Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Locked
darius_maximus

#276 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by darius_maximus »

Dozer wrote: 28/05/2020 13:30 Jedno pitanje za sve kontrase bilo kakvog pokretanja bilo cega protiv SDA vlasti, a to je upravo ovo o cemu se ovdje prica...

Sta je, po vama, to sto bi se trebalo uraditi kako bi se stvari pocele pokretati s mrtve tacke?

U odgovoru na pitanje pozeljno je voditi se sljedecim cinjenicama:
- Ovdje ne postoji opozicijska politicka ni opcija, a ni volja (dok postoji hronicni nedostatak muda) da se stvari pokrenu na neki konkretan nacin.
- Formiranje novih stranaka i "politicka" borba vec 25 godina nisu dale rezultate.
- Demokratske parlamentarne metode evidentno nemaju nikakvog ni efekta, a ni sanse.

Sta preostaje?
Po meni - ulica.
Da li je bitno ko ce pokrenuti takva, takodjer demokratska desavanja?
Po meni - nebitno.
Da li je ulica i narodni bunt ono sto moze promijeniti stvari?
Po meni - da, jedino to ce i pokrenuti stvari.

Ako neko ima neku konkretniju ideju ili prijedlog ili misljenje, bujrum.
Malo ću se ovdje nadrobiti, jer me naša svakodnevnica užasno nervira...

Da bi išao na ulicu, treba ti ljudi koji će ići na ulicu boriti se za nešto.
Ko je to po tebi u ovoj državi i koliko ih ima?

Pošto ovi drže školstvo, zdravstvo, policiju, sudstvo, tužilaštvo, medije, borce, penzionere, studente, naftaše, itd. ne ostaje ti baš puno kategorija, ni puno ljudi, koji nisu direktno, ili preko nekoga, u tim kategorijama.

Evo, ja nisam. Neka ovakvih kao što sam ja ima 20.000-30.000 u Federaciji, 20.000-30.000 u RS-u.
Ovi u RS-u se neće boriti za iste stvari, kao ovi u Federaciji.
Ovo je zanemariv broj na nivou države.

Naša država generalno nema dovoljno ljudi na istom mjestu da bi se nešto masovno organizovalo.
Da bi sakupio npr. 50.000-100.000 ljudi iz svih dijelova BiH treba ti katalizator.
Ljudi ne vjeruju nikome i ničemu, tako da bi ti katalizator morao biti nešto što će baš rasplamsati vatru među svim građanima BiH.
100.000 ljudi je bilo valjda na dženazi Aliji, eto šta bi ti otprilike trebalo.

Moraš imati mašineriju, ljude, pare za dugoročnu borbu.
Ovo u nalete, ovi se zavuku u svoje brloge na Poljinama i sačekaju da se ljudi raziđu za dan-dva.
Mora ti neka kategorija, kao što su studenti, borci, penzioneri, itd. održavati ovo, ali se to neće desiti.

Šta se treba desiti?
Treba nastavnicima, konobarima, prodavačima, borcima, penzionerima, studentima, rudarima, itd. prekipjeti i da se svi kolektivno dignu na noge. Paraliza države.
Mislim da za velike promjene treba i podrška Zapada (npr. mijenjanje Ustava, građani vs. narodi, itd.).
Treba i podrška iz svih dijelova BiH.
Lokalno se može narod izboriti hoće li se graditi npr. igralište ili ne, za ostalo nisam optimističan.

Tako da je ovo samo simpa ideja, da čovjek kaže da je nešto pokušao.
Mladi Vezir

#277 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Mladi Vezir »

Nešto me živo zanima,bili su u Mostaru,sada će u Sarajevu,hoće li stisnuti i otići u Banja Luku jer kao što Hadžikadić govori tamo su "priznati".
deny_s

#278 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by deny_s »

Dozer wrote: 28/05/2020 21:08
deny_s wrote: 28/05/2020 16:52
Dozer wrote: 28/05/2020 15:29 I 2014. sam govorio da se ne pali ono sto je nase i sto cemo mi platiti...ali niko me nije slusao :D
Kome si govorio..nama na forumu :D
I onima na ulici. ;)
Ah,sad se sjećam da je neko nešto "viko",jbg.nisu te čuli,drugi put ponesi megafon :D
El_comadante

