teletina sa krompirom onako poklopljeno u tavi sa lukom za aromu, bijelim lukom mladim, malo tikvica, i zeljanica navratnanos, moguce je jufke napraviti i razvuci za pet minuta, samo ulja dosta
Moderator: anex

Izgleda ukusno i dobro--dječak sa šibicama wrote: ↑25/04/2020 16:20
teletina sa krompirom onako poklopljeno u tavi sa lukom za aromu, bijelim lukom mladim, malo tikvica, i zeljanica navratnanos, moguce je jufke napraviti i razvuci za pet minuta, samo ulja dosta
Mozes mladi sir protisnuti kroz cijediljku i eto ti quark ili slovenacki sir skuta je istoplain vanilla wrote: ↑25/04/2020 16:01Ako je to obicni mladi sir, imas u svakom vecem supermarketu, Dukatov nprćiribiribela wrote: ↑25/04/2020 11:15 Ima li igdje u bosni da se kupi quark sir, ili sta bi bila zamjena za njega? Mislim da sam ovo vec pitala, ali ne nadjoh. Trazila i Sarajevu, u Bihacu, Buzimu... pa pokusala napraviti nekakav po nekom receptu sa neta, ni blizu. Help, hoce sestra da pravi Aioli.

soja sos je dodatak, nije glavna namirnica. mozes ga staviti u svasta,ali ako nisi ljubitelj (obzirom da ti stoji dugo pari mi da nisiMiss Moonlight wrote: ↑25/04/2020 15:50 Ima li neko ideju za upotrebu soja sosa? Kupih nekad davno, još nikad ga nisam upotrijebila, isteći će mu rok![]()

Je li ih neko od vas pravio prema ovom receptu?Maraschino wrote: ↑24/04/2020 21:26 Somun je samo dvije kore?
https://www.hanumakocht.at/2015/10/08/b ... ne-ukusne/
Đurđevke (majnjače, reduše), kako ko zove, sad ih ima i do 10-og maja otprilike.
Zato što se meni tako sviđa... a i ostalima koji jedu
Jesi li ikad probala pravu kokošju supu? Od domaćeg horoza? Nema veze blage s ukusom vegete...
ne tu supu- pravim ok kokoske ne horoza..
bjezim ja - al' si mi za vratomzlo zlo wrote: ↑25/04/2020 18:47 bjež monika..jedna je vegetaja ih znam koristit, krumpir kad u pećnicu -obična ili mediteran, ona za ribu super za pastrvu, grill uz dodatak bibera,češnjaka i senfa je super za roštilj meso.
ili ako domaću juhu nezamisliva je bez vegete, baš vegete, sve one kopije ne valjaju, kao da mrtvacu opereš noge![]()
Ok, izvini- nadam se da te nisam -taknula- zbilja, imas prvoklasne i jedinstvene prave svari- kojima treba samo malo soli-- moj osjecaj
Pa i jesi. Recept napisem koji ja koristim i to je tako. Kome se ne sviđa, neka proba nešto drugo...moonca wrote: ↑25/04/2020 18:57Ok, izvini- nadam se da te nisam -taknula- zbilja, imas prvoklasne i jedinstvene prave svari- kojima treba samo malo soli-- moj osjecaj
. vec nekoliko godina - ne korisrim zacine--- jedino je curry tu, ali, i on ce ozgleda -vani- i jednostavno osjetim ukus svakog povrca- ono sto jeste--
..cak ni dresing za salatu mi ne treba --
-samo chaskamo..
![]()