Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
madner

#8351 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

To je opet ista logicka greska kao kod ovog sa platama, gdje misle da je 50 50 ocekivana raspodjela.

Mozda je 70 30 upravo pravedno.
Hakiz

#8352 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

piupiu wrote: 11/03/2020 14:04
Hakiz wrote: 11/03/2020 13:37 Sačekaj dok joj bude 14, pa i tim dječacima sa kojima je u svlačionici, pa kada im se na pogled na njene sisice počnu dizati kurčići, doći će tobe.
Ma u tome i jeste problem. Tom djetetu već sad treba davati hormonsku terapiju, odnosno roditelji to razmatraju, da bi dijete moglo i fizički eventualno "postati" dečko, odnosno, zaustaviti rast grudi, izvršiti sex change operaciju, itd. Meni je sve to stravično, jer se te odluke odnose na osnovu toga što je dijete u 10. godini odlučilo da se osjeća kao dečko. Dijete u 10. godini, u društvu koja promoviše transrodnost, itd, može eksperimentisati, ali je još uvijek dijete, koje se igra, koje tek ulazi u pubertet, koje nije načisto ni šta je to identitet, koje nije dovoljno zrelo za takve odluke...
Razumijem te. Dijete u 14. mora odlučiti u koju će srednju kolu ići, gimnaziju ili radničku, a to djetetu moće definisat iostatak života.

I nije sposobno u tim godinama donijeti takvu odluku koja je na kraju lako popravljiva.

A u 10. treba odlučiti hoće li ostatak života provesti kao žena ili muškarac, u suštini nepopravljivu odluku.

Stravično.
Bloo
Globalna šefica

#8353 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

allem_77 wrote: 11/03/2020 13:52
wewa wrote: 11/03/2020 13:22
allem_77 wrote: 11/03/2020 13:16

Možeš li mi preporučiti jednu ženu da mi sazida garažu za auto? I po mogućnosti ako zna i krov na garaži uraditi? Mislio sam lim ili šindru. Ako ne zna to može i crijepom pokriti.
ja sam salovala i izlijevala beton, busila i gletovala zidove - ali nisam registrovana za tu djelatnost. ne radim ni kao zaposlenica u oglasnoj sluzbi, ali sam cula da je google tvoj prijatelj.
Ovo je bila šala. Razumijem ja da žene znaju raditi i neke fizičke poslove, a koje čak i muškarci ne znaju, ili ne žele da rade.

Problem je kada u firmi gdje ja radim, žene neće da rade neke poslove kada ih šef rasporedi na neko radno mjesto. Odmah bježe na bolovanje. Zašto...?
A ista nam plata. Nije ni zidanje, ni keramika, ni kopanje kanala...
Ko je ovdje diskriminisan? Kada ode na bolovanje, muškarci moraju raditi prekovremeno, itd...
Znaš ono što su te naučili ili si spletom okolnosti naučio.
Ja ne znam koristiti bor mašinu, voljna sam da naučim, ali moj otac nikad nije rekao dođi sine pomozi mi sa bor mašinom.
Rođen se niko nije naučio.
Korištenje bor mašine nije kvantna mehanika.
Zašto se opet i iznova diskusija o feminizmu i ravnopravnosti (ne jednakosti!) svodi na obavljanje određenih poslova?
Zamislimo u BiH, mala curica pita babu - babo, pokaži mi kako radi lemilica...babo je pošalje u neku materinu jer šta će joj to.

Kada se odmaknemo od naše proklete avlije, u svijetu postoje i vozačice kamiona i zidarke...međutim, određeni poslovi jesu fizički zahtjevi, a žene, većina, jesu biološki, slabije.
S obzirom da smo prevazišli, valjda, plemensko razmišljanje, ako je neko fizički slabiji, da li to znači da je manje vrijedan, gluplji, itd.?
S obzirom da ni muškarci danas ne idu da love mamuta, već se meso lovi u tržnim centrima, argument - ti ne možeš ponijeti dasku peticu ergo ne zasluđuješ da te tretiram kao ravnopravno biće je više postao zamoran. Hocemo li praviti listu svih stvari koje neko zna da radi jer ga je neko naucio da isto? Ja znam odraslih muskaraca koji ne znaju koristiti masinu za ves - iz vise razloga. Jebenu masinu za ves. Da ne govorim o pravljenju jela kompliciranijih od hrenovki i jaja na oko.

