Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#98151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Nanox7 wrote: 16/03/2020 11:28 Ne nije uredna opet kasne.
Ako gledas preko resivera, probaj sa jednim resetom, mozda ti rijesi problem. Ne znam koji stb koristis, ali na eon boxu nemam problema sa titlovima na navedenim kanalima.
Telemach

#98152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

l33t wrote: 16/03/2020 12:35 Telemase samo da internet infrastruktura ne puca, evo meni prvom smanjite brzinu za 50% ako ce pomoci. 8-)
@l33t,
Uskoro ćete biti kontaktirani.
l33t

#98153 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

Telemach wrote: 16/03/2020 13:04
l33t wrote: 16/03/2020 12:35 Telemase samo da internet infrastruktura ne puca, evo meni prvom smanjite brzinu za 50% ako ce pomoci. 8-)
@l33t,
Uskoro ćete biti kontaktirani.
Hah greska, ne zalim se nego pitam / savjetujem. Ukoliko dodje do lockdowna i narod ostane kuci, da nam internet ne puca kao sto je prekidao u italiji zbog povecanog net saobracaja.
diablobih

#98154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

@Telemach daj ba riješite više subtitles na viasat history, zar je toliko teško?
putnik2107

#98155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by putnik2107 »

Telemach wrote: 16/03/2020 09:23
putnik2107 wrote: 16/03/2020 08:09 Pozdrav, tek sam instalirao ovu EON aplikaciju na mobitelu, pokrenem Video klub, lista filmova, nigdje mi ne piše koja je cijena gledanja nekog filma, je li to znači da je gledanje besplatno ili ja ne gledam dobro?

Šta znači ovaj zelena tačka pored nekih filmova?
@putnik2107,
Samo za sadržaj koji se naplaćuje je naznačena cijena jer na isti niste pretplaćeni. Također, do 4.5. je u okviru Video Kluba otključano sve besplatno osim HBO foldera i Ubice mog oca :)

Plaća li se gledanje ovog filma i filmova koji su ovako označeni... Šta znači ovo PRETPLATITE SE ?
crnivrag

#98156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

putnik2107 wrote: 16/03/2020 15:44 Plaća li se gledanje ovog filma i filmova koji su ovako označeni... Šta znači ovo PRETPLATITE SE ?
HBO OD Video Klub katalog nije uključen u promociju otključavanja kanala i na njega se možeš pretplatiti po cijeni od 12 KM mjesečno.

U tu cijenu ulaze kanali HBO HD, HBO 2 HD, HBO 3 HD, Cinemax HD, Cinemax 2 HD te Video Klub katalog HBO OD sa hiljadama atraktivnih filmova i serija, kao i usluga HBO GO koja omogućava da bilo gdje u svijetu pratiš sve te filmove i serije putem kompjutera, laptopa, tableta, mobitela, Smart TV-a, Android box uređaja...

Katalog je uključen u cijenu EON Trio/Duo Premium paketa.
sencobih

#98157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Almir_ wrote: 16/03/2020 12:41
probook wrote: 15/03/2020 19:55 :lol: :lol: Znaci vama nije problem FTV na 53 ili koji vec broj, nego je problem RTRS na 4 :lol: :lol:

Nije vam problem sto FTV sklapa ugovor sa Telekom Srbija, nego je problem reakcija TM na to :lol:

I jos kazete izmisljeno sve to :run:
Nas problem je sto Telemach svoje sporove prebacuje na korisnike,to je vrlo lose.
Ako im je krivo neka tuze FTV,neka svoju "nepravdu" pokusaju opravdati na sudu.
To nije pravi razlog ako znamo ko je vlasnik Telemacha.
Meni nije tesko staviti FTV na broj 1,medjutim ima ljudi kojima je to tesko,kojima je tesko ukucati 53.

Ja opet kazem,sve je dobro dok ima konkurencije-trziste je drugacije.
Ovako se nekad BHT bahato ponasao,pa je tu gdje je sad sasvim zasluzeno.
Kad je svejedno neka stave N1 na 53 kanal, jer ima lista favorita itd.
hdmintel

#98158 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hdmintel »

Telemach wrote: 16/03/2020 09:48
hdmintel wrote: 16/03/2020 00:57 @Telemach
zasto je utisak nedelje zamracen na novoj s i gdje vam je obavjestenje gdje se moze gledati ??????
@hdmintel,
Zahtjev za zatamnjenje podnosi emiter i isti smo u obavezi ispoštovati.
emiter je u vasem vlasnistvu...hocete reci da sami sebe zatamnjujete...
tako cete i zavrsiti...sto se mene tice.
fusion_ba

