Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#105201 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

tnt-tunja wrote: 04/12/2020 09:42 Imamo li kakav hosting ukljucen u Telemach pretplatu?
Zdravo @tnt-tunja,
Hosting je dostupan u okviru ponude za biznis korisnike. Ukoliko ste zainteresirani, molimo Vas da nam dostavite kontakt telefon kako bsimo Vas pozvali i prezentiratli detaljno ponudu. Stojimo Vam na raspolaganju i zahvaljujemo se na interesovanju.
tnt-tunja

#105202 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Taman posla da vam i to placam...
Telemach

#105203 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

tnt-tunja wrote: 04/12/2020 11:28 Taman posla da vam i to placam...
@tnt-tunja,
Uredu :)
Stojimo Vam uvijek na raspolaganju za sva dodatna pitanja.
Last edited by Telemach on 04/12/2020 13:36, edited 1 time in total.
avaks

#105204 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Evo ja i drugi mjesec uplatih online, Mastercard karticom, i opet skide puni iznos...
Ne znam čemu onda reklama za ovih -10% :run:
Ili ide neka refundacija ne kontam :-)

lafo:
Image
crnivrag

#105205 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach donacijom Kulturnom centru "Petar Kočić" u Mrkonjić Gradu obilježio 10 godina poslovanja

Image

Predstavnici kompanije Telemach u okviru aktivnosti obilježavanja svoje desete godine poslovanja u BiH uručili su vrijednu donaciju Kulturnom centru "Petar Kočić" u Mrkonjić Gradu.

Telemach je ovoj ustanovi koja se bavi organizacijom manifestacija i podrškom sportskim i kulturno umjetničkim društvima donirao savremenu tehnološku opremu, uslugu kablovske televizije i interneta, te play korner kreiran prema potrebama mladih ljudi kojima je ova ustanova centar društvenih i vannastavnih aktivnosti.

"Našom donacijom Kulturnom centru "Petar Kočić" u Mrkonjić Gradu pružamo pomoć zaposlenim u toj instituciji koji istrajavaju u namjeri da mladim ljudima i stanovnicima Mrkonjić Grada približe kulturne vrijednosti tog grada i obogate svakodnevnicu raznovrsnim sportskim, kulturnim i edukativnim sadržajima.

Koristeći savremene tehnologije koje smo im uručili otvoriće nove mogućnosti za obrazovne i zabavne aktivnosti u kreativnom okruženju. Već 10 godina zajedno gradimo budućnost BiH i obavezujemo se da ćemo na isti način nastaviti podržavati zajednicu u kojoj živimo", izjavila je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije.

Iz Kulturnog centra "Petar Kočić" kažu da će ova donacija unaprijediti sistem funkcionisanja ustanove, ali i omogućiti pokretanje novog programa edukacije Kulturnog centra iz oblasti digitalnih tehnologija.

Image

"Naš Kulturni centar služi svim građanima, a prvenstveno omladini. A, kako smo nosioci svih aktivnosti u Mrkonjić Gradu, posebna nam je čast što je kompanija Telemach prepoznala naš trud i donirala sredstva koja će nam koristiti na daljem povezivanju mladih i jačanju njihovih afiniteta. Škola tenisa, loptarijada, galerijada su samo neke od naših godišnjih aktivnosti Centra, a zbog donacije Telemacha u okviru godišnjih aktivnosti planiramo uvrstiti i edukacije iz oblasti tehnologija kako bismo išli u korak sa vremenom i educirali omladinu savremenim tehnologijama i nastavili važiti za ustanovu koja mladima kroz edukaciju i zabavu pomaže daljem usavršavanju", izjavio je Boro Boškić, direktor Kulturnog centra "Petar Kočić".

Kompanija Telemach ove godine slavi deceniju poslovanja u Bosni i Hercegovini u okviru koje donira sredstva za 10 ustanova u 10 gradova BiH. Telemach je za 10 godina svog postojanja postao vodeći domaći provajder digitalne i analogne kablovske televizije i interneta.

Telemach je kompanija koja direktno zapošljava više od 650 ljudi, a posvećena je i napretku zajednice u kojoj posluje kroz mnogobrojne akcije i pomoć različitim društvenim grupama.