#279 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by El_comadante »

vlast nevoli proteste. da vidimo koliko ovi mogu okupiti gradjana. sve preko 2000+ je dobar broj, ispod 1000 je fail.
ruud

#280 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by ruud »

Kikibombona wrote: 27/05/2020 21:30
https://www.youtube.com/watch?v=8l6Q0hJfFuw

Hadzikadic za Al Dzaziru prije 8 godina :thumbup:
Evo nešto i novijeg datuma, s monsijer Aljošom, https://www.youtube.com/watch?v=b_-jXvumYZc
Dozer

#281 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Dozer »

darius_maximus wrote: 28/05/2020 21:58 Malo ću se ovdje nadrobiti, jer me naša svakodnevnica užasno nervira...

Pošto ovi drže školstvo, zdravstvo, policiju, sudstvo, tužilaštvo, medije, borce, penzionere, studente, naftaše, itd. ne ostaje ti baš puno kategorija, ni puno ljudi, koji nisu direktno, ili preko nekoga, u tim kategorijama.

Evo, ja nisam. Neka ovakvih kao što sam ja ima 20.000-30.000 u Federaciji, 20.000-30.000 u RS-u.

Naša država generalno nema dovoljno ljudi na istom mjestu da bi se nešto masovno organizovalo.
Da bi sakupio npr. 50.000-100.000 ljudi iz svih dijelova BiH treba ti katalizator.
Ljudi ne vjeruju nikome i ničemu, tako da bi ti katalizator morao biti nešto što će baš rasplamsati vatru među svim građanima BiH.

Ovo u nalete, ovi se zavuku u svoje brloge na Poljinama i sačekaju da se ljudi raziđu za dan-dva.
Mora ti neka kategorija, kao što su studenti, borci, penzioneri, itd. održavati ovo, ali se to neće desiti.

Šta se treba desiti?
Treba nastavnicima, konobarima, prodavačima, borcima, penzionerima, studentima, rudarima, itd. prekipjeti i da se svi kolektivno dignu na noge. Paraliza države.
Mislim da za velike promjene treba i podrška Zapada (npr. mijenjanje Ustava, građani vs. narodi, itd.).
Lokalno se može narod izboriti hoće li se graditi npr. igralište ili ne, za ostalo nisam optimističan.

Sustinski, sve ovo stoji.
Ali, svi mi mozemo kuditi, pricati sta ne valja, nabrajati pluseve i minuse necega... Poenta je u prijedlogu promjene. U kanalisanju nezadovljstva cca. 500.000 ljudi u BiH. Ne, nije to samo 20-30.000, nego bukvalno minimalno 500 K kada se saberu borci, penzioneri i nezaposleni.

Studente u ovo ne ubrajam jer su oni jedna amorfna masa kojoj mozak funkcionise samo kada gledaju u neki ekran, bilo mobitela, bilo kompjutera ili tableta. Njihova koncentracija mimo piljenja u ta sranja traje cca. 18 sec., a od tih 18 sec. prvih 5 im protekne u shvatanju da ne gledaju u mobitel, narednih 10 su k'o fol ukljuceni u desavanje oko sebe pri cemu polovicno kontaju sta se desava, i zadnje 3 potrose za ponovno ukljucenje u struganje po ekranu. Tako da studenti u BiH nisu relevantan faktor za bilo sta.

Opet ponavljam - nebitan je Hadzikadic, bitna je namjera, i bitno je pokazati kolicinu nezadovoljnih. Kako je sve u BiH, ali i u zivotu proces, tako je i ovo proces. Suludo je ocekivati neku ad-hoc promjenu za 1 dan, ali dan po dan, grad po grad, covjek po covjek, i moze se to lagano i dobro definisati, a onda i kvalitetno kanalisati.

