Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
nina9399

#105226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nina9399 »

Telemachov internet je nepouzdan i nestabilan vec duze vrijeme. Upravo citam mailove od aprila, maja i juna kada sam se zalila na istu stvar, no tada mi to, srecom, nije u tolikoj mjeri utjecalo na posao. Dakle, nije ovo neki sporadican problem. Po ugovoru, Telemach je duzan kontinuirano pruzati usluge koje mu se placaju. Telemach, kako rekoh, vec mjesecima ne ispunjava svoje obaveze iz ugovora kako treba. Ako primjerice u samo jednom mjesecu dodje 3 puta do cjelodnevnog nestanka interneta, a visekratno i do nestanka interneta od recimo 3 do 10 min sto je pogubno za primjerice zoom ili skype sastanke i razgovore, onda to nije nesto sto je uobicajeno i sto se moze ukalkulirati kao prihvatljivo. Telemach ne odgovara konkretno na upite sta se desava sa internetom, ne smanjuje racune zbog takve manjkave usluge niti popravlja svoju uslugu.
Bilo koji iole ozbiljan operater u svijetu garantira svojim korisnicima siguran i stabilan i brz net. To sto vi navodite vrijedi mozda na Balkanu jer su se ljudi na to navikli. I nije problem ako recimo net zapinje pri whatsapp video pozivima ili viber razgovorima, gledanju you tubea - sto je vec uobicajeno kod Telemacha, ali jeste vrlo veliki problem ako im je net toliko nepouzdan da ljudi gube projekte i poslove zbog toga. To nije normalno.
Tesla Edison

#105227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

nina9399 wrote: 05/12/2020 17:38 Telemachov internet je nepouzdan i nestabilan vec duze vrijeme. Upravo citam mailove od aprila, maja i juna kada sam se zalila na istu stvar, no tada mi to, srecom, nije u tolikoj mjeri utjecalo na posao. Dakle, nije ovo neki sporadican problem. Po ugovoru, Telemach je duzan kontinuirani pruzati usluge koje mu se placaju. Telemach, kako rekoh, vec mjesrecima ne ispunjava svoje obaveze iz ugovora kako treba. Ako primjerice u samo jednom mjesecu dodje 3 puta do cjelodnevnog nestanka interneta, a visekratno i do nestanka interneta od recimo 3 do 10 min sto je pogubno za primjerice zoom ili skype sastanke i razgovore, onda to nije nesto sto je uobicajeno i sto se moze ukalkulirati kao prihvatljivo.
Konstantni prekidi su nešto drugo. U postu sam se osvrnuo na pojedinačne prekide koji se dešavaju.

Ako konstantno imate problem, to svakako treba reklamirati, tražiti da se popravi kao i uložiti finansijsku reklamaciju.
nina9399

#105228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nina9399 »

Znam. I hvala Vam.
Ja sam Telemachov korisnik od pocetka, nisam se osvrtala na sporadicne prekide, iako bi me recimo ometali u pisanju i slanju seminarskih i drugih radova tokom studija. Ali ovo je skroz drugi nivo.

Naravno da cu uloziti reklamaciju, ali sumnjam da cu bilo sta postici. I to je najgore.
Telemach

#105229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

alipasijaner wrote: 05/12/2020 15:35 @Telemach
Dragi moj Telamach-e ljut sam na vas k'o puska, istekao mi je Ugovor i umjesto da me prije toga obavijestite i ponudite produzenje Ugovora vi to presutite pa ko velite ako se levat javi javi se, a ako se ne javi jos bolje.

Ocekujem da me prozovete, ponudite brojne benefite na racun toga sto sam na Telemachu od samog pocetka, drugo sto mi je kod gospodje majke Telemach Premium paket sa dva EON boxa, a Bogami i zbog toga sto na moju inicijativu na poslu imamo ne jedan vec dva Telemach prikljucka, sto je lako provjeriti jer sam na poslu kontakt osoba.