Takođe, kuknjava oko pojedinačnih slučajeva i apliciranje na čitavu jednu populaciju je također pase.

Možemo li zamisliti kakva bi kuknjava nastala da ti alleme moraš poslije posla otići kući, pospremiti istu, spremiti ručak, otici po djecu, posluziti rucak, oprati sude, mahnuti kupatilo, uraditi sa djecom zadacu, strpati iste u krevet, ispeglati mladoj odjelo za sutra jer je ista nesposobna da to obavi jer je niko nije naucio da to uradi ili ne zeli jer smatra da je to tvoj posao? Kako bi se osjecao da tvoja kolegica ode sa seficom na pivu i onako jaranske (bez seksa) dogovori sebi bolju poziciju, dok ti ne mozes sa seficom na pivu jer bi pukla prica da si preko kreveta dobio bolju platu.

Tako da, opet i iznova ponavljam, ovdje nema zaracenih strana. Vi svi imate majke, sestre, djevojke, zene, rodice....ova "borba" je valjda i vasa borba.
Da vasu zenu i djevojku niko ne pita kad planira imati djecu i da li ima djecu te da je zbog toga ne zaposle. Da joj ne produze ugovor jer je trudna. Da moze da napreduje svojim trudom i radom, a ne odlascima na jaranske pive sa sefom. Da je ne prekidaju dok prica na sastanku i govore suti bona i zenska glavo.
piupiu

#8354 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Hakiz wrote: 11/03/2020 14:28
Razumijem te. Dijete u 14. mora odlučiti u koju će srednju kolu ići, gimnaziju ili radničku, a to djetetu moće definisat iostatak života.

I nije sposobno u tim godinama donijeti takvu odluku koja je na kraju lako popravljiva.

A u 10. treba odlučiti hoće li ostatak života provesti kao žena ili muškarac, u suštini nepopravljivu odluku.

Stravično.
Pa to. Baš ono... :roll:
wewa

#8355 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

saint_mirad wrote: 11/03/2020 14:17
slicnu situaciju, recimo, imamo u porodicnom pravu. neke oceve se diskriminira u postupcima dodjele skrbnistva, jer tradicija nalaze da se dijete dodijeli majci cak i ako ona nije podobniji kandidat od oca. [/b]u istinski ravnopravnom drustvu dokinuli bi se i ovakvi oblici diskriminacije.
Od mene ovde ide plus za tebe jer tvoja borba nije polno uslovljena, već primećujes i osuđujes diskriminaciju i onda kad je muškarac oštećena strana, a u porodičnom pravu toga ima dosta (u 70% slučajeva majka dobije starateljstvo).
vidis, tebe iznenadi kad shvatis da jedna feministkinja ne zeli bolji svijet samo za zene. a upravo to - borba za pravedniji svijet, protiv patrijarhata jeste postulat feminizma. jer, arhineprijatelj patrijarhat podjednako steti svima nama, propagirajuci stereotipe koji frustriraju drustvo u cjelini.

odakle ti podatak da 70% majki dobije starateljstvo? odokativno bih rekla da je to mnogo cesce.
da se razumijemo, jedini interes koji mora prevladati u dodjeli starateljstva je interes djeteta.
saint_mirad

#8356 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

madner wrote: 11/03/2020 14:20 To je opet ista logicka greska kao kod ovog sa platama, gdje misle da je 50 50 ocekivana raspodjela.

Na osnovu čega tvrdis da je 70% majki bolji roditelj od 70% očeva koji nisu dobili starateljstvo? Kako znamo da su sudije bez pristrasnosti donosile ovakvu odluku?
saint_mirad

#8357 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

odakle ti podatak da 70% majki dobije starateljstvo? odokativno bih rekla da je to mnogo cesce.
da se razumijemo, jedini interes koji mora prevladati u dodjeli starateljstva je interes djeteta.
Video sam negde, radi se o zapadnoevropskoj zemlji, Belgija ili Nizozemska, ne mogu se setiti tačno. Kod nas je procenat verovatno i veći.
Bloo
Globalna šefica

#8358 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

wewa wrote: 11/03/2020 14:32 arhineprijatelj patrijarhat podjednako steti svima nama, propagirajuci stereotipe koji frustriraju drustvo u cjelini.
I da se ovo posta svaki put kad Zlato krene o zenstvenosti i muskosti :mrgreen:
madner

#8359 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

saint_mirad wrote: 11/03/2020 14:32
madner wrote: 11/03/2020 14:20 To je opet ista logicka greska kao kod ovog sa platama, gdje misle da je 50 50 ocekivana raspodjela.

