Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Locked
Point.

#201 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Point. »

Banksy wrote: 27/05/2020 10:01
Point. wrote: 27/05/2020 09:44
Banksy wrote: 27/05/2020 09:35

:lol:
Nego, ne reče ti koga bi da vodi proteste? Koja politička ličnost bi te natjerala sa sečije na ulicu?
Dže tvoja seČija, u Minhenu? :D

Odgovorilo ti se, čitaj:
Prpa.ba wrote: 26/05/2020 21:31
Jasta, Sjedinjene Drzave poslale svog igraca Hadzikadica da mobilise narod. :lol: Zar je pamcenje tako kratko? Prije pola godine Amerikanci i Britanci pustili niz vodu Vladu KS kojoj su pruzali i materijalnu i tehnicku podrsku u radu i hvalili kao primjer dobrih i modernih vlasti, sve do zadnjeg dana Vlade KS. Na kraju jos otisli i na noge Bakiru, vidjeli skupio ruke i fajront. Baska, poslalo Hadzikadica da omudri mase. Ma hajte molim vas. :lol:

Druga stvar, profa nece dozvoliti politicko samoubistvo jer "niko ne zeli profuckati izborni kapacitet"? Opet pamcenje kratko i selektivno? Politicki harakiri ima dugu tradiciju na nasoj politickoj sceni. SBiH, SDP, DF, SBB, svaka stranka koja je dobijala vece povjerenje gradjana na anti-SDA retorici je redovno pocinjavala samoubistvo i ulazila u koalicije "jer su im iz SDA prihvatili program" i "da preuzmu odgovornost da ne bude paralizovana drzava", a u biti koristili situaciju svojih 5 minuta slave i uhljebljivanja. Prije 6 mjeseci Komsic i Radoncic skoro pa zatvaraju svoje stranacke ducane sto se tice neodlucnih glasaca, i sada treba vjerovati u to da Hadzikadic nece uraditi isto? Mozda i nece, ali mozda i hoce.

Poenta je kratka i jasna: imamo dvije vece politicke opcije koje nikad nisu u svom postojanju usle u koaliciju sa SDA. To su Nasa stranka (duga tradicija) i Kiflina ekipa (dosli iz SDA ali nisu koalirali sa njima a mogli su lako, kratka tradicija). Ima i NBL, ali to je carsijski specifikum.

Ko je lijevo i hoce kakvu-takvu garanciju, ima NS. Ko je desno i hoce kakvu-takvu garanciju, ima NIP. Ko hoce da rizikuje, neka glasa (ako izbora uopste i bude) za Hadzikadica, samo nemojte kasnije snebivanja i "eno i on izdo" i "okruzio se preletacima i losim ljudima". :thumbup:
Ma ja, klasika, samo je bilo pitanje vremena kad će doći na red Minhen, Essen, Svecka i slični biseri, u nedostatku argumenta.

A to znači, da proteste vode vođe nekih čaršijskih FGR malih stranki koji maltene i ne postoje van opštine Centar. Nije BiH samo potez Baščaršija - Čengić Vila.
belfy

#202 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by belfy »

ja cu ovo sada da napisem samo zahebancije radi - slogani na protestima bi trebali biti:
- "trazimo postene SDA clanove da mozemo koalirati sa njima!"
- "podrzat cemo samo one SDA kandidate koji potpisu da ce biti posteni i postovani nas plan rada!"
- "korigovat cemo politiku SDA... oh, wait..."
et', cisto iz zahebancije, a povodom ovoga do sada mi dodje da potrazim svoje stare postove sa ove teme da ih zalijepim...
JThomas

#203 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by JThomas »

i van vlasti se ne mogu mijenjati stvari :thumbup:
no_sekirli

#204 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by no_sekirli »

Ne znam samo od kud teza da se izlaskom na proteste daje podrska profi?
hillbill

#205 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by hillbill »

