staxx wrote: ↑28/05/2020 13:36
MaksprotivMarksa wrote: ↑28/05/2020 11:32
Trebao je onda i Mirsad da podnese ostavku iz moralnih razloga zbog desavanja u njegovoj stranci, trgovalo se i kupovalo i kod njega, ali to je nebitno, bitno je da niko ne potrosi svoj glas na tu opciju jer je nesigurna, bez vizije i prethodne provjere, 2 godine stranka postoji - program ne postoji - za sta ljudi protestvuju i za sta se zalazu, moral nije politicka kategorija i ne moze se politicki boriti za moral, ali se moze boriti za sve sto je Pici vec pomenuo, a to se ne radi.
Sa ovim ne poredim Bakira i Mirsada, nije Mirsad lopov, ali izgleda da ni on ne slijedi svoju logiku i principe.
Platforma je sa protestima zakasnila, osulo se mnogo clanstva, a to nece biti protesti, to je setnja kojom se pokusava povecati vidljivost organizacije, bilo je takvih prijedloga i u proslosti, samo je sada toliki pad da se mora nesto uraditi.
Platformi svi dajte sansu, ali ako birate izmedju njih i Cetvorke, mislim da je jasno da izbor treba biti Cetvorka, a do 2022. ce vam kadrovi Platforme sami reci sa kim su ukoliko pratite lokalnu politicku scenu u BiH.
I da, ja sam prvi za proteste, ali moram da znam za sta se zalazem, a ne da protestvujem zarad protesta.
Mene zanima o kojim trgovanjima unutar stranke govoriš?! Pricas o nekakvom hajrovanju u stranci koja je odbila finansiranje iz budzeta, koja je nova na politckoj sceni i o covjeku koji nema oraha u dzepu jer nikada ranije nije bio na politickoj sceni?!
A to što je po tvom razmišljanju za proteste kasno, znači da ih ni sada ne treba biti, pa nek nam bude kako bude... E to nas je prvenstveno i dovelo do ovdje gdje smo sada, ali hajmo i nastaviti jer, eto kasno je sad...
O trgovanju za unutarstranacke funkcije, blokadi rada organa stranke, prijetnjama i pritiscima na unutarstramackim izborima, pogledaj temu Platforme i vidjeces na sta se misli.
Mirsad sam nije Platforma, strabku cine ljudi, a vrh Platforme cine ljudi iz BPS-a, SDA, DF, NS, dosta njih je i izbaceno iz svojih stranaka zbog mahinacija, svi oni su uzurpirali mnoge odbore i cekaju nove politicke dogovore sa svojim politickim ahbabima iz proslosti, neki su tu da profitiraju na poslovnom planu itd...
I da, Platforma nema pravo na bilo kakvu naknadu do izbora, ako predstavnici Platforme budu izabrani onda ce Platforma moci odbiti neka sredstva, za sada se samo zalazu za to.
Protesti nisu dovoljni samo po sebi ako ne znam ZA STA protestujem, znamo mi PROTIV cega, ali ne znamo ZA STA, a odgovor na pitanje ZA STA ne postoji jer slovo programa ne postoji i u stranci se ne radi na tom planu, a i stav rukobodstva stranke je da se ne deklarira po mnogim pitanjima, sucmurasto, mozemo ali i ne moramo sa Bakirom.
Necu vise na ovu temu, ako zelis da vidis sta je problem sa Platformom izlistaj temu Platforme, pitaj bivse clanove Platforme, raspitaj se o ljudima oko Mirsada, izguglaj ih, sta je bilo sa odborima u Visokom i Gracanici, sta je bilo sa regionalnom organizacijom Bosna.
Na proteste idite i protestujte za moral, ja samo kazem da to nije politicka kategorija, a ja sam spreman za ozbiljnije stvari i od protesta, ali ne za nedeterminirane ljude i poprilicno sumnjivu sivu organizaciju.
I molim te Iskro, ja nisam rekao da je za proteste kasno, kasno je za Mirsada i Platformu za ozbiljnije artikulitano okupljanje, ja nisam nikada rekao da su protesti nepotrebni, svako dobro.