#98159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

hdmintel wrote: 16/03/2020 19:47
bila je neka greska s utiskom izgleda, jutros repriza bila bez zatamnjenja.
crnivrag

#98160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

fusion_ba wrote: 16/03/2020 20:17
hdmintel wrote: 16/03/2020 19:47
bila je neka greska s utiskom izgleda, jutros repriza bila bez zatamnjenja.
Nije bila greška sa utiskom, nego je umjesto njega išao Kesić, zato je bilo zatamnjeno.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#98161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Koji je fazon sa glasnocom kanala, od kanala do kanala drugacija, u cemu je kvaka???
crnivrag

#98162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

konektovan wrote: 16/03/2020 21:18 Koji je fazon sa glasnocom kanala, od kanala do kanala drugacija, u cemu je kvaka???
U emiterima, zavisi kolika je jačina tona na samom izvoru emitiranja kanala.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#98163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

crnivrag wrote: 16/03/2020 21:28
konektovan wrote: 16/03/2020 21:18 Koji je fazon sa glasnocom kanala, od kanala do kanala drugacija, u cemu je kvaka???
Zar nema neki standardni, a ne ovako, od kanala do kanala moram pojacavati ili smanjivati?!
crnivrag

#98164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

konektovan wrote: 16/03/2020 21:30 Zar nema neki standardni, a ne ovako, od kanala do kanala moram pojacavati ili smanjivati?!
Mislim da ima, ali da se tog standarda pridržavaju samo ovi emiteri iz razvijenijih zemalja, a kod nas emiteri kanala odvrnu ton kako im se ćefne.
nadžak

#98165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

Telemach wrote: 06/01/2020 09:30
nadžak wrote: 06/01/2020 09:24 Pozdrav.

Opet na nekoliko kanala slika i ton nisu u skladu. Bezveze pravo! Ima li kakvo rješenje za to?
@nadžak,
Dostavite nam u pp više informacija, uključujući nazive kanala, kao i korisničke podatke.
nadžak wrote: 13/07/2019 17:10 @Telemach

Pozdrav vam. Ponovo se javljam da vam kažem da ja još uvijek imam isti problem i da nisam zadovoljan uslugom Premum paketa koji imam od februara ove godine! Ukoliko imate pristup mojim postovima ovdje vidjecete da stalno prijavljujem neke bagove i probleme sa Eon uslugom otkako sam je uveo.

PRosli put sam razgovorao sa vasom kolegicom Selmom iz tehnicke službe pa mi reče da ako problem ostane da se javim ponovo.

Evo ja se javljam ponovo! :D

Zanima me da li ste u ovih proteklih mjesec, koliko je proslo od mog zadnjeg javljanja, uspjeli pronaci sta je razlog mog problema?

Da ponovim, glavni problem je kad puštam snimak na kanalima i na videoteci, slika "trza" , onako sitno i primjetno, tako da gledanje nije u potpunosti ugodno i onako kako bi trebalo biti.

Tehničari su krimpovali konektore, mjerili signale i to je sve OK. Sa njima sam svima dobar, sve to lijepo i fino mi zavrsimo, ispricamo se ljudski ali problem ostaje!
Takodjer, ton i slika takodjer nisu uskladjeni kad se pušta snimak. To se dešava na kanalima koje najčešče gledam, i to History, History2 , filmski kanali HBO itd.

Na stranu što često kad upalim tek EON box, ne dodje slika pa moram ponovo upalit. Nekad i par puta.

Ljudi, ja cu prijavljivat dok ne podnesem zahtjev za dalje korake a vi znate koji su oni kad se ustanovi da ne možete otkloniti problem za uslugu koju plaćam. By the way, to je onaj najskuplji paket pa vi vidite.

Lijep vam pozz ponovo. :wink:
nadžak wrote: 05/06/2019 22:43
Telemach wrote:
nadžak wrote:Pozz svima.
Nikako da počnem da u potpunosti uživam u ovom EON premium paket, vazda neke zezancije. Ne izmisljam, svega mi, al ima nekih bagova kojih nikako da se riješim. Danas sam opet resetovao BOX prema uputi sa 1360 ( šta bi drugo :D ) pa cemo vidjet sta se desava.

Jeli poznato nekom sta može biti razlog tome da slika ne ide potpuno "tečno već pomalo trza", ovako laički rečeno a malo stručnije da kažem, nema dovoljan FPS. Isto kad ne valja grafika na računaru pa umjesto potrebnih 60 FPS imaš možda 40 pa se vidi kako slika ne ide u nizu već sa malim zastajkivanjem!