Prpa.ba wrote: 26/05/2020 21:31 Jasta, Sjedinjene Drzave poslale svog igraca Hadzikadica da mobilise narod. :lol: Zar je pamcenje tako kratko? Prije pola godine Amerikanci i Britanci pustili niz vodu Vladu KS kojoj su pruzali i materijalnu i tehnicku podrsku u radu i hvalili kao primjer dobrih i modernih vlasti, sve do zadnjeg dana Vlade KS. Na kraju jos otisli i na noge Bakiru, vidjeli skupio ruke i fajront. Baska, poslalo Hadzikadica da omudri mase. Ma hajte molim vas. :lol:

Druga stvar, profa nece dozvoliti politicko samoubistvo jer "niko ne zeli profuckati izborni kapacitet"? Opet pamcenje kratko i selektivno? Politicki harakiri ima dugu tradiciju na nasoj politickoj sceni. SBiH, SDP, DF, SBB, svaka stranka koja je dobijala vece povjerenje gradjana na anti-SDA retorici je redovno pocinjavala samoubistvo i ulazila u koalicije "jer su im iz SDA prihvatili program" i "da preuzmu odgovornost da ne bude paralizovana drzava", a u biti koristili situaciju svojih 5 minuta slave i uhljebljivanja. Prije 6 mjeseci Komsic i Radoncic skoro pa zatvaraju svoje stranacke ducane sto se tice neodlucnih glasaca, i sada treba vjerovati u to da Hadzikadic nece uraditi isto? Mozda i nece, ali mozda i hoce.

Poenta je kratka i jasna: imamo dvije vece politicke opcije koje nikad nisu u svom postojanju usle u koaliciju sa SDA. To su Nasa stranka (duga tradicija) i Kiflina ekipa (dosli iz SDA ali nisu koalirali sa njima a mogli su lako, kratka tradicija). Ima i NBL, ali to je carsijski specifikum.

Ko je lijevo i hoce kakvu-takvu garanciju, ima NS. Ko je desno i hoce kakvu-takvu garanciju, ima NIP. Ko hoce da rizikuje, neka glasa (ako izbora uopste i bude) za Hadzikadica, samo nemojte kasnije snebivanja i "eno i on izdo" i "okruzio se preletacima i losim ljudima". :thumbup:
ma ja.....amerikanci i britanci pustili niz vodu vladu KS..treba ih pozvati da protestuju i glasaju, kako bi se nesto promijenilo...pametno

pa ljudi ti javno kazu ...podrzati ce mo promjene....izvolte....glasaj za koga hoces............samo mijenjaj....ovako vise ne ide
Banksy

#206 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Banksy »

Point. wrote: 27/05/2020 18:28
Ma ja, klasika, samo je bilo pitanje vremena kad će doći na red Minhen, Essen, Svecka i slični biseri, u nedostatku argumenta.

A to znači, da proteste vode vođe nekih čaršijskih FGR malih stranki koji maltene i ne postoje van opštine Centar.

Nije BiH samo potez Baščaršija - Čengić Vila.

Za razliku od "profesora" koji postoji svake druge godine, i to po mjesec dana, u jednom uredu i na dvije forumske teme.

Ono kad nas, ovdje, Minhen i Sjeverna Karolina uče gdje je i šta je Bosna.

Zaslužili ste i grublje riječi...
Prpa.ba

#207 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Prpa.ba »

hillbill wrote: 27/05/2020 19:36 ma ja.....amerikanci i britanci pustili niz vodu vladu KS..treba ih pozvati da protestuju i glasaju, kako bi se nesto promijenilo...pametno

pa ljudi ti javno kazu ...podrzati ce mo promjene....izvolte....glasaj za koga hoces............samo mijenjaj....ovako vise ne ide
Neko je potegao tezu da je Hadzikadic americki igrac kojeg nam amerika salje da sahrani etno-nacionalne stranke, pa sam, rjecnikom slobodne bosne, demolirao tu tezu. Drago mi je da se slazes. :thumbup:
Prpa.ba

#208 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Prpa.ba »

Point. wrote: 27/05/2020 18:28 Ma ja, klasika, samo je bilo pitanje vremena kad će doći na red Minhen, Essen, Svecka i slični biseri, u nedostatku argumenta.

