Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post Reply
bumerangss

#5126 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by bumerangss »

Vjecita_zavrzlama wrote: 13/01/2025 08:04
bumerangss wrote: 13/01/2025 08:00
muzicar_iz_parka wrote: 12/01/2025 22:52 Čovjek bi rekao da BiH ima više uhljeba nego prosječna evropska država sa 40 miliona stanovnika :mrgreen:
Pa ima u odnosu na br stanovnika. Smailbegovic kaze 32% je budžetlija administracije i mnogi misle da je to zbog kantina ali nije jer Svicarska ima 12% a eu prosjek je 14%

Samo u zdravstvu gdje su nisioci posla zdravstveni radnici u svjetu je omjer % zdravstveni-nezdravstveni 90:10 a kod nas 75:25 :-)
Kad tad ce neko to morati da podrma😂
Vjeruj da nece jer sto neko rece oni su zasticeni da otkaz ne mogu nikad dobiti. Jedino da se usvoji neki moratorij na zaposljavanje tog pomocnog nezdravstvenog kadra i da se po potrebi vrši preraspodjela iz jedne u drugu ustanovu npr iz kcus u dz kad se javi upražnjeno mjesto prirodnim odlivom tj odlaskom u penziju. Jedino tako
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5127 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by JoseMujica »

zippoo87 wrote: 12/01/2025 23:39
xoklix wrote: 12/01/2025 23:16 Kako se na ovom forumu promijenio narativ prema uhljebima od kad je trojka na vlasti :lol: :mrgreen:
Nije.
Uhljebe niko normalan ne voli ali vi proSDAovci i ne spominjete uhljebe,jer je to vas patent i izum i vase glasacko tijelo. Ima i drugih stranaka sto su pokusavale nesto ali to je zastitni znak SDA stranke.
I ne bi to bilo ni toliko lose,da ste zaposljavali NAJBOLJE medju nama a ne najgore...pretezno seljobere i dosljake sa raznih strana.

Problem oko uhljeba je nerjesiv,jer zahvaljujuci SDA,nemoguce ih je otpustiti,ma sta da urade. Jedino da izvrse neko krivicno djelo pa kada fasuju presudu,da izgube posao ali takvih nema ni promil ukupno.
Jednostavno,u zakonu ste uhljebe napravili zasticenijim od polarnih medvjeda i nijedna vlast im ne moze nista,da im se smanji broj.

Ustvari moze...ja sam pisao prije par dana sta je rjesenje. Rjesenje je da se uvede obavezno testiranje svih budzetskih korisnika,test prilagodjen poslu koji neko obavlja u instituciji i izmjena zakona gdje ce se ubaciti jedan clan sa minimalnim rezultatima testiranja.
Tipa,ako imas manje od 50% bodova,ide automatski otkaz bez ikakvih otpremnina i bilo kakve obaveze drzave,jer ne ispunjava minimalne uslove potrebne za posao na toj poziciji.
A ako imas manje od 70% bodova ide degradacija na nizu poziciju.

Ovim bi se sigurno 50% uhljeba otpustilo a onda na konkursima primati NAJBOLJE a ne najgore medju nama.

Problem je sto nema politicke volje da se ovo pitanje rjesava.
griješiš vezujući uhljebe samo za SDA....u stvarnosti uhljebi su pravi suncokreti, koji se okreću i gledaju da budu korisni svakoj vlasti...još nisam sreo niti jednog "uhljeba" od kojeg sam čuo bilo kakvu kritiku trenutne vlasti, a ni one prethodne.....uhljebima svaka vlast valja jer su oni dio nje
bumerangss

#5128 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by bumerangss »

Ozimician wrote: 12/01/2025 20:45
bumerangss wrote: 12/01/2025 16:17
Ozimician wrote: 12/01/2025 13:36

Pitaj ove koji su tek izasli s faksa kako se snalaze na trzistu rada (ukoliko nemaju veze i stele).
Kakvi crni koeficijenti u privatnom sektoru?

