Alija ga je plaho begenisao, kao i Miru Lazovića.
Ne bi me iznenadilo da i njega proglase četnikom, pa da priča u svom na svom bude zaokružena
Niko ne kritikuje osmorku radi formiranja vlasti sa HDZ-om i SNSD-om - nego radi formiranja vlasti bez ikakvih crvenih linija, uslova + čak se prave naivni i ne komentarišu kriminal HDZ-a i Schmidtove odluke.dale cooper wrote: ↑19/11/2022 16:46Pa imamo i brainwashing sa druge strane, gdje se stranke okupljene oko osmorke proglašavaju izdajnicima zbog formiranje vlasti saOzimician wrote: ↑19/11/2022 16:41 Na ovom forumu su rasprave izgubile smisao jer je trollovanje i botovanje prevršilo mjeru zdravog razuma.
Ovdje čim kritikuješ nekoga iz osmorke, a od nedavno i HDZ i SNSD - odmah te proglašavaju SDA botom ili ti odgovore: DA, ali SDA je uradila ovako, onako...
Brainwashing at the finest.
HDZ i SNSD, ono što je SDA provela radeći proteklih 27 godina. Ali tada je priča bila mora se surađivati, tražiti rješenje, eto šta bi ti
Senade itd.![]()
Ne mozes tako pisati, bit ces optuzen da si Kadirovac, Prpa i Ozimician objasnili.animus wrote: ↑19/11/2022 16:39 Eh da je pameti pa da sada osmorka kaže necemo u vlast s Dodikom a SDA odgovori necemo ni mi sa covjek koji je Putinov igrac. Pa malo prebaciti loptu kod zlikovaca.
Na žalost nema nama napretka jer se svi bore samo za stolicu.
Covic je pokazao kako se bori za svoje interese i svoga naroda. Na ovoj bošnjačkoj strani nema te pameti. Zato nam i jeste ovako.
Kako bi nam sada pasala jedna opća blokada uspostave vlasti. Da vidi Šmit da i drugi znaju blokirati i da ništa nije napravio sa kretenskim izmjenama ustava. HDZu to najmanje odgovara jer je njihov red za premijera.
A sta ti to pomaze? Blokiras uspostavu vlasti i ostane ova sadasnja vlada u tehnickom mandatu. HDZ i SNSD se ne zuri jer su vec u vlast. SDA i DF bi to isto odgovaralo. Glume borbu za drzavu a drze pozicije. To su potvrdili vec Semsudin Mehmedovic iz SDA i njihov glasogovornik s foruma StrOnz.animus wrote: ↑19/11/2022 16:39 Eh da je pameti pa da sada osmorka kaže necemo u vlast s Dodikom a SDA odgovori necemo ni mi sa covjek koji je Putinov igrac. Pa malo prebaciti loptu kod zlikovaca.
Covic je pokazao kako se bori za svoje interese i svoga naroda. Na ovoj bošnjačkoj strani nema te pameti. Zato nam i jeste ovako.
Kako bi nam sada pasala jedna opća blokada uspostave vlasti. Da vidi Šmit da i drugi znaju blokirati i da ništa nije napravio sa kretenskim izmjenama ustava. HDZu to najmanje odgovara jer je njihov red za premijera.
StrOnz zvani tehnicki mandat.Str0nz wrote: ↑19/11/2022 16:51Ne mozes tako pisati, bit ces optuzen da si Kadirovac, Prpa i Ozimician objasnili.animus wrote: ↑19/11/2022 16:39 Eh da je pameti pa da sada osmorka kaže necemo u vlast s Dodikom a SDA odgovori necemo ni mi sa covjek koji je Putinov igrac. Pa malo prebaciti loptu kod zlikovaca.
Ili si za prepostenu, prehrabru koaliciju koja sto prije mora formirati vlasti sa HDZom i SNSDom da se proganja SDA zbog korupciju ili si SDA Botina![]()
A to su crvene linije postojale u ranijem odnosu prema ovim strankama?Ozimician wrote: ↑19/11/2022 16:48Niko ne kritikuje osmorku radi formiranja vlasti sa HDZ-om i SNSD-om - nego radi formiranja vlasti bez ikakvih crvenih linija, uslova + čak se prave naivni i ne komentarišu kriminal HDZ-a i Schmidtove odluke.dale cooper wrote: ↑19/11/2022 16:46
Pa imamo i brainwashing sa druge strane, gdje se stranke okupljene oko osmorke proglašavaju izdajnicima zbog formiranje vlasti sa
HDZ i SNSD, ono što je SDA provela radeći proteklih 27 godina. Ali tada je priča bila mora se surađivati, tražiti rješenje, eto šta bi ti
Senade itd.![]()
I ponovo si uradio ono što sam rekao: SDA ovo- SDA-ono
Zajebi sad SDA, nebitni su totalno. Ali da li je cilj osmorke da bude kopija SDA ili nešto drugo ?
