Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
GandalfSivi

#49601 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

zilog wrote: 11/09/2021 18:06
salik79 wrote: 11/09/2021 17:58

To vi vakso-fasisti tako posmatrate. Pzstite me da normalno zivim bez ubrizgavanja nekakvog smeca, koje mi moze nauditi, u mene i meni ne treba ni vakcina ni potvrda.
Tako mozes u Zelengoru.

Ako hoces internet, struju, medicinsku skrb i ostale blagodeti civilizacije, onda se povinuj onom sta je tu civilizaciju ucinilo onim sto je sada.
I onaj lik sto zivi u pecini u Srbiji se vakcinisao :D
last mohicans

#49602 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

salik79 wrote: 11/09/2021 17:47
BadBoy wrote: 11/09/2021 17:43

Evo gdje si se sve hvalio da ćeš lažirati potvrdu o vakcinaciji. Ili kako si ti to nazvao "vakcinisat" ćeš se.
Znas li ti sta znaci laziranje/falsifikovanje, a sta dobivanje sasvim legalne, kroz sve protokole provucene, potvrde?! Ono, mislim, znas li razliku ta dva pojma, uopce?!
Ma nije govno, pas se posro. Ti prevaru, lažnu potvrdu, pokušavaš opravdati i nazvati je drugim imenom? :-) Imas li imalo obraza i stida? Ti se deklarišes kao vjernik, jel da? To je u skladu sa šerijatskim zakonom, tako nešto bi uradio? Šta bi ti rekao taj sto ga drzis na profilu? Odobrio bi to, jerbo ti znaš, čitaš, misliš, a mi svi ostali smo krelci, po tvojim uvjerenjima. Ne čitamo, ne znamo, u zabludi smo. Onda bi legalno i zauprave, s takvom lažnom potvrdom, ups, pardon, nije lazna, dobio bi je legalnim putem tako sto bi neko zloupotrijebio svoju funkciju koju obnaša, širio virus u zemlje,institucije, nebitno sad koje, u koje bi ulazio ili išao. Sad ces ti reci pa i vakcinisani sire virus. Vjerovatno, ali ne u broju kojim ga nevakcinisani i lazno vakcinisani sire. Ljudi se vakcinisu s najboljom namjerom, da spase sebe, pa i druge od najgorih ishoda. Ovim upisom si se diskreditovao za sva vremena. Ako su vakcine prevara, kako ti uglavnom tvrdiš, ti si najveca prevara na ovom pdf. Divim se ljudima koji ti, veliki vjerniče koji se sluzi prevarama, imaju energije da ti repliciraju.. Ti nisi za foe, ti si za trajnog bana kakvu smutnju širiš. A smutnja je gora od ubistava, zar ne stoji tako u Kur'anu?
zilog

#49603 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zilog »

GandalfSivi wrote: 11/09/2021 18:14

Tako mozes u Zelengoru.

Ako hoces internet, struju, medicinsku skrb i ostale blagodeti civilizacije, onda se povinuj onom sta je tu civilizaciju ucinilo onim sto je sada.
I onaj lik sto zivi u pecini u Srbiji se vakcinisao :D
:pisnuo:
ultima_palabra

#49604 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ultima_palabra »

saint_mirad wrote: 11/09/2021 17:25 raja ovde ocito ne zna staviti velike brojke u kontekst, niti razume procente na pravi nacin.
sa sajta worldometers:
206,050,747
Cases which had an outcome:
201,416,772 (98%)
Recovered / Discharged

4,633,975 (2%)
Deaths
i
18,790,628
Currently Infected Patients
18,687,222 (99.4%)
in Mild Condition

103,406 (0.6%)
Serious or Critical
ja razumem da je nekom ko izgubi bliznjeg svog taj insan vazniji od milion drugih koji se oporave, ali to menja podatke o ukupnoj smrtnosti od covida niti procente onih koji su se oporavili. takodjer u ovu smrtnost treba uracunati da je graf smrtnosti pomeren zbog starijih osoba. ako imate 0-50 godina smrtnost je samo 0.4%.
Zar nije ovo argument za vakcine? Od pocetka pandemije smrtnost je 2%, a sada kad su vakcine zazivjele imas 0,6% u kriticnom stanju, od kojih ce neki prezivjeti.
salik79

#49605 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

salik79 wrote: 11/09/2021 17:58

To vi vakso-fasisti tako posmatrate. Pzstite me da normalno zivim bez ubrizgavanja nekakvog smeca, koje mi moze nauditi, u mene i meni ne treba ni vakcina ni potvrda.
Tako mozes u Zelengoru.

Klasicni fasizam. A ovamo se trubi o ljudskim pravima, pravom izbora, nepovrjedivosti vlastitog tijela,...
Naslovnica

#49606 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Moraju li se i ovi što su preboljeli covid-19 povinovati vakcinama, iako se kaže da su zaštićeni bolje nego da su primili 2 Pfizera?

