Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Boban0726
#86926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako povecaju brzine za 50% povecace i pretplatu za toliko.
- Telemach
#86927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Maharadza,Maharadza wrote:@TM: Hoće li to izjednačavanje internet brzina sa onima iz https://sbb.rs/eon-paketi/eon-paketi ili ćemo i za to morati 3KM više plaćati?!
Za sada nemamo preciznije informacije na Vaš upit.
O novitetima kao i uvijek do sada ćemo Vas informisati.
- nadžak
#86928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav.Telemach wrote:Zdravo nadžak,nadžak wrote:Pozz svima.
Nikako da počnem da u potpunosti uživam u ovom EON premium paket, vazda neke zezancije. Ne izmisljam, svega mi, al ima nekih bagova kojih nikako da se riješim. Danas sam opet resetovao BOX prema uputi sa 1360 ( šta bi drugo) pa cemo vidjet sta se desava.
Jeli poznato nekom sta može biti razlog tome da slika ne ide potpuno "tečno već pomalo trza", ovako laički rečeno a malo stručnije da kažem, nema dovoljan FPS. Isto kad ne valja grafika na računaru pa umjesto potrebnih 60 FPS imaš možda 40 pa se vidi kako slika ne ide u nizu već sa malim zastajkivanjem!
To se po pravilu dešava kad gledam snimak neke emisije ili nešto iz videoteke. Ružno stvarno! TV je nov Sony 4K i ne mogu nikako da uživam u HDu, čak ni onom 1080!
Kaže jedan od tehničara koji je dolazio na intervenciju da je moguće da se iz nekog razloga ne slažu rezolucije na TV i BOXu i predlaže mi da smanjim rezoluciju u postavkama! Ne znam da li je to tačno i kako to može biti ali nema teroije da ostanem na ovome, ganjacu dok se nesto ne riješi. Svi tehničari kažu da je signal odličan, konektore provjerili, svi dobro krimpovani, instalacija dobra, ekipa iz tehničke podrške na telefonu ne zna za takav slučaj da se rezolucije ne slažu i da mogu praviti problem jedna drugoj tako da ja više nemam pojma šta da radim.![]()
![]()
Imaju li još kakve mogućnosti u postavkama BOX koje bi mogao probati da vidim hoće li se šta promjeniti?
Pozz
Vaše podatke i opis problema smo proslijedili kolegama u nadležnom sektou na detaljnu provjeru.
Zvala je danas Selma iz podrške ( pozdrav lijepi i cvjetić za Selmu
Probaću kad stignem ovo sa instalcijom EON apliakcije na TV direktno pa ćemo vidjet.
- odmor
#86929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja mislim da cemo za par godina konstatovati da je sadasnji EON box resiver bagavo smece. Poredit cemo ga sa svojevremenim D3 mini 
Do tada ce se pojavit neka naprednija verzija sa satom naprijed
Edit: Sat naprijed + wifi konekcija.
- crnivrag
#86930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Već postoji noca verzija sa wifi konekcijom koja će uskoro biti u ponudi za Telemach korisnike van mreže:odmor wrote:Ja mislim da cemo za par godina konstatovati da je sadasnji EON box resiver bagavo smece. Poredit cemo ga sa svojevremenim D3 mini
https://sites.google.com/view/droid-tv/ ... -smart-box
- Telemach
#86931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo vkmiro,vkmiro wrote: Sada pitanje:
Radil taj Unifon, morao sam vratiti telefon na tvornicke postavke, instalirao Unifon i nema teorije da se logujem.Stalno izbacuje grešku da nije dobar user ili pasvord?? Na portalu nemam niti jedan uređaj, da neko ne kaže da je do toga.
Molimo Vas da nam dostavite broj Ugovora ili korisničke podatke sa kojim se loguje.
Prema podacima koji su nam dostupni, a dostavljeni na osnovu Vaših prethodnih poruka, imamo broj Ugovora za DUO NET GRANDE, koji nema telefoniju, niti mogućnost korištenja Unifona.
- thekupus
#86932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moj telemaše, kako ste me razočarali, a i naljutili. Prije više od mjesec dana dogovorio s jednom vašom kolegicom uslove za obnovu ugovora. Nismo ga odmah otišli potpisati jer su nam problemi s internetom postali svakodnevni, pa smo htjeli sačekati da vidimo hoćete li ih riješiti. U mjesec dana sam 10 puta morao zvati zbog problema s njim. Došle su kolege i zamijenile modem. Dva dana zove kolegica vasa (mislim Dženita) da ponudi obnovu ugovora, i to ovaj put sa katastrofalnim uslovima. Kaže - nisu vam to kolege mogle ponuditi, to što navodite. Ja rekoh molim vas, svi se pozivi snimaju, preslušajte sad taj poziv. Kaže pa eto, možda je taj ugovor bio pripremljen, pa su ga kolege bacile kad niste došli, ja vam sad mogu ponuditi samo ovo.