Na osnovu čega tvrdis da je 70% majki bolji roditelj od 70% očeva koji nisu dobili starateljstvo? Kako znamo da su sudije bez pristrasnosti donosile ovakvu odluku?
Na osnovu cinjenice da je 30% puno vise od 0, sto mi kaze da sudovi uzimaju svaki slucaj za sebe i donose odluke u skladu sa procjenama koje su malo slozenije od m/z.
Hakiz

#8360 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

wewa wrote: 11/03/2020 14:32
saint_mirad wrote: 11/03/2020 14:17
slicnu situaciju, recimo, imamo u porodicnom pravu. neke oceve se diskriminira u postupcima dodjele skrbnistva, jer tradicija nalaze da se dijete dodijeli majci cak i ako ona nije podobniji kandidat od oca. [/b]u istinski ravnopravnom drustvu dokinuli bi se i ovakvi oblici diskriminacije.
Od mene ovde ide plus za tebe jer tvoja borba nije polno uslovljena, već primećujes i osuđujes diskriminaciju i onda kad je muškarac oštećena strana, a u porodičnom pravu toga ima dosta (u 70% slučajeva majka dobije starateljstvo).
vidis, tebe iznenadi kad shvatis da jedna feministkinja ne zeli bolji svijet samo za zene. a upravo to - borba za pravedniji svijet, protiv patrijarhata jeste postulat feminizma. jer, arhineprijatelj patrijarhat podjednako steti svima nama, propagirajuci stereotipe koji frustriraju drustvo u cjelini.

Samo je majka - majka, otac ti može biti bilo ko, ali majka je jedna bla, bla, bla...
saint_mirad

#8361 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Na osnovu cinjenice da je 30% puno vise od 0, sto mi kaze da sudovi uzimaju svaki slucaj za sebe i donose odluke u skladu sa procjenama koje su malo slozenije od m/z.
Sledeći tvoju logiku 70% >> 30%, približno je racio 2:1 u korist žena. Ako bi se presude suda reflektovale na stvaran život u smislu brojki, ispada da su žene u dve trećine slučajeva bolji roditelji od muškaraca što, po mom mišljenju, nikako ne oslikava stvarno stanje.

Znajući ljudsku prirodu i da kvalitet roditeljstva ne zavisi od pola, mislim da je stvaran odnos tu negde oko 50%-50%, to jest majke nisu nužno bolji roditelji od očeva samo zato jer su žene.
madner

#8362 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

saint_mirad wrote: 11/03/2020 14:45
Sledeći tvoju logiku 70% >> 30%, približno je racio 2:1 u korist žena. Ako bi se presude suda reflektovale na stvaran život u smislu brojki, ispada da su žene u dve trećine slučajeva bolji roditelji od muškaraca što, po mom mišljenju, nikako ne oslikava stvarno stanje.

Znajući ljudsku prirodu i da kvalitet roditeljstva ne zavisi od pola, mislim da je stvaran odnos tu negde oko 50%-50%, to jest majke nisu nužno bolji roditelji od očeva samo zato jer su žene.
Mislim da lupas napamet. Ljudske karakeristike nisu nasumicne i ovise u znantnoj mjeri i od pola. Nema teorije da je 50 50 ispravno.
saint_mirad

#8363 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

Hajmo reći da lupam, diskusije radi. Ako je odnos 70-30% pravedan, znači li to da su žene inherentno bolji roditelji jer imaju dvotrecinsku većinu?
Steph

#8364 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Steph »

Kompletna ova tema se može sumirati sa ovim Nihilovim postovima nekoliko stranica ranije. Čovjek piše o faktima i biva nazivan budalom jer je to sve zapravo "mansplaining" :mrgreen:

