Prema dosada pokazanom jos uvijek se niko ne izdvaja, cak i oni od kojih se ocekuje najvise imaju previse oscilacija u igri i sva iznenadjenja su moguca. Kratak osvrt na tekme ovih najvecih, koliko sam ja to mogao upratiti:
- Manchester lose otvorio protiv NUFC-a, kasnije samljeo Portsmouth, vidjecemo sta ce biti dalje. Ocigledno je da bez Ronalda to nije ista ekipa, Ferguson to zna i zato je pola ljeta proveo ganjajuci portugalca da ostane. Moram spomenuti i to da im je Zenit ocitao pravu lekciju.
- Chelsea pregazio Portsmouth, onda se bukvalno izvukao u gostima protiv Wigana ali ih je kazna stigla danas kad su im Spursi otkinuli bod na Stamford Bridge-u.
- Arsenal poceo loshe, tanka pobjeda protiv WBA, zatim nepotreban poraz od Fulhama da bi jucer demolirali NUFC, bilo je 3:0 a komotno je moglo biti barem duplo. Odlicna igra, nadam se da ce tako nastaviti.
- Liverpool sezonu zapoceo onako kako je proslu i zavrsio, na guzove. Nisam ovu ekipu mrzio ranije ali pocinju liciti na ono sto je Milan u Italiji, jednostavno previse je golova i bodova u zadnjim minutama, previse guzovace. Svakako ih ne smatram konkurencijom ovom gore trojcu ali ne mogu da ih ne spomenem ako ni zbog cega drugog onda zbog tradicije.
Od ostalih moram izdvojiti dobru igru Sunderlanda protiv Tottenhama ali su te bodove sa strane vec prodali kuci protiv Manchester City-ja.

Slicna situacija se desila i novajliji Hull-u koji je dobro startao ( 4 bobe iz dvije tekme) i onda je juce na svom terenu demoliran (0:5) od strane Wigana. Sve je nepredvidivo, svako svakog moze pobjediti, zato ovo i jeste najbolja liga na svijetu.
Eto, ukljucite se, znam da nisam jedini koji prati engleski fudbal.

@pape, ako mislis da nema potrebe za ovim, bujrum brishi