U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1, kao i televizija Nova BH.
Link na obavijest na Klix portalu
crnivrag

#105206 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

avaks wrote: 04/12/2020 12:09 Evo ja i drugi mjesec uplatih online, Mastercard karticom, i opet skide puni iznos...
Ne znam čemu onda reklama za ovih -10% :run:
Ili ide neka refundacija ne kontam :-)
Bilo je potrebno spasiti karticu za buduća plaćanja i biti među prvih 5000 korisnika prošli mjesec koji su to uradili, da bi se bonus ostvario.

Ukoliko su svi ovi parametri zadovoljeni, račun za novembar bi trebao biti umanjen za 10%, a to su već potvrdili korisnici koji su prošli mjesec izvršili plaćanje da im je obračun računa za ovaj mjesec umanjen za 10%.

Skine se puni iznos plaćanja za račun koji se plaća, ali se uz sve gore ispunjene uslove umanji sljedeći račun za 10%.

Ukoliko si prošli mjesec bio među prvih 5000 koju su ostvarili ovu akciju, ovaj mjesec ne možeš ponovo koristiti istu akciju.
avaks

#105207 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Prošli nisam onda ubo'... A za ovaj ćemo da vidimo :mrgreen:

Nisam čito sitna slova ccc :run:
Fala za info druže Vraže :thumbup:
Telemach

#105208 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

avaks wrote: 04/12/2020 12:23 Prošli nisam onda ubo'... A za ovaj ćemo da vidimo :mrgreen:

Nisam čito sitna slova ccc :run:
Fala za info druže Vraže :thumbup:
Zdravo @avaks,
Kako biste mogli ostvariti pravo na popust potrebno je sačuvati podatke sa kartice. Nakon što iskoristite pogodnost, ne možete ostvariti umanjenje i na sljedećem računu. Saradnja sa Mastercardom je produžena do 31.12 tekuće godine. Sretno ;-)
ortodont

#105209 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ortodont »

@Telemach
Je li grupni prekid u Vogosci, opet?
To je nezaobilazno bar 1 u mjesecu.
Telemach

#105210 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

ortodont wrote: 04/12/2020 13:09 @Telemach
Je li grupni prekid u Vogosci, opet?
To je nezaobilazno bar 1 u mjesecu.
Zdravo @ortodont,
Hvala Vam na javljanju. Na području Vogošće nije zabilježen prekid. Molimo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili detaljnu provjeru i riješili problem koji se pojavio u radu servisa. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji na ovaj način.
Almir_

#105211 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Almir_ »

:? @Telemach
Je lI ovo grupni prekid u Kaknju?
Problem sa internetom..
Telemach

#105212 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Almir_ wrote: 04/12/2020 15:47 :? @Telemach
Je lI ovo grupni prekid u Kaknju?
Problem sa internetom..
Zdravo Almir_ ,
Kolege su izvršile provjeru i obavijestili nas da nemamo zabilježen grupni prekid signala na području Kaknja.
Izvinjavamo se ukoliko ste naišli na poteškoće u radu servisa.
Ljubazno Vas molimo da nam dostavite tačne korisničke i adresne podatke, broj Ugovora i kontakt broj, kako bismo evidentirali i što efikasnije riješili problem.
Zadovoljstvo naših korisnika je naša osnovna misija i nastojat ćemo opravdati Vaše povjerenje.
jarobot

#105213 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

Telemah zadnja 2-3 dana uploud problem paket je duo full ne prelazi 8 mbps
Image
Telemach

#105214 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

jarobot wrote: 04/12/2020 19:19 Telemah zadnja 2-3 dana uploud problem paket je duo full ne prelazi 8 mbps
Image
Zdravo @jarobot,
Molimo Vas da nam korisničke podatke dostavite u inbox kako bismo Vas mogli pozvati i izvršiti provjeru.
Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju i ukazanom povjerenju.
jarobot

#105215 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

Bega_TM wrote: 04/12/2020 08:11
Radar71 wrote: 04/12/2020 05:58
Bega_TM wrote: 03/12/2020 21:39 Ja kad kliknem na dugme 'Online Placanje' - nista se ne desi. Vidim da network request u pozadini zavrsi s status code-om 500 - I pise u stacktraceu da je doslo do nekog gateway timeouta. Jel imao neko slican problem (ovo je prvi put da pokusavam preko online racuna)?
Mrsko ti prethodnu stranicu prelistati
Ljudi imaju problem jer im se transakcija nece da izvrsi, meni nece uopste da otvori taj racun - kako je to isto?
Kod mene isto
Image
sencobih

