niko, da tito ustane iz groba, joK... samo djela... zaposljavanje, socijalni i zdravstveni status, zakon o radu balansiran a ne na stetu radnika a zadovoljstvo robovlasnika, zakon, pravda, antikorupcioni timovi, povecanje minimalca, povecanje penzija i plata i mnogo stosta drugog... izac i protestvovati, mahajuci zastavama... de .BA nismo djeca... jedino sto bi izasao to je kad bi masovno krenuli na poljine... ovaj tronozac sistem se mora srusiti, odose nam ljudi vani...no_sekirli wrote: ↑27/05/2020 22:55Ima li neka osoba, stranka, udruga koja bi tebe mogla povuci na proteste? Isto pitanje i za druge forumashe, kojima profa bas ne mirise dobro.
Moze li se te osobe koje se nadju na tom popisu nekako motivirati da se aktiviraju za 30., pa da dodje saroliko drustvo?
Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#226 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#227 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
imate profu idte masite zastavama kod sebilja... zao mi golubova nece imat sta jest dok bidnete naprdjivali o necem velikom i vaznom...
- Kikibombona
#228 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Nasa opozicija je mrtva 20 godina, ne radi nista, osim poneki miting u predizbornoj kampanji.Seyfo wrote: ↑27/05/2020 23:03 Protesti zaista nemaju neku svrhu i cilj. Pametnije bi bilo sve aktivnosti usmjeriti ka izborima u novembru (aBd). Eventualni neuspjeh protesta moze se negativno odraziti na imidz doticnoga,ionako poljuljan. Mnogima djeluje neuvjerljivo.Evo i prognozirani cjelodnevni pljusak sigurno ne doprinosi. Opet ponavljam, nije on vjerovatno SDA igrac,ali se moze lahko desiti da im pomogne,nesvjesno,na isti nacin kako je SDA uzela opstinu centar na zadnjim lokalnim izborima. Malo mudrosti lokalnog tipa njemu treba. Taman trazio savjete od carsijskih kokosara.
Zato SDA sekta vlada sa 15% podrske unutar pro-BiH bloka.
Opet kazem, pogledajte malog cetnika Stanivukovica, pokazao je vise aktivizma i energije nego nasa opozicija od 1990 do danas.
...
Ja bih volio da protesti uspiju, da se mozda, mozda, probude ljudi u SDP i NS, da makar nekad dignu guzice...
-
hillbill
#229 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
izgleda da ce uspjeti......................ako dovedes francuze da protestujuKikibombona wrote: ↑27/05/2020 23:56Nasa opozicija je mrtva 20 godina, ne radi nista, osim poneki miting u predizbornoj kampanji.Seyfo wrote: ↑27/05/2020 23:03 Protesti zaista nemaju neku svrhu i cilj. Pametnije bi bilo sve aktivnosti usmjeriti ka izborima u novembru (aBd). Eventualni neuspjeh protesta moze se negativno odraziti na imidz doticnoga,ionako poljuljan. Mnogima djeluje neuvjerljivo.Evo i prognozirani cjelodnevni pljusak sigurno ne doprinosi. Opet ponavljam, nije on vjerovatno SDA igrac,ali se moze lahko desiti da im pomogne,nesvjesno,na isti nacin kako je SDA uzela opstinu centar na zadnjim lokalnim izborima. Malo mudrosti lokalnog tipa njemu treba. Taman trazio savjete od carsijskih kokosara.
Zato SDA sekta vlada sa 15% podrske unutar pro-BiH bloka.
Opet kazem, pogledajte malog cetnika Stanivukovica, pokazao je vise aktivizma i energije nego nasa opozicija od 1990 do danas.
...
Ja bih volio da protesti uspiju, da se mozda, mozda, probude ljudi u SDP i NS, da makar nekad dignu guzice...
- Kikibombona
#230 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Hadzikadic kaze da je Bakir trebao podnijeti ostavku nakon afere Asim iz moralnih razloga
https://www.youtube.com/watch?v=b_-jXvu ... e=youtu.be
- Point.