A onda šlag na tortu- danas imam intervju za 7. fakultet na svijetu, preko skype-a. Nemam interneta! Grupni prekid, moguće da će trajati cijeli dan. Sramotno! I onda imate obraza nazvati me i pitati zašto nismo obnovili ugovor, insinuirajući da lažem o uslovima koji su mi prije ponuđeni. Koja bahatost!!!! I pored stalnih problema sa internetom, računi redovno stižu, sa drugim povećanjem cijene u 12 mjeseci ugovora.
A onda šlag na tortu- danas imam intervju za 7. fakultet na svijetu, preko skype-a. Nemam interneta! Grupni prekid, moguće da će trajati cijeli dan. Sramotno! I onda imate obraza nazvati me i pitati zašto nismo obnovili ugovor, insinuirajući da lažem o uslovima koji su mi prije ponuđeni. Koja bahatost!!!! I pored stalnih problema sa internetom, računi redovno stižu, sa drugim povećanjem cijene u 12 mjeseci ugovora.
- Telemach
#86933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
thekupus wrote:Moj telemaše, kako ste me razočarali, a i naljutili. Prije više od mjesec dana dogovorio s jednom vašom kolegicom uslove za obnovu ugovora. Nismo ga odmah otišli potpisati jer su nam problemi s internetom postali svakodnevni, pa smo htjeli sačekati da vidimo hoćete li ih riješiti. U mjesec dana sam 10 puta morao zvati zbog problema s njim. Došle su kolege i zamijenile modem. Dva dana zove kolegica vasa (mislim Dženita) da ponudi obnovu ugovora, i to ovaj put sa katastrofalnim uslovima. Kaže - nisu vam to kolege mogle ponuditi, to što navodite. Ja rekoh molim vas, svi se pozivi snimaju, preslušajte sad taj poziv. Kaže pa eto, možda je taj ugovor bio pripremljen, pa su ga kolege bacile kad niste došli, ja vam sad mogu ponuditi samo ovo.
Zdravo thekupus,
Izvinjavamo se zbog problema s uslugom, na grupni prekid nažalost ne možemo uticati ali svakako nastojimo riješiti problem u najkraćem roku.
Nalog za provjeru navoda vezano za komunikaciju za obnovu Ugovora smo proslijedili kolegama u nadležnom sektoru.
-
tnt-tunja
#86934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach, zamolio bih vas da provjerite sta se desava sa mojim upload-om. Koliko sam upucen brzina uploada na mom paketu treba da je 6, medjutim u zadnje vrijeme ja ni pola od toga ne mogu dostici.
Stvarno nema smisla, ukoliko par dana covjek ne vrsi mjerenje brzine, odmah se "obara" konekcija...
Stvarno nema smisla, ukoliko par dana covjek ne vrsi mjerenje brzine, odmah se "obara" konekcija...
- vkmiro
#86935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemam telefoniju ali imam sestru koja ima, pa koristim jedan od 5 telefonaTelemach wrote:Zdravo vkmiro,vkmiro wrote: Sada pitanje:
Radil taj Unifon, morao sam vratiti telefon na tvornicke postavke, instalirao Unifon i nema teorije da se logujem.Stalno izbacuje grešku da nije dobar user ili pasvord?? Na portalu nemam niti jedan uređaj, da neko ne kaže da je do toga.
Molimo Vas da nam dostavite broj Ugovora ili korisničke podatke sa kojim se loguje.
Prema podacima koji su nam dostupni, a dostavljeni na osnovu Vaših prethodnih poruka, imamo broj Ugovora za DUO NET GRANDE, koji nema telefoniju, niti mogućnost korištenja Unifona.
Ali to je davno vec sređeno,vidi se da ne citate odgovore vaših kolega.
-
Adoxxx
#86936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li se kod Telemacha može uzeti samo internet bez kablovske i koje su cijene?
- crnivrag
#86937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne može, jer kablovski sistem je osnova na kojoj radi internet usluga.Adoxxx wrote:Da li se kod Telemacha može uzeti samo internet bez kablovske i koje su cijene?
