neka imitacija trespe na fasadi, fasada već propala na dosta mjesta, malo je reći da sam bio sjeban koliko je sve propalo

Moderator: O'zone
To one dvije zgrade što imaju? Između Tibri?mk ultra wrote: ↑23/09/2020 14:31danas na jednoj novoj zgradi na stupu (prvo mi je trebala vjecnost da nađem, na kraju upisao na google adresu pa tražio poslovne prostore na toj adresi - nigdje na cijeloj zgradi nema broja), gromobrani neispravni![]()
neka imitacija trespe na fasadi, fasada već propala na dosta mjesta, malo je reći da sam bio sjeban koliko je sve propalo![]()
ma nisam ulazio u stanove, samo okolo i malo krov koliko može, ali je baš loše za objekat koji je NOV... ili sam ja prezahtjevan ili je dovoljno za onakav objekat 3 vidljiva gromobranska spusta od kojih su 2 ispravna a i to da se progleda kroz prste?Haris.ba wrote: ↑23/09/2020 14:39To one dvije zgrade što imaju? Između Tibri?mk ultra wrote: ↑23/09/2020 14:31danas na jednoj novoj zgradi na stupu (prvo mi je trebala vjecnost da nađem, na kraju upisao na google adresu pa tražio poslovne prostore na toj adresi - nigdje na cijeloj zgradi nema broja), gromobrani neispravni![]()
neka imitacija trespe na fasadi, fasada već propala na dosta mjesta, malo je reći da sam bio sjeban koliko je sve propalo![]()
![]()
Što su im vrata 50 cm širine po sobama.
Samo predje ko pješački...
To je ono u pijacinojmk ultra wrote: ↑23/09/2020 14:31danas na jednoj novoj zgradi na stupu (prvo mi je trebala vjecnost da nađem, na kraju upisao na google adresu pa tražio poslovne prostore na toj adresi - nigdje na cijeloj zgradi nema broja), gromobrani neispravni![]()
Ih dobro je, prep'o sam se...jervlasnik firme nije tu bio kad se sve to radilo....Ali, njegovo povjerljivo lice, kojem sve vjeruje, mi je reklo dosta nekih sitnica izmedju redova...mislim da nije bilo muljanja sa kablovima...drndalo wrote: ↑23/09/2020 08:41Kad smo se nesto raspitivali za neko ulaganje, opcija je bila i stan u Lukavici. U tom raspitivanju, rodjak mi imao tazbine koja je tamo vec trazila i kupovala. Pa se prema investitorima vec znalo ko sta stedi i zavrce, a ko bas jede govna... To je bilo u onoj prvoj turi izgradnje oko one glavne ulice, Svetosavska mislim da se zove, gdje mi za 2 zgrade od tadasnjih 10-ak u izgradnji rekose da su elektro instalacije radjene i od restlova kablova koji ostadose. Pa su ih spajali da se ne bace... Ekologije radi najprije...Bosanac sa dna kace wrote: ↑23/09/2020 08:17Ha, šta? Od čeg?
Ði se sad moram podvirit' daa znam od čega je instalacija???![]()
Mislim, mozda je samo prica, ali nije to prica konkurencije bila o drugima, nego nekog podizvodjaca o gazdi. I nije bilo da svi to rade nego XY u zgradama 5 i 9...
Sad kad cujem sta se ovdje sada radi, po ovim cijenama, znam da je prica bila s osnovom...
druga firma, drugi entitet pa skontaj sam
Zato sto se u ers i njihovim poslovnicama distribucije sve odvojeno placa, snaga, prikljucak, polaganje kabla itd...
