Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#88051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

tap3ah75 wrote:
Hajde javi šta ti jave ... da znamo i mi ostali.
Evo u novom cjenovniku novi paket "Trio Mini":

Image
alibaba_i_30_godina

#88052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alibaba_i_30_godina »

Meni nije jasno što su toliko dosadni i zapeli sa ovim EON-om i konstantno zovu iako sam rekao da me ne interesuje. Šta će mi kada imam Netflix i android TV sa instaliranim Kodijem pored svega. Eto baš me interesuje šta se prikazuje na nekoj FTV ili Pinku pa da vraćam taj sadržaj.
tap3ah75

#88053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

crnivrag wrote:
tap3ah75 wrote:
Hajde javi šta ti jave ... da znamo i mi ostali.
Evo u novom cjenovniku novi paket "Trio Mini":

Image
Hvala crni .... znam ja za to.
Zanimalo me šta se u pp dogovara i javlja .... to ne kontam.
shandrprcSA

#88054 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

Evo sad vidjeh da su mi onemogucili gledanje cinemax HD i cinemax 2 HD kanale...@Telemach :oops:
Telemach

#88055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

shandrprcSA » Today, 4:28 pm

Evo sad vidjeh da su mi onemogucili gledanje cinemax HD i cinemax 2 HD kanale...@Telemach :oops:
Pozovite nas da provjerimo, na 1360, ili nam dostavite broj Ugovora u inbox.
crnivrag

#88056 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Šta bi sa radio kanalom "Radio NES", još uvijek nema signala i čuje se samo statički šum?
Telemach

#88057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag » Today, 6:26 pm

Telemach wrote:

Šta bi sa radio kanalom "Radio NES", još uvijek nema signala i čuje se samo statički šum?
Kolege će provjeriti iz kojeg raloga nema signala.
Mustang1

#88058 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ne znam za vas ali mene zanima, ali sad bez zajebancije, koliko puta dnevno crni vrag presalta kanale od prvog do zadnjeg i koliko se zadrzi na svakom? Ne mislim samo na tv kanale nego sve sto je dostupno na resiveru :D
crnivrag

#88059 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Mustang1 wrote:Ne znam za vas ali mene zanima, ali sad bez zajebancije, koliko puta dnevno crni vrag presalta kanale od prvog do zadnjeg i koliko se zadrzi na svakom? Ne mislim samo na tv kanale nego sve sto je dostupno na resiveru :D
Jednom dnevno - ujutro.

Cijeli proces traje 20-ak minuta.
Radar71

#88060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

PINK BIH :D

Image
nadžak

#88061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

@Telemach

Pozdrav vam. Ponovo se javljam da vam kažem da ja još uvijek imam isti problem i da nisam zadovoljan uslugom Premum paketa koji imam od februara ove godine! Ukoliko imate pristup mojim postovima ovdje vidjecete da stalno prijavljujem neke bagove i probleme sa Eon uslugom otkako sam je uveo.

PRosli put sam razgovorao sa vasom kolegicom Selmom iz tehnicke službe pa mi reče da ako problem ostane da se javim ponovo.

Evo ja se javljam ponovo! :D

Zanima me da li ste u ovih proteklih mjesec, koliko je proslo od mog zadnjeg javljanja, uspjeli pronaci sta je razlog mog problema?

Da ponovim, glavni problem je kad puštam snimak na kanalima i na videoteci, slika "trza" , onako sitno i primjetno, tako da gledanje nije u potpunosti ugodno i onako kako bi trebalo biti.

Tehničari su krimpovali konektore, mjerili signale i to je sve OK. Sa njima sam svima dobar, sve to lijepo i fino mi zavrsimo, ispricamo se ljudski ali problem ostaje!
Takodjer, ton i slika takodjer nisu uskladjeni kad se pušta snimak. To se dešava na kanalima koje najčešče gledam, i to History, History2 , filmski kanali HBO itd.

Na stranu što često kad upalim tek EON box, ne dodje slika pa moram ponovo upalit. Nekad i par puta.