Cijene pojedinačnih internet paketa (na koje se dodaje još 21.5 KM za KKS) možeš pogledati ovdje na strani 23:
https://telemach.ba/Binary/20712/Cjenov ... 6.2019.pdf
- Telemach
#86938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo tnt-tunja,tnt-tunja wrote:@Telemach, zamolio bih vas da provjerite sta se desava sa mojim upload-om. Koliko sam upucen brzina uploada na mom paketu treba da je 6, medjutim u zadnje vrijeme ja ni pola od toga ne mogu dostici.
Parametri signala su uredni u ovom trenutku.
Osvježili smo Vaš servis, molimo Vas provjerite ponovo.
- M416
#86939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Isti problem i kod mene par dana bude ok upload i onda moram resetovati modem da bih imao uredan upload,ali evo zadnjih par dana ni reset modema ne pomaze pa imam upola manji upload.Razgovarao sam sa naprednom podrskom nalog je otvoren i sada cekam nekoga da dodze da vidi sta je problem.Telemach wrote:Zdravo tnt-tunja,tnt-tunja wrote:@Telemach, zamolio bih vas da provjerite sta se desava sa mojim upload-om. Koliko sam upucen brzina uploada na mom paketu treba da je 6, medjutim u zadnje vrijeme ja ni pola od toga ne mogu dostici.
Parametri signala su uredni u ovom trenutku.
Osvježili smo Vaš servis, molimo Vas provjerite ponovo.
Edit: evo zadnji sat vremena vise nije 6 nego 8 mbps

Ipak varira od 6 do 8 mbps

-
brazzo19
#86940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jedan samo savjet posto sam ispao totalno iz "telemach fazona" ne pratim temu
Ovako, treba mi potpuno novi prikljucak telemach "linije" uglavnom situacija je ovakva, u kuci je u 3 sobe sproveden kabal za kablovsku i ostavljene su tri uticnice za prikljucak iz zida za tv i internet a glavni kabal koji povezuje ta tri kabala tj. te tri uticnice u sobama je na krovu kuce i pripremljen kada dodju tehnicari iz telemacha samo da ga spoje sa glavnim kablom sa svoga stuba koji je tu u blizini kuce. Eh sad mene zanima koji mi paket preporucujete da imam i tv i net i telefon s tim da ako je moguce kako ako je jos akcija da se dobije onaj fixni telefon ili to moram kupiti pa im pripremiti kad dodju da prikljuce sve? Za pocetak bi koristio na dva tv.a s tim da je jedan philips android a drugi samsung sa ovim zadnjim tizenom i mislim da oba podrzavaju Eon aplikaciju koja je namjenjena tv.a pa postoji li mogucnost da izbjegnem kako onaj eon box jer mi zaista ne treba jer imam i android box a ne bih dodatnih daljinskih i kablova po sobi ako je eon app dobro optimizovana za tv i radi kao box ili bolje onda bih gledao kanale direktno preko tv.a jer sam cuo da se eon box mora povezati mreznim kablom da bi radio pa mi je to petljanje sa daljinskim kablovima i ostalim, dakle trebao bi mi prikljucak za 2 a poslije i 3 tv.a da gledam kablovsku direktno preko aplikacije ili se mora uzeti box svakako i koji mi paket preporucujete ?
-
kakaljin
#86941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
uzmi eon trio premium,brazzo19 wrote:Jedan samo savjet posto sam ispao totalno iz "telemach fazona" ne pratim temuOvako, treba mi potpuno novi prikljucak telemach "linije" uglavnom situacija je ovakva, u kuci je u 3 sobe sproveden kabal za kablovsku i ostavljene su tri uticnice za prikljucak iz zida za tv i internet a glavni kabal koji povezuje ta tri kabala tj. te tri uticnice u sobama je na krovu kuce i pripremljen kada dodju tehnicari iz telemacha samo da ga spoje sa glavnim kablom sa svoga stuba koji je tu u blizini kuce. Eh sad mene zanima koji mi paket preporucujete da imam i tv i net i telefon s tim da ako je moguce kako ako je jos akcija da se dobije onaj fixni telefon ili to moram kupiti pa im pripremiti kad dodju da prikljuce sve? Za pocetak bi koristio na dva tv.a s tim da je jedan philips android a drugi samsung sa ovim zadnjim tizenom i mislim da oba podrzavaju Eon aplikaciju koja je namjenjena tv.a pa postoji li mogucnost da izbjegnem kako onaj eon box jer mi zaista ne treba jer imam i android box a ne bih dodatnih daljinskih i kablova po sobi ako je eon app dobro optimizovana za tv i radi kao box ili bolje onda bih gledao kanale direktno preko tv.a jer sam cuo da se eon box mora povezati mreznim kablom da bi radio pa mi je to petljanje sa daljinskim kablovima i ostalim, dakle trebao bi mi prikljucak za 2 a poslije i 3 tv.a da gledam kablovsku direktno preko aplikacije ili se mora uzeti box svakako i koji mi paket preporucujete ?
a sve ti to moze ako telemach zeli da ti odradi, jer postoje tehnicke mogucnosti. Budi uporan da zelis tako prikljucak ili ga neces nikako.
