breba wrote: ↑26/09/2020 04:05Blesavo je da ti navedeš taj izvor kao potporu vlastitoj tvrdnji, a onda ga otpises.
Nisam ja otpisao tvrdnju profesora Igora Ćatića da samo energija i informaija postoji, već ti, sa obrazloženjem da Igor Ćatić NIJE AUTORITET. Inače, meni nije potreban nikakav AUTORITET da nešto ZNAM. Ja samo VIDIM i ZNAM.
breba wrote: ↑26/09/2020 04:05Tvoje ideje su kao kad dijete razbije igračku i uživa u vlastitom otkriću novog svijeta dok odrasli plješću ljupkoj naivnosti.
Ja jesam "RAZBIO IGRAČKU", ali vi "ODRASLI" mi zbog toga ne plješćete, već me grdite, jer sam razbio vašu "IGRAČKU", vaše pogrešne naučne teorije, filozofije, religije, politike i ideologije, koje ste napravili za sebe da se njima igrate.
Znaš li onu priču pod naslovom "Kraljevo novo ruho", kad su odrasli nabavili tkalca da za kralja otka neviljivo platno i krojača da od nevidljivog platna skroji kralju nevidljivo ruho. Pa kad je sve bilo gotovo, kad je tkalac otkao nevidljivo platno i krojač skrojio i sašio nevidljivo ruho i kralj ga odjenuo i kad su svi ODRASLI zadovoljno i pohvalno pljeskali kralju zbog ljepote njegovog nevidljivog ruha, desilo se to da je na kraju došlo dijete, pogledalo kralja i uzviknulo: "Kralj je go". U ovoj priči ja sam to dijete koje je razgolitilo vaša pogrešna vjerovanja i dogme kojima ste se do sada kitili i pokrivali i pokazalo vam da, zapravo, niste ničim pokriveni, već GOLI.
breba wrote: ↑26/09/2020 04:05Kratki pregled raznih pogleda na svijest, uključujući pansihizam iz kojeg Ljubo vuče izvor.
Meni nisu potrebni nikakvi vaši pogrešni pogledi na SVIJEST kao izvori, da bi iz njih vadio zaključke o tome ŠTA je Svijest, KAKO postoji i ZAŠTO? Imajući na umu da u tim izvorima odgovori na ta pitanja i ne postoje. Jedini izvor i knjiga koju treba čitati da bi se saznali odgovori na ta pitanja, koju ja čitam i u kojoj je sve o Svijesti napisano i sve se zna, sam JA sam - SVIJEST.
breba wrote: ↑26/09/2020 04:05Da li šolja kafe ima svijest?
Kad bi ti znao i razumio ŠTA je Svijest, znao bi i to da se Svijest NE MOŽE "IMATI", već samo BITI.
Ne, šolja NEMA Svijest. Ali ono koje od sebe samoga čini građu od koje je šolja napravljena, JESTE SVIJEST. Zato jer raspolaže sa seam fizičkih i psihičkih sposobnosti. Zahvalju kojim se od te iste građe može napraviti i šolja i čovjek. Koji takođe neće "IMATI", ni BITI Svijest, već opet ta građa od koje je čovjek napravljen.