To se po pravilu dešava kad gledam snimak neke emisije ili nešto iz videoteke. Ružno stvarno! TV je nov Sony 4K i ne mogu nikako da uživam u HDu, čak ni onom 1080!
Kaže jedan od tehničara koji je dolazio na intervenciju da je moguće da se iz nekog razloga ne slažu rezolucije na TV i BOXu i predlaže mi da smanjim rezoluciju u postavkama! Ne znam da li je to tačno i kako to može biti ali nema teroije da ostanem na ovome, ganjacu dok se nesto ne riješi. Svi tehničari kažu da je signal odličan, konektore provjerili, svi dobro krimpovani, instalacija dobra, ekipa iz tehničke podrške na telefonu ne zna za takav slučaj da se rezolucije ne slažu i da mogu praviti problem jedna drugoj tako da ja više nemam pojma šta da radim. :shock: :?

Imaju li još kakve mogućnosti u postavkama BOX koje bi mogao probati da vidim hoće li se šta promjeniti?

Pozz
Zdravo nadžak,
Vaše podatke i opis problema smo proslijedili kolegama u nadležnom sektou na detaljnu provjeru.
Pozdrav.
Zvala je danas Selma iz podrške ( pozdrav lijepi i cvjetić za Selmu :D ) Rekao sam joj da se stanje popravilo nakon ponovnog reseta isključivanjem iz napajanja u trajanju od desetak sekundi i da su prestali ovi problemi ALI ne lezi vraže, večeras opet problem te gratis još se pojavi ono kašnjenje tona u odnosu na sliku, prilikom puštanja snimka neke emisije, o kojem sam ja i još nekoliko forumaša pisao ovdje prije par mjeseci. Npr, na History HD je to slučaj, pošto njega često gledam.

Probaću kad stignem ovo sa instalcijom EON apliakcije na TV direktno pa ćemo vidjet.
Pozdrav ponovo.

Evo potrudio sam se i povadio svoje prethodne prijave o ovoj budaleštini od EONa. Živim za dan kad ce mi isteci ugovor i da ga izbacim iz kuće. Ima da slavim ko kad smo se plasirali u Brazil 2014! Ovo smeće od EONa leti iz kuće taman kad bih morao opet na balkon postavit riblju kost i gledat 6 kanala na analogiji. Za paket koji plaćam preko 80 km ovakve gluposti koje imam ne bi smjele da se dešavaju ni pod razno.

Ponovo prijavljujem problem sa neskladom slike i tona na nekim kanalima i to kada se pušta snimak neke emisije. Nikad se nije riješio ovaj problem! Neki drugi bagovi na koje sam ukazivao prije jesu, ali ovaj nije i to me nervira pravo. Bezveze je gledat bilo šta kad ti slika i ton nisu usklađeni! Najčešče gledam History HD i History 2 HD i na njima je to redovan problem. Neki dan, za vikend, sam gledao na Hayat HD "Zelenu Milju" i vidim i na tom kanalu je isti problem. Ne pomaže ni reset oba uredjaja koje imam.

P.S : Nemojte mi samo molim vas da mi dolaze krimpovat konektore po kući i pametovat da je možda prejak signal. Nije to, već se pokušavalo . :wink:
dembele

#98166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

konektovan wrote: 16/03/2020 21:30
crnivrag wrote: 16/03/2020 21:28
Zar nema neki standardni, a ne ovako, od kanala do kanala moram pojacavati ili smanjivati?!
Pink kanali nisu za one sa oštećenim sluhom. Rame uz rame sa pneumatskom bušilicom.
fusion_ba

#98167 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

crnivrag wrote: 16/03/2020 20:21 Nije bila greška sa utiskom, nego je umjesto njega išao Kesić, zato je bilo zatamnjeno.
Nije isao Kesic, mada je tako pisalo na tvprofil sajtu. Isao je uredno utisak nedelje sinoc u 9. Na total tv nije bilo blokirano.
crnivrag

#98168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

fusion_ba wrote: 16/03/2020 21:39 Nije isao Kesic, mada je tako pisalo na tvprofil sajtu. Isao je uredno utisak nedelje sinoc u 9. Na total tv nije bilo blokirano.
Moguće je onda da su se vodili pogrešnim EPG-om pa je došlo do greške sa zatamnjivanjem, jer ako repriza nije bila zatamnjena onda vjerovatno nemaju naredbu da zatamnjuju Olju.
fusion_ba