- Telemach
#86942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo M416,M416 wrote: Isti problem i kod mene par dana bude ok upload i onda moram resetovati modem da bih imao uredan upload,ali evo zadnjih par dana ni reset modema ne pomaze pa imam upola manji upload.Razgovarao sam sa naprednom podrskom nalog je otvoren i sada cekam nekoga da dodze da vidi sta je problem.
Edit: evo zadnji sat vremena vise nije 6 nego 8 mbps
Ipak varira od 6 do 8 mbps
Zamolićemo VAs da nam dostavite korisničke podatke u pp, kako bismo provjerili Vaše usluge.
- Telemach
#86943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo brazzo19,brazzo19 wrote:Jedan samo savjet posto sam ispao totalno iz "telemach fazona" ne pratim temuOvako, treba mi potpuno novi prikljucak telemach "linije" uglavnom situacija je ovakva, u kuci je u 3 sobe sproveden kabal za kablovsku i ostavljene su tri uticnice za prikljucak iz zida za tv i internet a glavni kabal koji povezuje ta tri kabala tj. te tri uticnice u sobama je na krovu kuce i pripremljen kada dodju tehnicari iz telemacha samo da ga spoje sa glavnim kablom sa svoga stuba koji je tu u blizini kuce. Eh sad mene zanima koji mi paket preporucujete da imam i tv i net i telefon s tim da ako je moguce kako ako je jos akcija da se dobije onaj fixni telefon ili to moram kupiti pa im pripremiti kad dodju da prikljuce sve? Za pocetak bi koristio na dva tv.a s tim da je jedan philips android a drugi samsung sa ovim zadnjim tizenom i mislim da oba podrzavaju Eon aplikaciju koja je namjenjena tv.a pa postoji li mogucnost da izbjegnem kako onaj eon box jer mi zaista ne treba jer imam i android box a ne bih dodatnih daljinskih i kablova po sobi ako je eon app dobro optimizovana za tv i radi kao box ili bolje onda bih gledao kanale direktno preko tv.a jer sam cuo da se eon box mora povezati mreznim kablom da bi radio pa mi je to petljanje sa daljinskim kablovima i ostalim, dakle trebao bi mi prikljucak za 2 a poslije i 3 tv.a da gledam kablovsku direktno preko aplikacije ili se mora uzeti box svakako i koji mi paket preporucujete ?
Ukoliko želite kolege će Vas pozvati i detaljno upoznati s ponudom i potruditi se da pronađu najbolje pogodnosti.
- Reglan
#86944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moze li eon smart app na vox smart tv
- crnivrag
#86945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako mu je sistem Android 5.0 ili veći možeš ga ručno instalirati, ako već nema na Google Play Store-u.Reglan wrote:Moze li eon smart app na vox smart tv
- Reglan
#86946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
.
Last edited by Reglan on 07/06/2019 19:03, edited 1 time in total.
- Reglan
#86947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Instalirao app, Android 7.1.1 je nov tv kupljen prije par dana. Kad pokrenem app izbaci aktivacijski kod, koji je kako kaze potrebno unijeti u Moj telemach aplikaciji (web ili mobilnoj svejedno). Medjutim nigdje nema te opcije da se unese..crnivrag wrote:Ako mu je sistem Android 5.0 ili veći možeš ga ručno instalirati, ako već nema na Google Play Store-u.Reglan wrote:Moze li eon smart app na vox smart tv
- Ravenn
#86948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
niko me nije kontaktirao
niko me nije kontaktirao
- crnivrag
#86949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na portalu na ovom linku: https://mojtelemach.ba/uredjaji/tvReglan wrote: Instalirao app, Android 7.1.1 je nov tv kupljen prije par dana. Kad pokrenem app izbaci aktivacijski kod, koji je kako kaze potrebno unijeti u Moj telemach aplikaciji (web ili mobilnoj svejedno). Medjutim nigdje nema te opcije da se unese..
Ali samo ako koristiš EON Duo/Trio Full/Premium ili Duo Grande/Trio Grande Extra/Premium pakete.
-
brazzo19
#86950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@crnivrag de pomozi i ti