Lp,
Alipasijaner
Zdravo @alipasijaner,
Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način. Želimo nastaviti uspješno sarađivati sa Vama i svakako da ćete biti kontaktirani u najkraćem mogućem roku. Pronaći ćemo opciju sa kojom ćete sigurno biti zadovoljni. Hvala Vam na ukazanom povjerenju, isto ćemo opravdati. Uvijek smo tu za Vas.
alipasijaner

#105230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

@Telemach
Ne samo zadovoljan, vec opciju sa kojom trebam biti prezadovoljan.. nista manje od toga ne ocekujem.
Telemach wrote: 05/12/2020 17:53
Dragi moj Telamach-e ljut sam na vas k'o puska, istekao mi je Ugovor i umjesto da me prije toga obavijestite i ponudite produzenje Ugovora vi to presutite pa ko velite ako se levat javi javi se, a ako se ne javi jos bolje.

Ocekujem da me prozovete, ponudite brojne benefite na racun toga sto sam na Telemachu od samog pocetka, drugo sto mi je kod gospodje majke Telemach Premium paket sa dva EON boxa, a Bogami i zbog toga sto na moju inicijativu na poslu imamo ne jedan vec dva Telemach prikljucka, sto je lako provjeriti jer sam na poslu kontakt osoba.

Lp,
Alipasijaner
Zdravo @alipasijaner,
Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način. Želimo nastaviti uspješno sarađivati sa Vama i svakako da ćete biti kontaktirani u najkraćem mogućem roku. Pronaći ćemo opciju sa kojom ćete sigurno biti zadovoljni. Hvala Vam na ukazanom povjerenju, isto ćemo opravdati. Uvijek smo tu za Vas.
Telemach

#105231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Chisum wrote: 05/12/2020 13:23 Kaže mi komšija, juce ga, navodno, zvali iz Telemacha (ili je dobio sms, nisam ga shvatio - komšija je sklon vatrenoj vodici, što radnim, što neradnim danima :D) i, kao, povodom 10 godina "druženja", stari korisnici prilikom obnove ugovora dobijaju neke kanale otključane na godinu dana (pohvatao sam samo HBO, ostalo ga ništa nisam razumio).

Dragi TelemaŠe, da li je ovo istina, ili se komšija opet dobro sašio?
Zdravo @Chisum,
Hvala Vam što sarađujete sa nama na ovaj način. Uvijek mislimo na naše korisnike i želimo da opravdamo Vaše povjerenje. Akcijske pogodnosti smo pripremili za korisnike koji prvi put priključuju našu uslugu, ali i za one koji su nam odani godinama. Kako bismo Vas upoznali sa ponudom, molimo Vas da nam podatke dostavite u inbox. Stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#105232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Javier Pena wrote: 05/12/2020 12:55 Zna li se kada će otključavanje kanala? Je li oko 15-og?
Zdravo @"Javier Pena,
Novogodišnja promocija je tradicija u našoj kompaniji. Molimo Vas za malo strpljenja, uskoro ćete uživati u omiljenom sadržaju koji omogućujemo za Vas. Hvala što nas pratite i koristite naše usluge.
Telemach

#105233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

alipasijaner wrote: 05/12/2020 18:10 @Telemach
Ne samo zadovoljan, vec opciju sa kojom trebam biti prezadovoljan.. nista manje od toga ne ocekujem.
Telemach wrote: 05/12/2020 17:53

Lp,
Alipasijaner
Zdravo @alipasijaner,
@alipasijaner,
Naravno :)
Garantiramo da nećete biti razočarani. Hvala Vam što koristite naše usluge i ukazujete nam povjerenje.
sencobih

#105234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Telemach wrote: 05/12/2020 12:44
sencobih wrote: 05/12/2020 11:03 Sta je ovo aerodromsko naselje nema nista od juče, kažu grupni prekid , ekipe na terenu , koliko im treba da to naprave?
Zdravo @sencobih,
Molimo Vas da nam dostavite korisničke podatke kako bismo detaljno provjerili. Žao nam je ukoliko su se pojavila odstupanja, problem ćemo otkloniti u najkraćem mogućem roku.
Proradilo je nakon skoro 24 sata sto i nije puno, uzimajući u obzir kako se klate kablovi po onim banderama na ovom vjetru. Inače se vrlo rijetko desavaju prekidi sto je za pohvaliti.
Telemach

#105235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

nina9399 wrote: 05/12/2020 17:07 Registrirala sam se samo zbog ove teme.