Ne kazem da ce se ovo i desiti, ali zar 25 godina nije malo predug period zivota u nebulozi, da bi se i nakon toliko vremena samo reklo "mah, nema nista od toga..."?
Last edited by Dozer on 28/05/2020 23:36, edited 1 time in total.
Sociolog

#282 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Sociolog »

Dozer wrote: 28/05/2020 23:23
darius_maximus wrote: 28/05/2020 21:58 Malo ću se ovdje nadrobiti, jer me naša svakodnevnica užasno nervira...

Šta se treba desiti?

Ali, svi mi mozemo kuditi, pricati sta ne valja, nabrajati pluseve i minuse necega... Poenta je u prijedlogu promjene. U kanalisanju nezadovljstva cca. 500.000 ljudi u BiH. Ne, nije to samo 20-30.000, nego bukvalno minimalno 500 K kada se saberu borci, penzioneri i nezaposleni.

Studente u ovo ne ubrajam jer su oni jedna amorfna masa kojoj mozak funkcionise samo kada gledaju u neki ekran, bilo mobitela, bilo kompjutera ili tableta. Njihova koncentracija mimo piljenja u ta sranja traje cca. 18 sec., a od tih 18 sec. prvih 5 im protekne u shvatanju da ne gledaju u mobitel, narednih 10 su k'o fol ukljuceni u desavanje oko sebe pri cemu polovicno kontaju sta se desava, i zadnje 3 potrose za ponovno ukljucenje u struganje po ekranu. Tako da studenti u BiH nisu relevantan faktor za bilo sta.

Opet ponavljam - nebitan je Hadzikadic, bitna je namjera, i bitno je pokazati kolicinu nezadovoljnih. Kako je sve u BiH, ali i u zivotu proces, tako je i ovo proces. Suludo je ocekivati neku ad-hoc promjenu za 1 dana, ali dan po dan, grad po grad, covjek po covjek, i moze se to lagano i dobro definisati, a onda i kvalitetno kanalisati.

Ne kazem da ce se ovo i desiti, ali zar 25 godina nije malo predug period zivota u nebulozi da bi se i nakon toliko vremena samo reklo "mah, nema nista od toga..."?
Dozer ti si pametan tip,prosao puno puno toga...slazes li se da je ovo CIAe covjek poslan?
U dosta drzava"odjednom" se pojavljuju tipovi iz Amerike...
Ja tipujem da jeste
Dozer

#283 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Dozer »

Nije iskljuceno da jeste. Ali - kakve veze ima? Vec ranije rekoh da je najbitnije rijesiti se ENV matricara. Ko ce biti na celu te promjene, meni je, iskreno, sasvim nebitno ako ce to pokrenuti stvari i od ove banana drzave poceti praviti normalnu drzavu.

Na kraju krajeva, pa i ovo sto sad imamo i zivimo - napravili su nam Ameri. Ako su sad odlucili da ukinu svoj frankenstajnski eksperiment, super.
Last edited by Dozer on 28/05/2020 23:43, edited 1 time in total.
Seyfo

#284 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Seyfo »

Daj Boze da jeste. Bar bi imao neke sanse.
shheff

#285 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by shheff »

Ili podrzati ovog covjeka ili u Njemacku, trece nema...
redhat

#286 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by redhat »

Sociolog wrote: 28/05/2020 23:28
Dozer wrote: 28/05/2020 23:23

Šta se treba desiti?

Opet ponavljam - nebitan je Hadzikadic, bitna je namjera, i bitno je pokazati kolicinu nezadovoljnih. Kako je sve u BiH, ali i u zivotu proces, tako je i ovo proces. Suludo je ocekivati neku ad-hoc promjenu za 1 dana, ali dan po dan, grad po grad, covjek po covjek, i moze se to lagano i dobro definisati, a onda i kvalitetno kanalisati.

