English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

avetinja

#38201 Re: English Premier League

Post by avetinja »

vaučer wrote: 02/04/2020 19:41
avetinja wrote: 02/04/2020 12:41 Ovu sezonu treba prekinuti i zdravo. Fokusirati se na sljedeću i ne dovoditi u pitanje život ljudi. Do jula se ovo može smiriti i taman sačekati mjesec dana radi sigurnosti.
To bi bilo super jednostavno da ti netko može dati garanciju da covid19 neće prekinuti i narednu sezonu. Ali ne može. Mogu čekati neko olakšanje situacije, krenuti sa novom sezonom i onda drugi val na jesen. Odjednom imaš sjebane dvije sezone s ne samo jednu i u biti imaš kraj EPL brenda i potpuni raspad nižih liga.

Ja ne bih ni pomišljao na novu sezonu ičega dok ovo nije baš daleko u rezrovizoru iza nas. Ako to znači završiti ovo dogodine i da nema sezone 20/21 onda nek bude tako.
Jeste, puno je prihvatljivije ići glavom kroz zid i žrtvovati ljude zbog para.
To hoće li se ponovo javiti ne može niko da kaže. Trenutno postoji milion teorija o ovome problemu, a većina toga nije 100% sigurna.
Problem je što je raspored takav da se igra u julu i augustu, a to prebacuje termin početka naredne sezone. Onda će morati nešto mijenjati, skraćivati sezonu, jer neće biti vremena za sve aktivnosti.
skafiskafsnjak

#38202 Re: English Premier League

Post by skafiskafsnjak »

Majke mi meni je bezveze i spominjanje da se ova sezona prakticno "izbrise". Pa Liverpool je prakticno osvojio. Meni bi logicnije bilo, ako se ne moze nastaviti u dogledno vrijeme, da se sadasnje stanje na tabeli uzme kao kraj sezone.

Ha ja.
AmiĐa_Idriz

#38203 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

FA je prošle sedmice izdao saopštenje u kojem su naglasili da je prioritet završetak aktuelne sezone kada se steknu uslovi za istu.

Ne može nešto što se nije desilo (iduća sezona) biti važnije u odnosu na ono što se trenutno dešava.
skafiskafsnjak

#38204 Re: English Premier League

Post by skafiskafsnjak »

AmiĐa_Idriz wrote: 02/04/2020 23:56 FA je prošle sedmice izdao saopštenje u kojem su naglasili da je prioritet završetak aktuelne sezone kada se steknu uslovi za istu.

Ne može nešto što se nije desilo (iduća sezona) biti važnije u odnosu na ono što se trenutno dešava.
Pa upravo to. I meni je logicnije da prioritet bude da se ova zavrsi. Ma kazem, 'ladno mogu uzeti sadasnje stanje na tabeli kao kraj .
Logovan

#38205 Re: English Premier League

Post by Logovan »

skafiskafsnjak wrote: 02/04/2020 23:54 Majke mi meni je bezveze i spominjanje da se ova sezona prakticno "izbrise". Pa Liverpool je prakticno osvojio. Meni bi logicnije bilo, ako se ne moze nastaviti u dogledno vrijeme, da se sadasnje stanje na tabeli uzme kao kraj sezone.

Ha ja.
Normalno da je logičnije. Ljudi uložili toliko truda i para da se nađu na prvom mjestu i da osvoje titulu, a nakon svega neko bi da poništi sezonu jer eto ne može se nastaviti zbog virusa. :-) Nije igrica majku mu pa da poništiš sezonu ako ti ne ide. :lol: Ili dati Liverpoolu titulu ili nastaviti, trećeg nema.
missko

#38206 Re: English Premier League

Post by missko »

Logovan wrote: 03/04/2020 00:07
skafiskafsnjak wrote: 02/04/2020 23:54 Majke mi meni je bezveze i spominjanje da se ova sezona prakticno "izbrise". Pa Liverpool je prakticno osvojio. Meni bi logicnije bilo, ako se ne moze nastaviti u dogledno vrijeme, da se sadasnje stanje na tabeli uzme kao kraj sezone.

