Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
milejovic1971

#49226 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by milejovic1971 »

BadBoy wrote: 10/09/2021 09:55 U najboljoj poziciji su ovi što su prebolovali i još se vakcinisali.
a pri tome imaju celularni imunitet i T memorijske limfocite koji su naaaj zastita od virusa...samim tim vakcinama urusavaju tu vrstu prirodne odbrane organizma... problem je sto se kod nas ne radi istrazivanje celularnog imuniteta, nego samo humoralnog i donose se zaključci..jako površno i netačno
laik1981

#49227 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Vakcina ne urusava tu vrstu prirodne odbrane organizma..
salik79

#49228 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

milejovic1971 wrote: 10/09/2021 08:09
salik79 wrote: 09/09/2021 18:34

Nekindan preminula zena iz amerike, dvostruko vakcinisana, dosla u posjetu familiji, svi dobili koronu - ovi domicilni bez vecih poteskoca prebolili, ona umrla.

Izvor: Njena zaova.

A pusao sam i o covjeku kojega sam licno poznavao, koji je prebolio rak i trebao poceti raditi (komisija ga ocijenila izlijecenim), otisao se vakcinisati i umro.

Izvor: Ja.
nasmijao si me, ali sad ozbiljno 2 ljekara iz Prokuplja umrla nakon covida, ali su jos u martu cijepljeni...Izvor N1
Ja sam ovo najozbiljnije napisao.
saint_mirad

#49229 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

BadBoy wrote: 10/09/2021 09:55 U najboljoj poziciji su ovi što su prebolovali.
korigovao sam ti malo post zbog tačnosti. dokazano je da je prirodni imunitet bolji i trajniji od onog preko vakcina.
salik79

#49230 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Opet ovi ravnozemljasi, ne daju da se omladina bode! :twisted:

Cuj vrh ledenog brijega ovi prijavljeni slucajevi!? Ravnozemljas!
skafilic

#49231 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafilic »

milejovic1971 wrote: 10/09/2021 09:58
skafilic wrote: 10/09/2021 09:50

A sta ti je to tacno bilo od te dvije doze pa neces trecu, izrasla ti treca ruka pa znas da je eksperiment? Po cemu si zakljucio da eksperimentisu ako ti nije nista bilo od te dvije doze?
meni nista, ali znam bar 5 ljudi koji su lezali u bolnici a isto vakcinisani...zakljucak je prost...vakcina ne stiti od novog soja... pametnom dosta :thumbup:
Isto tako znas 1000 puta vise ljudi koji su lezali u bolnici a nisu vakcinisani, pa da te vakcina stiti samo dodatnih 10% zar se ne isplati ako ti vec nije nista bilo od nje? Pametnom dosta a tebi ...
milejovic1971

#49232 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by milejovic1971 »

radim u medicinskoj ustanovi gdje vise od 50% nije vakcinisano samo ljekara...toliko
salik79

#49233 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

skafilic wrote: 10/09/2021 10:11
milejovic1971 wrote: 10/09/2021 09:58

meni nista, ali znam bar 5 ljudi koji su lezali u bolnici a isto vakcinisani...zakljucak je prost...vakcina ne stiti od novog soja... pametnom dosta :thumbup:
Isto tako znas 1000 puta vise ljudi koji su lezali u bolnici a nisu vakcinisani, pa da te vakcina stiti samo dodatnih 10% zar se ne isplati ako ti vec nije nista bilo od nje? Pametnom dosta a tebi ...
Ova studija kaze da nije (za kompletnu studiju klikni na link) :
Is oxidative stress induced by mRNA vaccination (Pfizer, Moderna) also responsible for telomere shortening?

The spike protein of vaccines induces also inflammation and oxidative stress by binding to ACE2 receptors throughout the body (Lesgards JF, 2021).

Given the severity of the observed side effects and the fact that the biochemical mechanisms are partly similar, it can be hypothesized that mRNA vaccines can oxidize guanines from DNA and partly telomeres. It is known that post-vaccine inflammation is produced and sought to amplify the immune response and the production of antibodies, and if we add to it the inflammatory and pro-oxidant action (one does not go without the other), induced by the spike protein and which can last for at least 15 days (Ogata AF et al., 2021), there is a very favorable environment for the oxidation of DNA bases, the most fragile of which is guanine, especially on telomeres.

In fact, one study showed that vaccination with the Pfizer vaccine led to an increase in oxidative stress levels (assessed by glutathione measurement) that returned to normal after 14 days (Ntouros PA et al., 2021). This period is nevertheless sufficient to induce damage to the telomeres.

This oxidative stress produced by vaccination also poses another problem which is the stability of the mRNA of the vaccines itself! Surprisingly, the mRNAs of the Pfizer and Moderna vaccines have been enriched with guanines! This is supposed to increase the translation of RNA into spike protein: indeed, if we study the nucleotide sequence of the SARS-CoV2 virus spike gene, and compare it to the sequence encoding the spike protein of the vaccine, we notice many differences that, however, do not affect the product of the translation (because they are synonymous codons). These nucleotide sequence modifications were introduced by the researchers for greater vaccine efficacy (they replaced bases with G's, as much as possible, to increase translation efficiency). https://www.pedagogie.ac-nice.fr/svt/?p=2967

But in the same way that it is impossible for manufacturers to ignore the toxicity of the spike protein known for ten years, it is even more impossible to ignore the fragility (oxidibility) of guanines!