Jedan stomatolog (frisko s faksa, bez poznanstava) ima srece ako ga neko u Sarajevu i za minimalac zaposli.
Farmaceuti koji rade po ovim privatnim lancima nemaju vise od radnika u Bingu na kasi.

Mislim da si totalno van realnosti i da ne poznajes uopste takve.

P.S. Ego je mozda i dalje prisutan, ali nije finansijski potkovan.
Nije tacno. Na birou u Sarajevu nema nijedan doktor medicine, mogu dabiraju gdje ce da rade. Pogotovu sad kad stariji iskusniji idu u ASA bolnicu i druge privatne poluklinike i ordinacije i njihova mjesta ostaju prazna
Nedavno je KCUS raspisao 112 specijalizacija kao nikad prije.

Ista stvar je i sa farmaceutima, plata im se izjednacila sa ljekarima opste prakse dakle koeficijent 5 koji se mnozi sa satnicom 3,4 i sa brojem sati 172,5 za 23 radna dana
Dakle minimalna startna plata doktora opste prakse i magistra farmacije je 3000 + minuli + topli oko 14KM jer je 0,5% prosjecne federalne plate + uslovi rada od 3 do 15% u bolnici a do 20% u hitnoj + dežurstva i pripravnosti izađu na oko 3500-3800 a specijalisti koeficijent 6 pa izađu 4200-4600 a subsoecijalisti koeficijent 6,2 i uzađu oko 5000 a sa dvije 3 dežure i do 5500

Isto je i sa stomatolozima u javnom sektoru e njima je problem u privatnom jer ih je na tržistu previse tj svake godine ih oko 150 diplomira i jednostavno ih je previse pa im je malo teze naci posao ako nemaju stelu da upadnu u dom zdravlja gdje ih ionako ima previse
Ne znam odakle ti vadis svoje podatke, ali sve je javno dostupno i cifre nisu ni blizu tih kojima ti lupas.
Da je stvarno tako, onda niko ziv ne bi iz te zdravstvene struke (koja prednjaci u iseljavanju) napustio BiH, cak vjerujem da bi cijeli region dolazio u BiH da radi.

Evo ti lista, sve plate javno dostupne:
https://www.anticorrupiks.com/zaposleni-javnom-sektoru

Evo ti i sluzbeni posljednji prosireni bilten Zavoda za zaposljavanje Kantona Sarajevo:
https://szks.ba/wp-content/uploads/2024 ... r-2024.pdf

86 doktora medicine na birou, ima i 10ak specijalista, stomatologa 140, magistara farmacije 93

Tako da sve ovo sto si iznio moze biti samo rezultat tvoje namjerne podvale ili nenamjernih halucinacija.

Racunaj jos ma to da Kanton Sarajevo ima najbolje plate u drzavi.
(cak i 4 hodze na birou :-D )
To su podaci za septembar 2024 kad se svi masovno prijave na biro jer diplomiraju na kraju akademske godine
Pitaj sad koliko ih ima na birou! Mozda 5 6 dr i to fluktuirajucih koji se na birou zadrze koji mjesec
yoyoyo96

#5129 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by yoyoyo96 »

Cuj sad, ispade dosljo najgori a FGR najpametniji? Razumijes li ti da FBiH nije grad Sarajevo, nego citava Federacija?
Ozimician

#5130 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Ozimician »

bumerangss wrote: 13/01/2025 08:18 To su podaci za septembar 2024 kad se svi masovno prijave na biro jer diplomiraju na kraju akademske godine
Pitaj sad koliko ih ima na birou! Mozda 5 6 dr i to fluktuirajucih koji se na birou zadrze koji mjesec
Pokazi onda te najsvjezije podatke, pa da vidimo jel govoris istinu?

:D
JoseMujica

#5131 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by JoseMujica »

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) najavile su za danas, s početkom u 12 sati, radnu posjetu gradilištu Komadinovo Vrelo u Donjoj Jablanici.
Gradilište će posjetiti Edin Forto, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Andrijana Katić, federalna ministrica prometa i komunikacija i članovi Uprave Željeznica Federacije BiH.
eto ih da se slikaju i bacaju floskule...bez imalo stida :-)
Thorgerson

#5132 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Thorgerson »

ReymondReddington wrote: 09/01/2025 20:04 Ovo sto si ispod naveo se ne rjesava minimalnom platom i smanjenjem doprinosa. Keramicar, moler, ta sto pravi torte nece sebi otvoriti firmu da placaju ovo iznad kad mogu lagano uzeti sav "kolac" sebi. Cak i da otvore opet ce kucati pola i vise na crno.