Ne kazem da ce se ovo i desiti, ali zar 25 godina nije malo predug period zivota u nebulozi da bi se i nakon toliko vremena samo reklo "mah, nema nista od toga..."?
Dozer ti si pametan tip,prosao puno puno toga...slazes li se da je ovo CIAe covjek poslan?
U dosta drzava"odjednom" se pojavljuju tipovi iz Amerike...
Ja tipujem da jeste
CIA CIA jašta nego CIA....Culinary Institute of America, nema šta drugo biti ili to ili Kulturno Umjetničko društvo južne Sarasote :)
Ako je profa poslat od strane te CIA-e onda moje poštovanje prema toj instituciji pada strahovito. Valjda će CIA agent ako ništa imati budžet za bedževe i majice a ne tražiti od članstva da to sami sebi finansiraju ili je i to plan da se ostane u ilegali :)
Što se tiče stanja u državi ono nije ovakvo nastalo preko noći, radi se sistematski već trideset godina da se sklone sposobni, dovedu podobni i ucijenjeni, da na svakoj čelnoj poziciji bude nečiji igrač koji je zadužen od strane stranke - kupljen tako što mu je žena zaposlena, ljubavnica ima onu garsonjeru na ilidži koja je kupljena donacijom i sasvim slučajno se nalazi u vodozaštitnoj zoni itd itd itd.
Znači ovo sada stanje je proizvod trideset godina rada i truda se se obezvrijedi i uništi svaki sistem od obrazovanja gdje se štancaju kadrovi na dnevnoj osnovi, do zdravstvenog gdje umiru ljudi jer ne mogu dobiti ono što su plaćali po 40 godina...itd itd.
Znači sistem, sistem je stvoren koji odgovara pet porodica i njihovim slugama....svi ostali koji su mogli i htjeli da se pobune su otjerani, poniženi ili kupljeni. Poslušnost se nagrađuje a svaki oblik kritike žestoko kažnjava pa ti bujrum protestuj ali budi siguran da neko taj snimak gleda i popisuje ko je tu.
darius_maximus

#287 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by darius_maximus »

Dozer wrote: 28/05/2020 23:23 Sustinski, sve ovo stoji.

Opet ponavljam - nebitan je Hadzikadic, bitna je namjera, i bitno je pokazati kolicinu nezadovoljnih. Kako je sve u BiH, ali i u zivotu proces, tako je i ovo proces. Suludo je ocekivati neku ad-hoc promjenu za 1 dan, ali dan po dan, grad po grad, covjek po covjek, i moze se to lagano i dobro definisati, a onda i kvalitetno kanalisati.

Ne kazem da ce se ovo i desiti, ali zar 25 godina nije malo predug period zivota u nebulozi, da bi se i nakon toliko vremena samo reklo "mah, nema nista od toga..."?
Nezadovoljstva čime?
Nisu svi nezadovoljni zbog istih stvari.

Mislim da je jedan od najvećih problema u BiH nedostatak odgovornosti za bilo šta što se desi.
Korumpirana policija, hemikalije u rijekama, ubistva po tramvajima, utaje poreza, krađe donacija, naštimani tenderi, nekvalitetni javni radovi, nefunkcionalan zdravstveni i penzioni sistem, itd. Na kraju uvijek pojede vuk magarca i haman niko nije kriv.

Ljudi moraju shvatiti da je narod u BiH uglavnom zadovoljan javašlukom.
Dobro je što auto ne mora biti 100% spremno za tehnički, što možeš turiti cvaju drotu, što se struja može prikopčati i na nelegalan posjed, doktoru i profesoru spremiti koverta, što možeš na crno raditi, itd.
Ako hoćemo pozivati na odgovornost ova što vladaju, onda će to na kraju značiti da se treba utegnuti sve i da će onda svi poštovati pravila.
Mi nismo spremni za toga.

U međuvremenu dosta onih koji jesu željni toga odoše vani, tako da se ta masa ljudi koji jesu za organizaciju smanjuje konstantno.