#105216 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Sta je ovo aerodromsko naselje nema nista od juče, kažu grupni prekid , ekipe na terenu , koliko im treba da to naprave?
Telemach

#105217 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

sencobih wrote: 05/12/2020 11:03 Sta je ovo aerodromsko naselje nema nista od juče, kažu grupni prekid , ekipe na terenu , koliko im treba da to naprave?
Zdravo @sencobih,
Molimo Vas da nam dostavite korisničke podatke kako bismo detaljno provjerili. Žao nam je ukoliko su se pojavila odstupanja, problem ćemo otkloniti u najkraćem mogućem roku.
Telemach

#105218 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

jarobot wrote: 05/12/2020 07:30
Bega_TM wrote: 04/12/2020 08:11
Radar71 wrote: 04/12/2020 05:58

Mrsko ti prethodnu stranicu prelistati
Ljudi imaju problem jer im se transakcija nece da izvrsi, meni nece uopste da otvori taj racun - kako je to isto?
Kod mene isto
Image
Zdravo @jarobot,
Hvala Vam na saradnji na ovaj način. Primjedba je proslijeđena kolegama na provjeru. Molimo Vas za malo strpljenja i unaprijed se zahavljujemo na razumijevanju.
Javier Pena

#105219 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Javier Pena »

Zna li se kada će otključavanje kanala? Je li oko 15-og?
Benq
Moderator

#105220 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Javier Pena wrote: 05/12/2020 12:55 Zna li se kada će otključavanje kanala? Je li oko 15-og?
Otprilike, tako je bilo svake godine, 15.12. do 15.01.
Chisum

#105221 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Chisum »

Kaže mi komšija, juce ga, navodno, zvali iz Telemacha (ili je dobio sms, nisam ga shvatio - komšija je sklon vatrenoj vodici, što radnim, što neradnim danima :D) i, kao, povodom 10 godina "druženja", stari korisnici prilikom obnove ugovora dobijaju neke kanale otključane na godinu dana (pohvatao sam samo HBO, ostalo ga ništa nisam razumio).

Dragi TelemaŠe, da li je ovo istina, ili se komšija opet dobro sašio?
alipasijaner

#105222 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

@Telemach
Dragi moj Telamach-e ljut sam na vas k'o puska, istekao mi je Ugovor i umjesto da me prije toga obavijestite i ponudite produzenje Ugovora vi to presutite pa ko velite ako se levat javi javi se, a ako se ne javi jos bolje.

Ocekujem da me prozovete, ponudite brojne benefite na racun toga sto sam na Telemachu od samog pocetka, drugo sto mi je kod gospodje majke Telemach Premium paket sa dva EON boxa, a Bogami i zbog toga sto na moju inicijativu na poslu imamo ne jedan vec dva Telemach prikljucka, sto je lako provjeriti jer sam na poslu kontakt osoba.

Lp,
Alipasijaner
kakaljin

#105223 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Poštovani @Telemach

Došao je račun i na njemu piše samo račun adico banke. Vi ste ovdje rekli da će pisati svi računi na koje se može plaćati račun u raznim bankama. Jeli to nemate više računa pa je ostao samo adiko račun.
nina9399

#105224 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nina9399 »

Registrirala sam se samo zbog ove teme.

Telemach, koji je vama bog vise? Radite ljudima o glavi i poslu. Danas OPET nema interneta, radim od kuce, internet mi je od zivotne vaznosti. Na kraju sam morala vratiti ostatak projekta na kojem sam radila jer ga ne bih stigla zavrsiti do pon. (tehnicka podrska bi dosla tek sutra i to mozda, to je gubitak od vise od 24 h efektivnog rada) i izgubila vise od 300 KM. Plus bruka novca za potroseni mobilni internet jer sam jadna pokusavala raditi na laptopu prikljucenim na hot spot mobitela.
I ovo nije prvi put da tako moram raditi. Krenem poslati mail ili zavrseni posao, interneta ne bude. Internet vam je nestabilan i nepouzdan, stalno dolazi do prekida i do tog nesretnog "grupnog prekida saobracaja", sad na jednom pa na drugom podrucju. Na Kosevu mi otac nije imao neta cijeli prosli vikend. Zalila sam se bezbroj puta, vise razgovaram sa vasom korisnickom podrskom nego sa bilo kim drugim, pisala mailove. Popravite vezu, to traje par dana i opet sve ispocetka.
A placa vam se redovno. No nece vise.