Telemach, koji je vama bog vise? Radite ljudima o glavi i poslu. Danas OPET nema interneta, radim od kuce, internet mi je od zivotne vaznosti. Na kraju sam morala vratiti ostatak projekta na kojem sam radila jer ga ne bih stigla zavrsiti do pon. (tehnicka podrska bi dosla tek sutra i to mozda, to je gubitak od vise od 24 h efektivnog rada) i izgubila vise od 300 KM. Plus bruka novca za potroseni mobilni internet jer sam jadna pokusavala raditi na laptopu prikljucenim na hot spot mobitela.
I ovo nije prvi put da tako moram raditi. Krenem poslati mail ili zavrseni posao, interneta ne bude. Internet vam je nestabilan i nepouzdan, stalno dolazi do prekida i do tog nesretnog "grupnog prekida saobracaja", sad na jednom pa na drugom podrucju. Na Kosevu mi otac nije imao neta cijeli prosli vikend. Zalila sam se bezbroj puta, vise razgovaram sa vasom korisnickom podrskom nego sa bilo kim drugim, pisala mailove. Popravite vezu, to traje par dana i opet sve ispocetka.
A placa vam se redovno. No nece vise.

I ovo ne pisem da bih od vas dobila generiranu poruku kako vam je zao i da radite da otklonite problem...sto ponavljate kao papige vec mjesecima. Otvoren je nalog da vasa teh. podrska dodje, ali vjerovatno ce se ovo i dalje desavati.

Ovo su sad ozbiljni problemi koje ste prouzrocili. Nudite smanjenje racuna, ali vam ovaj mjesec racun nece biti placen plus trazit cu da mi nadoknadite stetu zbog izgubljenog posla. Da imam vremena i novca, tuzila bih vas zbog manjkave usluge i jer niste ispostovali svoj dio ugovora. Ako niste sposobni obavljati usluge za koje vam se placa kako treba, nemojte vise narod levatiti.

Sramota fakat.

Mozda mi neko ovdje moze dati pravni savjet kako da postupam, molim vas.
Zdravo @nina9399,
Hvala Vam na javljanju. Ne želimo da naše obraćanje doživite kao generičko, jer zaista nam nije cilj da ostavimo dojam da nam nije stalo do Vas kao korisnika naših usluga. Žao nam je ako ste naišli na poteškoće, međutim, kako bismo adekvatno riješili problem, potrebni su nam Vaši podaci, stoga molimo Vas da nam iste dostavite u inbox kako bismo mogli imali uvid u Vaš pretplatnički Ugovor. Na raspolaganju smo Vam.
Telemach

#105236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakaljin wrote: 05/12/2020 16:45 Poštovani @Telemach

Došao je račun i na njemu piše samo račun adico banke. Vi ste ovdje rekli da će pisati svi računi na koje se može plaćati račun u raznim bankama. Jeli to nemate više računa pa je ostao samo adiko račun.
Zdravo @kakaljin,
Hvala Vam na javljanju.
Na računima je prvenstveno prikazan račun banke za uplate bez provizije. Svakako da su i drugi računi raspolaoživi. Kolegama smo proslijedili primjedbu koju ste uputili te ćemo Vam proslijediti tražene informacije nakon što nam iste budu dostavljene. Molimo Vas za malo strpljenje i, naravno, zahvaljujemo se na ukazanom strpljenju i razumijevanju.
Telemach