Ovo iznad se rjesava zabranom placanja u gotovini ili da makar na pocetku doneses neke astronomske kazne tipa 100k maraka. Pa onda da navuces par ovih i pofatas ih kao sto prave sacekuse dilerima. Mozda bi tad ostali rekli bejzi ne isplati se riskirati.

Zamisli neko keramicara zove a lik nije siguran da li je to neki gradjanin ili neka akcija inspekcije da ga nafataju.

Po meni vlada mora sve kazne poostriti. Banalna stvar je parkiranje auta, kazna 20km. To je smijesno. To treba biti svaki naredni put ti je kazna +20 pa kad ti bude 5 kazna neces platiti 20 vec 100.
Time nista ne gube jer ne moras placati ako ne cinis prekrsaj.

Isto za firme ako si uhvacen da imas radnika na crno nek te kazne 1000 maraka. Iduci put je 10k, onaj tamo 100k, Opet ako nemas radnika na crno nemas ni kazne.

Moraju puniti budzet mimo radnika i poslodavaca.

A za sve ovo iznad im ne treba ni 5 dana da urade samo je pitanje volje.
Ne mozes to tako rjesiti, zabraniti placanje kesom. Pa bolan imao mrtvih ovdje, zaratilo bi se haha.

Ovo se moze rijesiti veoma lako. Vani su to ljudi davno rijesili. Kako? Pa fino. Nikakve radove u stanu ne moze raditi bez ovlastenih firmi. Kraj price.

Vani ne mozes sijalicu zavrnut da nemas to evidentirano. Kod nas jbt ruse nosive zidove, premjestaju instalacije, rezu cijevi, ma jebe se nekome.

Dakle, hoces plocice da radis. Ok. Imas listu firmi ovlastenih za to. Na tu listu ne moze doci niko ko nije registrovan.

Da li bi bilo opet rada na crno. Pa bi, ali ne ovoliko. Da li bi cijena porasla, pa bi. Da li.bi drzava, a samim tim i mi imali.vise para kao drustvo. Pa imali bi. Da li bi imali neke koristi od toga. Pa to zavisi od nas.

Sta? Ljudi misle da je njemcima, svedjanima, norvezanima palo sve s neba?

Prica mi drug u holandiji, kaze bolan babe svaki euro gledaju gdje drzava trosi. Sve se zna. I vecina para se vraca drustvu. Da, uzmu ti na porezima. Ali ti vrate.

Mi placamo poreze ko da smo amerika, a kod mene u ulici dio ceste iz 1984 godine. I hajd da je u dobrom stanju, ne bih se bunio. Zgrade izresetanr ko da je rad jucrr zavrsio. Pa jel to ne mozemo i nemamo da okrecimo jebenu zgradu za 30 godina.

Ima. Itekako ima. Samo nas narod boli apsolutno qrax gdje se nase pare trose.
pezzar

#5133 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by pezzar »

Dakle, vjerovatno je ova najniža plata od 1000 plus doprinosi izabrana da se ostavi prostora za pregovaranje s poslodavcima (da ispadne da im je ipak udovoljeno), a da radnici ipak dobiju veća primanja. Priča pred novu godinu je išla kako će se dići plata na 700, plus doprinosi i ovaj neoporezivi dio od 200, pa su se posldovaci bunili životom, prijetili itd.

Onda im Vlada zabila sa miljom najnižom, pa su skontali da ova opcija i nije loša.

