Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Locked
Prpa.ba

#301 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Prpa.ba »

Banksy wrote: 29/05/2020 13:21 Ma nevjerovatno. Zbog sopstvenog neznanja, nemoći, inertnosti, nesposobnosti da osmisle bilo šta kao odgovor na odluku o pomjeranju izbora, da ne pišemo ponovo o šutnji oko corona kriminala,
oni se stavljaju pod komandu, a to sad tako izgleda, novom SDA pajacu kojeg ni SDA ne uzima toliko ozbiljno da ga infrastrukturno utemelji kao što je utemeljila DF, nego ga koristi za bombe i otkidanje bar male opozicione mrve svake dvije godine.

Neverovatno je koja je to gomila lijenih diletanata, al zaista.
U sustini se slazemo, ali od svih opcija u vezi sa SDA-Hadzikadicevskim protestima, ovo je mozda i najpragmaticnija.

Prvo, Hadzikadic je i dalje organizator i Cetvorka mu se ne prikljucuje nikakvim pozivom svom clanstvu. Ako Hadzikadicevi sefovi odluce sta zapaliti, sve ide na konto njegove ekipe sto mu sahranjuje stranku i prije izbora. To je prilicno cvrsta garancija da paljevine i nereda nece biti.

Drugo, simbolicki se pridruzuje borbi za odrzavanje izbora, sto je milo svakom politicki neistancanom uhu. Nece moci biti optuzeni za sutnju, ili ce optuzba biti na mnogo klimavijim nogama.

I trece, primjecujem da se Cetvorka vec pomirila sa izborima u novembru. Valjda misle da im ide na ruku zbog pauze u martu i aprilu. Mislim da su se dobro zajebali takvim stavom, efektivno je demokratija vec ponistena a oni misle da ce izbora fakat biti. Vrijeme za potezanje pravnih mehanizama prema CIK-u i VM-u polako istice, a tu nam je negdje i kraj. :-)

EDIT: sad razmisljam nesto, kako SNSD i HDZ vec djeluju pravnim mehanizmima prema CIK-u, mozda je i bolje sto nisu i oni ulazili u tu pricu. Unutar-restoranske razmirice neka oni rjesavaju medju sobom. Ali mi je neshvatljivo da nisu iskoristili priliku za tuzbu prema VM-u i zahtijev da sudovi po hitnom postupku izvrse zaplijenu sredstava iz drzavnog budzeta i prebace CIK-u. :-)
Banksy

#302 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Banksy »

Ma ovo je katastrofalno po više nivoa...
shheff

#303 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by shheff »

Dozer wrote: 29/05/2020 12:16
shheff wrote: 29/05/2020 00:29 Ili podrzati ovog covjeka ili u Njemacku, trece nema...
Mislim da je ovo pogresna postavka... Mi svi trebamo podrzati SAMI SEBE, a ko ce biti na celu toga kao pokretac, manje-vise je nebitno.
Da upravu si, pod podrzati covjeka sam mislio ono sto on artikulise je prava istina, krivi smo mi i moramo se mijenjati, svi imamo oraha, da li je to cvaja panduru, preko reda u bolnicu, ili prolaz na tehnickom. Kako smo se mi zadovoljili ovim kokosarenjem, tako smo opravdano dobili sda sdp sbb df nip sbih hdz 1 i 2 snsd sds pdp uhljebe, poltrone, kriminalce...
Ovo za Njemacku je bijes i jedini izlaz, a da je ziva glava.
Janjicar

#304 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Janjicar »

Hercegoviina wrote: 29/05/2020 13:11 mene zanima zašto ovi likovi ne idu u banjaluku ili široki da palamude sa protestima?
Zato što su protiv Bošnjaka i Islama.
Dozer

#305 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Dozer »

Pa logicno... Hadzikadic je valjda zato bio predsjednik, ili sta vec, one neke IZ u AmeriKi :D

Jeb'li vas vise i Bosnjaci i Srbi i Hrvati kao nekakve bitne kategorije za bilo sta... Ovdje se svi nesto trvite i serete jedni na druge, a kad dodjete u Njemacku - k'o rodjena braca.

Isto k'o i domaci etno-nacionalni predvodnici stada - javno se stalno nesto "kolju", a kad sjednu na klopu - k'o rodjena braca.