#231 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Ljudi su generalno lijeni zato i ove prozivke svega i svačega, tj izmišljanja raznoraznih razloga da se ne pomakne dupe van doma. Online revolucionari, ljudi velikih riječi na forumu al malo konkretnog djela. I onda se čude što polupismeni ruljci iz SDA vladaju godinama, što raja ode. Vladaju zato što vide da mogu. Jer je drugi tabor talašika.no_sekirli wrote: ↑27/05/2020 22:30 Ovakvim stavovima i etiketiranjem ljudi bez bilo kakvog razloga smo i upali u ovaj bezdan. Necemo na proteste jer je inicijator profa, necemo jer je Neka, necemo jer je Kifla, necemo jer je Pedja.
U prijevodu, necemo na proteste nikako, pa da se i sam Che ustane iz groba, namjesti beretku i upali kubanku.
I njemu cemo zamjeriti, jer je jednom vidjen na cugi sa Halidom Kenjcem 1959.godine, kad je ovaj bio u posjeti drugu Titi.
Cekamo nekoga da nas kao povede, a Bogu se molimo da taj ne dodje, a i onaj tko ima afiniteta i mooda, ostaje bez potpore i prije samog protesta.
Jos samo da ga se etiketira kao CIA spijuna, koji u biti preko SDA radi za Vucica
U međuvremenu, u Francuskoj non stop neki protesti, Hong Kong......
-
zippoo87
#232 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
kratko i jednostavno...ja bih izasao da sam u Sarajevu
kako ono Sojic kaze...sve sto ne skodi,moze koristiti necemu
kako ono Sojic kaze...sve sto ne skodi,moze koristiti necemu
- dr_Evil
#233 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Ono sto ne zelis da vidis je da su SDA/HDZ/SNSD tronozac kriminala (vec smo obradili u postovima), tronozac je nastabilniji, ali ako mu jedna noga padne citava stolica pada.Arachnoidea wrote: ↑27/05/2020 22:05 Protesti potpuno besmisleni, u krivom trenutku iz krivog razloga. Afera potkivanje (VSTV), Afera Asim i mnoge druge kojih se ne sjecam su bile idealan razlog za iskazivanje ideja za koje se Hadzikadic bori putem protesta. Rekao je danas u emisiji Kontekst da se ide na proteste da ne bi doslo do Mostarizacije BiHnije ni blizu dovoljan da izvede dovoljno ljudi na ulice jer do problema protiv kojeg se on zeli boriti jos uvijek nije ni doslo niti su gradjani dovoljno informisani o istom. U slucaju da do toga zaista dodje gubi mogucnost da povede masovnije proteste koji bi imali jaci odjek.
Da ne spominjem da virus i dalje kruzi unutar populacije a pogotovo postoji velika opasnost od novih klastera uslijed ulaska preko 50 000 ljudi od ukidanja mjera samoizolacije, imali smo partizanske proteste sad i ove uz toliki rizik jednostavno ne vidim na koji nacin se to sve isplati.
Uz sve to HDZ i SNSD su ti koji mogu direktno/indirektno blokirati izbore, sta ce protesti u Sarajevu promijeniti?
Varas se ako mislis da potonja dvojka moze prezivjeti bez SDA koja ih pokriva. SIPA i tuzilastvo bi ih za 3 dana sve poslali u zatvor za organizovani kriminal. OVako, ruka ruku mije
- no_sekirli
#234 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Zbilja ne kontam razmišljanja ljudi, kojima generalno nije dobro, nije dobro njihovim susjedima, pola familije gledaju preko ekrana, a onda kad netko organizira proteste, tom istom organizatoru se svašta pakira i gleda se kroz 356 naočala, a onaj protiv koga bi se trebalo protestovati, i tko je doveo to sve na ovaj level, odjednom postane totalno nebitan.