Ljudi, ja cu prijavljivat dok ne podnesem zahtjev za dalje korake a vi znate koji su oni kad se ustanovi da ne možete otkloniti problem za uslugu koju plaćam. By the way, to je onaj najskuplji paket pa vi vidite.

Lijep vam pozz ponovo. :wink:
crnivrag

#88062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Radar71 wrote:PINK BIH :D
Tu je stavljen zbog reality sadržaja koji idu na njemu, pa da se automatski zaključava, ako se nekad sadržaj ne podudara sa EPG-om, da ne bi popili kaznu od RAK-a.

Ista stvar vrijedi iz kanal "Happy TV".
cincilator2012

#88063 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

Stupska ulica, Sarajevo, internet horor !? Sta se desava TM?
nadžak

#88064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

nadžak wrote:@Telemach

Pozdrav vam. Ponovo se javljam da vam kažem da ja još uvijek imam isti problem i da nisam zadovoljan uslugom Premum paketa koji imam od februara ove godine! Ukoliko imate pristup mojim postovima ovdje vidjecete da stalno prijavljujem neke bagove i probleme sa Eon uslugom otkako sam je uveo.

PRosli put sam razgovorao sa vasom kolegicom Selmom iz tehnicke službe pa mi reče da ako problem ostane da se javim ponovo.

Zanima me da li ste u ovih proteklih mjesec, koliko je proslo od mog zadnjeg javljanja, uspjeli pronaci sta je razlog mog problema?

Da ponovim, glavni problem je kad puštam snimak na kanalima i na videoteci, slika "trza" , onako sitno i primjetno, tako da gledanje nije u potpunosti ugodno i onako kako bi trebalo biti.

Tehničari su krimpovali konektore, mjerili signale i to je sve OK. Sa njima sam svima dobar, sve to lijepo i fino mi zavrsimo, ispricamo se ljudski ali problem ostaje!
Takodjer, ton i slika takodjer nisu uskladjeni kad se pušta snimak. To se dešava na kanalima koje najčešče gledam, i to History, History2 , filmski kanali HBO itd.

Na stranu što često kad upalim tek EON box, ne dodje slika pa moram ponovo upalit. Nekad i par puta.

Ljudi, ja cu prijavljivat dok ne podnesem zahtjev za dalje korake a vi znate koji su oni kad se ustanovi da ne možete otkloniti problem za uslugu koju plaćam. By the way, to je onaj najskuplji paket pa vi vidite.

Evo da sam sebi opucam reply. Maloprije bio kod rodjaka ovdje u Zenici, koji je nedavno uveo EON full paket i ista stvar se dešava i kod njega! :shock:
Dakle, na History kanalu pustio sam kod njega snimak emisije Forged in fire i isti problem, kasni ton za slikom djelic sekunde. Vidno kasni! Bezveze pravo...

Ovo za sjeckanje slike i kod njega ima, doduse nesto manje nego kod mene ali vidi se. Bogami ekipo iz Telemacha ovo je vec zabrinjavajuce!

Molim vas ostali korisnici hajde pogledajte i vi kod sebe imate li ovaj problem? Dakle, nemojte da nam netko prodaje jaja pod bubrege i dajte da se poveća pritisak da riješe ovo!

Ja sam dugogodišnji korisnik TM, nekoliko puta produzavao ugovore, stvarno imam dobro iskustvo sa njima ali ovo se mora riješiti!
Iskrena mi je želja da se ovo riješi jer NE ŽELIM da komplikujem sebi život i tražim druge provajdere i da se ganjam sa bilo kakvim pravnim i tehničkim službama! Vjerujem da ste u stanju ovo da ispravite te hajte, do vas je!
Benq

#88065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

nadžak wrote: Da ponovim, glavni problem je kad puštam snimak na kanalima i na videoteci, slika "trza" , onako sitno i primjetno, tako da gledanje nije u potpunosti ugodno i onako kako bi trebalo biti.

I snimak na kanalima i videoteka rade bez ikakvih problema kod mene, bar sto se tice slike, nema trzanja.