A to znači, da proteste vode vođe nekih čaršijskih FGR malih stranki koji maltene i ne postoje van opštine Centar. Nije BiH samo potez Baščaršija - Čengić Vila.
Komsic nakon Komsica je oko pola svojih glasova osvojio u zoni sarajevskog tramvaja.
Point.

#209 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Point. »

Banksy wrote: 27/05/2020 20:21
Point. wrote: 27/05/2020 18:28

A to znači, da proteste vode vođe nekih čaršijskih FGR malih stranki koji maltene i ne postoje van opštine Centar.

Nije BiH samo potez Baščaršija - Čengić Vila.

Za razliku od "profesora" koji postoji svake druge godine, i to po mjesec dana, u jednom uredu i na dvije forumske teme.

Ono kad nas, ovdje, Minhen i Sjeverna Karolina uče gdje je i šta je Bosna.

Zaslužili ste i grublje riječi...
Očigledno su neki zaboravili, jebiga puno se dešava u opštini Centar, ne stigne se sjetiti da postoji i Bosna van kantona Sarajevo.
hillbill

#210 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by hillbill »

Prpa.ba wrote: 27/05/2020 20:23
hillbill wrote: 27/05/2020 19:36 ma ja.....amerikanci i britanci pustili niz vodu vladu KS..treba ih pozvati da protestuju i glasaju, kako bi se nesto promijenilo...pametno

Neko je potegao tezu da je Hadzikadic americki igrac kojeg nam amerika salje da sahrani etno-nacionalne stranke, pa sam, rjecnikom slobodne bosne, demolirao tu tezu. Drago mi je da se slazes. :thumbup:
ocigledno je da je svima pun ku... te crne rupe.Treba podrzati promjene, pa makar i na gore,valjda ce se nekad nesto izrodti da valja....ovako ne ide,

ili ako ti je dopizdilo;sto dalje to bolje.

nije vise ni bitno ko je ciji igrac...............valjda ti je jasno da nema promjene bez potpore velikih,a i svijeca polako dogorjeva.
Kikibombona

#211 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Kikibombona »

Seyfo wrote: 27/05/2020 00:37 Argument da je on situiran i da nece krasti je isto kao sto cesto narod glasa opet za SDA kandidata jer "taj se nakr'o,pa nece vise. Da dodje novi,dok se namiri,prodje mandat". Mislim,nije on tu da bi se nakrao,ali ta situiranost i nije neki argument. Pa i Fahro je situiran,pa oci vadi da bude u politici i na funkcijama. Nedosanjani san mu je da bude bosnjacki clan predsjednistva. A ljudi cesto novim ulaskom u politiku osvoje malo glasova i na taj nacin pomognu SDA,iako im to nije bila namjera,i onda budu etiketirani kao "SDA igraci". Evo recimo imao sam par rasprava sa prijateljima oko izbora za nacelnika opstine centar na zadnjim lokalnim izborima,kada je pobijedio Ajnadzic (SDA). I to prvi put je SDA uzela tu opstinu,zato sto je kontra kandidata bilo 5 ili 6 i glasovi su se rasplinuli izmedju nih,iako su svi oni zajedno imali vise od Ajnadzica. Da li su pojedini kandidati usli u tu trku samo da bi pomogli SDA ? Mijovic,Niksic,Bajrovic,Residat. Uvijek ce takve teorije postojati na osnovu cinjenica i rezultata. Kao i u slucaju profe
Ne mozes porediti Fahru cija je kompletna proslost eufemisticki receno 'sumnjiva' sa jednim covjekom ovakve biografije:

https://mirsadhadzikadic.ba/static/biografija

Hadzikadic je u Ameriku dosao kao 'niko i nista' i postigao fenomenalne rezultate. Problem je zapravo u nama koji smo odrasli u lopovluku i ne moze pojmiti da postoji neko ko nije lopov.