Ha ja.
Normalno da je logičnije. Ljudi uložili toliko truda i para da se nađu na prvom mjestu i da osvoje titulu, a nakon svega neko bi da poništi sezonu jer eto ne može se nastaviti zbog virusa. :-) Nije igrica majku mu pa da poništiš sezonu ako ti ne ide. :lol: Ili dati Liverpoolu titulu ili nastaviti, trećeg nema.
Vjeruj da je najlakse ponistiti sezonu al eto vidjet cemo jos sta i kako
diablobih

#38207 Re: English Premier League

Post by diablobih »

Ha ja.
A jesu li ostali timovi prakticno izborili opstanak, jesu li ostali timovi prakticno usli u LP mjesta ? Nije liga samo Liverpool. Ako im je lakse, neka im dodijele titulu, ali da ostalo bude izbrisano kao da se nikad nije ni desilo. Vaznija je iduca sezona nego ova 2 mjeseca lige.
vaučer

#38208 Re: English Premier League

Post by vaučer »

diablobih wrote: 03/04/2020 12:54

Ha ja.
A jesu li ostali timovi prakticno izborili opstanak, jesu li ostali timovi prakticno usli u LP mjesta ? Nije liga samo Liverpool. Ako im je lakse, neka im dodijele titulu, ali da ostalo bude izbrisano kao da se nikad nije ni desilo. Vaznija je iduca sezona nego ova 2 mjeseca lige.

Upravo suprotno, važnija je ova sezona od naredne.
Liverpool je u cijeloj priči apsolutno najmanji problem.

Što je s klubovima koji su godinama radili i napredovali da budu na pragu ulaska u Premiership?
Njih bi dakle okrutno kaznili.

Što je s klubovima koji su imali grozno poslovanje i ulaganje u igrače, kao West Ham ili Aston Villa?
Njih bi neopravdano nagradili.

Što je s navijačima koji su platili sezonske karte?
Oni su umjesto plaćenih utakmica gledali prijateljske utakmice?

Što je s golovima koje su postigli napadači, rekordima koje su ostvarili klubovi?
To se sve briše?

To je bez uopće spomena sponzorskih ugovora, ugovora igrača, televizijskih prava itd.

Ovu sezonu treba završiti kad situacija dovoli, a ovisno o tom kad to bude treba formulirati i osmisliti narednu sezonu. Naredna sezona se može igrati bez FA kupa i Liga kupa (ili bez uzvratnih utakmica), mogu se ukinuti međunarodne prijateljske utakmice i sto drugih solucija da se sezona odigra u skraćenom vremenskom periodu. Čak i da ovu sezonu nastave i zaključe u proljeće 2021 i nakon tog započnu u standardnom periodu sezonu 2021/22 je bolja solucija od brisanja ove sezone, mora tužbi i kaosa koji bi uslijedio i onda početi sezonu 2020/21 bez ikakvih garancija da će se ista neometano završiti.
diablobih

#38209 Re: English Premier League

Post by diablobih »

Da, sve se to treba izbrisati ili ostaviti. Svejedno je. Takva je kriza da se ne smije rizikovati, tako da bi trebao biti prioritet iduca sezona. Nisam citao sta se desilo sa ligom kada je bio svjetski rat sa tim statistickim stvarima, jer su bas nebitni za ovo sve. Svi ti klubovi sto su radili i napredovali ce samo trebati ponoviti isto, jer nisu prosle godine, nego manje od godine. Grozno poslovanje isto tako, kao da se nije ni desilo, sve ostaje isto. Navijaci koji su platili sezonske karte bi trebali dobiti iste te karte ako ih zele ili refund. Rekordi igraca nisu bitni. Sponzorski ugovor tj. tv prava se trebaju umanjiti za ovoliko tekmi koliko nije odigrano i to bi bilo to, jer su televizije dobile pare od gledaoca, nisu izgubili.
vaučer

