Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...
Hemel
Posts: 5933
Joined: 08/11/2003 00:00
Location: prije i poslije tobe ista
Has thanked: 188 times
Been thanked: 89 times

#41776 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Hemel » 30/06/2020 18:51

Gerro wrote:
30/06/2020 18:34
esmasaric wrote:
30/06/2020 18:22
Image

Jedina je mana što brzo nestanu...mislim, pojedu se. :-)
Ispast cu glup i pitati. Sta je ovo, fino izgleda?
Škampi ili mali morski račići
i sada neku dobru pastu :thumbup:


User avatar
esmasaric
Posts: 3785
Joined: 03/11/2015 02:36
Location: https://twitter.com/esmasaric
Has thanked: 2 times
Been thanked: 19 times
Contact:

#41777 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by esmasaric » 30/06/2020 18:56

Gerro wrote:
30/06/2020 18:34
esmasaric wrote:
30/06/2020 18:22
Image

Jedina je mana što brzo nestanu...mislim, pojedu se. :-)
Ispast cu glup i pitati. Sta je ovo, fino izgleda?

Gamberi, kozice, gambitu... obično se tako zovu. Imaš ih uzeti svježe u ribarnicama i zaleđene Ledo. Meni su Ledo više za pastu, a ovi svježi su samo da se isprže i gotovo.

Veći su škampi, mada ih je teško pronaći. Isto izgledaju. Možda si ih vidio u njihovom prirodnom stanju (na roštilju,u oklopu,), na moru.

Image

User avatar
Gerro
Posts: 4715
Joined: 19/12/2018 20:19
Has thanked: 18 times
Been thanked: 37 times

#41778 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Gerro » 30/06/2020 19:01

esmasaric wrote:
30/06/2020 18:56
Gerro wrote:
30/06/2020 18:34
esmasaric wrote:
30/06/2020 18:22
Image

Jedina je mana što brzo nestanu...mislim, pojedu se. :-)
Ispast cu glup i pitati. Sta je ovo, fino izgleda?

Gamberi, kozice, gambitu... obično se tako zovu. Imaš ih uzeti svježe u ribarnicama i zaleđene Ledo. Meni su Ledo više za pastu, a ovi svježi su samo da se isprže i gotovo.

Veći su škampi, mada ih je teško pronaći. Isto izgledaju. Možda si ih vidio u njihovom prirodnom stanju (na roštilju,u oklopu,), na moru.

Image
Nisam nikada jeo, a volio bih probati. Inace slabo jedem tu morsku hranu iako mi izgleda primamljivo.

Hvala ti. :mrgreen:

User avatar
moonca
Posts: 61981
Joined: 20/12/2016 20:16
Has thanked: 414 times
Been thanked: 389 times

#41779 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by moonca » 30/06/2020 19:06

Dobra tava.. :thumbup:

Hemel
Posts: 5933
Joined: 08/11/2003 00:00
Location: prije i poslije tobe ista
Has thanked: 188 times
Been thanked: 89 times

#41780 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Hemel » 30/06/2020 19:18

Gerro wrote:
30/06/2020 19:01


Nisam nikada jeo, a volio bih probati. Inace slabo jedem tu morsku hranu iako mi izgleda primamljivo.

Hvala ti. :mrgreen:
Svi morski plodovi su cisti i zdravi.
Ovdje ti je ''meso'' bijelo i malo kao cvrsto prilikom jela. Sa dobrim zacinima jako ukusno.
Probaj, neces se pokajati.
Sto je najbitnije, nema neki smek da te otjera od sebe kao neka druga mesa.


User avatar
alibaba_i_30_godina
Posts: 16881
Joined: 16/01/2010 19:15
Has thanked: 67 times
Been thanked: 86 times

#41782 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by alibaba_i_30_godina » 30/06/2020 19:27

Odličniiii gamberici. Onako bi ih same pojeo.

Eto dali ste mi ideju za večeru. 8-)

User avatar
moonca
Posts: 61981
Joined: 20/12/2016 20:16
Has thanked: 414 times
Been thanked: 389 times

#41783 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by moonca » 30/06/2020 20:14

:roll:
nisu za pozeliti -al hajde.. :lol:

User avatar
Vela666
Posts: 453
Joined: 06/04/2020 11:55
Has thanked: 258 times
Been thanked: 127 times

#41784 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Vela666 » 30/06/2020 20:20

Možda nisi ni ti, al hajde eto te :roll:

Hemel
Posts: 5933
Joined: 08/11/2003 00:00
Location: prije i poslije tobe ista
Has thanked: 188 times
Been thanked: 89 times

#41785 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Hemel » 30/06/2020 20:52

Evo ih i sa gradela

Image
Image
Image

User avatar
DEMONIKA
Posts: 1809
Joined: 06/03/2016 02:35
Has thanked: 555 times
Been thanked: 279 times

#41786 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by DEMONIKA » 30/06/2020 21:58

vjesticanametli wrote:
29/06/2020 10:47
DEMONIKA wrote:
29/06/2020 02:00
exliberal-ex wrote:
29/06/2020 01:23


izgleda......ukusno :D
ketchap ga vadi, lijepo i ukrasheno, malo tu fali pershuna...ukusno :mrgreen:
nek doda 3 kapi ulja jebenog jer ce ga kritikovat spija :mrgreen:
oplakah :lol: :lol:

User avatar
vjesticanametli
Posts: 15129
Joined: 15/02/2008 09:31
Location: Sarajevo X
Has thanked: 530 times
Been thanked: 672 times

#41787 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by vjesticanametli » 30/06/2020 21:59

Faking olje :lol: nek joj umoche :oops:

User avatar
vjesticanametli
Posts: 15129
Joined: 15/02/2008 09:31
Location: Sarajevo X
Has thanked: 530 times
Been thanked: 672 times

#41788 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by vjesticanametli » 30/06/2020 22:04

okanomalo wrote:
30/06/2020 15:46
sirnica,taze. Image
prahne mi danas sirnica ovako bas i odem jel kupit jufke a uzmem usput sve i za ovu teletinu s gljivama :lol: od ove druge vjestice.....kupim strpam u gepek i odem na picu :-? Umrla jeduci ....palacinak i kafu onda.....sutra cu kuhat ono sto sam kupila :lol:

User avatar
zlo zlo
Posts: 4076
Joined: 28/10/2012 16:01
Has thanked: 246 times
Been thanked: 335 times

#41789 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by zlo zlo » 30/06/2020 22:41

zovi :-D :D

User avatar
vjesticanametli
Posts: 15129
Joined: 15/02/2008 09:31
Location: Sarajevo X
Has thanked: 530 times
Been thanked: 672 times

#41790 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by vjesticanametli » 30/06/2020 22:53

zlo zlo wrote:
30/06/2020 22:41
zovi :-D :D
:kiss:

User avatar
Zoya
Posts: 21733
Joined: 09/06/2008 14:54
Has thanked: 179 times
Been thanked: 263 times

#41791 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Zoya » 30/06/2020 23:58

zlo zlo wrote:
30/06/2020 11:43
Miss Moonlight wrote:
29/06/2020 14:16
@zlo zlo stavi nam recept za tu teletinu :thumbup:
kod mene ima buranije s mlijekom od jučer, a idem svakako i na poslovni kasni ručak, danas ne kuham 8-)
ovako teletinu, ja sam koristila šnicle od buta, posoliti, popapriti, češnjak granulat i ispeći na tavi

kada pečene šnicle izvaditi iz tave isto malo s gljivama, pa ih maknuti

zatim u tavi ispržiš sitno nasjeckan luk dok ne pozlati i pred kraj prženja luka dodati suho bilje: timijan, bosiljak i mažuran i vratit meso i gljive
stavit papriku u prahu, rajčicu malo koncentrat -malo pire, biber, sol i jedan feferon, po izboru blag ili ljut, i sve fino zaliti vinom,ja imala u fižideru neko bijelo, malo meni malo mesu :D dodati vode po potrebi i dinstati neki satak dok teletina skroz ne omekša, dodati žlicu kiselog vrhnja, ja koristim ono za sir jer je najkremastije, još malo kuhati dok se vrhnje ne raspadne, ubacit malo peršina i to je to, gotovo :-D
Budu li ukusne ako se ne zaliju vinom? Alkohol i ja smo na vi 🙄

User avatar
DEMONIKA
Posts: 1809
Joined: 06/03/2016 02:35
Has thanked: 555 times
Been thanked: 279 times

#41792 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by DEMONIKA » 01/07/2020 00:18

vjesticanametli wrote:
30/06/2020 21:59
Faking olje :lol: nek joj umoche :oops:
:lol: da, proizvod potražiti pod olje, faking

User avatar
DEMONIKA
Posts: 1809
Joined: 06/03/2016 02:35
Has thanked: 555 times
Been thanked: 279 times

#41793 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by DEMONIKA » 01/07/2020 00:24

vjesticanametli wrote:
30/06/2020 22:04
okanomalo wrote:
30/06/2020 15:46
sirnica,taze. Image
prahne mi danas sirnica ovako bas i odem jel kupit jufke a uzmem usput sve i za ovu teletinu s gljivama :lol: od ove druge vjestice.....kupim strpam u gepek i odem na picu :-? Umrla jeduci ....palacinak i kafu onda.....sutra cu kuhat ono sto sam kupila :lol:
masno...a imash puno sira masna unutra...nije zdravo...jesul ti jaja domacha...sir nije zreo
fali malo kukurijeka odozgo

User avatar
vjesticanametli
Posts: 15129
Joined: 15/02/2008 09:31
Location: Sarajevo X
Has thanked: 530 times
Been thanked: 672 times

#41794 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by vjesticanametli » 01/07/2020 06:22

Jes masno ucvrko se vas :lol: kukrijek nejmam al imam macine trOve pa cu posut :lol: jaja su draga bome domacha :oops: :lol:

User avatar
Sanabija
Posts: 431
Joined: 13/03/2019 21:53
Has thanked: 544 times
Been thanked: 467 times

#41795 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija » 01/07/2020 08:50