#105237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

sencobih wrote: 05/12/2020 18:31
Telemach wrote: 05/12/2020 12:44
sencobih wrote: 05/12/2020 11:03 Sta je ovo aerodromsko naselje nema nista od juče, kažu grupni prekid , ekipe na terenu , koliko im treba da to naprave?
Zdravo @sencobih,
Molimo Vas da nam dostavite korisničke podatke kako bismo detaljno provjerili. Žao nam je ukoliko su se pojavila odstupanja, problem ćemo otkloniti u najkraćem mogućem roku.
Proradilo je nakon skoro 24 sata sto i nije puno, uzimajući u obzir kako se klate kablovi po onim banderama na ovom vjetru. Inače se vrlo rijetko desavaju prekidi sto je za pohvaliti.
Zdravo @sencobih,
Zahvaljujemo se na povratnim informacijama. Drago nam je da je sada sve uredu sa radom usluge. Ukoliko se pojave odstupanja, budite slobodni da nas kontaktirate. Stojimo Vam na raspolaganju.
hipija

#105238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Telemach wrote: 05/12/2020 18:16
Javier Pena wrote: 05/12/2020 12:55 Zna li se kada će otključavanje kanala? Je li oko 15-og?
Zdravo @"Javier Pena,
Novogodišnja promocija je tradicija u našoj kompaniji. Molimo Vas za malo strpljenja, uskoro ćete uživati u omiljenom sadržaju koji omogućujemo za Vas. Hvala što nas pratite i koristite naše usluge.
Image
kakaljin

#105239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote: 05/12/2020 18:50
kakaljin wrote: 05/12/2020 16:45 Poštovani @Telemach

Došao je račun i na njemu piše samo račun adico banke. Vi ste ovdje rekli da će pisati svi računi na koje se može plaćati račun u raznim bankama. Jeli to nemate više računa pa je ostao samo adiko račun.
Zdravo @kakaljin,
Hvala Vam na javljanju.
Na računima je prvenstveno prikazan račun banke za uplate bez provizije. Svakako da su i drugi računi raspolaoživi. Kolegama smo proslijedili primjedbu koju ste uputili te ćemo Vam proslijediti tražene informacije nakon što nam iste budu dostavljene. Molimo Vas za malo strpljenje i, naravno, zahvaljujemo se na ukazanom strpljenju i razumijevanju.
Poštovani, niste uradili ništa, jer su na računu trebali biti ispisani svi računi banaka na koje se može platiti vas račun za usluge.
Rekli ste da će na ovom računu biti to uradjeno radi korisnika da mogu imati opcije da plaćaju račune gdje im bude najlakše. Jer ovim stvarate gužve u adiko banci i u vašim poslovnicama u doba kada se treba smanjiti gužve što više radi corone.

Ja sada ako hoću da platim račun biće mi naplaćene provizija jer moram platiti račun u adiko banci a ja sam u unicredit banci. Znači i mene ste obmanuli da nema provizije.

Ovo vam nije u redu, jer ste obavješteni na vrijeme da prenesete svojima nadređenima da na računima budu SVI računi banaka za ovaj račun sada.

Evo imate mjesec dana da ovu grešku ispravite i na slijedećem računu da ispravno radi svih korisnika za koje kazete da su vam bitni da napisete sve račune bbanaka na koje se mogu plaćati vaše usluge bez obzira ima li provizije ili ne.
Benq
Moderator

#105240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: 05/12/2020 19:15 Evo imate mjesec dana da ovu grešku ispravite i na slijedećem računu da ispravno radi svih korisnika za koje kazete da su vam bitni da napisete sve račune bbanaka na koje se mogu plaćati vaše usluge bez obzira ima li provizije ili ne.
Zasto mislis da je greska? Duzni su imati jedan broj ziro racuna na svojim fakturama, na ostale ziro racune mozes i sam uplatiti. Poznanik je uplatio racun preko aplikacije UniCredit banke i banka mu je skinula 0,60KM provizije za uplatu.
kakaljin

#105241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote: 05/12/2020 19:27
kakaljin wrote: 05/12/2020 19:15 Evo imate mjesec dana da ovu grešku ispravite i na slijedećem računu da ispravno radi svih korisnika za koje kazete da su vam bitni da napisete sve račune bbanaka na koje se mogu plaćati vaše usluge bez obzira ima li provizije ili ne.
Zasto mislis da je greska? Duzni su imati jedan broj ziro racuna na svojim fakturama, na ostale ziro racune mozes i sam uplatiti. Poznanik je uplatio racun preko aplikacije UniCredit banke i banka mu je skinula 0,60KM provizije za uplatu.
PA greska, eto pise bez provizije, a i ti kazes evo da je naplacena provizija.