🤔🧐
zilog

#49607 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zilog »

BadBoy wrote: 11/09/2021 17:43 Evo gdje si se sve hvalio da ćeš lažirati potvrdu o vakcinaciji. Ili kako si ti to nazvao "vakcinisat" ćeš se.
Znas li ti sta znaci laziranje/falsifikovanje, a sta dobivanje sasvim legalne, kroz sve protokole provucene, potvrde?! Ono, mislim, znas li razliku ta dva pojma, uopce?!
Takva potvrda je i dalje lazna, samo se broj kriminalaca, ukljucenih u njeno pravljenje, povecava...

Isto kao i fakultetska diploma, moze biti sa pravim pecatom, moze se i provesti kroz protokol... Ako nisi polozio ispite, diploma je lazna...
zilog

#49608 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zilog »

salik79 wrote: 11/09/2021 18:28

Tako mozes u Zelengoru.

Klasicni fasizam. A ovamo se trubi o ljudskim pravima, pravom izbora, nepovrjedivosti vlastitog tijela,...
Salik? Mi sunetimo djecu iz gotovo istog razloga...
biglebovski

#49609 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Saliče, necivilizacijo jedna, evo, pogledaj, izaberi, gepard, mramor, čita, nebitno, naruči za sebe i svoje najmilije, budi dio civilizacije, postani i ti dio Holivuda!

https://www.klix.ba/lifestyle/modailjep ... /210911073
salik79

#49610 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

last mohicans wrote: 11/09/2021 18:16

Ma nije govno, pas se posro. Ti prevaru, lažnu potvrdu, pokušavaš opravdati i nazvati je drugim imenom? :-) Imas li imalo obraza i stida? Ti se deklarišes kao vjernik, jel da? To je u skladu sa šerijatskim zakonom, tako nešto bi uradio? Šta bi ti rekao taj sto ga drzis na profilu? Odobrio bi to, jerbo ti znaš, čitaš, misliš, a mi svi ostali smo krelci, po tvojim uvjerenjima. Ne čitamo, ne znamo, u zabludi smo. Onda bi legalno i zauprave, s takvom lažnom potvrdom, ups, pardon, nije lazna, dobio bi je legalnim putem tako sto bi neko zloupotrijebio svoju funkciju koju obnaša, širio virus u zemlje,institucije, nebitno sad koje, u koje bi ulazio ili išao. Sad ces ti reci pa i vakcinisani sire virus. Vjerovatno, ali ne u broju kojim ga nevakcinisani i lazno vakcinisani sire. Ljudi se vakcinisu s najboljom namjerom, da spase sebe, pa i druge od najgorih ishoda. Ovim upisom si se diskreditovao za sva vremena. Ako su vakcine prevara, kako ti uglavnom tvrdiš, ti si najveca prevara na ovom pdf. Divim se ljudima koji ti, veliki vjerniče koji se sluzi prevarama, imaju energije da ti repliciraju.. Ti nisi za foe, ti si za trajnog bana kakvu smutnju širiš. A smutnja je gora od ubistava, zar ne stoji tako u Kur'anu?
Apsolutni vaxxerski fasizam izbija iz tebe. Cuj "vakcinisani manje sire zarazu" :lol: :lol: :lol:

Do toga smo doali od vakcinacija stiti od zaraze i sirenja zaraze... Procitaj nesto o "leaky vaccines", sto ove dokazano jesu.

Ovo je isto kao kada bi neko optuzio nekog jevreja u drugom svjetskom ratu, u nacistickoj Njemackoj, sto je izganjao legalan dokument da nije jevrej da je lazov.

Zena predavala MEDICINSKU ETIKU na fakultetu i otpustena jer je profesionalno postupila (a mogla se povinovati fasistickom teroru i pricati kontra svojih uvjerenja i onoga sto je godinama predavala). Vakserski fasizam gazi sve pred sobom i neko bi, kao, trebao imati skrupula prema istom?!
Ateista

#49611 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ateista »

BadBoy wrote: 11/09/2021 17:56
salik79 wrote: 11/09/2021 17:53

Potvrda originalna, da originalnija ne moze biti, sa sve serijskim brojem. Kakve veze Asim ima s tim? O kakvom banu govoris?!
Neka svi vide kakav je to SDA obrazac razmišljanja. Ovako će on sebi da sredi dozvolu koja je za njega "legalna" jer je zaboga provućena kroz sve protokole, a vakcinu nije dobio. Isto tako svi SDA kriminalci 25 godina sređuju sve sebi, sve po zakonu, sve legalno, sve ima brojeve protokola sve regularno.