Realno, u BiH preko ovih stranaka, u državnom aparatu, dobro i kvalitetno živi cca 20000-25000 ljudi na sve 3 strane. Pri tome mislim da imaju plate 4000+ KM, plus tal u svemu. Netko veći, netko manji. Ali oni imaju jedan zatvoreni krug u kojem se vrte i enormno se bogate i jako teško se ulazi u taj krug talova. Nešto privatnika se šlepa uz njih, budimo realni, ali oni mogu ispuhati preko noći kao lopta, samo kad im se jednom pođe češljati imovina po PS-u.
Ostalih cca 200 000 koji su zaposleni u sistemu, raznorazni lupači pečata, pomoćnici zamjenikovog asistenta, stručni suradnici, portiri i slično, imaju 1000-2000 KM. I ta cifra, budimo iskreni (uz svo dužno poštovanje prema osobama koje rade po kladionicama, tržnim centrima, pijacama, i slično za dosta manje novca), sudeći prema Zavodu za statistiku nije dovoljna za uzdržavanje četveročlane obitelji. Nije dovoljno za pristojan i dostojanstven život, da se mogu priušiti sve one stvari, stvari koje su normalne (svaki član familije mobitel, barem jedno auto, 5 dana otići na more, kupit ponekad i teletinu, ne samo piletinu jesti...).
I treba imati na umu da su svi ti uhljebi, relativno dobro školovani, svi barem sa SSS, dosta njih sa fakultetima (nebitno kako se došlo do diplome). E te i takve ljude treba probuditi.
Ja sam nedavno pričao sa frendom koji radi kao pravnik u nekoj službi, nekog ministarstva, županijskog, pripadnik je većinskog naroda ovdje u mojoj vukojebini. Regularno završen fax, 15+ godina radnog iskustva, nije u Partiji, ali radi, kao ne sekira se za budućnost. Ima 40+ godina, ženu dijete i platu 1670 KM. Dosta ljudi bi reklo da bi dalo pola lijeve ruke za tu poziciju i tu platu, ali kad se pogleda malo dublje... I lik ne razmišlja da zapali vani, i zašto bi, ćaća mu nekad davno kupio stan pa je sad tu sa familijom, ali realno nije mu dobro. I sjedimo, pričamo, jer se poznajemo dosta dugo, kaže mi on da ga je sramota da trenutno više zarađiva onaj jedan šta ne zna pisati i pere ljudima tepihe na crno, ili freza motokultivatorom po 50 kvadrata ljudima ili jedan neprijavljeni konobar u noćnom klubu, nego ljudi sa fakultetima koji rade kao državni službenici. I on je nezadovoljan, možda više nego dosta drugih ovdje sa foruma, samo mu je teško to prevaliti preko usta, boji se da ga ne ismiju ljudi.
E takve ljude treba probuditi za proteste.
Treba probuditi i natjerati prosvjetare da iziđu i iskažu svoj bunt, jer nam odgajaju djecu i imaju 1000 KM sa završenim fakultetima, a Fikro za 5 mailova, 5 listova A4 papira i uz poznanstva na nezakonit način (kako sam priznaje) zaradio 300 000 KM samo na jednom poslu.
Treba probuditi medicinske sestre, policiju i slične i reći im da se se ne isplati dati glavu za 1000 KM, kao čuvar reda u ovoj smiješnoj državi i da nitko ne odgovara za to (kao ona 2 policajca u Sarajevu).
Realno, u BiH preko ovih stranaka, u državnom aparatu, dobro i kvalitetno živi cca 20000-25000 ljudi na sve 3 strane. Pri tome mislim da imaju plate 4000+ KM, plus tal u svemu. Netko veći, netko manji. Ali oni imaju jedan zatvoreni krug u kojem se vrte i enormno se bogate i jako teško se ulazi u taj krug talova. Nešto privatnika se šlepa uz njih, budimo realni, ali oni mogu ispuhati preko noći kao lopta, samo kad im se jednom pođe češljati imovina po PS-u.