#38210 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Pa nitko ne govori da se rizikuje kako bi se ova sezona završila prije nego bi u normalnim uvjetima trebala početi naredna, što je polovica Augusta. Kriza će diktirati kad će se moći igrati nogomet. Ja ti samo govorim da kad god to bude - treba nastaviti i završiti ovu sezonu. Hoće li to biti u šestom mjesecu, na jesen ili dogodine - je svejedno.
diablobih

#38211 Re: English Premier League

Post by diablobih »

vaučer wrote: 03/04/2020 17:30 Pa nitko ne govori da se rizikuje kako bi se ova sezona završila prije nego bi u normalnim uvjetima trebala početi naredna, što je polovica Augusta. Kriza će diktirati kad će se moći igrati nogomet. Ja ti samo govorim da kad god to bude - treba nastaviti i završiti ovu sezonu. Hoće li to biti u šestom mjesecu, na jesen ili dogodine - je svejedno.
Zasto? Kada ce onda poceti iduca sezona? Ako se mogne na vrijeme, treba poceti novu sezonu, a ne zavrsavati ovu. Treba sada svaku iducu sezonu sjebati zbog ove sezone? Ako se ne mogne, onda treba i iducu sezonu odjebati i poceti je iduce godine kada bude trebala pocinjati. Znaci bolje izgubiti sadasnju i novu sezonu nego da se sve sjebe, jer to nikome ne godi. Dovoljno je sto cemo iduce sezone gledati EURO, to ti dovoljno govori.

Znaci, prioritet je iduca sezona, ako ne mogne i ona poceti na vrijeme, i nju skresati i poceti od sljedece godine na vrijeme. Najmanji je prioritet ova sadasnja sezona.
Edin H.

#38212 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

Traze od fudbalere Premierhsipa da pristanu na smanjenje plata od 30% :(

Izdrzite fudbaleri :P

https://www.bbc.co.uk/sport/football/52148955
Tomahawk11
Globalni moderator

#38213 Re: English Premier League

Post by Tomahawk11 »

Edin H. wrote: 03/04/2020 22:41 Traze od fudbalere Premierhsipa da pristanu na smanjenje plata od 30% :(

Ako bude kakva sergija javi da učestvujemo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#38214 Re: English Premier League

Post by Tomahawk11 »

diablobih wrote: 03/04/2020 17:39
vaučer wrote: 03/04/2020 17:30 Pa nitko ne govori da se rizikuje kako bi se ova sezona završila prije nego bi u normalnim uvjetima trebala početi naredna, što je polovica Augusta. Kriza će diktirati kad će se moći igrati nogomet. Ja ti samo govorim da kad god to bude - treba nastaviti i završiti ovu sezonu. Hoće li to biti u šestom mjesecu, na jesen ili dogodine - je svejedno.
Zasto? Kada ce onda poceti iduca sezona? Ako se mogne na vrijeme, treba poceti novu sezonu, a ne zavrsavati ovu. Treba sada svaku iducu sezonu sjebati zbog ove sezone? Ako se ne mogne, onda treba i iducu sezonu odjebati i poceti je iduce godine kada bude trebala pocinjati. Znaci bolje izgubiti sadasnju i novu sezonu nego da se sve sjebe, jer to nikome ne godi. Dovoljno je sto cemo iduce sezone gledati EURO, to ti dovoljno govori.

Znaci, prioritet je iduca sezona, ako ne mogne i ona poceti na vrijeme, i nju skresati i poceti od sljedece godine na vrijeme. Najmanji je prioritet ova sadasnja sezona.
Ne slažem se. Treba završiti započeto.
Onda vidjeti šta i kako dalje.
Edin H.

#38215 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

Tomahawk11 wrote: 03/04/2020 23:12
Edin H. wrote: 03/04/2020 22:41 Traze od fudbalere Premierhsipa da pristanu na smanjenje plata od 30% :(

Ako bude kakva sergija javi da učestvujemo.
Zamisli naslova u Guardianu - Bosnians provided financial support to Premiership football players :lol:
Teufik

#38216 Re: English Premier League

Post by Teufik »

The Manchester City family are devastated to report the death today of Pep’s mother Dolors Sala Carrió in Manresa, Barcelona after contracting Corona Virus. She was 82-years-old .

