Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...
Moderator: anex
-
The_Fluid
- Posts: 5591
- Joined: 02/08/2002 00:00
- Location: Earth
Post
by The_Fluid » 15/07/2007 12:19
Dakle, kako sam naslov kaze, ova tema bi trebala da budu fotografije onoga sto ste vi ili vas partner kuhali. Nikakve delivery i fast food fotografije:
Pocinjemo:

Last edited by
The_Fluid on 06/02/2013 15:54, edited 2 times in total.
-
The_Fluid
- Posts: 5591
- Joined: 02/08/2002 00:00
- Location: Earth
Post
by The_Fluid » 15/07/2007 16:35
jucer je ovo bilo na jelovniku:

-
Edin H.
- Posts: 40665
- Joined: 08/10/2004 22:36
- Location: Tirana
Post
by Edin H. » 15/07/2007 19:41
Sve tp lijepo izgleda, ali nigdje mesa
Jesi li ti vegeterijanac

-
The_Fluid
- Posts: 5591
- Joined: 02/08/2002 00:00
- Location: Earth
Post
by The_Fluid » 15/07/2007 22:35
Edin H. wrote:Sve tp lijepo izgleda, ali nigdje mesa
Jesi li ti vegeterijanac

Ne, nisam vegetarijanac, no ne mislim da u svakom obroku mora biti meso. Meso cesto kvari okus jela, posebno povrca. Meni.
-
The_Fluid
- Posts: 5591
- Joined: 02/08/2002 00:00
- Location: Earth
Post
by The_Fluid » 15/07/2007 22:37
hadzinica wrote:ti me zaista iznenadujes!!!
cesto te spominjem kako si "kralj " na "racunari i tehnologija", ali sad si zaista dobio prvo mjesto!
dugo imam zelju da postavim temu o hrani i kuhanju, ali sto zbog manjka vremena sto zbog posudjenog foto aparata, nisam, ali samo me cekaj!
imacemo o cemu da pricamo
ove tikvice( jesu li tikvice?

) su mrak! cime je filovano?
ovo me podsjeti na jedno jelo za koje je muz govorio da je jeo kad je bio na hadzu, a spominje kao patlidzani, ukiseljeni filovani orasima.. tako nesto, nikad nisam uspijela naci nesto slicno?!
super je tema i nadam se da ce biti onoh koji vole i kuhaju ovakva sjajna jela!bravo!!!! majstore!
Da, jesu tikvice odnosno zuccini. Fil je zapravo napravljen od unutrasnjosti tikvica i svjezeg sira, i istim su i paprike i tikvice i paradajzi filovani. Na fotografiji se vidi samo djelic. Da, dodan je i svjezi celer.
Orasi su samo sa strane, sto se tice filovanja sa orasima, imam nesto od dan-dva prije, postavim tek.
-
ishak
- Posts: 65
- Joined: 25/11/2006 20:43
Post
by ishak » 15/07/2007 23:16
hadzinica wrote:ti me zaista iznenadujes!!!
cesto te spominjem kako si "kralj " na "racunari i tehnologija", ali sad si zaista dobio prvo mjesto!
dugo imam zelju da postavim temu o hrani i kuhanju, ali sto zbog manjka vremena sto zbog posudjenog foto aparata, nisam, ali samo me cekaj!
imacemo o cemu da pricamo
ove tikvice( jesu li tikvice?

) su mrak! cime je filovano?
ovo me podsjeti na jedno jelo za koje je muz govorio da je jeo kad je bio na hadzu, a spominje kao patlidzani, ukiseljeni filovani orasima.. tako nesto, nikad nisam uspijela naci nesto slicno?!
super je tema i nadam se da ce biti onoh koji vole i kuhaju ovakva sjajna jela!bravo!!!! majstore!
To jelo se zove MAGDUZ (Makdous).. klikni na Google..ne ´znam da li ima u Bosni da se kupi.. u Njemackoj ima..