Izletio mi je nakon obilaska zgrade i detalje o istom cu saznati tek za koji dan, pa cisto da znam sta me ocekuje
Nije ništa razbijano. Tu je barem desetak godina stajao ukopan (i do vrha poplavljen) objekat/temelji na kojima je, nakon ispumpavanja vode, napravljena zgrada. Ne znam da li je zbog istog razloga, al i dan danas imaš šlauf koji ispumpava nekakvu vodu iz objekta u kanalizacioni odvod na dzemala bijedica.nekome wrote: ↑30/09/2020 01:24Mada je sjeverna lamela napravljena na staaarim temeljima, tu su bili nekakvi temelji preko 20 godina, ovaj je to kupio i ne znam je li to razbijao, ali sumnjam da jeste, napravio zgradu. Za juznu lamelu su kopali nove temelje. Grijanje je sa toplana ako se dobro sjecam, jer im opstina nije dala plin.
ako je pod zadnje etaže niži od 22m (visoki objekat) moguća je instalacija individualnih plinskih bojlera i sama instalacija plinanekome wrote: ↑30/09/2020 01:24@siimee 2 Stana u sjevernoj lameli imaju lodju (istocno orijentisani). Lodja od 5-6m2. U juznoj lameli dva stana imaju lodju, jedan na istok i ovaj na jug 3-4m2. Vecina ostalih imaju ove "francuske balkone". Izmedju stanova je (bio planiran) sendvic zid, ne znam da li je i uradjeno tako, ali bilo bi dobro da jeste, i ako se dobro sjecam tri stakla na prozorima a dva na ovim velikim "prozorima" tj. ovim sto su veci. Imaju i 1,2,3,4-sobnih stanova. Mada je sjeverna lamela napravljena na staaarim temeljima, tu su bili nekakvi temelji preko 20 godina, ovaj je to kupio i ne znam je li to razbijao, ali sumnjam da jeste, napravio zgradu. Za juznu lamelu su kopali nove temelje. Grijanje je sa toplana ako se dobro sjecam, jer im opstina nije dala plin.
Overall, po prici, djeluje kao da su dobro isplanirali, tj. sendvic zid i jos ti neki detalji, mislim da je planirana i kamena vuna na fasadu. Ali treba obratiti paznju je li to zapravo uradjeno.
Za nadati se da ako je stan 67m2 da ce imati lodju, nema mi smisla toliki stan sa francuskim balkonima praviti. Hvala puno na informacijama u svakom slucajunekome wrote: ↑30/09/2020 01:24@siimee 2 Stana u sjevernoj lameli imaju lodju (istocno orijentisani). Lodja od 5-6m2. U juznoj lameli dva stana imaju lodju, jedan na istok i ovaj na jug 3-4m2. Vecina ostalih imaju ove "francuske balkone". Izmedju stanova je (bio planiran) sendvic zid, ne znam da li je i uradjeno tako, ali bilo bi dobro da jeste, i ako se dobro sjecam tri stakla na prozorima a dva na ovim velikim "prozorima" tj. ovim sto su veci. Imaju i 1,2,3,4-sobnih stanova. Mada je sjeverna lamela napravljena na staaarim temeljima, tu su bili nekakvi temelji preko 20 godina, ovaj je to kupio i ne znam je li to razbijao, ali sumnjam da jeste, napravio zgradu. Za juznu lamelu su kopali nove temelje. Grijanje je sa toplana ako se dobro sjecam, jer im opstina nije dala plin.
Overall, po prici, djeluje kao da su dobro isplanirali, tj. sendvic zid i jos ti neki detalji, mislim da je planirana i kamena vuna na fasadu. Ali treba obratiti paznju je li to zapravo uradjeno.
Mislim na povecanje snage.mk ultra wrote: ↑29/09/2020 23:50Zato sto se u ers i njihovim poslovnicama distribucije sve odvojeno placa, snaga, prikljucak, polaganje kabla itd...
Pomnozi podijeli saberi i vidi koliko ces platiti u banjaluci trofazni 12.5kW podzemni sa 100m radova, a koliko u capajebu... u tih 195+pdv je sve ukljuceno, nekome ce izaci skuplje nekome jeftinije nego u ERS
Nema zakona koji nije prosao sto su banke htjele.nekome wrote: ↑03/10/2020 19:17"Zašto dijaspora ne može u BiH dobiti stambeni kredit, u suprotnom bi svi profitirali"
https://www.klix.ba/biznis/finansije/za ... /201003027
E ako im ovo prodje ima da eksplodira cijena stana.