Ostalih cca 200 000 koji su zaposleni u sistemu, raznorazni lupači pečata, pomoćnici zamjenikovog asistenta, stručni suradnici, portiri i slično, imaju 1000-2000 KM. I ta cifra, budimo iskreni (uz svo dužno poštovanje prema osobama koje rade po kladionicama, tržnim centrima, pijacama, i slično za dosta manje novca), sudeći prema Zavodu za statistiku nije dovoljna za uzdržavanje četveročlane obitelji. Nije dovoljno za pristojan i dostojanstven život, da se mogu priušiti sve one stvari, stvari koje su normalne (svaki član familije mobitel, barem jedno auto, 5 dana otići na more, kupit ponekad i teletinu, ne samo piletinu jesti...).
I treba imati na umu da su svi ti uhljebi, relativno dobro školovani, svi barem sa SSS, dosta njih sa fakultetima (nebitno kako se došlo do diplome). E te i takve ljude treba probuditi.
Ja sam nedavno pričao sa frendom koji radi kao pravnik u nekoj službi, nekog ministarstva, županijskog, pripadnik je većinskog naroda ovdje u mojoj vukojebini. Regularno završen fax, 15+ godina radnog iskustva, nije u Partiji, ali radi, kao ne sekira se za budućnost. Ima 40+ godina, ženu dijete i platu 1670 KM. Dosta ljudi bi reklo da bi dalo pola lijeve ruke za tu poziciju i tu platu, ali kad se pogleda malo dublje... I lik ne razmišlja da zapali vani, i zašto bi, ćaća mu nekad davno kupio stan pa je sad tu sa familijom, ali realno nije mu dobro. I sjedimo, pričamo, jer se poznajemo dosta dugo, kaže mi on da ga je sramota da trenutno više zarađiva onaj jedan šta ne zna pisati i pere ljudima tepihe na crno, ili freza motokultivatorom po 50 kvadrata ljudima ili jedan neprijavljeni konobar u noćnom klubu, nego ljudi sa fakultetima koji rade kao državni službenici. I on je nezadovoljan, možda više nego dosta drugih ovdje sa foruma, samo mu je teško to prevaliti preko usta, boji se da ga ne ismiju ljudi.
E takve ljude treba probuditi za proteste.
Treba probuditi i natjerati prosvjetare da iziđu i iskažu svoj bunt, jer nam odgajaju djecu i imaju 1000 KM sa završenim fakultetima, a Fikro za 5 mailova, 5 listova A4 papira i uz poznanstva na nezakonit način (kako sam priznaje) zaradio 300 000 KM samo na jednom poslu.
Treba probuditi medicinske sestre, policiju i slične i reći im da se se ne isplati dati glavu za 1000 KM, kao čuvar reda u ovoj smiješnoj državi i da nitko ne odgovara za to (kao ona 2 policajca u Sarajevu).
- Kikibombona
#235 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Sada sam pogledao.zrakomlat wrote: ↑27/05/2020 22:08Ne znam, ne vjerujem ni ja. Otiđi na onu bolesnu stranicu Vox ili uprati po komentarima redovne SDA botove, svi pljuju po Mirsi, uporedjuju ga s četnicima i tako to.Kikibombona wrote: ↑27/05/2020 21:30 .....
U zivotu je sve moguce, ali da covjek ovakvog formata radi za SDA cobane je malo vjerovatno.
Nije mi jasno kako neko ne prijavi ovu stranicu, zasto je fejsbuk ne ukine? Najgori moguci govor mrznje.
I ovdje se vidi uspavnost i mrtvilo opozicije, zasto ne traze od fejsbuka da izbrise ovakve stranice?
- SmokingMan
#236 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
SDA već odavno ulaže novac u svoju jeftiniju verziju bošnjačkog Cambridge Analytica.e, koji je sveprisutan na ovom forumu, ali i portalu.
Ovim putem vas nataknem na kitu, kao i vašu kraljevsku porodicu.
Ovim putem vas nataknem na kitu, kao i vašu kraljevsku porodicu.
