pa zar ti ne rece da i tvoji zive kod tebe. i mati i otac?
Život s roditeljima poslije 30-te ?
-
konami666
#727 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
moonco wrote: ↑29/12/2025 16:30Imaš klinac da ne kažem nešto gore. Ono se šatro osamostalilo, sposobno, samostalno, nije se okotilo stvorilo kuću stan, platilo sebi fakultet da završi, kupilo sebi fino auto, našlo odmah sebi dobar posao. Dovelo život u red.konami666 wrote: ↑29/12/2025 15:49Sve to imam i ja u biografiji plus sto sam otišao rano od kuće.moonco wrote: ↑29/12/2025 15:07
Paša moj ja kuham od devete-desete godine. Nije bila svakome mater domaćica. Kao što je običaj i standard kod nas.
Još u ratu kao dijete bio i živio na prvoj liniji, znam i kad puca sijač i kad tuče snajper i kad buba tenk i PAT sa Teologije iz Nedzarica. Trebaš tako i ti to da prođeš da se izgradiš kao muško i da imaš to u svojoj biografiji i životnom iskustvu. Jer to te mentalno jača i pravi boljeg kvalitetnijeg čovjeka i figuru od tebe.
Druga stvar ne žive svi isto po istim moralnim načelima. Neko se kurva neko krade vara. Neko preko nečeg drugog trećeg postiže uspijeh i komfor u životu, a neko se Boga mi znoji i muci sekira, brine i sijedi. I pije lijekove za smirenje i spavanje.
Sad ko pošteno živi, od mene ima neko poštovanje. Jer slični se sličnim raduju. Sad je treća stvar što se svako prodaje da je poštenim i moralnim putem nešto postigao, dok se ne zagrebe površina i ne počne se kopati po tudjim biografijama kuda i kako se gurali i gura u životu.
Sad ne kontam ovaj drugi dio kakve veze imaju moralna načela i šta ko radi?
Dilaju drogu samostalni.
Puše k. samostalne.
Ljudi od 40-50 godina i više tek imaju sve pod konac. A ono se okotilo šatro samostalno.
Mačku o rep tu priču okači. Ima nas ovdje i starijih.
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#728 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Roditelji te ograničili.konami666 wrote: ↑29/12/2025 17:27moonco wrote: ↑29/12/2025 16:30Imaš klinac da ne kažem nešto gore. Ono se šatro osamostalilo, sposobno, samostalno, nije se okotilo stvorilo kuću stan, platilo sebi fakultet da završi, kupilo sebi fino auto, našlo odmah sebi dobar posao. Dovelo život u red.
Dilaju drogu samostalni.
Puše k. samostalne.
Ljudi od 40-50 godina i više tek imaju sve pod konac. A ono se okotilo šatro samostalno.
Mačku o rep tu priču okači. Ima nas ovdje i starijih.koji ograničeni um.
Ne kažu dzaba gdje će kruška nego ispod kruške.
Tako po selima sa 14 godina osamostale, da mogu krompir kopat.
Cist primjer
-
moimoi
#729 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Logicno da se ljudi koji dodju kao mladi u veci grad radi fakulteta osamostale puno brze. Sto bi neko ko je rodjen u Sa, studira, ima roditelje, iznajmio sebi stan?
Isto tako imas jednu citavu generaciju koja je u ratu bila u srednjoj ili tek pocela sa fakultetom.. oni se sigurno u 20im nisu mogli osamostaliti. Ko je mogao nakon rata rentati stan ili ga kupiti od plate 150-200 km?
Isto tako imas jednu citavu generaciju koja je u ratu bila u srednjoj ili tek pocela sa fakultetom.. oni se sigurno u 20im nisu mogli osamostaliti. Ko je mogao nakon rata rentati stan ili ga kupiti od plate 150-200 km?
- nepass1
#730 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Ja znam gdje je muz ostavio zenu zbog druge, ona ostala sa svekrom i svekrvom da zivi. Prepisali joj jedan sprat oni na drugom. Sina se odrekli.