Za prava svakog bića na planeti se treba boriti, no ovo što rade ovi/ove/ovo koji su pogrdni nazvani "feminazi" i "sjw" nema apsolutno nikakve veze s tim, više ima veze s potrebom da se neko mrzi svaki dan, stoga i toliki otpor prema svim ovim pokretima. Dovoljno je nekada prelistati Twitter naloge najglasnijih i sve bude jasno.
allem_77

#8365 Re: Danasnji "feminizam"

Post by allem_77 »

Bloo wrote: 11/03/2020 14:28
allem_77 wrote: 11/03/2020 13:52
wewa wrote: 11/03/2020 13:22
ja sam salovala i izlijevala beton, busila i gletovala zidove - ali nisam registrovana za tu djelatnost. ne radim ni kao zaposlenica u oglasnoj sluzbi, ali sam cula da je google tvoj prijatelj.
Ovo je bila šala. Razumijem ja da žene znaju raditi i neke fizičke poslove, a koje čak i muškarci ne znaju, ili ne žele da rade.

Problem je kada u firmi gdje ja radim, žene neće da rade neke poslove kada ih šef rasporedi na neko radno mjesto. Odmah bježe na bolovanje. Zašto...?
A ista nam plata. Nije ni zidanje, ni keramika, ni kopanje kanala...
Ko je ovdje diskriminisan? Kada ode na bolovanje, muškarci moraju raditi prekovremeno, itd...
Znaš ono što su te naučili ili si spletom okolnosti naučio.
Ja ne znam koristiti bor mašinu, voljna sam da naučim, ali moj otac nikad nije rekao dođi sine pomozi mi sa bor mašinom.
Rođen se niko nije naučio.
Korištenje bor mašine nije kvantna mehanika.
Zašto se opet i iznova diskusija o feminizmu i ravnopravnosti (ne jednakosti!) svodi na obavljanje određenih poslova?
Zamislimo u BiH, mala curica pita babu - babo, pokaži mi kako radi lemilica...babo je pošalje u neku materinu jer šta će joj to.

Kada se odmaknemo od naše proklete avlije, u svijetu postoje i vozačice kamiona i zidarke...međutim, određeni poslovi jesu fizički zahtjevi, a žene, većina, jesu biološki, slabije.
S obzirom da smo prevazišli, valjda, plemensko razmišljanje, ako je neko fizički slabiji, da li to znači da je manje vrijedan, gluplji, itd.?
S obzirom da ni muškarci danas ne idu da love mamuta, već se meso lovi u tržnim centrima, argument - ti ne možeš ponijeti dasku peticu ergo ne zasluđuješ da te tretiram kao ravnopravno biće je više postao zamoran. Hocemo li praviti listu svih stvari koje neko zna da radi jer ga je neko naucio da isto? Ja znam odraslih muskaraca koji ne znaju koristiti masinu za ves - iz vise razloga. Jebenu masinu za ves. Da ne govorim o pravljenju jela kompliciranijih od hrenovki i jaja na oko.

Takođe, kuknjava oko pojedinačnih slučajeva i apliciranje na čitavu jednu populaciju je također pase.

Možemo li zamisliti kakva bi kuknjava nastala da ti alleme moraš poslije posla otići kući, pospremiti istu, spremiti ručak, otici po djecu, posluziti rucak, oprati sude, mahnuti kupatilo, uraditi sa djecom zadacu, strpati iste u krevet, ispeglati mladoj odjelo za sutra jer je ista nesposobna da to obavi jer je niko nije naucio da to uradi ili ne zeli jer smatra da je to tvoj posao? Kako bi se osjecao da tvoja kolegica ode sa seficom na pivu i onako jaranske (bez seksa) dogovori sebi bolju poziciju, dok ti ne mozes sa seficom na pivu jer bi pukla prica da si preko kreveta dobio bolju platu.

Tako da, opet i iznova ponavljam, ovdje nema zaracenih strana. Vi svi imate majke, sestre, djevojke, zene, rodice....ova "borba" je valjda i vasa borba.
Da vasu zenu i djevojku niko ne pita kad planira imati djecu i da li ima djecu te da je zbog toga ne zaposle. Da joj ne produze ugovor jer je trudna. Da moze da napreduje svojim trudom i radom, a ne odlascima na jaranske pive sa sefom. Da je ne prekidaju dok prica na sastanku i govore suti bona i zenska glavo.
Ih, što ti zahvaljuju. :D

Ovih par mojih zadnjih postova više vuče na šalu, i malu provokaciju. A svoje mišljenje i pitanja sam uputio @piupiu na par stranica prije.