Do kad ce ovaj narod biti ovako glup jbt...
agent_zero

#306 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by agent_zero »

Janjicar wrote: 29/05/2020 14:51
Hercegoviina wrote: 29/05/2020 13:11 mene zanima zašto ovi likovi ne idu u banjaluku ili široki da palamude sa protestima?
Zato što nema većeg ZLA od vas i vaše SDA.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#307 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by un1ted »

Pa valjda se prvo pomete ispred svog praga, sredis svoju kucu pa onda mozes i o drugima pricati?
Janjicar

#308 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Janjicar »

agent_zero wrote: 29/05/2020 15:17
Zato kad zarati svi ćete pobjeći a na braniku naše domovina će se naći heroji iz SDA, Zahiragić, Zildžić....
Arachnoidea

#309 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Arachnoidea »

Amaterski potez 4orke
Kikibombona

#310 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Kikibombona »

Hadžibajrić, Kojović, Konaković i Nikšić će prisustvovati okupljanju kod Sebilja
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kikibombona

#311 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Kikibombona »

Prpa.ba wrote: 29/05/2020 13:44
Banksy wrote: 29/05/2020 13:21 Ma nevjerovatno. Zbog sopstvenog neznanja, nemoći, inertnosti, nesposobnosti da osmisle bilo šta kao odgovor na odluku o pomjeranju izbora, da ne pišemo ponovo o šutnji oko corona kriminala,
oni se stavljaju pod komandu, a to sad tako izgleda, novom SDA pajacu kojeg ni SDA ne uzima toliko ozbiljno da ga infrastrukturno utemelji kao što je utemeljila DF, nego ga koristi za bombe i otkidanje bar male opozicione mrve svake dvije godine.

U sustini se slazemo, ali od svih opcija u vezi sa SDA-Hadzikadicevskim protestima, ovo je mozda i najpragmaticnija.

Prvo, Hadzikadic je i dalje organizator i Cetvorka mu se ne prikljucuje nikakvim pozivom svom clanstvu. Ako Hadzikadicevi sefovi odluce sta zapaliti, sve ide na konto njegove ekipe sto mu sahranjuje stranku i prije izbora. To je prilicno cvrsta garancija da paljevine i nereda nece biti.

Drugo, simbolicki se pridruzuje borbi za odrzavanje izbora, sto je milo svakom politicki neistancanom uhu. Nece moci biti optuzeni za sutnju, ili ce optuzba biti na mnogo klimavijim nogama.

I trece, primjecujem da se Cetvorka vec pomirila sa izborima u novembru. Valjda misle da im ide na ruku zbog pauze u martu i aprilu. Mislim da su se dobro zajebali takvim stavom, efektivno je demokratija vec ponistena a oni misle da ce izbora fakat biti. Vrijeme za potezanje pravnih mehanizama prema CIK-u i VM-u polako istice, a tu nam je negdje i kraj. :-)

EDIT: sad razmisljam nesto, kako SNSD i HDZ vec djeluju pravnim mehanizmima prema CIK-u, mozda je i bolje sto nisu i oni ulazili u tu pricu. Unutar-restoranske razmirice neka oni rjesavaju medju sobom. Ali mi je neshvatljivo da nisu iskoristili priliku za tuzbu prema VM-u i zahtijev da sudovi po hitnom postupku izvrse zaplijenu sredstava iz drzavnog budzeta i prebace CIK-u. :-)
Druze, imas lucidne komentare i dobro kapiras politiku...

Javi se Hadzikadicu porukom na fb, odgovorit ce ti na svako pitanje. Ako si bas zainteresovan, mozes traziti telefonski razgovor ili cak sastanak uzivo. Covjek je nevjerovatno prijatan i susretljiv. Ja sam totalno izenanedjen. Govorim iz licnog iskustva.

Meni je detaljno objasnio svoju poziciju u odnosu na SDA. Slozili smo se da se ne slazemo, ali covjek je maksimalno iskren i ima svoju taktiku.

Glasat cu za NS, ali imam postovanje i razumjevanje za ono sto mi je rekao.

...

I da, rekao je da ima simpatije prema NS i NiP. :D

Druge stvari necu prenositi, ne bi bilo korektno.

...

Meni je drago da je cetvorka podrzala proteste. Mozda iz toga proistekne nesto dobro, mozda se opozicija konacno ujedini protiv mafije.
RtrnOfSalisbury

#312 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by RtrnOfSalisbury »

odnekle se mora pocet, makar prebrojat broj protestanata :D
ovu nazor drzavu more popravit samo onaj ko ju je i napravio a ni oni ne znaju sta bi i dje bi i kako bi. najbliza opcija je raspad ali ni to nece rijesit probleme. morebit da i oni budu brojali protestante pa na osnovu toga skuju naki plan
El_comadante

#313 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by El_comadante »

i ovo je nekakav početak. sutra će malo jasnija situacija. ako skupi 2000+ moglo bi biti nešto od ove stranke.
kokakolas

#314 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by kokakolas »

Nadam se da će ova današnja hapšenja još dodatno motivisati raju za proteste.
deny_s

#315 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by deny_s »

no_sekirli wrote: 28/05/2020 21:18 Nigdje ja nisam naveo da ja nemam ili imam 4-5 milja. Iskreno, radim u privatnoj firmi sa 100+ uposlenih, prijava na cijelu platu koja ima 4 cifre, radim 8 sati dnevno. I nije mi lose. Boze podrzi. U stranci nisam nikada bio, kao dijete sam ostao razocaran sto mi se raspala drzava u krvi, a ja nisam bio kriv ni za sto. Niti moj caca. I od tada, uzdam se samo u svoje ruke i pamet.