Evo nesto i od prehrabrog lidera, koji preuzima inicijativu i pokazuje kako se liderise
https://avaz.ba/vijesti/bih/787850/u-mo ... prioriteteU Mostaru se sastali Čović i Konaković, lider NiP-a za "Avaz" : Vrlo sam zadovoljan kako smo lagano riješili ključne prioritete
U ponedjeljak ćemo imati sastanak Osmorke, rekao je Konaković
Konaković: Uskladili smo neke završne stavove po pitanju naših finalnih programskih rješenja
U Mostaru su se danas, prije sastanka delegacija HDZ BiH i SNSD-a, kako saznaje portal "Avaza", sastali predsjednici HDZ-a BiH i NiP-a, Dragan Čović i Elmedin Konaković.
Informaciju o tome nam je potvrdio Konaković, kazavši da je sastanak između njega i Čovića bio organiziran u koordinaciji s kolegama iz Osmorke.
- Uskladili smo neke završne stavove po pitanju naših finalnih programskih rješenja i bila je potreba da se zajedno sastanemo i pregledamo to - rekao je Konaković za portal "Avaza".
Podsjetimo, na pres-konferenciji nakon sastanka s delegacijom SNSD-a, Čović je rekao da je "proces sa strankama koje su do sada djelimično bile u vlasti priveden kraju" te da su zajednički program i načela tog dogovora usaglasili, kao i da ga ne bi iznenadilo da to već iduće sedmice bude prezentirano javnosti.
- Ni mene ne bi iznenadilo. Mi imamo sastanak Osmorke u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima, dakle s kolegama predsjednicima i predstavnicima stranaka, na kojem sam ja izvjestilac sa ovog sastanka, a nakon kojeg ćemo, eventualno, obavijestiti našu javnost o tom nekom finalnom stavu - rekao je predsjednik NiP-a.
Prenio nam je i svoj opći dojam sa sastanka.
- Vrlo sam zadovoljan kako smo lagano riješili ključne prioritete koje treba da radi buduća vlast. Naravno, ulazimo u još neke koje treba detaljnije obraditi, odnosno, da ljudi koji budu sjedili u vladama razrade ozbiljnije programe sa mjerama i rokovima, ali to je drugi korak. Ovaj prvi je, na naše zadovoljstvo, veoma uspješan - naglasio je Konaković za portal "Avaza".
Login77777 wrote: ↑19/11/2022 16:51A sta ti to pomaze? Blokiras uspostavu vlasti i ostane ova sadasnja vlada u tehnickom mandatu. HDZ i SNSD se ne zuri jer su vec u vlast. SDA i DF bi to isto odgovaralo. Glume borbu za drzavu a drze pozicije. To su potvrdili vec Semsudin Mehmedovic iz SDA i njihov glasogovornik s foruma StrOnz.animus wrote: ↑19/11/2022 16:39 Eh da je pameti pa da sada osmorka kaže necemo u vlast s Dodikom a SDA odgovori necemo ni mi sa covjek koji je Putinov igrac. Pa malo prebaciti loptu kod zlikovaca.

Najmudriji od Bošnjaka.
Puno bi pomoglo jer vjeruj da se i njima žuri. HDZ treba uzeti mjesto premijera. Vojin Mitrović preuzeo poziciju zastupnika u RS tako da SNSD gubi jedno ministarstvo. Bevanda bolestan i nece moci vise biti ministar. Plus strancima pokažeš da moramo i mi biti uvaženi jer nas je vec 60%. Svašta se može osim slijepog srljanja u vlast pa kasnije kukanja.Login77777 wrote: ↑19/11/2022 16:51A sta ti to pomaze? Blokiras uspostavu vlasti i ostane ova sadasnja vlada u tehnickom mandatu. HDZ i SNSD se ne zuri jer su vec u vlast. SDA i DF bi to isto odgovaralo. Glume borbu za drzavu a drze pozicije. To su potvrdili vec Semsudin Mehmedovic iz SDA i njihov glasogovornik s foruma StrOnz.animus wrote: ↑19/11/2022 16:39 Eh da je pameti pa da sada osmorka kaže necemo u vlast s Dodikom a SDA odgovori necemo ni mi sa covjek koji je Putinov igrac. Pa malo prebaciti loptu kod zlikovaca.