#98169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

crnivrag wrote: 16/03/2020 21:42
fusion_ba wrote: 16/03/2020 21:39 Nije isao Kesic, mada je tako pisalo na tvprofil sajtu. Isao je uredno utisak nedelje sinoc u 9. Na total tv nije bilo blokirano.
Moguće je onda da su se vodili pogrešnim EPG-om pa je došlo do greške sa zatamnjivanjem, jer ako repriza nije bila zatamnjena onda vjerovatno nemaju naredbu da zatamnjuju Olju.
zato kazem da je sigurno greska, a u telemachu ocigledno ne razlikuju emisije :lol:
zdruzdjo

#98170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Pozdrav
Veceras prvi put pogledah da vidim ovo "otkljucali smo za vas".
Ili ja ne znam sta znaci otkljucano ili nas neko ovdje jexx. znaci kod mene je EON Full.
Pogledam i od svega otkljucanog vidim samo arenasport hd paket. Hmmm fino. Iako ne pratim fudbal i to me bas i ne zanima, ali ljudi otkljucali sportski kanal u vrijeme kada su otkazane sve fudbalske lige.?!?!?!?!?!?! znaci pokazuju se snimci kojekakvih tekmi i kojekakvih takmicenja. SNIMCI.
Isto kad bi pekar se hvalio kako daje hljeb besplatno i busa se u prsa tom cinjenicom. Ali, upssss, vidi vraga, hljeb je od prekjuce.

Eto mozda sam nesto profulio, ali hajde neka mi neko ( najbolje @Telemach ) kaze sta je bilo zakljucano(osim navedenog) prije 20-ak dana a danas je otkljucano. Mozda je do mene.
alipasijaner

#98171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

zdruzdjo wrote: 16/03/2020 22:40 ! znaci pokazuju se snimci kojekakvih tekmi i kojekakvih takmicenja. SNIMCI.
Pa brate ja znam ljude koji dan danas najmanje 2x godisnje gledaju snimak tekme Zeljo-Videoton :D
crnivrag

#98172 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

zdruzdjo wrote: 16/03/2020 22:40 Pozdrav
Veceras prvi put pogledah da vidim ovo "otkljucali smo za vas".
Ili ja ne znam sta znaci otkljucano ili nas neko ovdje jexx. znaci kod mene je EON Full.
Pogledam i od svega otkljucanog vidim samo arenasport hd paket. Hmmm fino. Iako ne pratim fudbal i to me bas i ne zanima, ali ljudi otkljucali sportski kanal u vrijeme kada su otkazane sve fudbalske lige.?!?!?!?!?!?! znaci pokazuju se snimci kojekakvih tekmi i kojekakvih takmicenja. SNIMCI.
Isto kad bi pekar se hvalio kako daje hljeb besplatno i busa se u prsa tom cinjenicom. Ali, upssss, vidi vraga, hljeb je od prekjuce.

Eto mozda sam nesto profulio, ali hajde neka mi neko ( najbolje @Telemach ) kaze sta je bilo zakljucano(osim navedenog) prije 20-ak dana a danas je otkljucano. Mozda je do mene.
Imaš EON Full paket, a oni su otključali sve osim HBO Premium paket (HBO i Cinemax kanali, HBO OD, HBO GO), Zadruga paketa i SVOD paketa "Ubice mog oca 4".

Dakle u odnosu na tvoj EON Full paket u kojem imaš većinu ovih stvari, otključani su ti i ovi paketi: Prošireni paket (u EON Full paketu imaš Osnovni paket), Arena SD i Pink paketi (koji si dobio promo, a koji nisu inače dio tog paketa), te Arena Sport HD paket i Zauder erotski SVOD paket.
zdruzdjo

#98173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

alipasijaner wrote: 16/03/2020 22:48 Pa brate ja znam ljude koji dan danas najmanje 2x godisnje gledaju snimak tekme Zeljo-Videoton :D
Kad gledas po svom izboru, to je jedno. Ali ovi sada pustili kanal/e koji se trenutno zasniva/ju na tome i busaju se u prsa kako "misle na nas".
zdruzdjo

#98174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

crnivrag wrote: 16/03/2020 22:49 Dakle u odnosu na tvoj EON Full paket u kojem imaš većinu ovih stvari, otključani su ti i ovi paketi: Prošireni paket (u EON Full paketu imaš Osnovni paket), Arena SD i Pink paketi (koji si dobio promo, a koji nisu inače dio tog paketa), te Arena Sport HD paket i Zauder erotski SVOD paket.

U prevodu manje/vise, veliko Nista. Bar sa aspekta obicnog gledaoca. malo sam uporedio sam prosireni paket sa onovnim. Pa nekih cca 90% su kanali koji vec imaju ali su ovamo u hd-u. Hajd' ok, neka im. Ako neko tu vidi neki "dobitak", super.
Telemach

#98175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

nadžak wrote: 16/03/2020 21:34
Telemach wrote: 06/01/2020 09:30
nadžak wrote: 06/01/2020 09:24 Pozdrav.