Proslost Hadzikadica je cista kao suza, a moje iskustvo sa lopovima govori da niko nije poceo krasti u poznim godinama. Ta bolest se razvije mnogo ranije.

Ponekad se cini da Hadzikadic govori bolje engleski nego bosanski :D

https://www.youtube.com/watch?v=ZsW2TcvjR5A

https://www.youtube.com/watch?v=8l6Q0hJfFuw

Hadzikadic za Al Dzaziru prije 8 godina :thumbup:

https://www.youtube.com/watch?v=wdRc_dy7XWU

Njegova zena, doktorica

https://www.youtube.com/watch?v=d6ave9GqKb0

...

U zivotu je sve moguce, ali da covjek ovakvog formata radi za SDA cobane je malo vjerovatno.
Arachnoidea

#212 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Arachnoidea »

Protesti potpuno besmisleni, u krivom trenutku iz krivog razloga. Afera potkivanje (VSTV), Afera Asim i mnoge druge kojih se ne sjecam su bile idealan razlog za iskazivanje ideja za koje se Hadzikadic bori putem protesta. Rekao je danas u emisiji Kontekst da se ide na proteste da ne bi doslo do Mostarizacije BiH :-) nije ni blizu dovoljan da izvede dovoljno ljudi na ulice jer do problema protiv kojeg se on zeli boriti jos uvijek nije ni doslo niti su gradjani dovoljno informisani o istom. U slucaju da do toga zaista dodje gubi mogucnost da povede masovnije proteste koji bi imali jaci odjek.
Da ne spominjem da virus i dalje kruzi unutar populacije a pogotovo postoji velika opasnost od novih klastera uslijed ulaska preko 50 000 ljudi od ukidanja mjera samoizolacije, imali smo partizanske proteste sad i ove uz toliki rizik jednostavno ne vidim na koji nacin se to sve isplati.

Uz sve to HDZ i SNSD su ti koji mogu direktno/indirektno blokirati izbore, sta ce protesti u Sarajevu promijeniti?
Last edited by Arachnoidea on 27/05/2020 22:23, edited 1 time in total.
zrakomlat

#213 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by zrakomlat »

Kikibombona wrote: 27/05/2020 21:30 .....
U zivotu je sve moguce, ali da covjek ovakvog formata radi za SDA cobane je malo vjerovatno.
Ne znam, ne vjerujem ni ja. Otiđi na onu bolesnu stranicu Vox ili uprati po komentarima redovne SDA botove, svi pljuju po Mirsi, uporedjuju ga s četnicima i tako to.
Benjo34

#214 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Benjo34 »

A šta ima loše u Mostarizaciji Bosne, jesul nam to izborri ikad donijeli nešto dobro? Narod se plaši sa mostarizacijom a svejedno ljudi kradu izbore, svojim očima sam vidio na spisku glasačkom rahmetli oca koji je umro prije 7 godina, kada sam pitao ovu, šta je ovo i pokazao, i rekqo da je čovjek mrtav, samo šuti.

Dobro je sa neko pravi bilo kakve prosvjede, meni se lično ne sviđa ikakva koalicija sa SDA, ali, jel ima neko na našoj političkoj sceni od političara da nije kompromitovan?
Kikibombona

#215 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Kikibombona »

Benjo34 wrote: 27/05/2020 22:21Dobro je sa neko pravi bilo kakve prosvjede, meni se lično ne sviđa ikakva koalicija sa SDA, ali, jel ima neko na našoj političkoj sceni od političara da nije kompromitovan?
Ponuda je losa kao sto smo mi los narod.

Ali ima ljudi koji nisu kompromitovani. Jedan od njih je bas Hadzikadic. Opasno mu zamjerim sto je otvorio mogucnost buduceg koaliranja sa SDA, radi toga za njega ovaj put necu glasati, ali je covjek je za sad cist kao suza. Kakav ce biti ako dodje na vlast ostaje da vidimo.