Ali nije mi ni dobro, jer vidim da se ljudi pate, iskljucivo zbog nepravde, a najcesce ne zbog osobne nesposobnosti. I znam da mi cesto i poslovi koje firma nudi i radi, ovise o volji Fadila, Josipa ili Dusana.

Ukljucio si se u sred rasprave, vidio sintagmu gdje sam naveo da bi skolovani ljudi ipak trebali imati malo vlastite savjesti i da treba i njih, uz sve potplacene ljude dovuci na proteste, a branis tezu da je ok da lik sa 2 razreda skole, bez fiskalnih racuna, placanja poreza, a uz pomoc Partije zaradjuje vise. Zato jer je mozda u Partiji, ili ispija serbe sa Asimom Sarajlicem?

Pa tko bi po tebi trebao voditi proteste, i tko bi trebao na njih doci?

Ja uopce i ne znam tko je taj profa, vidio ga drugi put u zivotu kod Senada neki dan. Ali mu skidam kapu sto organizira protest, a i sam poznaje svu letargiju ovog naroda i ne boji se vlastitog ukopavanja. Jer, ruku na srce, ako je ovaj forum samo 50% glas naroda, tamo ce biti 200 ljudi. Nazalost.
Sorry,nije mi bila namjera da bilo kome nešto pametujem ili bilo koga vrijeđam ali sam osjetljiv na te priče o buđžetlijama,njihovim "malim" platama,kako oni uče našu djecu,kako rizikuju život za milju i po,kako ovo,kako ono.
Stvari o kojima pričaš muče većinu stanovnika ove tkz.države i ne dešavaju se od jučer.
Dešavale su se i u bivšoj nam državi ali ne u tolikoj mjeri kao sada,ili je i tada bilo isto ali nismo znali niti se smjelo pričati o tome.
Uglavnom.dešavati će se i dalje sve do trenutka kada građani ove države ne počnu razmišljati kao građani jedne njemačke,austrije,ili bilo koje zemlje gdje nepravda ne postoji,gdje su svi jednaki pred zakonom,gdje vladaju sposobni a ne podobni,gdje bi jednom difli ili kakiru max.domet u životu bio
da radi kao domar,itd itd.
Poznavajući naš mentalitet,to se neće nikada desiti,bošnjo jednostavno voli ovakav sistem gdje se sve može srediti,gdje ne moraš za ništa odgovarati.
Iz tog razloga upravo i biraju takve koji im takve stvari omogućavaju,i zato jedan mirso neće ovdje nikad imati nikakvu šanse..
Imati će Mirso određen broj glasova,uglavnom od nezaposlene populacije,onih sa malim primanjima,onih što se "nisu snašli",pokojeg pravnika koji nije
zadovoljan sa platom od 1700 km,pokojeg profesora,itd.
Sve to neće ni blizu biti dovoljno da bi se naudilo "čuvarima nacionalnih interesa" iz prostog razloga što je broj takvih ljudi sve manji i manji a broj onih
kojima je super u ovoj tvorevini sve veći..
Znamo svi o kakvim skupinama ljudi se radi,da ne nabrajam..
Proteste bi valjda trebala povesti ta jadna opozicija(ako uopšte i postoji) ..Trebala ih je povesti i zbog milion drugih negativnih stvari koje su dešavale ali
izgleda da oni postoje samo da se kaže,eto imamo opoziciju.
Po meni ne treba ih niko ni voditi,opozicija ako dođe,otjerati gofna odatle.
Prave proteste u ovoj nakaradi po meni rade samo buđžetlije ili oni koji hoće da se prikače na buđžet..
Oni imaju samo jedan cilj a to je da se udovolji njihovim zahtjevima i oni su svaki dan na ulici i protestvuju dok ne dobiju to što žele.
Za proteste najavljene 30.5 bih ja išao na isti način,da se odredi tačan razlog protesta,recimo procesuiranje sudionika afere sa respiratorima,ili bilo šta
drugo a ne da taj dan da "ispravljamo krivu drinu",odnosno da ispravljamo sve krivo zadnjih 30 godina
Point.