-
callmethebreeeze
- Posts: 7343
- Joined: 22/04/2005 22:37
- Location: Svedska
Post
by callmethebreeeze » 16/07/2007 15:06
ja sam se upravo vratio iz teretane, pa mi je trebalo nesto ukusno, a brzo.
uzeo sam paradjz, izvdaio mu ono "srce" pa ga nasitno isjeckao, isto sam uradio sa paprikom, crnim maslinama, mariniranim kriskama paradjza i u sve to sam dodao kukuruz iz konzerve i tunjevinu u vodi. od zacina sam koristio so, biber i ljutu papriku. da to sve ne bi bilo suho stavio sam trun majoneze i crveni i zeleni pesto. na zalost ne znam okaciti sliku, a mozda je i bolje jer ova salata izgleda kao da je vec jedena, ali je jako ukusna.

-
callmethebreeeze
- Posts: 7343
- Joined: 22/04/2005 22:37
- Location: Svedska
Post
by callmethebreeeze » 16/07/2007 15:08
a za ove sto vole tikvice, juce sam doruckovao omlet sa tikvicom izsjecenom na tanke krisike i proprzenoj u ulju, nakon toga sam dodao smrznute oguljenje racice i na svo to "ubio" tri jaja

(dobro, bicu iskren i reci da je sve to zena mi u mene uradila, ali ja sam se petljao i predlagao

)
-
Kwaheri
- Posts: 3285
- Joined: 30/04/2004 12:33
Post
by Kwaheri » 16/07/2007 15:31
joj ja gladna... hadzinice, ne provociram..a jel ti samo "ovolicno" stavis na tanjir?

mislim, pet komadicaka mesa, dvije gljive i dvije kasicice rize...

- a salatom popunish tanjir? sto bih ja kod tebe bila gladna

-
Kwaheri
- Posts: 3285
- Joined: 30/04/2004 12:33
Post
by Kwaheri » 16/07/2007 15:36
hadzinica wrote:
ma ovo je samo "sminka"!
zato vadim 2-3 puta

ustvari ja ti jedem iz "tepsije"

aha

hajd dobro je, kontam, majko sta je ovo

dobra sminka

al neka tepsije

-
Saian
- Posts: 14748
- Joined: 08/04/2004 21:50
Post
by Saian » 16/07/2007 15:47
zena wrote:
ima nas koji smo upali u krizu s idejama..pa samo
meso 'vako,
meso 'nako

bash krizirash
evo ja u zadnje vrijeme prechesto ovo pravim
danas wrote:uh, brzinski recept -- tuna salad, moja varijacija...
konzerva dobre tune (pakovane u vodi), 2-3 tvrdo kuhana jajeta nasjeckati i pomijesati sa tunom. dodati majoneze da se sve fino pomijesa, bibera i malo senfa (ko voli), sitno nasjeckanog persuna, celery sticks i mladog luka (ako nema onda crvenog ili shallots). staviti u frizider da se malo stegne i rashladii jesti sa dobrim kruhom (toplim po mogucstvu)


-
ishak
- Posts: 65
- Joined: 25/11/2006 20:43
Post
by ishak » 16/07/2007 15:56
hadzinica wrote:HVALA!!! jedva cekam da dodje s posla, da vidi, pa jops da probam napraviti! super! hvala jos jednom!!!
Makdous je jelo sto ja Hadzija jeo na Hadzu..Mozda mozete naruciti preko interneta, najbolji su napravljeni u Libanu.

-
FFK as Lucy01
- Posts: 3347
- Joined: 20/04/2005 17:57
- Location: USA
Post
by FFK as Lucy01 » 16/07/2007 16:01
Moja verzija "tuna salate":
- konzerva tune (u vodi)
- jedan stick celera
- 2 velike liske zelene salate
- pola solje skuhanog i ocijedjenog graha
- mala kasika Jack Daniel's senfa
- pola kasikice majo
- kiseli krastavac
- malo soka od limuna
Salatu, celer, krastavac isjeckati, dodati tunu, grah, senf, majo i dobro promijesati i odozgo sok od limuna....pa cijelu zdjelu na led, jedno 3-5 minuta.
-
pitt
- Posts: 27105
- Joined: 03/12/2002 00:00
- Location: Steelers Nation
Post
by pitt » 16/07/2007 16:11
Lucy01 wrote:Moja verzija "tuna salate":
- konzerva tune (u vodi)
- jedan stick celera
- 2 velike liske zelene salate
- pola solje skuhanog i ocijedjenog graha
- mala kasika Jack Daniel's senfa
- pola kasikice majo
- kiseli krastavac
- malo soka od limuna
Salatu, celer, krastavac isjeckati, dodati tunu, grah, senf, majo i dobro promijesati i odozgo sok od limuna....pa cijelu zdjelu na led, jedno 3-5 minuta.
lafo tuna.......a possum se krcka u kazancetu