Ljudi iz Nase stranke su cisti. Nemaju bas neki kapacitet, prilicno su uspavani, ali makar nisu kriminalci.

Konakovic se istice u zadnje vrijeme. Da ima veze sa kriminalom, kao trenutno najveci protivnik SDA, sigurno bi bio predmet istrage SDA Tuzilastva.

...

Velika je steta sto SDP, koji ima potencijal dobiti 300 000 glasova, nema na celu covjeka formata Hadzikadica. Niksica kada vidim nije mi dobro, a plasim se da bi njegov nasljednik mogao biti Otvoreno pismo - Rumeni, sto bi bilo jos gore.
Prpa.ba

#216 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Prpa.ba »

Imas stranke Cetvorke koje su izdrzale nevidjen medijski, sindikalni i svaki drugi pritisak i nisu otisle u koaliciju sa SDA, vec su godinu dana pokusavali vladati na malo drugacijim osnovama i ostvarili, za nase uslove i mogucnosti, sasvim pristojne rezultate u Kantonu Sarajevo.

Izbor je samo i iskljucivo sljedeci: hocemo li nagraditi solidne, ali ne i savrsene, rezultate godine rada cetiri stranke koje su odbile zov vertikale i dijeljenja plijena po SDA matrici, ili cemo ih kazniti i nagraditi standardne vlasnike restorana jer rezultati nisu bili onoliko bolji koliko mi mislimo da su trebali biti.

Moj izbor je jasan, podrzacu ove sto su radili malo bolje. Pa onda za 8 godina dati sansu opozicionoj SDA da vidimo mogu li bolje.
no_sekirli

#217 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by no_sekirli »

Ovakvim stavovima i etiketiranjem ljudi bez bilo kakvog razloga smo i upali u ovaj bezdan. Necemo na proteste jer je inicijator profa, necemo jer je Neka, necemo jer je Kifla, necemo jer je Pedja.
U prijevodu, necemo na proteste nikako, pa da se i sam Che ustane iz groba, namjesti beretku i upali kubanku.
I njemu cemo zamjeriti, jer je jednom vidjen na cugi sa Halidom Kenjcem 1959.godine, kad je ovaj bio u posjeti drugu Titi.
Cekamo nekoga da nas kao povede, a Bogu se molimo da taj ne dodje, a i onaj tko ima afiniteta i mooda, ostaje bez potpore i prije samog protesta.
Jos samo da ga se etiketira kao CIA spijuna, koji u biti preko SDA radi za Vucica
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#218 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by pici »

zrakomlat wrote: 27/05/2020 22:08
Kikibombona wrote: 27/05/2020 21:30 .....
Ne znam, ne vjerujem ni ja. Otiđi na onu bolesnu stranicu Vox ili uprati po komentarima redovne SDA botove, svi pljuju po Mirsi, uporedjuju ga s četnicima i tako to.
pljuvali su po silajdzicu pa vid vraga koaliro sa sdO, pljuvali su po lagumdjiji pa vid vraga uslepa se sa sdO, pljuvali su po šČepi pa vid vraga udje sa sdO, pljuvali su po komsicu pa objerucke ga ufatise u zagrljaj sdO, pljuvali su po covicu, UZP-HDZ pa strateski partner sa sdO, pljuvali su po dodiku pa strateski partner sa sdO, pljuvali su po... ma nek samo pljuju bitno je da je budjet nasH... selam :bih:
Last edited by pici on 27/05/2020 22:34, edited 1 time in total.
Kikibombona

