oj majko.pojeo bih sve i trazio jos.
bravo
Moderator: anex

Ovo stvarno dobro izgleda, moglo bi se napraviti
To je bio dodatak jutarnjoj kafi-- naj.....
Hvala. Hljeb: Pšenično i kukuruzno brašno u omjeru 2:1 (ako je kukuruzno brašno baš ono fino mljeveno, može i 1:1), u to dodam 1 jaje, kašiku putera, kašičicu soli, 1 di-go kvasac, zamijesim sa toplom vodom, ostavim da nadođe, premijesim pa oblikujem tijesto i stavim u pleh namazan puterom (može i ulje), pokrijem krpom pa kad ponovo nadođe ide u rernu na 200 C, smanjim na 180 nakon 10 minuta i još pečem otrpilike 50 minuta
Rijeka_snova wrote: ↑25/03/2020 12:30 presjek dok je jos bio vruc jer nisam mogla cekati da se ohladi
Narastalo je sat vremena i onda sam premijesila i sacekala jos nekih 20-ak minuta i stavila u vrelu serpu sa poklopcem u rernu da se pece.moonca wrote: ↑25/03/2020 12:40Rijeka_snova wrote: ↑25/03/2020 12:30 presjek dok je jos bio vruc jer nisam mogla cekati da se ohladi![]()
hm.. totalno drugacija tekstura od mog.... jesi li ga, premjesio prije pecenja??
hm .. onda si stavila vishe germe- jesi li ?Rijeka_snova wrote: ↑25/03/2020 12:43 Narastalo je sat vremena i onda sam premijesila i sacekala jos nekih 20-ak minuta i stavila u vrelu serpu sa poklopcem u rernu da se pece.
Mislim da je tekstura ovakva jer sam stavila samo brasno tip 400. Kada se ohladio, bio je super, nije se mrvio i lahko se rezao.