#316 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Point. »

Znači podržavaju i lideri četvorke protestnu šetnju sutra. Kakav je razlog forumskih političkih stručnjaka za osobno odsustvo sutra? Svi su igrači SDA ili?
Seyfo

#317 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Seyfo »

Ova hapsenja i protesti se vremenski ucicali bas...ispasce da narod protestuje sto su drage vodje nocile iza resetaka.
drag_gost

#318 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by drag_gost »

Kikibombona wrote: 29/05/2020 15:56
Hadžibajrić, Kojović, Konaković i Nikšić će prisustvovati okupljanju kod Sebilja
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Samo naprijed gospodine Mirsade!

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Sada ko ne izadje na proteste, nema vise pravo da se zali.
hillbill

#319 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by hillbill »

Janjicar wrote: 29/05/2020 15:39

Zato kad zarati svi ćete pobjeći a na braniku naše domovina će se naći heroji iz SDA, Zahiragić, Zildžić....
opaaaaaaaaaa .....pa kada se zaratilo ovi tvoji vodeci iz sda su formirali udarne brigade po evropskim prestonicama, a oni sto su ostali uglavnom se bavili svercom /hocu reci organizacijom/nisam nesto vidio branilaca medu njima .....naravno osim komsica
DEMONIKA

#320 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by DEMONIKA »

Banksy wrote: 29/05/2020 13:21
statixx wrote: 29/05/2020 13:12
Banksy wrote: 29/05/2020 13:04

Nevjerovatno...
Pa, ugasite se odmah, bolje je.
Idu da setaju s covjekom koji ce im uzeti glasove i otkinuti pojedine opcine. Hadzikadic nije prijetnja za SDA.

Ma nevjerovatno. Zbog sopstvenog neznanja, nemoći, inertnosti, nesposobnosti da osmisle bilo šta kao odgovor na odluku o pomjeranju izbora, da ne pišemo ponovo o šutnji oko corona kriminala,

bože sve li znaš, a čamiš čekajući ovdje, umjesto da formiraš opoziciju i sve ih digneš na noge, i Hrvatsku i CG a bogami i Srbiju o kojima isto sve znaš, pa svojim poznavanjem svega političkog i svojom sposobnošću, znanjem i inim moćima otvoriš vidike i povedeš zalutalu masu u blagostanje i prosperitet :lol: :run:
Point.

#321 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Point. »

DEMONIKA wrote: 29/05/2020 21:53
Banksy wrote: 29/05/2020 13:21
statixx wrote: 29/05/2020 13:12

Idu da setaju s covjekom koji ce im uzeti glasove i otkinuti pojedine opcine. Hadzikadic nije prijetnja za SDA.

Ma nevjerovatno. Zbog sopstvenog neznanja, nemoći, inertnosti, nesposobnosti da osmisle bilo šta kao odgovor na odluku o pomjeranju izbora, da ne pišemo ponovo o šutnji oko corona kriminala,

bože sve li znaš, a čamiš čekajući ovdje, umjesto da formiraš opoziciju i sve ih digneš na noge, i Hrvatsku i CG a bogami i Srbiju o kojima isto sve znaš, pa svojim poznavanjem svega političkog i svojom sposobnošću, znanjem i inim moćima otvoriš vidike i povedeš zalutalu masu u blagostanje i prosperitet :lol: :run:
Ma Banksy je pokupila svu pamet svijeta, svi glupi i SDA igrači samo ona jedina prepoznala njihove igre. Klasični primjer online pametnjakovića i bacanja iz šupljeg u prazno na forumskim bespućima a kad se pojavi prilika za djelovanje sa riječi na djela onda hiljadu i jedan razlog zašto opravdati vlastitu ljenost.
drag_gost

#322 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by drag_gost »

Ako se zarati, ja ti zelim da ostanes i da tebe i tvoju djecu brane heroji iz SDA.
Kikibombona

#323 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Kikibombona »

SDA fb portal ubija po Hadzikadicu... a ovo je :lol: :lol: :lol: :lol:

Image

Siroti mis je SDA (Amir Zukic) :( :(
Janjicar

#324 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Janjicar »

drag_gost wrote: 29/05/2020 22:29

Ako se zarati, ja ti zelim da ostanes i da tebe i tvoju djecu brane heroji iz SDA.
Što ste naivni sarkazam je bio u pitanju... :bih:
tvojkomsija

#325 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by tvojkomsija »

Hoće li nas biti barem 3000? Po meni glavni motiv ovih protesta je održavanje lokalnih izbora, i to mora biti prioritet svih zahtjeva. Nadam se da sutra neće biti "želimo ovakvu onakvu BiH, multinacionalnu multivitaminsku :mrgreen: već jasne poruke uvezi izbornog procesa)
Last edited by tvojkomsija on 30/05/2020 00:54, edited 1 time in total.
Locked