Da se ja pitam (ko onaj iz ko to tamo peva) :D ja bih ostavio milju, ali da se samo doprinosi za pio, zdravstveno i nezaposlenost plaćaju na puni iznos (to je novac radnika), a ostali doprnosi na 700.
JoseMujica

#5134 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by JoseMujica »

Thorgerson wrote: 13/01/2025 09:00
ReymondReddington wrote: 09/01/2025 20:04 Ovo sto si ispod naveo se ne rjesava minimalnom platom i smanjenjem doprinosa. Keramicar, moler, ta sto pravi torte nece sebi otvoriti firmu da placaju ovo iznad kad mogu lagano uzeti sav "kolac" sebi. Cak i da otvore opet ce kucati pola i vise na crno.

Ovo iznad se rjesava zabranom placanja u gotovini ili da makar na pocetku doneses neke astronomske kazne tipa 100k maraka. Pa onda da navuces par ovih i pofatas ih kao sto prave sacekuse dilerima. Mozda bi tad ostali rekli bejzi ne isplati se riskirati.

Zamisli neko keramicara zove a lik nije siguran da li je to neki gradjanin ili neka akcija inspekcije da ga nafataju.

Po meni vlada mora sve kazne poostriti. Banalna stvar je parkiranje auta, kazna 20km. To je smijesno. To treba biti svaki naredni put ti je kazna +20 pa kad ti bude 5 kazna neces platiti 20 vec 100.

Isto za firme ako si uhvacen da imas radnika na crno nek te kazne 1000 maraka. Iduci put je 10k, onaj tamo 100k, Opet ako nemas radnika na crno nemas ni kazne.

Ne mozes to tako rjesiti, zabraniti placanje kesom. Pa bolan imao mrtvih ovdje, zaratilo bi se haha.

Ovo se moze rijesiti veoma lako. Vani su to ljudi davno rijesili. Kako? Pa fino. Nikakve radove u stanu ne moze raditi bez ovlastenih firmi. Kraj price.

Vani ne mozes sijalicu zavrnut da nemas to evidentirano. Kod nas jbt ruse nosive zidove, premjestaju instalacije, rezu cijevi, ma jebe se nekome.

Dakle, hoces plocice da radis. Ok. Imas listu firmi ovlastenih za to. Na tu listu ne moze doci niko ko nije registrovan.

Da li bi bilo opet rada na crno. Pa bi, ali ne ovoliko. Da li bi cijena porasla, pa bi. Da li.bi drzava, a samim tim i mi imali.vise para kao drustvo. Pa imali bi. Da li bi imali neke koristi od toga. Pa to zavisi od nas.

Prica mi drug u holandiji, kaze bolan babe svaki euro gledaju gdje drzava trosi. Sve se zna. I vecina para se vraca drustvu. Da, uzmu ti na porezima. Ali ti vrate.

Mi placamo poreze ko da smo amerika, a kod mene u ulici dio ceste iz 1984 godine. I hajd da je u dobrom stanju, ne bih se bunio. Zgrade izresetanr ko da je rad jucrr zavrsio. Pa jel to ne mozemo i nemamo da okrecimo jebenu zgradu za 30 godina.

nismo naučili da pitamo :sad:

a i ako pitaš, najprije ćeš fasovati etiketu bota
Bodkin

#5135 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Bodkin »

Thorgerson wrote: 13/01/2025 09:00

Nije to bas tako na zapadu uopste. Naravno da ti moze privatno lice raditi stvari u stanu. Mozda ne moze neke ozbiljne instalacije tipa plin, to ne znam. Ali znam da dovode nase ljude odozdo i urade cijeli stan.

Taj mit o savrsenom zapadu je davno pao. U toj istoj holandiji su unistili trziste nekretnina jer imaju debilan sistem socijalnih stanova gdje ljudi varaju drzavu da se mi postidimo.
Email83

#5136 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Email83 »

zippoo87 wrote: 12/01/2025 23:39
xoklix wrote: 12/01/2025 23:16 Kako se na ovom forumu promijenio narativ prema uhljebima od kad je trojka na vlasti :lol: :mrgreen:
Nije.
Uhljebe niko normalan ne voli ali vi proSDAovci i ne spominjete uhljebe,jer je to vas patent i izum i vase glasacko tijelo. Ima i drugih stranaka sto su pokusavale nesto ali to je zastitni znak SDA stranke.
I ne bi to bilo ni toliko lose,da ste zaposljavali NAJBOLJE medju nama a ne najgore...pretezno seljobere i dosljake sa raznih strana.

