nina9399 wrote: ↑05/12/2020 17:07
Registrirala sam se samo zbog ove teme.
Telemach, koji je vama bog vise? Radite ljudima o glavi i poslu. Danas OPET nema interneta, radim od kuce, internet mi je od zivotne vaznosti. Na kraju sam morala vratiti ostatak projekta na kojem sam radila jer ga ne bih stigla zavrsiti do pon. (tehnicka podrska bi dosla tek sutra i to mozda, to je gubitak od vise od 24 h efektivnog rada) i izgubila vise od 300 KM. Plus bruka novca za potroseni mobilni internet jer sam jadna pokusavala raditi na laptopu prikljucenim na hot spot mobitela.
I ovo nije prvi put da tako moram raditi. Krenem poslati mail ili zavrseni posao, interneta ne bude. Internet vam je nestabilan i nepouzdan, stalno dolazi do prekida i do tog nesretnog "grupnog prekida saobracaja", sad na jednom pa na drugom podrucju. Na Kosevu mi otac nije imao neta cijeli prosli vikend. Zalila sam se bezbroj puta, vise razgovaram sa vasom korisnickom podrskom nego sa bilo kim drugim, pisala mailove. Popravite vezu, to traje par dana i opet sve ispocetka.
A placa vam se redovno. No nece vise.
I ovo ne pisem da bih od vas dobila generiranu poruku kako vam je zao i da radite da otklonite problem...sto ponavljate kao papige vec mjesecima. Otvoren je nalog da vasa teh. podrska dodje, ali vjerovatno ce se ovo i dalje desavati.
Ovo su sad ozbiljni problemi koje ste prouzrocili. Nudite smanjenje racuna, ali vam ovaj mjesec racun nece biti placen plus trazit cu da mi nadoknadite stetu zbog izgubljenog posla. Da imam vremena i novca, tuzila bih vas zbog manjkave usluge i jer niste ispostovali svoj dio ugovora. Ako niste sposobni obavljati usluge za koje vam se placa kako treba, nemojte vise narod levatiti.
Sramota fakat.
Ne branim nikoga, štaviše, Telemach mi je konkurencija ali moram se osvrnuti na ovo.
Prvo, niti jedan operater u svijetu, od Aljaske do Polinezije i Maršalovih otoka, ne garantuje apsolutnu stabilnost i pouzdanost internet konekcije kada su rezidencijalni korisnici u pitanju. To što vi radite od kuće je nažalost zbog vanredne situacije i tako je kod sviju. U normalno vrijeme, onaj ko radi od kuće i tako zarađuje, taj uzme iznajmljenu liniju, potpiše SLA ugovor i ima garantovanu stabilnost. Zato takvi ugovori znaju koštati po nekoliko desetina hiljada KM mjesečno.
Ti prekidi su nažalost mogući i nepredvidivi, bez obzira koji operater je u pitanju. Neka vodovod nešto radi, zakači kabal, poslije to zatrpaju i eto po par dana prekida.
Jednostavno, nikome nije u cilju da ima grupni prekid, posebno ne operateru.
Izvinjavam se na malom off topicu, možda bi ovaj post više odgovarao zajedničkoj temi o operaterima.