A TAKVA ISPRAVA JE LAŽIRANA JER NE OSLIKAVA STVARNO, FAKTIČKO STANJE, TJ. DAJE NETAČNU INFORMACIJU, A TI SI JE SVJESNO SEBI TAKVU "SREDIO".
Generalno ovakve stvari ne podrzavam, ali u slucaju ovih vakcina i svih zabrana/uslovljavanja vezanih za njih, koja pri tome nemaju nikakve osnove sa aspekta javnog zdravlja, ovo mi je sasvim OK. Mozda i ja tako uradim ako mi nuspojave ne priznaju i ne daju mi qr kod koji mi treba, nemam namjeru rizikovati da kroz sve to opet prolazim. Da je normalna situacija ovo ne bih podrzavao, ali ovo sve sto rade je daleko od normalnog i nema veze sa zdravim razumom.
zilog

#49612 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zilog »

salik79 wrote: 11/09/2021 18:38 Zena predavala MEDICINSKU ETIKU na fakultetu i otpustena jer je profesionalno postupila (a mogla se povinovati fasistickom teroru i pricati kontra svojih uvjerenja i onoga sto je godinama predavala). Vakserski fasizam gazi sve pred sobom i neko bi, kao, trebao imati skrupula prema istom?!
Samo ETIKU!!!
Last edited by zilog on 11/09/2021 18:43, edited 1 time in total.
salik79

#49613 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

zilog wrote: 11/09/2021 18:35

Takva potvrda je i dalje lazna, samo se broj kriminalaca, ukljucenih u njeno pravljenje, povecava...

Isto kao i fakultetska diploma, moze biti sa pravim pecatom, moze se i provesti kroz protokol... Ako nisi polozio ispite, diploma je lazna...
Iako ovo nema veze s ovom temom, da ti i to kazem - nije lazna. Sasvim je legalna dok se ne ponisti, a to je jako tezak i dugotrajan proces.

Niko te ne tjera da diplomiras, a na vakcinaciju te doalovno tjeraju, svakim danom sve vise, kako postaje ocito da su vakcine "leaky".
ultima_palabra

#49614 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ultima_palabra »

salik79 wrote: 11/09/2021 18:38
last mohicans wrote: 11/09/2021 18:16

Apsolutni vaxxerski fasizam izbija iz tebe. Cuj "vakcinisani manje sire zarazu" :lol: :lol: :lol:

Do toga smo doali od vakcinacija stiti od zaraze i sirenja zaraze... Procitaj nesto o "leaky vaccines", sto ove dokazano jesu.

Ovo je isto kao kada bi neko optuzio nekog jevreja u drugom svjetskom ratu, u nacistickoj Njemackoj, sto je izganjao legalan dokument da nije jevrej da je lazov.

Zena predavala MEDICINSKU ETIKU na fakultetu i otpustena jer je profesionalno postupila (a mogla se povinovati fasistickom teroru i pricati kontra svojih uvjerenja i onoga sto je godinama predavala). Vakserski fasizam gazi sve pred sobom i neko bi, kao, trebao imati skrupula prema istom?!
Poredis koncentracione logore i spalionice sa primanjem vakcine? :-) Sam si sebe prevazisao, sto nije lako.
Dead Man Walking

#49615 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dead Man Walking »

Sta kaze, nije falsifikat, kupicu original. U stvari necu ni kupiti, sredicu preko stele. Po zakonu. :lol: :lol:
salik79

#49616 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

zilog wrote: 11/09/2021 18:42
salik79 wrote: 11/09/2021 18:38 Zena predavala MEDICINSKU ETIKU na fakultetu i otpustena jer je profesionalno postupila (a mogla se povinovati fasistickom teroru i pricati kontra svojih uvjerenja i onoga sto je godinama predavala). Vakserski fasizam gazi sve pred sobom i neko bi, kao, trebao imati skrupula prema istom?!
Samo ETIKU!!!
Pardon, ETIKU!!!

20 godina bila profesor i odjednom fajront!? Poznato odnekud?! :roll:
salik79

#49617 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

ultima_palabra wrote: 11/09/2021 18:43
salik79 wrote: 11/09/2021 18:38

Poredis koncentracione logore i spalionice sa primanjem vakcine? :-) Sam si sebe prevazisao, sto nije lako.
Otprilike sve vodi tome. Nije ni u nacistickoj njemackoj sve odjednom pocelo. Sve lagano doziraju, po oprobanom metodu.
KraljicaIzJajca

#49618 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by KraljicaIzJajca »

salik79 wrote: 11/09/2021 17:56
BadBoy wrote: 11/09/2021 17:54 Hahahaha kakva nemoć i skretanje sa teme. Allahu dragi.
Kakvo skretanje s teme?! Rekao sam, ako me pocnu kao fasisti proganjati sa vakcinom da mi je to opcija. I nema veze s falsifikovanjem. Dobiva se direktno od ustanove ovlastene za imunizaciju. Sve lege artis. Nikakav falsifikat.
Ali češ ostati necijepljen. Znači ustanova radi kriminalni akt i ti, naravno. :D
ultima_palabra