Vratio sam samo History, testa radi, ton i slika nisu sinhronizovani. Ovaj problem je nekad bio i sa N1 kanalom, ne znam jesu li to rijesili, nisam sad u poziciji da provjerim.

Spoji Box u neki drugi HDMI port u tv-u, u opcijama boxa podesi na 1080p 50Hz i testiraj.
nadžak

#88066 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

Benq wrote:
nadžak wrote: Da ponovim, glavni problem je kad puštam snimak na kanalima i na videoteci, slika "trza" , onako sitno i primjetno, tako da gledanje nije u potpunosti ugodno i onako kako bi trebalo biti.

I snimak na kanalima i videoteka rade bez ikakvih problema kod mene, bar sto se tice slike, nema trzanja.

Vratio sam samo History, testa radi, ton i slika nisu sinhronizovani. Ovaj problem je nekad bio i sa N1 kanalom, ne znam jesu li to rijesili, nisam sad u poziciji da provjerim.

Spoji Box u neki drugi HDMI port u tv-u, u opcijama boxa podesi na 1080p 50Hz i testiraj.
Ok, probam. Ako bude tako jednostavno imaš picu od mene kad se vidimo taman kad bi u Bihaću bio! :D
Mehemed
Vozim: automobil

#88067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Danas dosta stvari što sam htio vratiti preko D3a nije moglo, već samo izbaci neki error. Upravo pokušao pokrenuti preko EON stranice na računaru i radi.
Benq

#88068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

nadžak wrote: Ok, probam. Ako bude tako jednostavno imaš picu od mene kad se vidimo taman kad bi u Bihaću bio! :D
Na ovaj nacin sam kod sebe na LG-u rijesio problem, pa nije na odmet da probas pa ako prodje, dobro i jest :)
REDDEVILS

#88069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Benq wrote:

TV SA HD ima isti problem sa sinkronizacijom slike i tona kao i History HD
Telemach

#88070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Postby nadžak » Yesterday, 5:10 pm

@Telemach

Hvala za povratne informacije. Bit ćete kontaktirani.
Telemach

#88071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

cincilator2012 » Yesterday, 6:37 pm

Stupska ulica, Sarajevo, internet horor !? Sta se desava TM?
Ukoliko i dalje imate potšekoće, pozovite nas na 1360.
EdoSarajevo2019

#88072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EdoSarajevo2019 »

Pozdrav

Da li se vama desava da vam kasne notifikacije za viber, messenger, whatsapp na telemach wifi mrezi. Ako ne udem u aplikaciju ne vidim da su dosle.

Dok kad sam na ostalim mrezama ne kasne dolaze istog momenta kad ih neko posalje tipa 3G/4G, Bh telecom, Logosoft.

Da li se moze rijesti problem da dolaze notifikacije na Telemach mrezi odmah po primitku
crnivrag

#88073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

EdoSarajevo2019 wrote:Pozdrav

Da li se vama desava da vam kasne notifikacije za viber, messenger, whatsapp na telemach wifi mrezi. Ako ne udem u aplikaciju ne vidim da su dosle.

Dok kad sam na ostalim mrezama ne kasne dolaze istog momenta kad ih neko posalje tipa 3G/4G, Bh telecom, Logosoft.

Da li se moze rijesti problem da dolaze notifikacije na Telemach mrezi odmah po primitku
Kasne na svim aplikacijama već skoro 10 dana, i više se korisnika žalilo na ovo, ali nikako da to otklone.

Kasne: Viber, Facebook, Messenger, WhatsApp, Slack, Discord, Twitter, YouTube, Tumblr, Snapchat, Skype + dosta drugih aplikacija koje šalju notifikacije.
typeOnegative

#88074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

ne znam , meni uredno dolaze notifikacije na viber/wapp , ostale ne koristim . Ocito nisu svi korisnici pogođeni .
cincilator2012

#88075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

Image

Samo vi nastavite ovako, 9. mjesec je blizu.
Locked