Zoya wrote:
30/06/2020 23:58
zlo zlo wrote:
30/06/2020 11:43
Miss Moonlight wrote:
29/06/2020 14:16
@zlo zlo stavi nam recept za tu teletinu :thumbup:
kod mene ima buranije s mlijekom od jučer, a idem svakako i na poslovni kasni ručak, danas ne kuham 8-)
ovako teletinu, ja sam koristila šnicle od buta, posoliti, popapriti, češnjak granulat i ispeći na tavi

kada pečene šnicle izvaditi iz tave isto malo s gljivama, pa ih maknuti

zatim u tavi ispržiš sitno nasjeckan luk dok ne pozlati i pred kraj prženja luka dodati suho bilje: timijan, bosiljak i mažuran i vratit meso i gljive
stavit papriku u prahu, rajčicu malo koncentrat -malo pire, biber, sol i jedan feferon, po izboru blag ili ljut, i sve fino zaliti vinom,ja imala u fižideru neko bijelo, malo meni malo mesu :D dodati vode po potrebi i dinstati neki satak dok teletina skroz ne omekša, dodati žlicu kiselog vrhnja, ja koristim ono za sir jer je najkremastije, još malo kuhati dok se vrhnje ne raspadne, ubacit malo peršina i to je to, gotovo :-D
Budu li ukusne ako se ne zaliju vinom? Alkohol i ja smo na vi 🙄
Alkohol isparava na 75 stepeni vec, a kamoli na vise, tako da vino ( i sta drugo ako se dodaje) smo ostavi smek

sumirprimus
Posts: 42599
Joined: 10/02/2010 07:54
Location: Bunker :D
Has thanked: 245 times
Been thanked: 726 times

#41796 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by sumirprimus » 01/07/2020 08:51

okanomalo wrote:
30/06/2020 15:46
sirnica,taze. Image
anakonda u segmentima

User avatar
Tomahawk11
Globalni moderator
Posts: 105384
Joined: 14/08/2009 14:51
Has thanked: 839 times
Been thanked: 1144 times

#41797 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Tomahawk11 » 01/07/2020 08:52

vjesticanametli wrote:
30/06/2020 22:04
okanomalo wrote:
30/06/2020 15:46
sirnica,taze. Image
prahne mi danas sirnica ovako bas i odem jel kupit jufke a uzmem usput sve i za ovu teletinu s gljivama :lol: od ove druge vjestice.....kupim strpam u gepek i odem na picu :-? Umrla jeduci ....palacinak i kafu onda.....sutra cu kuhat ono sto sam kupila :lol:
debela

sumirprimus
Posts: 42599
Joined: 10/02/2010 07:54
Location: Bunker :D
Has thanked: 245 times
Been thanked: 726 times

#41798 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by sumirprimus » 01/07/2020 08:54

ovo je potvora na sirnicu :lol: :kiss:

sala sala da se ne naljuti okano, moram malo.

User avatar
wewa
Posts: 14033
Joined: 27/05/2010 15:20
Location: djah na brdu, djah u ravnici
Has thanked: 433 times
Been thanked: 172 times

#41799 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by wewa » 01/07/2020 10:01

Zoya wrote:
30/06/2020 23:58
zlo zlo wrote:
30/06/2020 11:43
Miss Moonlight wrote:
29/06/2020 14:16
@zlo zlo stavi nam recept za tu teletinu :thumbup:
kod mene ima buranije s mlijekom od jučer, a idem svakako i na poslovni kasni ručak, danas ne kuham 8-)
ovako teletinu, ja sam koristila šnicle od buta, posoliti, popapriti, češnjak granulat i ispeći na tavi

kada pečene šnicle izvaditi iz tave isto malo s gljivama, pa ih maknuti

zatim u tavi ispržiš sitno nasjeckan luk dok ne pozlati i pred kraj prženja luka dodati suho bilje: timijan, bosiljak i mažuran i vratit meso i gljive
stavit papriku u prahu, rajčicu malo koncentrat -malo pire, biber, sol i jedan feferon, po izboru blag ili ljut, i sve fino zaliti vinom,ja imala u fižideru neko bijelo, malo meni malo mesu :D dodati vode po potrebi i dinstati neki satak dok teletina skroz ne omekša, dodati žlicu kiselog vrhnja, ja koristim ono za sir jer je najkremastije, još malo kuhati dok se vrhnje ne raspadne, ubacit malo peršina i to je to, gotovo :-D
Budu li ukusne ako se ne zaliju vinom? Alkohol i ja smo na vi 🙄
ukapaj par kapi limunovog soka ili sirceta po izboru
balsamic daje i finu boju i slast

ali sirce dodajes pred kraj jer se inace meso stisne pa mu treba duze da se skuha

User avatar
zlo zlo
Posts: 4076
Joined: 28/10/2012 16:01
Has thanked: 246 times
Been thanked: 335 times

#41800 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by zlo zlo » 01/07/2020 10:11

bude ukusno i bez vina naravno, ja sam zagorka ja volim vino u svemu...najviše u sebi :D Daje dobar šmek ali nije nužno pa ne treba ni zamjene i pojasnio je lovac oko alkohola u kuhanju :-D

Post Reply