#219 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Kikibombona »

no_sekirli wrote: 27/05/2020 22:30 Ovakvim stavovima i etiketiranjem ljudi bez bilo kakvog razloga smo i upali u ovaj bezdan. Necemo na proteste jer je inicijator profa, necemo jer je Neka, necemo jer je Kifla, necemo jer je Pedja.
U prijevodu, necemo na proteste nikako, pa da se i sam Che ustane iz groba, namjesti beretku i upali kubanku.
I njemu cemo zamjeriti, jer je jednom vidjen na cugi sa Halidom Kenjcem 1959.godine, kad je ovaj bio u posjeti drugu Titi.
Cekamo nekoga da nas kao povede, a Bogu se molimo da taj ne dodje, a i onaj tko ima afiniteta i mooda, ostaje bez potpore i prije samog protesta.
Jos samo da ga se etiketira kao CIA spijuna, koji u biti preko SDA radi za Vucica
Slazem se sa ovakvim stavom. Definitivno treba izaci, Image.

Mozda se iz ovoga izrodi nesto dobro, a gore svakako ne moze.

Mozda se dese promjene u glavama ljudi iz SDP-a, NS-a i NiP-a, da zauzmu malo zesci kurs, da budu aktivniji. Ako budemo ovako mrtvi, necemo promjene docekati za 10-20 godina. A ja licno vise nemam vremena za cekanje. Jos par godina i ja idem iz ove drzave.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#220 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by pici »

treba profa jos pure da pojede da bi mogao recimo mene da ubjedi u ono sto prica... dosta vise stranki jednoga lica i nebuloza tipa ja bi al oni nedaju... pa udjes sa njima u kolo... zajebi profo.
no_sekirli

#221 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by no_sekirli »

Kikibombona wrote: 27/05/2020 22:34
no_sekirli wrote: 27/05/2020 22:30 Ovakvim stavovima i etiketiranjem ljudi bez bilo kakvog razloga smo i upali u ovaj bezdan. Necemo na proteste jer je inicijator profa, necemo jer je Neka, necemo jer je Kifla, necemo jer je Pedja.
Slazem se sa ovakvim stavom. Definitivno treba izaci, Image.

Mozda se iz ovoga izrodi nesto dobro, a gore svakako ne moze.

Mozda se dese promjene u glavama ljudi iz SDP-a, NS-a i NiP-a, da zauzmu malo zesci kurs, da budu aktivniji. Ako budemo ovako mrtvi, necemo promjene docekati za 10-20 godina. A ja licno vise nemam vremena za cekanje. Jos par godina i ja idem iz ove drzave.
Nazalost, i vodstva stranaka razmisljaju kao pojedinci ovdje na forumu. Svima se trazi neka dlaka u jajetu, nesto se ceka. Od '92. Neki novi mesija koji ce osnovati 721.stranku i nuditi blagostanje i rjesenja preko noci.
Ja isto stojim na stavu da je jedino rjesenje rumunjski scenarij. Samo tom scenariju je prethodilo jedno razdoblje masovnih protesta, i po cijenu batina i zatvaranja. Istina, da je veoma mala vjerojatnoca da se to ovdje desi, jer je vlast napravila 5, 6 opremljenih policija koji moraju stititi njih, ali uz malo vjestine i upornosti, i njih se moze prebaciti na pravu stranu.

Ja ove najavljene proteste gledam samo kao nekakvu iskru, koja bi mogla zapaliti ovu sikaru i ocistiti smece i korov. Ako ih podjemo unistavati i prije nego su poceli, mrak nikada nece prestati.
belfy

#222 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by belfy »

