Kako ti to vise nije jasno... Napisao si taj prijedlog nekoliko puta, isto toliko ti je receno da ce proslijediti dalje, ocito nista od toga nema, ako ti treba drugi broj racuna dostavice ti na pp ako trazis, cemu spamanje toliko, ali eto pisi, meni licno ne smeta :mrgreen:
Sto ce mi posebno dostavljati racun neki drugi ako imam sve na zvanicnom dokumentu.

PA ako nista nema onda kazu zao nam je mi smo pogresili rekli smo da ce biti ali na zalost nasi nadredjeni kazu da je dovoljan samo jedan racun na koji se uplacuje usluga.

Nije ovo spamanje.

I na racunu pise da je bez provizije, a ja kada platim bice mi naplacena provizija, znaci ni ono sto je napisano nije tacno.
Benq
Moderator

#105258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Sve ja tebe razumijem, ali da se ne ponavljamo.. valjda dobijes odgovor po mjeri :)
Benq
Moderator

#105259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Doslo uz e-racun:

Image
Nedzada

#105260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada »

Benq wrote: 05/12/2020 23:06 Doslo uz e-racun:

Image
Da hoće više otključati kanale.

Da počne kuknjava ovih "premium" korisnika.
Radar71

#105261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Premium dobije benefit kakav ti sanjati mozes ;)
I nije pijaca, ljudi nazvali 40 dana prije isteka ugovora, ponudili ponudu koja se ne odbija. Gospodska firma :bih:
123bih123

#105262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by 123bih123 »

Radar71 wrote: 06/12/2020 06:38 Premium dobije benefit kakav ti sanjati mozes ;)
I nije pijaca, ljudi nazvali 40 dana prije isteka ugovora, ponudili ponudu koja se ne odbija. Gospodska firma :bih:
Jel tajna koji je benefit posto mi uskoro istice ugovor a imam eon premium. Cisto da znam sta to nude.
Radar71

#105263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

123bih123 wrote: 06/12/2020 08:17
Radar71 wrote: 06/12/2020 06:38 Premium dobije benefit kakav ti sanjati mozes ;)
Jel tajna koji je benefit posto mi uskoro istice ugovor a imam eon premium. Cisto da znam sta to nude.
Nazvat ce te ili ti njih nazovi
nina9399

#105264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nina9399 »

Telemach wrote: 05/12/2020 18:41
nina9399 wrote: 05/12/2020 17:07 Registrirala sam se samo zbog ove teme.

Telemach, koji je vama bog vise? Radite ljudima o glavi i poslu. Danas OPET nema interneta, radim od kuce, internet mi je od zivotne vaznosti. Na kraju sam morala vratiti ostatak projekta na kojem sam radila jer ga ne bih stigla zavrsiti do pon. (tehnicka podrska bi dosla tek sutra i to mozda, to je gubitak od vise od 24 h efektivnog rada) i izgubila vise od 300 KM. Plus bruka novca za potroseni mobilni internet jer sam jadna pokusavala raditi na laptopu prikljucenim na hot spot mobitela.
I ovo nije prvi put da tako moram raditi. Krenem poslati mail ili zavrseni posao, interneta ne bude. Internet vam je nestabilan i nepouzdan, stalno dolazi do prekida i do tog nesretnog "grupnog prekida saobracaja", sad na jednom pa na drugom podrucju. Na Kosevu mi otac nije imao neta cijeli prosli vikend. Zalila sam se bezbroj puta, vise razgovaram sa vasom korisnickom podrskom nego sa bilo kim drugim, pisala mailove. Popravite vezu, to traje par dana i opet sve ispocetka.
A placa vam se redovno. No nece vise.

I ovo ne pisem da bih od vas dobila generiranu poruku kako vam je zao i da radite da otklonite problem...sto ponavljate kao papige vec mjesecima. Otvoren je nalog da vasa teh. podrska dodje, ali vjerovatno ce se ovo i dalje desavati.

Ovo su sad ozbiljni problemi koje ste prouzrocili. Nudite smanjenje racuna, ali vam ovaj mjesec racun nece biti placen plus trazit cu da mi nadoknadite stetu zbog izgubljenog posla. Da imam vremena i novca, tuzila bih vas zbog manjkave usluge i jer niste ispostovali svoj dio ugovora. Ako niste sposobni obavljati usluge za koje vam se placa kako treba, nemojte vise narod levatiti.

