Nije to ni tako lose ako ce rasteretiti druge krajeve grada od istih... Dok nekom ne smrkne drugom ne svane...
Novogradnja u Sarajevu?
Moderator: O'zone
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
#6127 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja bih rado kupio stan u Sarajevo Tower da mogu. Ne bih razmisljao ni 5'.
Izdavao bi ga kompleksasima za 700-800 mjesecno ili 1000 ako moze, koji pate od toga. Za 15-20 godina na 0. Šabani ti otplatili stan.
Izdavao bi ga kompleksasima za 700-800 mjesecno ili 1000 ako moze, koji pate od toga. Za 15-20 godina na 0. Šabani ti otplatili stan.
#6128 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ta zgrada mozda nece bit završena. Ko da gledam da ce faliti para za završetak, i da ce traziti od kupaca da doplate...vidjao sam te slučajeve u prošlosti
Zamisli sad ti kazu, treba jos 10, 20 ili 30% da završimo zgradu.
Zamisli sad ti kazu, treba jos 10, 20 ili 30% da završimo zgradu.
-
#6129 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jel iko pitao, saznao zasto je u novogradnjama slaba struja vikendom, pogotovo nedeljom? Jel bas stede na trafostanicama toliko od investitora do elektroprivrede ili to samo distribucija zna srati?
- bitanga_sa_otesa
#6130 Re: Novogradnja u Sarajevu?
kako slaba struja? jesi mjerio napon? jel ta novogradnja ima gradjevinski prikljucak ili zasebnu trafostanicu ?made_in_sarajevo wrote: ↑20/09/2020 11:58Jel iko pitao, saznao zasto je u novogradnjama slaba struja vikendom, pogotovo nedeljom? Jel bas stede na trafostanicama toliko od investitora do elektroprivrede ili to samo distribucija zna srati?
-
#6131 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Bulevar na stupu, nisam upratio jel imaju novu TS, tibra II pored Bulevara ima svoju TS i isti problem. Nisam mjerio, morat cu i to, ali se vidi na sporetu, bas razlike budu u danima. Svakako cu sljedeci vikend kad budu svi u stanovima uzeti instrument i mjeritibitanga_sa_otesa wrote: ↑20/09/2020 12:04kako slaba struja? jesi mjerio napon? jel ta novogradnja ima gradjevinski prikljucak ili zasebnu trafostanicu ?made_in_sarajevo wrote: ↑20/09/2020 11:58Jel iko pitao, saznao zasto je u novogradnjama slaba struja vikendom, pogotovo nedeljom? Jel bas stede na trafostanicama toliko od investitora do elektroprivrede ili to samo distribucija zna srati?
- bitanga_sa_otesa
#6132 Re: Novogradnja u Sarajevu?
imaju,eno je pored praonice ,samo ne znam jel pustena ,vjerovatno da jeste ako je zavrsen tehnicki prijem objekta.izmjeri i ako je nizak napon nek dodju da stufaju trafo.dezurna sluzba radi 0-24hmade_in_sarajevo wrote: ↑20/09/2020 12:10
Bulevar na stupu, nisam upratio jel imaju novu TS, tibra II pored Bulevara ima svoju TS i isti problem. Nisam mjerio, morat cu i to, ali se vidi na sporetu, bas razlike budu u danima. Svakako cu sljedeci vikend kad budu svi u stanovima uzeti instrument i mjeriti

-
#6133 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja gdje sam zavrseno je sve, eh sad jedino da nije seljacka gradiliste radi, bla bla bla nije sve gotovo. Provjerit cu svakako 

- bitanga_sa_otesa
#6134 Re: Novogradnja u Sarajevu?
prisloni uho ,vidi jel zujimade_in_sarajevo wrote: ↑20/09/2020 12:25Ja gdje sam zavrseno je sve, eh sad jedino da nije seljacka gradiliste radi, bla bla bla nije sve gotovo. Provjerit cu svakako![]()

-
#6135 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ma imaju neki problemi sa strujom. Haver što živi na stupu mi je rekao da ako uključi tipa u isto vrijeme mašinu za veš, mašinu za suđe i tv, samo mu nestane struje... znao sam i zašto je to tako ali sam zaboravio koji je razlog.
Mene zanima, da li se moze kupiti neki stan od cca 40-ak kvadrata na potezu M.Dvor-Kovačići-Grbavica-Hrasno (ne mora biti novogradnja) za nekih do 80.000,00 KM?
Samo mi je bitno da stan ima odvojenu spavaću sobu od kuhinje i dnevne sobe a kuhinja i dnevna soba mogu biti u jednom.
Mene zanima, da li se moze kupiti neki stan od cca 40-ak kvadrata na potezu M.Dvor-Kovačići-Grbavica-Hrasno (ne mora biti novogradnja) za nekih do 80.000,00 KM?
Samo mi je bitno da stan ima odvojenu spavaću sobu od kuhinje i dnevne sobe a kuhinja i dnevna soba mogu biti u jednom.
- bitanga_sa_otesa
#6136 Re: Novogradnja u Sarajevu?
limitator na brojilu?Max Bunker wrote: ↑20/09/2020 13:21Ma imaju neki problemi sa strujom. Haver što živi na stupu mi je rekao da ako uključi tipa u isto vrijeme mašinu za veš, mašinu za suđe i tv, samo mu nestane struje... znao sam i zašto je to tako ali sam zaboravio koji je razlog.
#6137 Re: Novogradnja u Sarajevu?
231 VOLT . Sad mjerio , ako sad nije loš napon ne znam kad če bit .bitanga_sa_otesa wrote: ↑20/09/2020 13:09prisloni uho ,vidi jel zujimade_in_sarajevo wrote: ↑20/09/2020 12:25Ja gdje sam zavrseno je sve, eh sad jedino da nije seljacka gradiliste radi, bla bla bla nije sve gotovo. Provjerit cu svakako![]()
koliko sam vidio s ceste 2 trafoa imaju .
Nego ti svoja trošila provijeri ..made_in_sarajevo