Kikibombona wrote: 27/05/2020 21:30
Seyfo wrote: 27/05/2020 00:37 Argument da je on situiran i da nece krasti je isto kao sto cesto narod glasa opet za SDA kandidata jer "taj se nakr'o,pa nece vise. Da dodje novi,dok se namiri,prodje mandat". Mislim,nije on tu da bi se nakrao,ali ta situiranost i nije neki argument. Pa i Fahro je situiran,pa oci vadi da bude u politici i na funkcijama. Nedosanjani san mu je da bude bosnjacki clan predsjednistva. A ljudi cesto novim ulaskom u politiku osvoje malo glasova i na taj nacin pomognu SDA,iako im to nije bila namjera,i onda budu etiketirani kao "SDA igraci". Evo recimo imao sam par rasprava sa prijateljima oko izbora za nacelnika opstine centar na zadnjim lokalnim izborima,kada je pobijedio Ajnadzic (SDA). I to prvi put je SDA uzela tu opstinu,zato sto je kontra kandidata bilo 5 ili 6 i glasovi su se rasplinuli izmedju nih,iako su svi oni zajedno imali vise od Ajnadzica. Da li su pojedini kandidati usli u tu trku samo da bi pomogli SDA ? Mijovic,Niksic,Bajrovic,Residat. Uvijek ce takve teorije postojati na osnovu cinjenica i rezultata. Kao i u slucaju profe
Ne mozes porediti Fahru cija je kompletna proslost eufemisticki receno 'sumnjiva' sa jednim covjekom ovakve biografije:

https://mirsadhadzikadic.ba/static/biografija

Hadzikadic je u Ameriku dosao kao 'niko i nista' i postigao fenomenalne rezultate. Problem je zapravo u nama koji smo odrasli u lopovluku i ne moze pojmiti da postoji neko ko nije lopov.

Proslost Hadzikadica je cista kao suza, a moje iskustvo sa lopovima govori da niko nije poceo krasti u poznim godinama. Ta bolest se razvije mnogo ranije.

Ponekad se cini da Hadzikadic govori bolje engleski nego bosanski :D

https://www.youtube.com/watch?v=ZsW2TcvjR5A

https://www.youtube.com/watch?v=8l6Q0hJfFuw

Hadzikadic za Al Dzaziru prije 8 godina :thumbup:

https://www.youtube.com/watch?v=wdRc_dy7XWU

Njegova zena, doktorica

https://www.youtube.com/watch?v=d6ave9GqKb0

...

:lol:
da probam i ovo parafrazirati:
Fahro je dosao u BiH kao niko i nista i postigao fenomenalne rezultate. Proslost Fahre je cista kao suza ( i jeste, jer zaista znamo sve o njemu, a o doktoru i ne bas, tako da je Fahro u poredjenju i cistiji...).

meni je vise interesantno da te kamara ljudi nazove... nej ono bi idelistom ili naivnim, a ti se opires tako sto govoris upravo to sto su oni rekli da je idealizam... interesantno...
no_sekirli

#223 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by no_sekirli »

pici wrote: 27/05/2020 22:37 treba profa jos pure da pojede da bi mogao recimo mene da ubjedi u ono sto prica... dosta vise stranki jednoga lica i nebuloza tipa ja bi al oni nedaju... pa udjes sa njima u kolo... zajebi profo.
Ima li neka osoba, stranka, udruga koja bi tebe mogla povuci na proteste? Isto pitanje i za druge forumashe, kojima profa bas ne mirise dobro.

Moze li se te osobe koje se nadju na tom popisu nekako motivirati da se aktiviraju za 30., pa da dodje saroliko drustvo?
Seyfo

#224 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Seyfo »

Protesti zaista nemaju neku svrhu i cilj. Pametnije bi bilo sve aktivnosti usmjeriti ka izborima u novembru (aBd). Eventualni neuspjeh protesta moze se negativno odraziti na imidz doticnoga,ionako poljuljan. Mnogima djeluje neuvjerljivo.Evo i prognozirani cjelodnevni pljusak sigurno ne doprinosi. Opet ponavljam, nije on vjerovatno SDA igrac,ali se moze lahko desiti da im pomogne,nesvjesno,na isti nacin kako je SDA uzela opstinu centar na zadnjim lokalnim izborima. Malo mudrosti lokalnog tipa njemu treba. Taman trazio savjete od carsijskih kokosara.
no_sekirli

#225 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by no_sekirli »

Ako nista, organizatori uz najavljeni pljusak mogu odraditi odlican PR. Naprave 5000 kisobrana u stranackom koloritu i podijele gradjanima.
Locked