Sramota fakat.

Mozda mi neko ovdje moze dati pravni savjet kako da postupam, molim vas.
Zdravo @nina9399,
Hvala Vam na javljanju. Ne želimo da naše obraćanje doživite kao generičko, jer zaista nam nije cilj da ostavimo dojam da nam nije stalo do Vas kao korisnika naših usluga. Žao nam je ako ste naišli na poteškoće, međutim, kako bismo adekvatno riješili problem, potrebni su nam Vaši podaci, stoga molimo Vas da nam iste dostavite u inbox kako bismo mogli imali uvid u Vaš pretplatnički Ugovor. Na raspolaganju smo Vam.
Gospodine/gospodjo, vec sam napisala da sam jucer provela barem sat vremena objasnjavajuci se sa vasom korisnickom i tehnickom podrskom i da stoga nema potrebe i da Vi licno imate uvid u ugovor. I ovaj Vas odgovor je - upis genericnog odgovora. Vi ni ne citate kako treba ono sto je napisano. Vi ste isprazno korisnicima na raspolaganju, ljubazno cete razgovaratj sa njima, ali ne rjesavate temeljito ni trajno probleme koje ocito imate. Danas moram cekati vasu teh. podrsku, to je takodjer gubitak cijelog dana da bi se popravilo nesto sto uredno placam. Kako sam napisala, saljem vam mailove od aprila da sa netom nesto nije u redu, da nestaje ili vise puta dnevno na par minuta ili da nestane po cijeli dan, nista ne rjesavate. kad god se nazove vasa korisnicka podrska, doceka nas poruka da se izvinjavate zbog grupnog prekida int. saobracaja, stoga su ovi uvlakacki komenari da net rijetko nestaje bas degutantni i to pogotovo jer gospodin nije imao internet 24 h i njemu je to ok. prosli cjelodnevni nestanak neta bio je 27.11. i to se moze provjeriti, a u danima izmedju 27.11. i 5.12. barem sam 4 puta morala resetirati ruter. plus, kako sam napisala, tata na Kosevu nije imao internet citav prosli vikend. i to se moze provjeriti.

ljudi rade, ljudi se moraju moci osloniti na pouzdanost vasih usluga. vi to vec duze vrijeme niste u stanju pruziti. na zalost, na raskid ugovora morat cu cekati do njegovog isteka. no i tad ne znam kud bih presla jer iskreno svi ste u pet deka.
Telemach

#105265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Telemach wrote: 05/12/2020 18:50
kakaljin wrote: 05/12/2020 16:45 Poštovani @Telemach

Došao je račun i na njemu piše samo račun adico banke. Vi ste ovdje rekli da će pisati svi računi na koje se može plaćati račun u raznim bankama. Jeli to nemate više računa pa je ostao samo adiko račun.
Zdravo @kakaljin,
Hvala Vam na javljanju.
Na računima je prvenstveno prikazan račun banke za uplate bez provizije. Svakako da su i drugi računi raspolaoživi. Kolegama smo proslijedili primjedbu koju ste uputili te ćemo Vam proslijediti tražene informacije nakon što nam iste budu dostavljene. Molimo Vas za malo strpljenje i, naravno, zahvaljujemo se na ukazanom strpljenju i razumijevanju.
@kakaljin,
Kao što smo i obećali, obavještavamo Vas da će na narednim računima biti prikazani i ostali žiro računi dostupni za uplatu. Žao nam je ukoliko ste doživjeli negativno iskustvo, zaista ne želimo da budete nezadovoljni. Hvala Vam što koristite naše usluge i sarađujete sa nama na ovaj način. Stojimo na raspolaganju za sve upite.
DON_eARL

#105266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

@nina9399 Samo dostavi podatke da ubrzaju to što je utvrđeno preko telefona.
Telemach

#105267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

nina9399 wrote: 06/12/2020 10:05
Telemach wrote: 05/12/2020 18:41
nina9399 wrote: 05/12/2020 17:07 Registrirala sam se samo zbog ove teme.