-
Vjecita_zavrzlama
#731 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
To je primjer toksicnih veza i gdje sebi roditelji daju veca prava nego sto imaju.Sta se on imaju petljati ? Ostavio muz jer mu ne pase vise da zivi sa njom, jel to trebao i vjecito biti nesretan?nepass1 wrote: ↑29/12/2025 17:57Ja znam gdje je muz ostavio zenu zbog druge, ona ostala sa svekrom i svekrvom da zivi. Prepisali joj jedan sprat oni na drugom. Sina se odrekli.
I moja komsinica u Bosni zivi sa svekrvom i nju je muz ostavio radi druge.Nisu ga se odrekli roditelji postuju njegov izbor a ona je tu radi djece
-
suspect_zero
#732 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Ljepa vrata I kad ih zamandalim na ona sva tri hepeka.....zvoni do sutra, bacim pogled samo na kameru da nije stigo Temu ostali zdra'oooo
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#733 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Jel kamera sa Temu
?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#734 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Ima slicna situacija na ilidzinepass1 wrote: ↑29/12/2025 17:57Ja znam gdje je muz ostavio zenu zbog druge, ona ostala sa svekrom i svekrvom da zivi. Prepisali joj jedan sprat oni na drugom. Sina se odrekli.
Ostala ona s 2 sina kod svekra i svekrve
On dobio dijete s drugom ne smije kuci
-
Vjecita_zavrzlama
#735 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Kad tad ce krv povuci a zena neka se osigura , djeca su joj garancija bar dok su maliTruba wrote: ↑29/12/2025 18:16Ima slicna situacija na ilidzi
Ostala ona s 2 sina kod svekra i svekrve
On dobio dijete s drugom ne smije kuci
-
suspect_zero
-
NediM17
#737 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Imas li retrovixor od FAP-a na prozoru ? 
-
konami666
#738 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Ma sve ti znaš, nego de ti nama reci u kojoj si deceniji života i jel još živiš kod svojih.moonco wrote: ↑29/12/2025 17:37Roditelji te ograničili.konami666 wrote: ↑29/12/2025 17:27moonco wrote: ↑29/12/2025 16:30
Imaš klinac da ne kažem nešto gore. Ono se šatro osamostalilo, sposobno, samostalno, nije se okotilo stvorilo kuću stan, platilo sebi fakultet da završi, kupilo sebi fino auto, našlo odmah sebi dobar posao. Dovelo život u red.
Dilaju drogu samostalni.
Puše k. samostalne.
Mačku o rep tu priču okači. Ima nas ovdje i starijih.koji ograničeni um.
![]()
Ne kažu dzaba gdje će kruška nego ispod kruške.
Tako po selima sa 14 godina osamostale, da mogu krompir kopat.
Cist primjer![]()
- 512MB
#739 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
-
konami666
-
suspect_zero
- Chloe
- Photo mod
#742 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
... e sad sa novijim generacijama, sve češća je pojava da neće svekrve sa snahama ...moonco wrote: ↑29/12/2025 02:16Zbog te glume šta će narod reći, ljudi upadaju u dužničko ropstvo. Dugove i kredite. Šatro samostalnost, neovisnost, sigurnost. A ono kuća(a najprije stancic) pod kreditom i hipotekom. I tako 20 godina ljudi gule i glume sretan brak i porodicu da bi ih neko vidio, da su sve na vakat postigli.Chloe wrote: ↑26/12/2025 14:32 "Gdje obitelj nije bijesna - ni kuća nije tijesna."![]()
Nije sramota živjeti sa roditeljima, pametan insan će biti aktivan učesnik domaćinstva,
te će tu pogodnost koristiti za svoje finansijsko jačanje. Znam slučejeve, gdje su ona/on kupili stan,
iznajmili (otplaćuje se) a oni i dalje kod roditelja.
Rasipanja novca zbog "šta će narod reći" i mišljenja da li je normalno ili nije,
je neekonomičnost, i na štetu osobi, a sutra ta osoba ako dođe u fin. krizu neće niko od naroda
pokucat na vrata i donijeti joj lovu za režije ili hranu jer je bila normalna i otišla od roditelja.
Znači, furajte svoje živote, prema svojim mjerilima, mogućnostima, svojim pravilima i željama,
sa narodom živi, ali ne za narod.
E sad, kad je dijete uz roditelje, a hedonizam izbor života, bez obaveze i odgovornosti, djeca - paraziti,
svaaki normalan roditelj bi takvo dijete izbacio naglavačke iz kuće,
nebitno da li je 18 ili 35 godina,
ali da je "noramlan" roditelj, dijete se ne bi tako ponašalo.