:D
-
The_Fluid
- Posts: 5591
- Joined: 02/08/2002 00:00
- Location: Earth
Post
by The_Fluid » 16/07/2007 16:35
Eh, hajde sada to fino uslikajte da i slikom docarate vasa remek-djela.
-
The_Fluid
- Posts: 5591
- Joined: 02/08/2002 00:00
- Location: Earth
Post
by The_Fluid » 16/07/2007 16:39
The_Fluid wrote:jucer je ovo bilo na jelovniku:

sa ovom fotografijom. dobija se kompletna slika sta je jucer bilo na jelovniku:
dakle pored zuccini tikvica i oraha tu je i riba i nekoliko brusnica, kao i isjecene paprike koje su punjene istim filom kao i zuccini.
-
The_Fluid
- Posts: 5591
- Joined: 02/08/2002 00:00
- Location: Earth
Post
by The_Fluid » 16/07/2007 16:51
hadzinica wrote:The_Fluid wrote:Eh, hajde sada to fino uslikajte da i slikom docarate vasa remek-djela.
ne mozemo!! pojedeno, svareno......
nemoj da si strog, pa nemamo svi aparat pri ruci u tim situacijama...ne brini bice slika, tek je pocelo..
daj ti slike, sza je danas kod tebe na meniju!
danasnji rucak je vec uslikan i pojeden, a slike ce biti cim se malo provari isti

-
pesak
- Posts: 4343
- Joined: 22/08/2005 20:58
- Location: internet
Post
by pesak » 16/07/2007 21:39
Danas sam pravila slicno satarasu- becar paprikas...sta se stavlja u sataras ? Nesto mi lici na becarac...

-
pesak
- Posts: 4343
- Joined: 22/08/2005 20:58
- Location: internet
Post
by pesak » 16/07/2007 22:10
Ćelava cura wrote:pesak wrote:Danas sam pravila slicno satarasu- becar paprikas...sta se stavlja u sataras ? Nesto mi lici na becarac...

Sataras- luk crveni, paprike, paradajz + zacini...tu se mozes poigrati- npr.. ja dodam curry i super je smek..
moja mama doda i patlidzane, tikvice...
Slicno...u idu crni luk , paprike, paradajz i ja stavljam sve moguce zacine na koje naletim...i lepo ide sa sirom...mada sam ga ja jela sa piletinom...lepsi je sa sirom...pogotovu kad je vrucina- ne ide meso. Ja pravim sve na maslinovom ulju...malo.
Last edited by
pesak on 16/07/2007 22:19, edited 1 time in total.
-
Dirty Harry
- Posts: 1239
- Joined: 09/08/2003 00:00
Post
by Dirty Harry » 16/07/2007 22:18
tech10 wrote:Moj krajnji domet.

Respect! Još ako dodaš npr. hrenovke ... gdje će ti biti kraj
(I sam sam ti takav)
-
ed0
- Posts: 93
- Joined: 07/06/2005 15:47
Post
by ed0 » 16/07/2007 22:38
S obzirom da je ostatak domacinstva odleprsao prema interesantijim krajevima zemaljske kugle, a ja nisam 'priveo' nista, primoran sam da kuham. Tako sam danas spremio grah, ma da vrisnes. Nema zenska koje ga tako moze napraviti. Samo......toliko ga ima, da bi mogao nahraniti pola mahale, al nek mi se to broji kao pocetnicka greska.
-
pesak
- Posts: 4343
- Joined: 22/08/2005 20:58
- Location: internet
Post
by pesak » 16/07/2007 22:50
Da. I ja stalno bacam hranu. Napravim suvise, a ne treba jedno jelo duze jesti od 3 dana...po ovakvoj vrucini...