- MaksprotivMarksa
#237 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Trebao je onda i Mirsad da podnese ostavku iz moralnih razloga zbog desavanja u njegovoj stranci, trgovalo se i kupovalo i kod njega, ali to je nebitno, bitno je da niko ne potrosi svoj glas na tu opciju jer je nesigurna, bez vizije i prethodne provjere, 2 godine stranka postoji - program ne postoji - za sta ljudi protestvuju i za sta se zalazu, moral nije politicka kategorija i ne moze se politicki boriti za moral, ali se moze boriti za sve sto je Pici vec pomenuo, a to se ne radi.Kikibombona wrote: ↑28/05/2020 00:26 Hadzikadic kaze da je Bakir trebao podnijeti ostavku nakon afere Asim iz moralnih razloga![]()
Sa ovim ne poredim Bakira i Mirsada, nije Mirsad lopov, ali izgleda da ni on ne slijedi svoju logiku i principe.
Platforma je sa protestima zakasnila, osulo se mnogo clanstva, a to nece biti protesti, to je setnja kojom se pokusava povecati vidljivost organizacije, bilo je takvih prijedloga i u proslosti, samo je sada toliki pad da se mora nesto uraditi.
Platformi svi dajte sansu, ali ako birate izmedju njih i Cetvorke, mislim da je jasno da izbor treba biti Cetvorka, a do 2022. ce vam kadrovi Platforme sami reci sa kim su ukoliko pratite lokalnu politicku scenu u BiH.
I da, ja sam prvi za proteste, ali moram da znam za sta se zalazem, a ne da protestvujem zarad protesta.
- Dozer
#238 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Jedno pitanje za sve kontrase bilo kakvog pokretanja bilo cega protiv SDA vlasti, a to je upravo ovo o cemu se ovdje prica...
Sta je, po vama, to sto bi se trebalo uraditi kako bi se stvari pocele pokretati s mrtve tacke?
U odgovoru na pitanje pozeljno je voditi se sljedecim cinjenicama:
- Ovdje ne postoji opozicijska politicka ni opcija, a ni volja (dok postoji hronicni nedostatak muda) da se stvari pokrenu na neki konkretan nacin.
- Formiranje novih stranaka i "politicka" borba vec 25 godina nisu dale rezultate.
- Demokratske parlamentarne metode evidentno nemaju nikakvog ni efekta, a ni sanse.
Sta preostaje?
Po meni - ulica.
Da li je bitno ko ce pokrenuti takva, takodjer demokratska desavanja?
Po meni - nebitno.
Da li je ulica i narodni bunt ono sto moze promijeniti stvari?
Po meni - da, jedino to ce i pokrenuti stvari.
Ako neko ima neku konkretniju ideju ili prijedlog ili misljenje, bujrum.
Sta je, po vama, to sto bi se trebalo uraditi kako bi se stvari pocele pokretati s mrtve tacke?
U odgovoru na pitanje pozeljno je voditi se sljedecim cinjenicama:
- Ovdje ne postoji opozicijska politicka ni opcija, a ni volja (dok postoji hronicni nedostatak muda) da se stvari pokrenu na neki konkretan nacin.
- Formiranje novih stranaka i "politicka" borba vec 25 godina nisu dale rezultate.
- Demokratske parlamentarne metode evidentno nemaju nikakvog ni efekta, a ni sanse.
Sta preostaje?
Po meni - ulica.
Da li je bitno ko ce pokrenuti takva, takodjer demokratska desavanja?
Po meni - nebitno.
Da li je ulica i narodni bunt ono sto moze promijeniti stvari?
Po meni - da, jedino to ce i pokrenuti stvari.
Ako neko ima neku konkretniju ideju ili prijedlog ili misljenje, bujrum.
Last edited by Dozer on 28/05/2020 13:42, edited 1 time in total.