Ne znam, smatram da se mora znati za šta se čovjek bori.
Ne može ideja biti "Ja hoću život, bolji život...", jer svima to znači nešto drugo, nažalost.
sumirprimus

#288 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by sumirprimus »

zapade mi za oci...
auto ne bi ni moralo 100% ispravno za tehnicki da se ne uvozi sve i svasta. da se zabrani prodaja evropskog smeca.i da se uvede red u firme koje se ovim bave, koje su ustvari prinudjene radit kako rade jer je sistem takav.
priključci za stuju se ne bi stavljali nelegalno, da se prilikom kupoprodajnog ugovora vec svakako ovjerenog kod notara ne bi imalo sta dalje dokazivat o legalnosTI posjeda, a samim tim ugovorm definirat i sve prikljucke. a ne sto jedan krac palac koji kosta a zauzvrat jedna velika krcina.ni struje ni vode ni puta.uzimajuc u obzir kod nas i odnose katastar grunt.
hemikalije u rijekama ne bi ni bile da se vrsi nadzor i inspekcija sumnjivih firmi, i kontrola njihovog rada.al jnonja neko je uzeo lovu.
hemikalije u zraku da se zabrani lozenje uglja i svega i svacega nafte guma, da ti svake godine dodju u kontrolu dimnjaka i uzmu uzorke sta si sve palio, onda bi i bilo manje hemikalija i u rijekama i u zraku.
drotu ne bi davo cvaju, da im je plata normalna, i da postoji unutarnja kontrola koja bi sama kaznjavala takve ispade, pa da i oni znaju sta ih ceka ukoliko uzmu/tj iznude od ljudi lovu. uostalom danas je moderno nosit ove go pro selfi kamere kako vec.i etobelaja za nudjenje i uzimanje.
doktori tu nemam komentar, taj mito tito nece iskorijeniti :mrgreen:
elem, poziv na odgovornost svakako, ali mora postojati sistem koji ce urediti ove stvari, i treba se baviti uzrocima a ne posljedicama gore nabrojanog.
omogucite ljudima kroz taj isti sistem, koji u stvari i postoji da bi nama svima olaksao zivot a ne zagorcao, pa ce manje biti i zagadjenosti, nelegalnosti, mita i cega sve ne.i naravno zakon mora vazit za sve isto a ne samo za buraniju.
darius_maximus

#289 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by darius_maximus »

sumirprimus wrote: 29/05/2020 10:30 zapade mi za oci...
auto ne bi ni moralo 100% ispravno za tehnicki da se ne uvozi sve i svasta. da se zabrani prodaja evropskog smeca.i da se uvede red u firme koje se ovim bave, koje su ustvari prinudjene radit kako rade jer je sistem takav.
priključci za stuju se ne bi stavljali nelegalno, da se prilikom kupoprodajnog ugovora vec svakako ovjerenog kod notara ne bi imalo sta dalje dokazivat o legalnosTI posjeda, a samim tim ugovorm definirat i sve prikljucke. a ne sto jedan krac palac koji kosta a zauzvrat jedna velika krcina.ni struje ni vode ni puta.uzimajuc u obzir kod nas i odnose katastar grunt.
hemikalije u rijekama ne bi ni bile da se vrsi nadzor i inspekcija sumnjivih firmi, i kontrola njihovog rada.al jnonja neko je uzeo lovu.
hemikalije u zraku da se zabrani lozenje uglja i svega i svacega nafte guma, da ti svake godine dodju u kontrolu dimnjaka i uzmu uzorke sta si sve palio, onda bi i bilo manje hemikalija i u rijekama i u zraku.
drotu ne bi davo cvaju, da im je plata normalna, i da postoji unutarnja kontrola koja bi sama kaznjavala takve ispade, pa da i oni znaju sta ih ceka ukoliko uzmu/tj iznude od ljudi lovu. uostalom danas je moderno nosit ove go pro selfi kamere kako vec.i etobelaja za nudjenje i uzimanje.
doktori tu nemam komentar, taj mito tito nece iskorijeniti :mrgreen:
elem, poziv na odgovornost svakako, ali mora postojati sistem koji ce urediti ove stvari, i treba se baviti uzrocima a ne posljedicama gore nabrojanog.
omogucite ljudima kroz taj isti sistem, koji u stvari i postoji da bi nama svima olaksao zivot a ne zagorcao, pa ce manje biti i zagadjenosti, nelegalnosti, mita i cega sve ne.i naravno zakon mora vazit za sve isto a ne samo za buraniju.
O tome ti ja pričam.
Vazda cemo naći izgovor za sve, a hoćemo da se zna ko pije a ko plaća.
Ako npr. uvezeš ili kupiš neispravno vozilo, to ne znači da treba proći tehnički.