#6138 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Haver je uplatio najmanji priključak struje 950 KM ( 4,2 kw ) i može prekoračiti 10 %Max Bunker wrote: ↑20/09/2020 13:21Ma imaju neki problemi sa strujom. Haver što živi na stupu mi je rekao da ako uključi tipa u isto vrijeme mašinu za veš, mašinu za suđe i tv, samo mu nestane struje... znao sam i zašto je to tako ali sam zaboravio koji je razlog.
Znaći kad upali više uredzaja u stanu i zbir bude 4,6 kw sat isključi struju .
Pa je poslije 3,,4 minute uključi .
Ima na to doplata na 6,7 kw t,j doplati razliku kw. oko 500 KM
i neče više imat problema .
#6139 Re: Novogradnja u Sarajevu?
1kw snage da se dokupi trajno je 200km +pdv
ovo sa 4.7kw je lopovluk, ja u stanu imam 18,7kw(trofazno)
ovo sa 4.7kw je lopovluk, ja u stanu imam 18,7kw(trofazno)
#6141 Re: Novogradnja u Sarajevu?
kad se ljudima prodaje stan kazu im koji je monofazni prikljucak? kazu malo sutra, zato se ovo i desava, najjeftiniji moguci koji moze biti, sumnjam da su pri kupovini stana imali opciju da doplate na skuplji
- bitanga_sa_otesa
#6143 Re: Novogradnja u Sarajevu?
A sada je trofazni 10kw kada se trazi?
Kada se prodaje stan kaze se kakav je prikljucak. Ako koga zanima. A do investitora je koji ce odabrati da prodaje stan. Tibra prodaje sa tim najmanjim. Ne znam jesu li igdje prodavali sa jacim 6,7 prikljuckom.
Mislim da nema tu neke prevare. Ima ljudi kojima savrseno odgovara najslabiji prikljucak.
Ako trazis trofazni, dovuce ti i oosebnu zicu u stan. Samo trazi, i plati naravno.
Kada se prodaje stan kaze se kakav je prikljucak. Ako koga zanima. A do investitora je koji ce odabrati da prodaje stan. Tibra prodaje sa tim najmanjim. Ne znam jesu li igdje prodavali sa jacim 6,7 prikljuckom.
Mislim da nema tu neke prevare. Ima ljudi kojima savrseno odgovara najslabiji prikljucak.
Ako trazis trofazni, dovuce ti i oosebnu zicu u stan. Samo trazi, i plati naravno.
#6144 Re: Novogradnja u Sarajevu?
obicno se kaze da je monofazni prikljucak, a posto ljudi vec imaju takve racunaju da im je to dosta jer ne znaju da je to sad 4,7 umjesto 6,7, vecina nema pojma o tome i to novograditelji odlicno iskoristavajuHaris.ba wrote: ↑20/09/2020 13:57A sada je trofazni 10kw kada se trazi?
nije 500km neka para ni da naknadno povecaju na limiteru ali je bezobrazluk staviti 4,7kw na stan kojem je cijena u prodaji preko 1800km m2
#6145 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Bezobrazluk moguce, ali prevara nije.
Pretpostavka je pretpostavka. A znanje i neznanje kosta.
Pretpostavka je pretpostavka. A znanje i neznanje kosta.
#6146 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Opet svašta pišete .nivla wrote: ↑20/09/2020 14:03obicno se kaze da je monofazni prikljucak, a posto ljudi vec imaju takve racunaju da im je to dosta jer ne znaju da je to sad 4,7 umjesto 6,7, vecina nema pojma o tome i to novograditelji odlicno iskoristavajuHaris.ba wrote: ↑20/09/2020 13:57A sada je trofazni 10kw kada se trazi?
nije 500km neka para ni da naknadno povecaju na limiteru ali je bezobrazluk staviti 4,7kw na stan kojem je cijena u prodaji preko 1800km m2
Nadzite gdje novogradnja ispod 1800 km m2
Možda u Srpskoj
,
Ustvari ispravno ste napisali u prodaji su svi preko 1800 , hhaahahahhahaaa .
#6147 Re: Novogradnja u Sarajevu?
https://www.olx.ba/artikal/39583604/pro ... rbavica-1/Max Bunker wrote: ↑20/09/2020 13:21Ma imaju neki problemi sa strujom. Haver što živi na stupu mi je rekao da ako uključi tipa u isto vrijeme mašinu za veš, mašinu za suđe i tv, samo mu nestane struje... znao sam i zašto je to tako ali sam zaboravio koji je razlog.
-
#6148 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kad smo informacije uzimali za stan rekao nam je lik da uzmemo 6.7kW. kad smo placali struju lik mutav ni mu ni be. Onda ko ne zna uzet ce 4.2 i jebat sam sebi mater.
Provjerit cu ja sutra i vikend samo dok uzmem instrument
.
Mogu i prst liznuti pa vidjeti koliko drma
Provjerit cu ja sutra i vikend samo dok uzmem instrument

Mogu i prst liznuti pa vidjeti koliko drma

#6150 Re: Novogradnja u Sarajevu?
U svim novogradnjama koje sam gledao u zadnjih godinu dana po defaultu je ovaj jad od 4.2 kW. Ako hoćeš više "zahlen bitte".