Telemach, koji je vama bog vise? Radite ljudima o glavi i poslu. Danas OPET nema interneta, radim od kuce, internet mi je od zivotne vaznosti. Na kraju sam morala vratiti ostatak projekta na kojem sam radila jer ga ne bih stigla zavrsiti do pon. (tehnicka podrska bi dosla tek sutra i to mozda, to je gubitak od vise od 24 h efektivnog rada) i izgubila vise od 300 KM. Plus bruka novca za potroseni mobilni internet jer sam jadna pokusavala raditi na laptopu prikljucenim na hot spot mobitela.
I ovo nije prvi put da tako moram raditi. Krenem poslati mail ili zavrseni posao, interneta ne bude. Internet vam je nestabilan i nepouzdan, stalno dolazi do prekida i do tog nesretnog "grupnog prekida saobracaja", sad na jednom pa na drugom podrucju. Na Kosevu mi otac nije imao neta cijeli prosli vikend. Zalila sam se bezbroj puta, vise razgovaram sa vasom korisnickom podrskom nego sa bilo kim drugim, pisala mailove. Popravite vezu, to traje par dana i opet sve ispocetka.
A placa vam se redovno. No nece vise.

I ovo ne pisem da bih od vas dobila generiranu poruku kako vam je zao i da radite da otklonite problem...sto ponavljate kao papige vec mjesecima. Otvoren je nalog da vasa teh. podrska dodje, ali vjerovatno ce se ovo i dalje desavati.

Ovo su sad ozbiljni problemi koje ste prouzrocili. Nudite smanjenje racuna, ali vam ovaj mjesec racun nece biti placen plus trazit cu da mi nadoknadite stetu zbog izgubljenog posla. Da imam vremena i novca, tuzila bih vas zbog manjkave usluge i jer niste ispostovali svoj dio ugovora. Ako niste sposobni obavljati usluge za koje vam se placa kako treba, nemojte vise narod levatiti.

Sramota fakat.

Mozda mi neko ovdje moze dati pravni savjet kako da postupam, molim vas.
Zdravo @nina9399,
Hvala Vam na javljanju. Ne želimo da naše obraćanje doživite kao generičko, jer zaista nam nije cilj da ostavimo dojam da nam nije stalo do Vas kao korisnika naših usluga. Žao nam je ako ste naišli na poteškoće, međutim, kako bismo adekvatno riješili problem, potrebni su nam Vaši podaci, stoga molimo Vas da nam iste dostavite u inbox kako bismo mogli imali uvid u Vaš pretplatnički Ugovor. Na raspolaganju smo Vam.
Gospodine/gospodjo, vec sam napisala da sam jucer provela barem sat vremena objasnjavajuci se sa vasom korisnickom i tehnickom podrskom i da stoga nema potrebe i da Vi licno imate uvid u ugovor. I ovaj Vas odgovor je - upis genericnog odgovora. Vi ni ne citate kako treba ono sto je napisano. Vi ste isprazno korisnicima na raspolaganju, ljubazno cete razgovaratj sa njima, ali ne rjesavate temeljito ni trajno probleme koje ocito imate. Danas moram cekati vasu teh. podrsku, to je takodjer gubitak cijelog dana da bi se popravilo nesto sto uredno placam. Kako sam napisala, saljem vam mailove od aprila da sa netom nesto nije u redu, da nestaje ili vise puta dnevno na par minuta ili da nestane po cijeli dan, nista ne rjesavate. kad god se nazove vasa korisnicka podrska, doceka nas poruka da se izvinjavate zbog grupnog prekida int. saobracaja, stoga su ovi uvlakacki komenari da net rijetko nestaje bas degutantni i to pogotovo jer gospodin nije imao internet 24 h i njemu je to ok. prosli cjelodnevni nestanak neta bio je 27.11. i to se moze provjeriti, a u danima izmedju 27.11. i 5.12. barem sam 4 puta morala resetirati ruter. plus, kako sam napisala, tata na Kosevu nije imao internet citav prosli vikend. i to se moze provjeriti.