Problem oko uhljeba je nerjesiv,jer zahvaljujuci SDA,nemoguce ih je otpustiti,ma sta da urade. Jedino da izvrse neko krivicno djelo pa kada fasuju presudu,da izgube posao ali takvih nema ni promil ukupno.
Jednostavno,u zakonu ste uhljebe napravili zasticenijim od polarnih medvjeda i nijedna vlast im ne moze nista,da im se smanji broj.

Ustvari moze...ja sam pisao prije par dana sta je rjesenje. Rjesenje je da se uvede obavezno testiranje svih budzetskih korisnika,test prilagodjen poslu koji neko obavlja u instituciji i izmjena zakona gdje ce se ubaciti jedan clan sa minimalnim rezultatima testiranja.
Tipa,ako imas manje od 50% bodova,ide automatski otkaz bez ikakvih otpremnina i bilo kakve obaveze drzave,jer ne ispunjava minimalne uslove potrebne za posao na toj poziciji.
A ako imas manje od 70% bodova ide degradacija na nizu poziciju.

Ovim bi se sigurno 50% uhljeba otpustilo a onda na konkursima primati NAJBOLJE a ne najgore medju nama.

Problem je sto nema politicke volje da se ovo pitanje rjesava.
Ja ne znam zasto svi toliko spominju te uhliebe i to, ok mozda prije 14 godina je imalo smisla, ali meni sad neko da ponudi da izaberem mjesto i radim, nikad se ne bih maknuo iz realnog sektora, pa jebote ima 10 godina sam malo radio u sudu, pobogu oni referenti imali po 1000 KM platu, ljudi puka sirotinja bili, krpili kraj sa krajem, a narod isto pricao, lako je njima, rade u sudu, nije to bas tako.
bude

#5137 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by bude »

pezzar wrote: 13/01/2025 09:13 Dakle, vjerovatno je ova najniža plata od 1000 plus doprinosi izabrana da se ostavi prostora za pregovaranje s poslodavcima (da ispadne da im je ipak udovoljeno), a da radnici ipak dobiju veća primanja. Priča pred novu godinu je išla kako će se dići plata na 700, plus doprinosi i ovaj neoporezivi dio od 200, pa su se posldovaci bunili životom, prijetili itd.

Onda im Vlada zabila sa miljom najnižom, pa su skontali da ova opcija i nije loša.

Da se ja pitam (ko onaj iz ko to tamo peva) :D ja bih ostavio milju, ali da se samo doprinosi za pio, zdravstveno i nezaposlenost plaćaju na puni iznos (to je novac radnika), a ostali doprnosi na 700.
Samo ovi doprinosi na puni iznos :lol:
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#5138 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by stetoskop »

pezzar wrote: 13/01/2025 09:13 Dakle, vjerovatno je ova najniža plata od 1000 plus doprinosi izabrana da se ostavi prostora za pregovaranje s poslodavcima (da ispadne da im je ipak udovoljeno), a da radnici ipak dobiju veća primanja. Priča pred novu godinu je išla kako će se dići plata na 700, plus doprinosi i ovaj neoporezivi dio od 200, pa su se posldovaci bunili životom, prijetili itd.

Pa tu onda ostaje vodna naknada i zaštita od prirodnih nesreća koji su 10 KM, rehabilitacija 8 KM i porez 80 KM, znači ni 100. To bi znači u odnosu na ovu odluku bilo umanjenje doprinosa za nekih 30 KM, tj. umjesto 740, bilo bi 710 KM.
pezzar

#5139 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by pezzar »

stetoskop wrote: 13/01/2025 10:23

Pa tu onda ostaje vodna naknada i zaštita od prirodnih nesreća koji su 10 KM, rehabilitacija 8 KM i porez 80 KM, znači ni 100. To bi znači u odnosu na ovu odluku bilo umanjenje doprinosa za nekih 30 KM, tj. umjesto 740, bilo bi 710 KM.
Ne na taj način, nego da se plaćaju svi doprinosi na 700, a PIO, zdravstveno, nezaposlenost i na ovaj iznos do 1000. Kakva je onda računica?
Ironmen