Pozdravljam @Sara03
piupiu

#8366 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Hakiz wrote: 10/03/2020 02:09 Ovo oko Freuda: Znači čovjek je pisao i pričao nebuloze i to je definitivno potvrđeno, nije da se onome ko ga kritikuje ne sviđa šta je pisao ali je tačno, nego je baš pisao nebuloze. Mislim, to su potvrdili autoriteti, školovani i iskusni ljudi koji su proveli decenije proučavajući ga i upoređujući njegova pisanija sa otkrićima u psihologiji i psihoanalizi pa mogu dati takvu ocjenu Freuda? Mislim, vjerujem da ima ljudi koji su baš to radili, ali ne znam koliko je forumaš(ic)a to uradilo.
Čitala. Slažem se s njegovom analizom civilizacijskog procesa, i koliko je isti tegoban za muškarca. Od tegobe je, valjda, jadničak ležao na minderu što mu ga je poslao zet iz Soluna i šmrkao kokain, zavideći bosanskim Turcima na slobodi njihove seksualnosti (nadji to, zanimljivo je). Kažu neki čak da je posjetio Trebinje, neki drugi vele da je o nama, ipak, pisao iz druge ruke. :D
Ovo oko manplaininga i womanplaininga: Ispade da je uzalud pokušavati da se razumijemo. Da, ja nikako ne mogu razumjeti kako se žena osjeća u toku trudnoće itd, naprosto nemam ono šta je potrebno da bih razumio (a potreban uslov je da sam trudna žena), pa je najbolje da ne pokušavam. Takođe, žena ne može razumjeti muškarca, jer, je li, da ima muda bila bi deda.
Ne, nije Sizifov posao. Nego potreba da drugom govoriš ko je i kako mu je, jer ti to od njega bolje znaš. I da na osnovu toga još organizuješ njegov život kako ti misliš da treba. Opasno. Opasno.
Isto religije...
Sve su ideologije religije i obrnuto. :D
Niemand

#8367 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Bloo wrote: 11/03/2020 14:35
wewa wrote: 11/03/2020 14:32 arhineprijatelj patrijarhat podjednako steti svima nama, propagirajuci stereotipe koji frustriraju drustvo u cjelini.
I da se ovo posta svaki put kad Zlato krene o zenstvenosti i muskosti :mrgreen:

Ta prica vam je i upropastila feminizam.

Iako super je ovo pokret za novonastale zene. Samo sto ako se rodis kao zena, ako se to uopste vise smije reci, sta ja znam, mozda se sad radjamo kao ONO pa nas eto tako poslije ubijede da smo musko il zensko jel; ne vidim sta bi ja sa svim tim. Da osvanem preko noci sa desnicarima nakon sto sama proguram zakon koji mi se na kraju ipak eto ne svidja? A pri tom sve druge koji su kriticki posmatrali cijelu stvar sam prosto nazivala zatucanim desnicarima i fasistima? Klima uredjaj je seksisticki ali female penis na nekoj transgender lezbejki je normala i samo zatucni fasista moze pomisliti da je to prosto muskarac koji i dalje ime penis, i dalje ga privlace zene al eto tvrdi da se nekako danas osjeca kao zena, za sutra vec nije siguran pa ne bi o nekim vecim promjenama i zahvatima na tijelu, al o tom potom, dobrodosli u okrilje feminizma?

I nije tu problem trans ideologija, feministice su gurale i guraju bas tu pricu kako je eto rod samo konstrukcija, ubijedili te zlobni muskarci u to, zenstvenost i muskost su zatucani termini, treba to prevazici. Pokret za zene koji zenama propagira da na prvom mjestu ne trebaju ni biti zene.