- staxx
#239 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Mene zanima o kojim trgovanjima unutar stranke govoriš?! Pricas o nekakvom hajrovanju u stranci koja je odbila finansiranje iz budzeta, koja je nova na politckoj sceni i o covjeku koji nema oraha u dzepu jer nikada ranije nije bio na politickoj sceni?!MaksprotivMarksa wrote: ↑28/05/2020 11:32 Trebao je onda i Mirsad da podnese ostavku iz moralnih razloga zbog desavanja u njegovoj stranci, trgovalo se i kupovalo i kod njega, ali to je nebitno, bitno je da niko ne potrosi svoj glas na tu opciju jer je nesigurna, bez vizije i prethodne provjere, 2 godine stranka postoji - program ne postoji - za sta ljudi protestvuju i za sta se zalazu, moral nije politicka kategorija i ne moze se politicki boriti za moral, ali se moze boriti za sve sto je Pici vec pomenuo, a to se ne radi.
Sa ovim ne poredim Bakira i Mirsada, nije Mirsad lopov, ali izgleda da ni on ne slijedi svoju logiku i principe.
Platforma je sa protestima zakasnila, osulo se mnogo clanstva, a to nece biti protesti, to je setnja kojom se pokusava povecati vidljivost organizacije, bilo je takvih prijedloga i u proslosti, samo je sada toliki pad da se mora nesto uraditi.
Platformi svi dajte sansu, ali ako birate izmedju njih i Cetvorke, mislim da je jasno da izbor treba biti Cetvorka, a do 2022. ce vam kadrovi Platforme sami reci sa kim su ukoliko pratite lokalnu politicku scenu u BiH.
I da, ja sam prvi za proteste, ali moram da znam za sta se zalazem, a ne da protestvujem zarad protesta.
A to što je po tvom razmišljanju za proteste kasno, znači da ih ni sada ne treba biti, pa nek nam bude kako bude... E to nas je prvenstveno i dovelo do ovdje gdje smo sada, ali hajmo i nastaviti jer, eto kasno je sad...
- Maraschino
#240 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
To treba u paketu rusiti.dr_Evil wrote: ↑28/05/2020 08:53Ono sto ne zelis da vidis je da su SDA/HDZ/SNSD tronozac kriminala (vec smo obradili u postovima), tronozac je nastabilniji, ali ako mu jedna noga padne citava stolica pada.Arachnoidea wrote: ↑27/05/2020 22:05 Protesti potpuno besmisleni, u krivom trenutku iz krivog razloga. Afera potkivanje (VSTV), Afera Asim i mnoge druge kojih se ne sjecam su bile idealan razlog za iskazivanje ideja za koje se Hadzikadic bori putem protesta. Rekao je danas u emisiji Kontekst da se ide na proteste da ne bi doslo do Mostarizacije BiHnije ni blizu dovoljan da izvede dovoljno ljudi na ulice jer do problema protiv kojeg se on zeli boriti jos uvijek nije ni doslo niti su gradjani dovoljno informisani o istom. U slucaju da do toga zaista dodje gubi mogucnost da povede masovnije proteste koji bi imali jaci odjek.
Da ne spominjem da virus i dalje kruzi unutar populacije a pogotovo postoji velika opasnost od novih klastera uslijed ulaska preko 50 000 ljudi od ukidanja mjera samoizolacije, imali smo partizanske proteste sad i ove uz toliki rizik jednostavno ne vidim na koji nacin se to sve isplati.
Uz sve to HDZ i SNSD su ti koji mogu direktno/indirektno blokirati izbore, sta ce protesti u Sarajevu promijeniti?
Varas se ako mislis da potonja dvojka moze prezivjeti bez SDA koja ih pokriva. SIPA i tuzilastvo bi ih za 3 dana sve poslali u zatvor za organizovani kriminal. OVako, ruka ruku mije
Umjesto SDA uhljupa nace se drugi uhljupi pod krinkom koperativnosti da igra istu igru sa HDZ i SNSD.
Osovina zla je HDZ i SNSD a SDA tu dobro pliva dok ovi blokiraju ovi se opravdavaju za nerad a svi to obilato koriste.
Mijenjati SDA ne mijenja se skoro nista osim naziva stranaka koji bez ovog dvojca nece moci nista(mozda nesto lokalno).
Sve treba urusiti pa makar na vlast dosao SDS i pravasi.