#5140 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Ironmen »

Znacai nista od djecijeg doplatka od 191 km a vec su se pohvalili pricom :lol:
k4mi

#5141 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by k4mi »

pezzar wrote: 13/01/2025 10:40

Ne na taj način, nego da se plaćaju svi doprinosi na 700, a PIO, zdravstveno, nezaposlenost i na ovaj iznos do 1000. Kakva je onda računica?
vec ti je rekao, pored ta tri ostaju ovi koji su sica. Dakle zanemariva promjena
pezzar

#5142 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by pezzar »

k4mi wrote: 13/01/2025 11:00
pezzar wrote: 13/01/2025 10:40
vec ti je rekao, pored ta tri ostaju ovi koji su sica. Dakle zanemariva promjena
Ništa onda, ko ih jebe. :D
Heraklit

#5143 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Heraklit »

Treba ostaviti za Pio koliko i jest procentualno , jer kako penzije podići … A neke stvari staviti do 800 i kraj price …
Cak me familija iz Australije ubjedjuje da je bolje 609 i da šutimo :( slušali nase analitičare ….
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#5144 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by sime_cipol »

Mora se onda svaka plata osloboditi poreza na 200-300 KM, ne samo minimalac
Hakiz

#5145 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Hakiz »

Opet po radniku, opet će mu biti mala penzija. Samo da bi Rahman mogao kupiti još jednu kuću i Porše.

Donošenjem uredbe Nikšić je sebe učvrstio. Ako se doprinosi smanje na 800, opet će se srušiti.

A Naša Stranka, što sam joj davao glas, davao sam. Neka propadne.
Ozimician

#5146 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Ozimician »

Thorgerson wrote: 13/01/2025 09:00 Ovo se moze rijesiti veoma lako. Vani su to ljudi davno rijesili. Kako? Pa fino. Nikakve radove u stanu ne moze raditi bez ovlastenih firmi. Kraj price.

Na kojem li si ti to Zapadu boravio. Pusti suplje. Trenutno evo u Njemackoj cvjeta rad na crno.
Upravo zato jer su i porezi i cijene svega otisle u PM.
dr_Evil

#5147 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by dr_Evil »

Hakiz wrote: 13/01/2025 12:07 Opet po radniku, opet će mu biti mala penzija. Samo da bi Rahman mogao kupiti još jednu kuću i Porše.

Donošenjem uredbe Nikšić je sebe učvrstio. Ako se doprinosi smanje na 800, opet će se srušiti.

A Naša Stranka, što sam joj davao glas, davao sam. Neka propadne.
Totalni promasaj popustanja tajkunima. Taman pomislis da je SDP nesto dobro uradio, a on ko krava muzara nabije kantu nogom
Ironmen

#5148 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Ironmen »

Heraklit wrote: 13/01/2025 11:50 Treba ostaviti za Pio koliko i jest procentualno , jer kako penzije podići … A neke stvari staviti do 800 i kraj price …
Cak me familija iz Australije ubjedjuje da je bolje 609 i da šutimo :( slušali nase analitičare ….
:lol: :lol:
Ironmen

#5149 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Ironmen »

Znaci nista ni od vecih penzija, invalidnina i djecijeg doplatka, dzaba ispisasmo ovolike stranice ovde tupeci tastaturu samo. Samo ostaje ta milja maraka kao neka psihicka barijera koja ce zadovoljiti cijelo drustvo dok inflacija neumoljivo guta sve pred sobom.
DaysleepeR

#5150 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by DaysleepeR »

sime_cipol wrote: 13/01/2025 11:59 Mora se onda svaka plata osloboditi poreza na 200-300 KM, ne samo minimalac
Tačno. Sad se otvara prostor da svi ostali radnici traže da se za 200 KM skine oporezivi dio kako bi rasle plate.
Post Reply