I sada postoji 1001 zakon koji se krši, jer se može.
Ne nedostaje nama zakona i sistema, nego odgovornosti, morala, odgoja, itd.
Evo, Fadil i SDA se obrukali sa respiratorima, javno se krade, hajde da ih kaznimo time što barem za Fadila neće niko više nikad glasati na izborima.
Sačekajte rezultate sljedećih izbora, pa mi recite je li narod kaznio.

Ljudi hoće da bude ovako, jer ako se mora sve po zakonu, onda i oni moraju sve po zakonu.
Da se mi dogovorimo kao narod da nema zavrtanja para, prevara, iskorištavanja ljudi, itd.?

Ja bih volio da smo mi Austrija, da se razumijemo, ali daleko smo mi od toga.
Da nešto nećemo uraditi jer škodi društvu, prirodi, državi, itd.
Pa kod nas je najveće dostignuće kada prevariš državu.

Dat ću ti jedan stvarno glup primjer, ali mi pade na pamet.
Jednom ja u Austriji na šetnji nekakvom planinom.
Prolazimo nekakav dio u kojem su nekako planski posađene jelke, pa upitah šta je.

Kažu ovdje možeš doći da posiječeš stablo za Božić.
Rekoh, kako to funkcioniše, ko provjerava jesam li posjekao jedno ili više?
Kaže, nema niko da provjerava. Dođeš i posiječeš, ali je jedini uslov da posadiš jedno stablo za ono koje si posjekao.
Opet meni ne bi jasno ko će te spriječiti da posiječeš 2-3, ali tu prekidoh priču.
Možeš li zamisliti ovo u BiH?

Naravno da i na Zapadu bogati imaju veće privilegije, da im prolazi više nego "običnom" čovjeku.
Ovdje je to međutim životni stil koji su svi prihvatili.

Ovom društvu treba neko da resetuje kompas, da ga od malih nogu uči svemu, od kulture u saobraćaju, ekologije, korupcije, itd. Stranci pokušavali onim crtićima, tipa "Mirko u borbi protiv korupcije", kako se već zvalo. Kod nas je to zajebancija. Čuj, u borbi protiv korupcije, hajd' produži dalje.

Šta kao tačno narod hoće?
Po meni je ovo tačno situacija kakvu narod (većinski) hoće.
Ja bih volio da se varam...
Last edited by darius_maximus on 29/05/2020 11:30, edited 1 time in total.
darius_maximus

#290 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by darius_maximus »

dupli
Dozer

#291 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Dozer »

shheff wrote: 29/05/2020 00:29 Ili podrzati ovog covjeka ili u Njemacku, trece nema...
Mislim da je ovo pogresna postavka... Mi svi trebamo podrzati SAMI SEBE, a ko ce biti na celu toga kao pokretac, manje-vise je nebitno.
Dozer

#292 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Dozer »

redhat wrote: 29/05/2020 08:48 CIA CIA jašta nego CIA....Culinary Institute of America, nema šta drugo biti ili to ili Kulturno Umjetničko društvo južne Sarasote :)
Ako je profa poslat od strane te CIA-e onda moje poštovanje prema toj instituciji pada strahovito. Valjda će CIA agent ako ništa imati budžet za bedževe i majice a ne tražiti od članstva da to sami sebi finansiraju ili je i to plan da se ostane u ilegali :)
Što se tiče stanja u državi ono nije ovakvo nastalo preko noći, radi se sistematski već trideset godina da se sklone sposobni, dovedu podobni i ucijenjeni, da na svakoj čelnoj poziciji bude nečiji igrač koji je zadužen od strane stranke - kupljen tako što mu je žena zaposlena, ljubavnica ima onu garsonjeru na ilidži koja je kupljena donacijom i sasvim slučajno se nalazi u vodozaštitnoj zoni itd itd itd.
Znači ovo sada stanje je proizvod trideset godina rada i truda se se obezvrijedi i uništi svaki sistem od obrazovanja gdje se štancaju kadrovi na dnevnoj osnovi, do zdravstvenog gdje umiru ljudi jer ne mogu dobiti ono što su plaćali po 40 godina...itd itd.
Znači sistem, sistem je stvoren koji odgovara pet porodica i njihovim slugama....svi ostali koji su mogli i htjeli da se pobune su otjerani, poniženi ili kupljeni. Poslušnost se nagrađuje a svaki oblik kritike žestoko kažnjava pa ti bujrum protestuj ali budi siguran da neko taj snimak gleda i popisuje ko je tu.
Sve se slazem.
Ali, sad imamo bonus pack - legalno maskiranje, pa nek' snimaju kol'ko hoce :lol:
Banksy