:(
Mustang1

#38217 Re: English Premier League

Post by Mustang1 »

Son mora u vojsku :D
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#38218 Re: English Premier League

Post by Gerro »

Mrsko mi citati temu. Recite mi jel se skafisnja radovao kad je pomislio da ce ponistiti sezonu? :lol: :lol:
diablobih

#38219 Re: English Premier League

Post by diablobih »

Ne prdi da ti je mrsko, sad ces ti lagano zadnjih 50 stranica pregledati :D
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#38220 Re: English Premier League

Post by Gerro »

evo procitao sam samo ovu stranicu i vidim da si se ti ponadao da ce se sezona ponistiti :lol: :lol: obzirom da i sam znas da bi tvoj luzerski klub ispustio ovo cetvrto mjesto obzirom da kvalitetom niste ni top 6
diablobih

#38221 Re: English Premier League

Post by diablobih »

Gerro wrote: 08/04/2020 22:08 evo procitao sam samo ovu stranicu i vidim da si se ti ponadao da ce se sezona ponistiti :lol: :lol: obzirom da i sam znas da bi tvoj luzerski klub ispustio ovo cetvrto mjesto obzirom da kvalitetom niste ni top 6
Kakvi, ovo bi nama doslo k'o kec na desetku da se nastavi, vratio se RLC, vratili se i ostali igraci iz povreda kao Pulisic. Svakako da bi bili u top 4.

Ja i dalje smatram da ce mozda cak i jedina liga engleska biti null and void. Eventualno da dodijele titulu Liverpoolu, jer su stvarno zasluzili, ali da se nista ne promijeni ostalo. Ovo govorim iz razloga, jer jos nisu pokrenute haman nikakve inicijative sa politickog stava, tek predstoji period kada ce da bukne bruka kod njih.

Jbg, najpostenije bi bilo da se nastavi, ali ne na ustrb nove sezone. Ne zelim da se zbog ove sezone pomjera svaka iduca.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#38222 Re: English Premier League

Post by Gerro »

nema sanse da ce biti null and void iz razloga sto bi se izgubili enormni novci, pa bitnije je zavrsiti sezonu koja je zavrsena 75 % nego pocinjati novu. kako znas da se virus nece vratiti ?

ovo za RLC necu ni komentarisati i onu prevaru Odoia si dizao u nebesa, a lik se ne bi nametnuo ni u Leedsu
90minut

#38223 Re: English Premier League

Post by 90minut »

Ne diraj mi Leeds mi kad smo bili na vrhu ovi nam nisu mogli cipele cistit.
diablobih

#38224 Re: English Premier League

Post by diablobih »

Gerro wrote: 08/04/2020 22:28 nema sanse da ce biti null and void iz razloga sto bi se izgubili enormni novci, pa bitnije je zavrsiti sezonu koja je zavrsena 75 % nego pocinjati novu. kako znas da se virus nece vratiti ?

ovo za RLC necu ni komentarisati i onu prevaru Odoia si dizao u nebesa, a lik se ne bi nametnuo ni u Leedsu
Moze se to rijesiti tako sto isplate tv prava za ovoliko koliko je odigrano. Sve se to moze rijesiti.

Hah, vidjet ce se jos za CHOa sta je i ko je, samo lagano. Uglavnom nema povreda, svi zdravi, pa napokon i Kante koji je odigrao pola sezone kako treba, ostalo sve pod povredama nekako. Tako da, ne bojim se ja top 4, vise mi je u glavi hoce li peglati za novu sezonu vjeruj mi.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#38225 Re: English Premier League

Post by Gerro »

da se isplate tv prava za onokoliko koliko je odigrano a da se sezona proglasi nevazecom. Logika ti je boli glava jarane :lol:
Post Reply