A malo je haman kasno za negodovanja, jk rowling je prije par mjeseci podrzala zenu koja je dobila otkaz zbog transfobicnih tvitova poput ovog:
"There are two sexes. Men are male. Women are female. It is impossible to change sex. These were until very recently understood as basic facts of life,"
i naravno da je i jk rowling transfobicna jer je napisala ovo:
"Dress however you please. Call yourself whatever you like. Sleep with any consenting adult who'll have you. Live your best life in peace and security. But force women out of their jobs for stating that sex is real?
https://edition.cnn.com/2019/12/20/uk/j ... index.html

U uvodnom postu sam napisala da feminizam smatram uvredom i danas to mislim vise nego ikad prije. Radi onog feminizma i feministica koji su omogucili da zene uopste koriste svlacionice bi se trebalo prihvatiti da danas feminizam u iste te svlacionice je uredno uveo perverzne idiote jer su znali carobnu rijec i pasvord- "osjecam se kao zena", a i hej, biti zena je jbg samo stvar percepcije, nista drugo. Ubijedili te haman drugi da si zensko. A i budi zahvalan za sve ono sto ti je feminizam omogucio, il kako neki vole reci, ako ti se ne svidja, odrekni se stecenih prava.

A trans osobe uopste ne krivim, ljudi su samo dobili priliku i iskoristili je. Nista vise ni manje. Na kraju ispade da se i njima ono za sta su se borili obilo od glavu.
MarlboroGold

#8368 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

piupiu wrote: 11/03/2020 13:06
MarlboroGold wrote: 11/03/2020 11:29 Ne treba vam feminizam za ravnopravnu podjelu rada.
Treba nam generalni strajk i crni pojas, sedmi dan. :D
Ma samo štiklom u međunožje :mrgreen:
madner

#8369 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

saint_mirad wrote: 11/03/2020 14:48 Hajmo reći da lupam, diskusije radi. Ako je odnos 70-30% pravedan, znači li to da su žene inherentno bolji roditelji jer imaju dvotrecinsku većinu?
Nisam rekao da je taj odnos pravedan, nego da nema razloga ocekivati 50 50.

Sta znaci inheretno bolji kada u 3 od 10 slucaja nisu? :D
Bloo
Globalna šefica

#8370 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote: 11/03/2020 11:29 Ne treba vam feminizam za ravnopravnu podjelu rada.
Treba nam ovo sto je wewa navela.
Ukidanje patrijarhata.
Nebitno da li se teznja, pokret, ideologija zove feminizam ili drugacije, sustina je vazna.
HakanSukur

#8371 Re: Danasnji "feminizam"

Post by HakanSukur »

Ovi muškarci u helankama, s puderom na licu i nacrtanim obrvama, su nada vječno obespravljenim ženama, da će u budućnosti svoje zle neprijatelje muškarce svesti na toliko feminizirana i pizdasta bića, da će onda kukati, a gdje nestadoše oni pravi biološki muškarci. :lol:
AleksoMKD

#8372 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

HakanSukur wrote: 11/03/2020 16:46 Ovi muškarci u helankama, s puderom na licu i nacrtanim obrvama, su nada vječno obespravljenim ženama, da će u budućnosti svoje zle neprijatelje muškarce svesti na toliko feminizirana i pizdasta bića, da će onda kukati, a gdje nestadoše oni pravi biološki muškarci. :lol:
Image
Sara03

#8373 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Sara03 »

allem_77 wrote: 11/03/2020 14:58 Pozdravljam @Sara03
Pozdrav druže.
madner

#8374 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

Zapravo nam samo treba da se zakoni postuju, odnosno da ih drzava sprovodi. To nema veze sa feminizmom, niti je to problem samo sa zenama.

Poslodavci krse zakone jer im se moze, tamo gdje im se moze. Naravno da najslabiji dio radne snage tu najvise pati.
saint_mirad

#8375 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

madner wrote: 11/03/2020 15:52
saint_mirad wrote: 11/03/2020 14:48 Hajmo reći da lupam, diskusije radi. Ako je odnos 70-30% pravedan, znači li to da su žene inherentno bolji roditelji jer imaju dvotrecinsku većinu?
Nisam rekao da je taj odnos pravedan, nego da nema razloga ocekivati 50 50.

Sta znaci inheretno bolji kada u 3 od 10 slucaja nisu? :D
Znaci da u 7 od 10 jesu. :-D Razlika u procentima je znacajna dovoljno da se ne iskljucuje tek tako.
I koji odnos jeste pravedan onda? Mozemo samo nagadjati, a to nas nece odvesti nigde.
Post Reply