On što primjećujem, među mojim bližnjima, i muškarci i djevojke, koji su duže živjeli sami,
imaju problem sa prilagođavanjem u bračnom životu, za razliku od onih koji su bili sa roditeljima
do stupanja u brak.
I ta samostalnost donosi određene obrazce života, koje je teško mijenjati.
Sigurnije je i to od roditelja što se materijalno ima, nego kredit i guljenje 20 godina rate. Naravno ko ima kod roditelja.
Ja koliko sam upoznat najviše se snahe bune i kmece na svekrve jer ne mogu sinovima da manipulišu i drže ih za neku stvar.
A ko je ful samostalan, posao, svoj stan itd... Neoženjen/Neudata. Takvi su ti inače teški egoisti, koji gledaju svoju guzu. I nešto im se ne prilagođava nikome.
Pišem iz vlastitog iskustva. Imam i jedno i drugo iskustvo. I sa roditeljima i sam. Kod roditelja imaš da ti drugi pere usrane gaće, i da ti drugi kuha ručak. Da drugi očisti u stanu...Kad si sam moraš sve to sam.
- Chloe
- Photo mod
#743 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Vezano je finansijski. Blago tebi ako ne znaš nikog ko se zadužio, pa potonuo fininasijski, i krenuo u kladionice, kriminal da bi spasio sebe i obitelj.konami666 wrote: ↑29/12/2025 15:49Sve to imam i ja u biografiji plus sto sam otišao rano od kuće.moonco wrote: ↑29/12/2025 15:07Paša moj ja kuham od devete-desete godine. Nije bila svakome mater domaćica. Kao što je običaj i standard kod nas.konami666 wrote: ↑29/12/2025 07:45Ako ti mama pere usrane gaće i pravi doručak sa 30 kuka u guzici onda imaš problem veći nego sto mozes da shvatiš.SpoilerShow
Cilj odlaska ranijeg od kuće je da vidiš da te svijet neće maziti i paziti, učiš se stvarima koje nećeš naučiti ako živiš kod kuće.
Samostalnost je jako bitna jer gradi i druge stvari kao npr.samopouzdanje, jacas mentalitet. Ja sam zahvaljujući ranom odlasku od kuće uspio toliko da se izgradim kao individua sto ne bi mogao da sam ostao, postigao sam mnogo vise nego sto su moji vršnjaci, prijatelji ili kolege uspjeli koji su ostali da žive kod svojih.
Još u ratu kao dijete bio i živio na prvoj liniji, znam i kad puca sijač i kad tuče snajper i kad buba tenk i PAT sa Teologije iz Nedzarica. Trebaš tako i ti to da prođeš da se izgradiš kao muško i da imaš to u svojoj biografiji i životnom iskustvu. Jer to te mentalno jača i pravi boljeg kvalitetnijeg čovjeka i figuru od tebe.
Druga stvar ne žive svi isto po istim moralnim načelima. Neko se kurva neko krade vara. Neko preko nečeg drugog trećeg postiže uspijeh i komfor u životu, a neko se Boga mi znoji i muci sekira, brine i sijedi. I pije lijekove za smirenje i spavanje.
Sad ko pošteno živi, od mene ima neko poštovanje. Jer slični se sličnim raduju. Sad je treća stvar što se svako prodaje da je poštenim i moralnim putem nešto postigao, dok se ne zagrebe površina i ne počne se kopati po tudjim biografijama kuda i kako se gurali i gura u životu.
A moglo je bez toga da nije bilo potrebe za dokazivanjem.
Nametanja društva šta je ispravno, očekivanja okoline, obnezvrjeđivanje djevojaka/ momaka jer ne maju fin. mogućnost da se osamostale, sve je to materijlano i pogrešne životne vrijednosti, zato i jesmo gdje jesmo kao društvo.
- Rockefeller
- Chloe
- Photo mod
#745 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Svi smo mi slučaj do slučaja, nii isti odgoji, životni stilovi niti iste životne vrijednosti.
I svako treba da živi prema svojim načelima, ali ne i da se nabija pritisak ili obezvrjeđuju
oni drugačijih pogleda/života od nas.