Postoje jos racuni na koje se moze placati racuni banaka na koje se mogu palcati racuni telemacha za usluge, pa neka navedu sve te racune pa neka korisnici biraju gdje ce placati racun.

A i sami su ovdje rekli da ce prenjeti nadleznima da ce uz ovaj racun biti napisani SVI racuni gdje se moze platiti i pored njih pisati koji je bez provizije.

A gdje pisu ti ostali racuni sto govoris, ja ih na racunu ne vidim.
Benq
Moderator

#105242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: 05/12/2020 19:31 A gdje pisu ti ostali racuni sto govoris, ja ih na racunu ne vidim.
Neces ih ni vidjeti, jer nisam rekao da pisu ostali racuni, vec da su duzni imati jedan ziro racun na svojoj fakturi, a ti uplacuj gdje god si navikao.

Oni prenesu primjedbu sa foruma, a oni drugi imaju puno pravo da to uvaze ili ne uvaze. Racuni su potpuno ispravni, pise ziro racun za uplatu i tako svi placaju. Imaju li drugi operateri navedene sve ziro racune na svojim fakturama? Ako kazes da imaju, daj nam neki dokaz.
kakaljin wrote: 05/12/2020 19:31 PA greska, eto pise bez provizije, a i ti kazes evo da je naplacena provizija.
Bez provizije se placa na ziro racunu koji je naznacen na fakturi, on je upisivao drugi ziro racun koji nije naveden na fakturi.
Pandakonda

#105243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pandakonda »

Da li neko zna kako se netflix moze strimati preko EON uređaja ?
probook

#105244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

EON mobilna aplikacija pokrenem preko telefona sada SK2 HD i Hrvatski komentator? Nigdje opcije da se promijeni?
typeOnegative

#105245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Pandakonda wrote: 05/12/2020 19:48 Da li neko zna kako se netflix moze strimati preko EON uređaja ?
Nikako. da ne duljim , box nije certificiran za Netflix tj to treba platiti !
REDDEVILS

#105246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Iako imam Eon Full paket van Telemach mreže primoran sam da gledam utakmicu WHU-MUN na Mojoj TV u SD formatu,jer mogu birati kojeg ću komentatora slušati😡
Dok na Eon smart TV aplikaciji moram slušati hrvatskog dosadnog komentatora😡
Hvala Bogu pa mi uskoro ugovor ističe 🙂
Last edited by REDDEVILS on 05/12/2020 19:54, edited 1 time in total.
Benq
Moderator

#105247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

probook wrote: 05/12/2020 19:50 EON mobilna aplikacija pokrenem preko telefona sada SK2 HD i Hrvatski komentator? Nigdje opcije da se promijeni?
Na EON Online aplikaciji (EON Multiscreen, EON Smart TV) ne mozes mijenjati jer se radi o predefinisanom jeziku zvuka.
typeOnegative

#105248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Neko hoce hrvatskog , neko srpskog i jedino rjesenje je da Telemach omogući odabir audio stream-a kao sto npr imam na Ci modulu . Druge nema !
Pandakonda

#105249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pandakonda »

typeOnegative wrote: 05/12/2020 19:52
Pandakonda wrote: 05/12/2020 19:48 Da li neko zna kako se netflix moze strimati preko EON uređaja ?
Nikako. da ne duljim , box nije certificiran za Netflix tj to treba platiti !
Kome ? xD Ako sam dobro obavjesten prilikom preuzimanja uređaja receno je da je otvoreno za skidanje aplikacija google play itd.
Almir_

#105250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Almir_ »

Kako ja mogu dobiti ruter od 5 ghz,imam paket eon duo net..
Ovaj trenutni je cisco,po meni je pokvaren(problem prijavljen)mislim da ce trebati novi i generalno nisam zadovoljan sa ovom opremom kad je upitanju internet
Locked