Ma ja. Bolje da nam Fadil ostane vječni i zadnji premijer.Prpa.ba wrote: ↑19/11/2022 16:39 Hobotnica korisnih budala zuri u vlast kao manji partner HDZ-u i SNSD-u ne bi li se obracunali sa SDA.
U tom obracunu jedino ce zaplatiti drzava. Katolicki i pravoslavni separatisti ce biti proglaseni nositeljima euro vrijednosti, a ko god prokomentarise OHr i fasiste bit ce proglasen Kadirovcem.
Puzajuca disolucija.
Jer Dino hoce da bude posljednji Premijer FBiH.
Najbolji uvid u promisljanja NiP-ovaca moze se dobiti pazljivim citanjem postova sekretarice iz MUP-a FBiH.
Toliko im se zuri da Dodik u dobroj vjeri najavljuje pregovore govoreci da se vlast nece formirati do proljeca kad, pazi sad cuda, zavrsava predsjedavanje Cvijanovica bez cijeg aminovanja ne mozes na dnevni red staviti imenovanje mandatara.animus wrote: ↑19/11/2022 17:02Puno bi pomoglo jer vjeruj da se i njima žuri. HDZ treba uzeti mjesto premijera. Vojin Mitrović preuzeo poziciju zastupnika u RS tako da SNSD gubi jedno ministarstvo. Bevanda bolestan i nece moci vise biti ministar. Plus strancima pokažeš da moramo i mi biti uvaženi jer nas je vec 60%. Svašta se može osim slijepog srljanja u vlast pa kasnije kukanja.Login77777 wrote: ↑19/11/2022 16:51
A sta ti to pomaze? Blokiras uspostavu vlasti i ostane ova sadasnja vlada u tehnickom mandatu. HDZ i SNSD se ne zuri jer su vec u vlast. SDA i DF bi to isto odgovaralo. Glume borbu za drzavu a drze pozicije. To su potvrdili vec Semsudin Mehmedovic iz SDA i njihov glasogovornik s foruma StrOnz.
Apsolutno, apsolutno.
Izvoli:Spit_fire wrote: ↑19/11/2022 17:41 Dinini puleni i ove pobornici HDZ koji ovdje glume ljevicare a tu su po zadatku
Trubili ste mjesecima da je Smitov zakon mozda los al nosi dugorocno dobro jer ce se konacno stat u kraj dodiku nakon sto se relaksiraju odnosi Bosnjaka i Hrvata...
Kad ono eto ti ga na covic i dodik bacise jaci zagrljaj nego ikad bez da se moraju obazirati i na kakve smetnje, jer i ono malo otpora sto je bilo unistio je Smit svojim nametanjima a za ostalo tu je Dino sa armijom botova da optuzi svakoga ko se usudi suprotstavit
Nakon sto je ocigledno da zakon dugorocno a ni kratkorocno nije donio doslovno nista, sad pricaju nebuloze..od kojih bi izdvojio iducu:
"HDZ i Hrvatska drzava su skrsili stotine miliona na lobiranje kako bi nametnuli zakon koji ce pomoci ustvari SDA"![]()
A sta je pozadina toga...pozadina je da su Dino i sljedbenici iznenadilo i covica sa tim koliko su se spremni sageti, pa Covke konta yebo ovo daj mi sad sve
Sto se tice NS i SDP zanimljivo je kako godinama izmedju redova ovdje ujedaju Bosnjake maltene gore je da im kazes da su Bosnjaci nego da su Cetnici...A sad kad im to covic kaze odjednom je prihvatljivo, za Dragana ce bit i vanzemaljci ako zatreba samo da nam je cirilicar zadovoljan...
Da sumiram jos jednom narativ botina sa foruma i velikog im vodje
-HDZ je umjerena stranka koja se ne bavi kriminalon i korupcijom
-HDZ nije separatisticka strnka oni su za BiH 101%
-Bosnjaci ugnjetavaju Hrvate
-HDZ nije imao veze sa blokadom FBiH sve je to kriva SDA koja ustvari i pravi losu sliku o postenom HDZu
Kolika je kvota da ce kad se formira drzavna vlast identicnu stvar Dino pricati i o Dodiku...
Ice prica "Ma nije on toliko los samo nije mogao nac sagovirnika na Bosnjackoj strani"
Sve ovo sto se desava kako o Smitu tako i o Dini se pisalo i prije nametanja izbornog zakona i tad su nam govorili da smo SDA botovi i paranoicni, sad kad se sve obisntilo kad vise niko ni ne krije svoje namjere, sad nas ubjeduju da smo coravi i gluhi...
Iduci korak ce bit da ako necemo da se pravimo tekvim uslijedice sankcije..kako na forumu tako i u zivotu