- Dozer
#241 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Samo jedan kratki komentar na ovo na kraju posta - zar je potrebno da ti neko kaze za sta se zalazes izlaskom na proteste?MaksprotivMarksa wrote: ↑28/05/2020 11:32 Trebao je onda i Mirsad da podnese ostavku iz moralnih razloga zbog desavanja u njegovoj stranci, trgovalo se i kupovalo i kod njega, ali to je nebitno, bitno je da niko ne potrosi svoj glas na tu opciju jer je nesigurna, bez vizije i prethodne provjere, 2 godine stranka postoji - program ne postoji - za sta ljudi protestvuju i za sta se zalazu, moral nije politicka kategorija i ne moze se politicki boriti za moral, ali se moze boriti za sve sto je Pici vec pomenuo, a to se ne radi.
Ako je tako, onda si u problemu jer ti nedostaje zivotna osnova - licni integritet, tj. svoje "ja".
Trenutno postoji par desetina razloga zbog kojih svaki normalni gradjanin treba izaci na proteste, a samo neki od njih su:
Unisteno obrazovanje
Unisteno zdravstvo
Unistena ekonomija
Enormna pljacka javnog novca
Etno-nacional-vjerske nakaradne politike
Enormna korupcija
Drzava zadnja rupa na svirali i civilizovani svijet nas svrstava u "trece zemlje", zajedno s africkim...
Vladavina lazi, nepotizma, kriminala i prevara...
Treba li dalje...? Mogu ja ovako jedno dvije stranice...
E, sve nabrojano je LICNI razlog zasto cu izaci na proteste, a pri tome mi se zivo jebe sta kaze onaj koji protese organizuje. Ja imam svoje licne stavove i misljenja, i vrlo jasno vidim stvari koje me okruzuju i koje se desavaju vec 25 godina.
-
sumirprimus
#242 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
slazem se s dozerom, samo mislim da smo izgubili kriticnu masu onih koji su spremni na proteste.
ovo sad sto nadolazi generacija strahota.
ovo sad sto nadolazi generacija strahota.
- Dozer
#243 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Da...nove generacije, a sto ja nazivam "M92 generacije", zaista su odron. Rijetko ko ima vlastito misljenje i stav o bilo cemu... O kritickom razmisljanju suvisno je i pricati. I ovakvo je cca. 85% M92 generacija...
Evo jos jedno pitanje za sve one koji ne vide nikakav smisao protesta.
Kada vam se usmrde gace na guzici, ili carape na nogama, da li ih promijenite? Ili ostajete u njima jer - svejedno je, i sljedece ce se svakako usmrditi?
Evo jos jedno pitanje za sve one koji ne vide nikakav smisao protesta.
Kada vam se usmrde gace na guzici, ili carape na nogama, da li ih promijenite? Ili ostajete u njima jer - svejedno je, i sljedece ce se svakako usmrditi?
-
hillbill
#244 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
staxx wrote: ↑28/05/2020 13:36Mene zanima o kojim trgovanjima unutar stranke govoriš?! Pricas o nekakvom hajrovanju u stranci koja je odbila finansiranje iz budzeta, koja je nova na politckoj sceni i o covjeku koji nema oraha u dzepu jer nikada ranije nije bio na politickoj sceni?!MaksprotivMarksa wrote: ↑28/05/2020 11:32 Trebao je onda i Mirsad da podnese ostavku iz moralnih razloga zbog desavanja u njegovoj stranci, trgovalo se i kupovalo i kod njega, ali to je nebitno, bitno je da niko ne potrosi svoj glas na tu opciju jer je nesigurna, bez vizije i prethodne provjere, 2 godine stranka postoji - program ne postoji - za sta ljudi protestvuju i za sta se zalazu, moral nije politicka kategorija i ne moze se politicki boriti za moral, ali se moze boriti za sve sto je Pici vec pomenuo, a to se ne radi.
A to što je po tvom razmišljanju za proteste kasno, znači da ih ni sada ne treba biti, pa nek nam bude kako bude... E to nas je prvenstveno i dovelo do ovdje gdje smo sada, ali hajmo i nastaviti jer, eto kasno je sad...
odgodena sjednica vlade ,....odgodeni izbori....a stoka sinog zuba hoce da protestuje.....odgadaj ....