ljudi rade, ljudi se moraju moci osloniti na pouzdanost vasih usluga. vi to vec duze vrijeme niste u stanju pruziti. na zalost, na raskid ugovora morat cu cekati do njegovog isteka. no i tad ne znam kud bih presla jer iskreno svi ste u pet deka.
Poštovana,
Nama je drago što ste odlučili da nam se obratite i putem ovog kanala komunikacije - Forum. Jasno ste dali do znanja da ste razgovarali sa našom tehničkom podrškom i, također, ste jasno dali do znanja da ste naišli na tehnička odstupanja. Međutim, mi zaista ne možemo znati ko je korisnik iza @nina9399. Ukoliko želite da nalog, za koji kažete da je evidentiran, proslijedimo na urgenciju ili da Vas pozovu kolege iz Tima za brigu o korisnicima ili da izvršimo bilo kakvu vrstu provjere, potrebni su nam podaci nosioca Ugovora. Ono što Vam možemo garantirati jeste da, zasigurno, želimo da riješimo problem korisnicima bez obzira da li je on tehnički ili neke druge prirode i u tome uvijek uspjevamo. Zajednički, uz Vašu saradnju, to sigurno možemo učiniti.
Telemach

#105268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

REDDEVILS wrote: 05/12/2020 19:53 Iako imam Eon Full paket van Telemach mreže primoran sam da gledam utakmicu WHU-MUN na Mojoj TV u SD formatu,jer mogu birati kojeg ću komentatora slušati😡
Dok na Eon smart TV aplikaciji moram slušati hrvatskog dosadnog komentatora😡
Hvala Bogu pa mi uskoro ugovor ističe 🙂
Zdravo @REDDEVILS,
Na EON Smart TV App nemate mogućost podešavanja jezika/zvuka, trenutno. Uvijek se trudimo da unaprijedimo naše usluge u cilju korisničkog zadovoljstva. Naša ponuda je raznolika i imate mogućnost da uživate u različitom sadržaju. Vjerujemo da ćete prepoznati kvalitet i da ćete nastaviti saradnju sa nama, jer mi to, zaista, želimo. Stojimo Vam na raspolaganju za sve upite.
Telemach

#105269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Almir_ wrote: 05/12/2020 20:33 Kako ja mogu dobiti ruter od 5 ghz,imam paket eon duo net..
Ovaj trenutni je cisco,po meni je pokvaren(problem prijavljen)mislim da ce trebati novi i generalno nisam zadovoljan sa ovom opremom kad je upitanju internet
@Almir_,
Pisali smo Vam pp :)
Vjerujemo da će biti riješeno na najbolji mogući način sa kojim ćete biti zadovoljni. ;-)
Telemach

#105270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

123bih123 wrote: 06/12/2020 08:17
Zdravo @123bih123,
Molimo Vas da nam podatke dostavite u inbox, rado ćemo Vas upoznati sa mogućnostima ;-)
Telemach

#105271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Zdravo @Radar71,

Drago nam je da ste zadovoljni i da nastavljamo uspješno sarađivati . Hvala Vam na ukazanom povjerenju :srce:
Tesla Edison

#105272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

...
Last edited by Tesla Edison on 06/12/2020 11:29, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#105273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

...
REDDEVILS

#105274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Telemach wrote: 06/12/2020 11:08
REDDEVILS wrote: 05/12/2020 19:53 Iako imam Eon Full paket van Telemach mreže primoran sam da gledam utakmicu WHU-MUN na Mojoj TV u SD formatu,jer mogu birati kojeg ću komentatora slušati😡
Dok na Eon smart TV aplikaciji moram slušati hrvatskog dosadnog komentatora😡
Hvala Bogu pa mi uskoro ugovor ističe 🙂
Zdravo @REDDEVILS,
Na EON Smart TV App nemate mogućost podešavanja jezika/zvuka, trenutno. Uvijek se trudimo da unaprijedimo naše usluge u cilju korisničkog zadovoljstva. Naša ponuda je raznolika i imate mogućnost da uživate u različitom sadržaju. Vjerujemo da ćete prepoznati kvalitet i da ćete nastaviti saradnju sa nama, jer mi to, zaista, želimo. Stojimo Vam na raspolaganju za sve upite.
Postovani @Telemach, ja kad sam potpisivao ugovor na dvije godine jedinu benjeficiju kao novi korisnik sam dobio Cinestar HD paket :evil:
Dok korisnici u Banja Luci mogu dobiti dva eon smart tv boxa na koristenje i jos dodatno Eon smart tv aplikaciju :twisted:
Image
Image
PS
Dali se unaprjed mogu platiti tri racuna koja su mi preostala :)
semirsar

#105275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

A sto ne bi moglo? :mrgreen:
Mislim, pare su iste i sad i tad nakon 3mj. :lol:
'ocu rec', i da sad iz ovijeh stopa raskines ugovor platices otijeh 3preplate :skoljka:
Locked