Opet na nekoliko kanala slika i ton nisu u skladu. Bezveze pravo! Ima li kakvo rješenje za to?
@nadžak,
Dostavite nam u pp više informacija, uključujući nazive kanala, kao i korisničke podatke.
nadžak wrote: 13/07/2019 17:10 @Telemach

Pozdrav vam. Ponovo se javljam da vam kažem da ja još uvijek imam isti problem i da nisam zadovoljan uslugom Premum paketa koji imam od februara ove godine! Ukoliko imate pristup mojim postovima ovdje vidjecete da stalno prijavljujem neke bagove i probleme sa Eon uslugom otkako sam je uveo.

PRosli put sam razgovorao sa vasom kolegicom Selmom iz tehnicke službe pa mi reče da ako problem ostane da se javim ponovo.

Evo ja se javljam ponovo! :D

Zanima me da li ste u ovih proteklih mjesec, koliko je proslo od mog zadnjeg javljanja, uspjeli pronaci sta je razlog mog problema?

Da ponovim, glavni problem je kad puštam snimak na kanalima i na videoteci, slika "trza" , onako sitno i primjetno, tako da gledanje nije u potpunosti ugodno i onako kako bi trebalo biti.

Tehničari su krimpovali konektore, mjerili signale i to je sve OK. Sa njima sam svima dobar, sve to lijepo i fino mi zavrsimo, ispricamo se ljudski ali problem ostaje!
Takodjer, ton i slika takodjer nisu uskladjeni kad se pušta snimak. To se dešava na kanalima koje najčešče gledam, i to History, History2 , filmski kanali HBO itd.

Na stranu što često kad upalim tek EON box, ne dodje slika pa moram ponovo upalit. Nekad i par puta.

Ljudi, ja cu prijavljivat dok ne podnesem zahtjev za dalje korake a vi znate koji su oni kad se ustanovi da ne možete otkloniti problem za uslugu koju plaćam. By the way, to je onaj najskuplji paket pa vi vidite.

Lijep vam pozz ponovo. :wink:
nadžak wrote: 05/06/2019 22:43
Telemach wrote:
Zdravo nadžak,
Vaše podatke i opis problema smo proslijedili kolegama u nadležnom sektou na detaljnu provjeru.
Pozdrav.
Zvala je danas Selma iz podrške ( pozdrav lijepi i cvjetić za Selmu :D ) Rekao sam joj da se stanje popravilo nakon ponovnog reseta isključivanjem iz napajanja u trajanju od desetak sekundi i da su prestali ovi problemi ALI ne lezi vraže, večeras opet problem te gratis još se pojavi ono kašnjenje tona u odnosu na sliku, prilikom puštanja snimka neke emisije, o kojem sam ja i još nekoliko forumaša pisao ovdje prije par mjeseci. Npr, na History HD je to slučaj, pošto njega često gledam.

Probaću kad stignem ovo sa instalcijom EON apliakcije na TV direktno pa ćemo vidjet.
Pozdrav ponovo.

Evo potrudio sam se i povadio svoje prethodne prijave o ovoj budaleštini od EONa. Živim za dan kad ce mi isteci ugovor i da ga izbacim iz kuće. Ima da slavim ko kad smo se plasirali u Brazil 2014! Ovo smeće od EONa leti iz kuće taman kad bih morao opet na balkon postavit riblju kost i gledat 6 kanala na analogiji. Za paket koji plaćam preko 80 km ovakve gluposti koje imam ne bi smjele da se dešavaju ni pod razno.

Ponovo prijavljujem problem sa neskladom slike i tona na nekim kanalima i to kada se pušta snimak neke emisije. Nikad se nije riješio ovaj problem! Neki drugi bagovi na koje sam ukazivao prije jesu, ali ovaj nije i to me nervira pravo. Bezveze je gledat bilo šta kad ti slika i ton nisu usklađeni! Najčešče gledam History HD i History 2 HD i na njima je to redovan problem. Neki dan, za vikend, sam gledao na Hayat HD "Zelenu Milju" i vidim i na tom kanalu je isti problem. Ne pomaže ni reset oba uredjaja koje imam.

P.S : Nemojte mi samo molim vas da mi dolaze krimpovat konektore po kući i pametovat da je možda prejak signal. Nije to, već se pokušavalo . :wink:
@nadžak,
Kolege su nas obavijestile da ste kontaktirani. Ukoliko usluga ne bude uredna, budite slobodni pisati nam u pp.
Locked