- Dozer
#245 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Sve je to jos jedan od razloga za - proteste.
Kostaju nas stotine hiljada mjesecno, pokradu milione za isto vrijeme, a niko nista ne radi za te pare. Dakle - protesti. I smjene, otkazi, sve sta treba.
Kostaju nas stotine hiljada mjesecno, pokradu milione za isto vrijeme, a niko nista ne radi za te pare. Dakle - protesti. I smjene, otkazi, sve sta treba.
Last edited by Dozer on 28/05/2020 14:16, edited 1 time in total.
-
deny_s
#246 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Ma daj,šta lupaš bezveze,kakvi prosvjetari, drotovi,medicinske sestre,te nekakvi ekonomisti,pravnici,i druge PM kojih je puna ova vukojebina.no_sekirli wrote: ↑28/05/2020 09:02 Treba probuditi i natjerati prosvjetare da iziđu i iskažu svoj bunt, jer nam odgajaju djecu i imaju 1000 KM sa završenim fakultetima, a Fikro za 5 mailova, 5 listova A4 papira i uz poznanstva na nezakonit način (kako sam priznaje) zaradio 300 000 KM samo na jednom poslu.
Taj sloj društva je i preplaćen za svoj rad/nerad.
I kakvo hebeno davanje glave....koliko samo pogine radnika na građevini a rade za trećinu drotove plate..
Tu su i ti hebeni prosvjetari kojih ima više od đaka i koji su isto preplaćeni za to njihovo trosatno radno vrijeme,te medicinske sestre koje su umislile da
su vrhunski hirurzi,dr.mr i ostali qurci.
Što se tiče tog tvog frenda, uhljebljenog na državnu sisu,reci mu da mu je i to 1700 km previše za taj njegov kao fol rad i da ako mu je malo,nek ugrije
prkno pa nek i on pere tepihe,i radi te poslove za "nepismene"..
Pun mi je qurac takvih "obrazovanih" koji misle da ako završe/kupe neki glupi fakultet treba da imaju 5 milja jer eto tamo neki perač tepiha zarađuje više
od njih.
-
deny_s
#247 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Ma,ko će mi to protestovati..mali bošnjo
I ovo malo jada od države što imaju im je amer stvorio..mali bošnjo je samo "ćamio i ćeko" kraj rata,pa da počne sređivati invalidnine,pemzije,i druge PM,dok su majmuni na vlasti čekali kraj rata pa da počnu sa krađom.
Očekivati od takve bezmude nacije da budu francuzi je stvarno smiješno
- dr_Evil
#248 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Nije sporno, nego ti si neke druge nacije koja je prosla bolje slucajno?deny_s wrote: ↑28/05/2020 14:37Ma,ko će mi to protestovati..mali bošnjo![]()
,hoće al u qurcu.
I ovo malo jada od države što imaju im je amer stvorio..mali bošnjo je samo "ćamio i ćeko" kraj rata,pa da počne sređivati invalidnine,pemzije,i druge PM,dok su majmuni na vlasti čekali kraj rata pa da počnu sa krađom.
-
deny_s
#249 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Ma jok,kakva druga nacija...bošnjooodr_Evil wrote: ↑28/05/2020 14:58Nije sporno, nego ti si neke druge nacije koja je prosla bolje slucajno?deny_s wrote: ↑28/05/2020 14:37Ma,ko će mi to protestovati..mali bošnjo![]()
,hoće al u qurcu.
- dr_Evil
#250 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!
Onda slobodno deri, halalolsum, nismo zasluzili boljedeny_s wrote: ↑28/05/2020 15:15Ma jok,kakva druga nacija...bošnjooodr_Evil wrote: ↑28/05/2020 14:58Nije sporno, nego ti si neke druge nacije koja je prosla bolje slucajno?deny_s wrote: ↑28/05/2020 14:37
Ma,ko će mi to protestovati..mali bošnjo![]()
,hoće al u qurcu.