I ovo ne pisem da bih od vas dobila generiranu poruku kako vam je zao i da radite da otklonite problem...sto ponavljate kao papige vec mjesecima. Otvoren je nalog da vasa teh. podrska dodje, ali vjerovatno ce se ovo i dalje desavati.

Ovo su sad ozbiljni problemi koje ste prouzrocili. Nudite smanjenje racuna, ali vam ovaj mjesec racun nece biti placen plus trazit cu da mi nadoknadite stetu zbog izgubljenog posla. Da imam vremena i novca, tuzila bih vas zbog manjkave usluge i jer niste ispostovali svoj dio ugovora. Ako niste sposobni obavljati usluge za koje vam se placa kako treba, nemojte vise narod levatiti.

Sramota fakat.

Mozda mi neko ovdje moze dati pravni savjet kako da postupam, molim vas.
Last edited by nina9399 on 05/12/2020 17:33, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#105225 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

nina9399 wrote: 05/12/2020 17:07 Registrirala sam se samo zbog ove teme.

Telemach, koji je vama bog vise? Radite ljudima o glavi i poslu. Danas OPET nema interneta, radim od kuce, internet mi je od zivotne vaznosti. Na kraju sam morala vratiti ostatak projekta na kojem sam radila jer ga ne bih stigla zavrsiti do pon. (tehnicka podrska bi dosla tek sutra i to mozda, to je gubitak od vise od 24 h efektivnog rada) i izgubila vise od 300 KM. Plus bruka novca za potroseni mobilni internet jer sam jadna pokusavala raditi na laptopu prikljucenim na hot spot mobitela.
I ovo nije prvi put da tako moram raditi. Krenem poslati mail ili zavrseni posao, interneta ne bude. Internet vam je nestabilan i nepouzdan, stalno dolazi do prekida i do tog nesretnog "grupnog prekida saobracaja", sad na jednom pa na drugom podrucju. Na Kosevu mi otac nije imao neta cijeli prosli vikend. Zalila sam se bezbroj puta, vise razgovaram sa vasom korisnickom podrskom nego sa bilo kim drugim, pisala mailove. Popravite vezu, to traje par dana i opet sve ispocetka.
A placa vam se redovno. No nece vise.

I ovo ne pisem da bih od vas dobila generiranu poruku kako vam je zao i da radite da otklonite problem...sto ponavljate kao papige vec mjesecima. Otvoren je nalog da vasa teh. podrska dodje, ali vjerovatno ce se ovo i dalje desavati.

Ovo su sad ozbiljni problemi koje ste prouzrocili. Nudite smanjenje racuna, ali vam ovaj mjesec racun nece biti placen plus trazit cu da mi nadoknadite stetu zbog izgubljenog posla. Da imam vremena i novca, tuzila bih vas zbog manjkave usluge i jer niste ispostovali svoj dio ugovora. Ako niste sposobni obavljati usluge za koje vam se placa kako treba, nemojte vise narod levatiti.

Sramota fakat.
Ne branim nikoga, štaviše, Telemach mi je konkurencija ali moram se osvrnuti na ovo.

Prvo, niti jedan operater u svijetu, od Aljaske do Polinezije i Maršalovih otoka, ne garantuje apsolutnu stabilnost i pouzdanost internet konekcije kada su rezidencijalni korisnici u pitanju. To što vi radite od kuće je nažalost zbog vanredne situacije i tako je kod sviju. U normalno vrijeme, onaj ko radi od kuće i tako zarađuje, taj uzme iznajmljenu liniju, potpiše SLA ugovor i ima garantovanu stabilnost. Zato takvi ugovori znaju koštati po nekoliko desetina hiljada KM mjesečno.

Ti prekidi su nažalost mogući i nepredvidivi, bez obzira koji operater je u pitanju. Neka vodovod nešto radi, zakači kabal, poslije to zatrpaju i eto po par dana prekida.

Jednostavno, nikome nije u cilju da ima grupni prekid, posebno ne operateru.

Izvinjavam se na malom off topicu, možda bi ovaj post više odgovarao zajedničkoj temi o operaterima.
Locked