-
broj dva
#746 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Samostalno živim od 1994 i još mi fali mamina kuhinja a bogami i tatina. Mada sam naučio prati dupe pa više nema usranih gaćica.
Jebo te čim se ljudi opterećuju, i u šta zabijaju nosine. Ko želi i ima mogućnosti da odseli od roditelja to uradi, koji ne želi (ima i takvih) i ko ne može ( solidan % pripada toj kategoriji) ostaje da živi sa roditeljima. A nas bi kolektivno trebalo da boli neka stvar ko šta i kako, ljudi se snalaze kako znaju i umiju. Generalno mislim da bi bili bolje društvo da manje zabadamo nosiće u tuđa posla.
Jebo te čim se ljudi opterećuju, i u šta zabijaju nosine. Ko želi i ima mogućnosti da odseli od roditelja to uradi, koji ne želi (ima i takvih) i ko ne može ( solidan % pripada toj kategoriji) ostaje da živi sa roditeljima. A nas bi kolektivno trebalo da boli neka stvar ko šta i kako, ljudi se snalaze kako znaju i umiju. Generalno mislim da bi bili bolje društvo da manje zabadamo nosiće u tuđa posla.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#747 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Brkaju se 2 pojma
Brak
I odlazak s 18 ili 21 od kuce
Brak
I odlazak s 18 ili 21 od kuce
-
konami666
#748 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Znam naravno dosta ljudi koji su se zadužili, i sam sam zadužen samo sto ja koristim tu zaduženost za vlastite benefite.Chloe wrote: ↑30/12/2025 09:18Vezano je finansijski. Blago tebi ako ne znaš nikog ko se zadužio, pa potonuo fininasijski, i krenuo u kladionice, kriminal da bi spasio sebe i obitelj.konami666 wrote: ↑29/12/2025 15:49Sve to imam i ja u biografiji plus sto sam otišao rano od kuće.moonco wrote: ↑29/12/2025 15:07
Paša moj ja kuham od devete-desete godine. Nije bila svakome mater domaćica. Kao što je običaj i standard kod nas.
Nametanja društva šta je ispravno, očekivanja okoline, obnezvrjeđivanje djevojaka/ momaka jer ne maju fin. mogućnost da se osamostale, sve je to materijlano i pogrešne životne vrijednosti, zato i jesmo gdje jesmo kao društvo.
Eh sad ne znam nikoga ko je nakon zaduženosti krenuo u kladionice pa nakon toga u kriminal, nemam kontakt sa takvim ljudima. Ali poznajem ljude koji su nakon zaduženosti se samo se jos vise uvalili u još veće dugove. Ja mislim da je razlog taj sto su financijski nepismeni.
- Chloe
- Photo mod
#749 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Ne moraš imati kontakt, da bi znao za sudbinu nekih obitelji, žena, djece iz svog naroda ... a svaki slučaj je primjer iz kojeg se može učiti.konami666 wrote: ↑30/12/2025 11:16Znam naravno dosta ljudi koji su se zadužili, i sam sam zadužen samo sto ja koristim tu zaduženost za vlastite benefite.Chloe wrote: ↑30/12/2025 09:18Vezano je finansijski. Blago tebi ako ne znaš nikog ko se zadužio, pa potonuo fininasijski, i krenuo u kladionice, kriminal da bi spasio sebe i obitelj.
Eh sad ne znam nikoga ko je nakon zaduženosti krenuo u kladionice pa nakon toga u kriminal, nemam kontakt sa takvim ljudima. Ali poznajem ljude koji su nakon zaduženosti se samo se jos vise uvalili u još veće dugove. Ja mislim da je razlog taj sto su financijski nepismeni.
Mi smo generalno finansijski nepismeni, to se vidi po načinu kako nam država funkcioniše, i ona nam ide u dužničko ropstvo. Privid dobrog života preko kredita.
- Rockefeller
#750 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?
Ma to svakako. Slazem se.Chloe wrote: ↑30/12/2025 09:40Svi smo mi slučaj do slučaja, nii isti odgoji, životni stilovi niti iste životne vrijednosti.
I svako treba da živi prema svojim načelima, ali ne i da se nabija pritisak ili obezvrjeđuju
oni drugačijih pogleda/života od nas.
Ja opet ponavljam, svako u svoju kucu