#293 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Banksy »

Hadžibajrić, Kojović, Konaković i Nikšić će prisustvovati okupljanju kod Sebilja

Nevjerovatno...
Pa, ugasite se odmah, bolje je.
statixx

#294 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by statixx »

Dok se oni organizuju profa ih preduhitrio.
Hercegoviina

#295 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Hercegoviina »

mene zanima zašto ovi likovi ne idu u banjaluku ili široki da palamude sa protestima?
statixx

#296 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by statixx »

Banksy wrote: 29/05/2020 13:04

Hadžibajrić, Kojović, Konaković i Nikšić će prisustvovati okupljanju kod Sebilja

Nevjerovatno...
Idu da setaju s covjekom koji ce im uzeti glasove i otkinuti pojedine opcine. Hadzikadic nije prijetnja za SDA.
vanjki

#297 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by vanjki »

Ako nema razloga za proteste i ako je sve u redu u ovoj zemlji i da tece med i mlijeko ok....vjerujem da zaposleni za drzavne sise,bhtelekom nece izaci na izbore posto je njima dobro...Imam najbolje misljenje o prof. Hadzikadicu.. ljepota ga bilo gledati prosle sedmice kod Hadzifejzovica..covjek kulturan,pametan i obrazovan...jedino sto mi se nije svidjelo jeste sto poziva u svoju stranku i one koji se mjenjali dresove godinama..
redhat

#298 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by redhat »

statixx wrote: 29/05/2020 13:12

Nevjerovatno...
Idu da setaju s covjekom koji ce im uzeti glasove i otkinuti pojedine opcine. Hadzikadic nije prijetnja za SDA.
Hadzikadić nije u stanju trenutno da otkine ulaz u zgradu u Milana Preloga, za predsjednika kućnog odbora bi izvisio. Čuj općine i glasove hahahaha
Nasmijah se iskreno i od srca
Banksy

#299 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by Banksy »

statixx wrote: 29/05/2020 13:12

Nevjerovatno...

Ma nevjerovatno. Zbog sopstvenog neznanja, nemoći, inertnosti, nesposobnosti da osmisle bilo šta kao odgovor na odluku o pomjeranju izbora, da ne pišemo ponovo o šutnji oko corona kriminala,
oni se stavljaju pod komandu, a to sad tako izgleda, novom SDA pajacu kojeg ni SDA ne uzima toliko ozbiljno da ga infrastrukturno utemelji kao što je utemeljila DF, nego ga koristi za bombe i otkidanje bar male opozicione mrve svake dvije godine.

Neverovatno je koja je to gomila lijenih diletanata, al zaista.
statixx

#300 Re: Prof. Hadzikadic - Poziv na masovne proteste 30.05.!

Post by statixx »

redhat wrote: 29/05/2020 13:18
Hadzikadić nije u stanju trenutno da otkine ulaz u zgradu u Milana Preloga, za predsjednika kućnog odbora bi izvisio. Čuj općine i glasove hahahaha
Nasmijah se iskreno i od srca
Koliko god uzmu njihovi kandidati bice za uhar SDA-u jet to nisu njihovi glasaci, a mogu prevagnuti.
Locked