#49619 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ultima_palabra »

salik79 wrote: 11/09/2021 18:52
ultima_palabra wrote: 11/09/2021 18:43
Otprilike sve vodi tome. Nije ni u nacistickoj njemackoj sve odjednom pocelo. Sve lagano doziraju, po oprobanom metodu.
Jevrej koji je lazirao potvrdu je znao da bez nje gubi zivot. Antivaxxer koji lazira potvrdu bez nje gubi… sta tacno? Mogucnost da ode u kino? Cak ni to, moze se testirati umjesto vakcine.
zilog

#49620 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zilog »

salik79 wrote: 11/09/2021 18:42
zilog wrote: 11/09/2021 18:35

Iako ovo nema veze s ovom temom, da ti i to kazem - nije lazna. Sasvim je legalna dok se ne ponisti, a to je jako tezak i dugotrajan proces.

Niko te ne tjera da diplomiras, a na vakcinaciju te doalovno tjeraju, svakim danom sve vise, kako postaje ocito da su vakcine "leaky".
Tvoj rezon oko ovog krivicnog djela, da nije krivicno djelo dok se ne dokaze, drzi vodu kao i tvoji ostali "argumenti".

Isto tako, za kriminalce koji falsifikuju diplomu. izgovor mozr biti da je "natjeran" na to zbog zaposlenja.

To je kriminal moj Salik, slozio se ti sa tim, ili ne.
spinel_

#49621 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Ovi sto svesrdno podrzavaju demokrate i brane lazove i kriminalce kao sto su Fauci kako objasnjavaju fasizam koji se sprovodi u Australiji?
KraljicaIzJajca

#49622 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by KraljicaIzJajca »

Naslovnica wrote: 11/09/2021 18:30 Moraju li se i ovi što su preboljeli covid-19 povinovati vakcinama, iako se kaže da su zaštićeni bolje nego da su primili 2 Pfizera?

🤔🧐
Gdje piše da su bolje zaštičeni?

Odgovor na pitanje: ne moraju, jer nije naučno dokazano.
armin071

#49623 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by armin071 »

SZO: Cijepljenje ne može zaustaviti pandemiju
Europski direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Hans Kluge upozorio je na previsoka očekivanja o visokoj stopi cijepljenja kao izlaz iz pandemije koronavirusa. Zbog širenja novih varijanti virusa s većom prijenosnošću, poput delta varijante, cilj populacijskog imuniteta teško se može postići, rekao je Kluge u petak u Kopenhagenu. Više mutacija U svibnju je Kluge rekao da će, ako je cijepljeno 70 posto svjetskog stanovništva, prestati pandemija. Na pitanje pridržava li se SZO tom cilju, Kluge je rekao da vrlo zarazne varijante virusa nisu bile toliko raširene u svibnju. "Stoga pretpostavljam da ćemo doći do točke u kojoj je najvažniji cilj cijepljenja spriječiti ozbiljne i smrtonosne tijekove bolesti." "Ako uzmete u obzir da će koronavirus nastaviti mutirati poput gripe i ostati s nama, moramo dalje razmišljati o tome kako možemo postupno prilagoditi svoju strategiju cijepljenja endemskom širenju", dodala je Kluge. Također je važno saznati više o učinku dodatnih doza cijepljenja. Visoka stopa cijepljenja i dalje je bitna "kako bi se smanjio pritisak na naše zdravstvene sustave", rekla je Kluge.
Naslovnica

#49624 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Iako ne odobravam nezakonitosti bilo koje vrste, podrška za @salik79, ako ništa iz principa i za inat covid vakcina talibanima.
Vakcinišite se koliko želite i zaštitite se, šta vas briga za @salik79 i šta će on činiti. Trebalo bi da vam je svejedno jer ste vi zaštićeni vakcinama i raznoraznim boosterima, a on i njegovi će ionako završiti na respiratorima i sve što uz to ide, ha ja. :lol: :thumbup:
Sjooo...
salik79

#49625 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

ultima_palabra wrote: 11/09/2021 18:57
salik79 wrote: 11/09/2021 18:52

Jevrej koji je lazirao potvrdu je znao da bez nje gubi zivot. Antivaxxer koji lazira potvrdu bez nje gubi… sta tacno? Mogucnost da ode u kino? Cak ni to, moze se testirati umjesto vakcine.
Nije automatski gubio zivot nego slobodu, a to je sada u sve vecem zamahu. Suzava se uzica, kao u zamci.
Locked