Alkohol isparava na 75 stepeni vec, a kamoli na vise, tako da vino ( i sta drugo ako se dodaje) smo ostavi smekZoya wrote: ↑30/06/2020 23:58Budu li ukusne ako se ne zaliju vinom? Alkohol i ja smo na vizlo zlo wrote: ↑30/06/2020 11:43ovako teletinu, ja sam koristila šnicle od buta, posoliti, popapriti, češnjak granulat i ispeći na taviMiss Moonlight wrote: ↑29/06/2020 14:16 @zlo zlo stavi nam recept za tu teletinu
kod mene ima buranije s mlijekom od jučer, a idem svakako i na poslovni kasni ručak, danas ne kuham
kada pečene šnicle izvaditi iz tave isto malo s gljivama, pa ih maknuti
zatim u tavi ispržiš sitno nasjeckan luk dok ne pozlati i pred kraj prženja luka dodati suho bilje: timijan, bosiljak i mažuran i vratit meso i gljive
stavit papriku u prahu, rajčicu malo koncentrat -malo pire, biber, sol i jedan feferon, po izboru blag ili ljut, i sve fino zaliti vinom,ja imala u fižideru neko bijelo, malo meni malo mesu dodati vode po potrebi i dinstati neki satak dok teletina skroz ne omekša, dodati žlicu kiselog vrhnja, ja koristim ono za sir jer je najkremastije, još malo kuhati dok se vrhnje ne raspadne, ubacit malo peršina i to je to, gotovo
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#41776 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
-
- Posts: 81568
- Joined: 10/02/2010 07:54
- Location: Bunker :D Saj ops
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Posts: 109749
- Joined: 14/08/2009 14:51
#41778 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
debelavjesticanametli wrote: ↑30/06/2020 22:04prahne mi danas sirnica ovako bas i odem jel kupit jufke a uzmem usput sve i za ovu teletinu s gljivama od ove druge vjestice.....kupim strpam u gepek i odem na picu Umrla jeduci ....palacinak i kafu onda.....sutra cu kuhat ono sto sam kupila
-
- Posts: 81568
- Joined: 10/02/2010 07:54
- Location: Bunker :D Saj ops
#41779 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
ovo je potvora na sirnicu
sala sala da se ne naljuti okano, moram malo.
sala sala da se ne naljuti okano, moram malo.
- wewa
- Posts: 14765
- Joined: 27/05/2010 15:20
- Location: djah na brdu, djah u ravnici
#41780 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
ukapaj par kapi limunovog soka ili sirceta po izboruZoya wrote: ↑30/06/2020 23:58Budu li ukusne ako se ne zaliju vinom? Alkohol i ja smo na vizlo zlo wrote: ↑30/06/2020 11:43ovako teletinu, ja sam koristila šnicle od buta, posoliti, popapriti, češnjak granulat i ispeći na taviMiss Moonlight wrote: ↑29/06/2020 14:16 @zlo zlo stavi nam recept za tu teletinu
kod mene ima buranije s mlijekom od jučer, a idem svakako i na poslovni kasni ručak, danas ne kuham
kada pečene šnicle izvaditi iz tave isto malo s gljivama, pa ih maknuti
zatim u tavi ispržiš sitno nasjeckan luk dok ne pozlati i pred kraj prženja luka dodati suho bilje: timijan, bosiljak i mažuran i vratit meso i gljive
stavit papriku u prahu, rajčicu malo koncentrat -malo pire, biber, sol i jedan feferon, po izboru blag ili ljut, i sve fino zaliti vinom,ja imala u fižideru neko bijelo, malo meni malo mesu dodati vode po potrebi i dinstati neki satak dok teletina skroz ne omekša, dodati žlicu kiselog vrhnja, ja koristim ono za sir jer je najkremastije, još malo kuhati dok se vrhnje ne raspadne, ubacit malo peršina i to je to, gotovo
balsamic daje i finu boju i slast
ali sirce dodajes pred kraj jer se inace meso stisne pa mu treba duze da se skuha
- zlo zlo
- Posts: 4485
- Joined: 28/10/2012 16:01
#41781 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
bude ukusno i bez vina naravno, ja sam zagorka ja volim vino u svemu...najviše u sebi Daje dobar šmek ali nije nužno pa ne treba ni zamjene i pojasnio je lovac oko alkohola u kuhanju
- okanomalo
- Posts: 925
- Joined: 09/01/2015 16:10
#41782 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
nema ljutnje,meni dobra nista ne volim tanko.sumirprimus wrote: ↑01/07/2020 08:54 ovo je potvora na sirnicu
sala sala da se ne naljuti okano, moram malo.
-
- Posts: 81568
- Joined: 10/02/2010 07:54
- Location: Bunker :D Saj ops
#41783 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
a zivi u bosni
- zlo zlo
- Posts: 4485
- Joined: 28/10/2012 16:01
#41784 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
jel ja? ljubav jebiga
- okanomalo
- Posts: 925
- Joined: 09/01/2015 16:10
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#41786 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ajmo dezertirat i ponesite kakvo bijelo (dobro ohlađeno)
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#41787 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Sauvignon blanc...
- vjesticanametli
- Posts: 15704
- Joined: 15/02/2008 09:31
- Location: Sarajevo X
#41788 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Peceeeeemo przimoooo kuVamoooo tam ga vam ga
Ja puretinu metla mjesto teletine ....nisam neki fan teleta ali bice i tele
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
#41789 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Danas marmelada
-
- Posts: 2027
- Joined: 07/04/2010 11:05
#41790 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Eh evo je zelena buranija sa kajmakom supeeer je bila
- sadie_forever
- Posts: 6009
- Joined: 24/08/2014 21:34
- pizarro
- Posts: 4193
- Joined: 11/01/2018 21:33
- Location: Ruhrgebiet
#41792 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
gledaj ti dobre buuuranije!
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#41793 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
,...Dobra, ali malo prekuvana..
- pizarro
- Posts: 4193
- Joined: 11/01/2018 21:33
- Location: Ruhrgebiet
#41794 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
meni odlicno izgleda.
-
- Posts: 2027
- Joined: 07/04/2010 11:05
#41795 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Luk nisam stavljala buranija je bila u rerni sto znaci da se ucevabila
- alibaba_i_30_godina
- Posts: 16995
- Joined: 16/01/2010 19:15
- vjesticanametli
- Posts: 15704
- Joined: 15/02/2008 09:31
- Location: Sarajevo X
#41797 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
donijela iz bosne u gepeku bez zica odlicna buuuuranija
-
- Posts: 2027
- Joined: 07/04/2010 11:05
#41798 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Nije bilo zica, ja sam uzela grcki krem jogurt sa puno kopra ( volim tako malo soli ufff) uz buraniju
-
- Posts: 2027
- Joined: 07/04/2010 11:05
#41799 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
OkleM znas bila je I koja tikva paprika ma hajde jadan da neradim sutra bilo bi ko u menzi
Treumen mozemo
- vjesticanametli
- Posts: 15704
- Joined: 15/02/2008 09:31
- Location: Sarajevo X