It is therefore surprising that none of the regulatory authorities in charge of evaluating the marketing authorisation applications for these vaccines (FDA and EMA in particular), knowing the sensitivity of telomeres and DNA to oxidative stress, have requested a toxicity study on genes (genotoxicity).

Excerpt from the EMA report on Comirnaty (Pfizer vaccine): " Genotoxicity: No genotoxicity studies were provided. This is acceptable because the components present in the vaccine formulation are lipids and RNA that are not expected to have genotoxic potential (EMA, 2021) ».

From a scientific point of view and in terms of safety, this can be considered irresponsible.

Are the spike proteins in RNA vaccines more harmful than the spike protein in the SARS-CoV2 virus?

The following three experimental and theoretical explanations make it possible to answer in the affirmative. The "apprentice life technologists" thought to make the RNA of vaccines more stable by doping it into G bases, without modifying the corresponding amino acids, something allowed thanks to the "mode of operation" of the universal genetic code that allows several triplets of distinct codons to code for a single amino acid. Unfortunately, this leads in the context of vaccine RNAs to a diametrically opposite result since they become more unstable, more fragile and more brittle.

1 - The article "vaccine-induced Covid-19 mimicry" syndrome (Marschalek et al., 2021) shows how this G-based doping of spike RNA can cause changes in the reading frame of the codons, thus partial sequences of different amino acids, which can ultimately lead to thromboembolic events in patients immunized by covid-19 vaccines.

2 - In addition, it has been demonstrated how this excess of G bases of the RNA of the vaccine spike reduces to zero the megastructures according to UA/ CG proportions defined by Fibonacci while on the contrary, the spike of the virus and especially that of the variants sees the complexity and quantity of such structures enriched. To put it simply, this means that vaccine RNA is just one stacking of nucleotides without the slightest spine ensuring a megastructure at medium and long distances, while variants acquire from day to day a greater solidity and overall cohesion of their RNA. (Perez JC 2021)

3 - This inconsistency can also be visualized in the figure below as a kind of "fractal roughness" which is much more unstable and inharmonious in vaccine spike RNA (Pfizer in particular) than in the RNA of the spike of the virus. This was shown using the master code.
https://www.francesoir.fr/opinions-trib ... biologique
MUNAFIK

#49234 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

milejovic1971 wrote: 10/09/2021 10:15 radim u medicinskoj ustanovi gdje vise od 50% nije vakcinisano samo ljekara...toliko
Ah ti antivakseri i ravnozemljasi uvukli se medju doktore :-)

Evo bas na poslu pricamo, raja koja se vakcinisala fajzerom kazu nema sanse da ce ici po tu 3 cu dozu...

Sami priznaju da su nasjeli na pritisak i marketing, poslje svake doze bili su bolesni po 2 do 4 dana, katastrofa i uglavnom kazu nema sanse da se idu ponovi bocat.

Ljudi dolaze sebi polahko.
kox

#49235 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

ZAHVALJUJUĆI VAKCINACIJI
U Danskoj ukinute sve mjere restrikcije uvedene zbog korone

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-da ... /210910022
seoBIH

#49236 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

saint_mirad wrote: 10/09/2021 09:43 interesantno je da vakseri zagovaraju treću, četvrtu, n-tu dozu sad a već unapred znaju da neće biti efikasna protiv budućih sojeva. zar niste ništa naučili na primeru delta soja i vakcina koje su napravljene za alfa soj?
Ne zagovaram ja ništa, slušam doktore koji su relevantni. Ako mi moj doktor kaze da trebm, pa i potvrdim to mišljenje, vakcinisat cu se i trecom.

Starij ljudi se vakcinisu svake godine gripom, pa cak se i umire od gripe, ali avaj, sta kaze FB, sta kaze YT i sta kaze demorkatija. Ja znam, ja mislim, prema tome, ja sam u pravu. Politicari, selektori, doktori....milijarda nas je.
JohnnyS

#49237 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

milejovic1971 wrote: 10/09/2021 08:00 a sta cemo sa 2 ljekara u Prokuplju, vakcinisani i revakcinisani i odose Bogu na istinu ??? ja sam primio 2 doze vakcine, i 3. nema sanse, nek eksperimentisu na drugima, znam dobro sta je receno, cijepite se da ne obolite, pa ako i obolite na nogama je prelezite...a ono pocele mrtve glave padati...dosta vise :sax:
A sta ti je to tacno bilo od te dvije doze pa neces trecu, izrasla ti treca ruka pa znas da je eksperiment? Po cemu si zakljucio da eksperimentisu ako ti nije nista bilo od te dvije doze?

Ja sam za cijepljenje, ali teško je ne nazvati ovo gađanje s brojem doza eksperimentom
salik79

#49239 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

kox wrote: 10/09/2021 10:22 ZAHVALJUJUĆI VAKCINACIJI

A Portugal, San Marino, Spanija, Urugvaj, Malta, Cile, Kanada, Izrael, Irska, Gibraltar,... Sta je s njima?
skafilic

#49240 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafilic »

JohnnyS wrote: 10/09/2021 10:25

Ja sam za cijepljenje, ali teško je ne nazvati ovo gađanje s brojem doza eksperimentom
Nije to gadjanje brojem doza. Kad oslabe antitijela ako opet hoces najbolju mogucu zastitu koju trenutno imamo ide nova doza. Ne tvrdim ja da se treba vakcinisati sa 3-5-10 doza, ok je ako je neko primio dvije i smatra da mu je to dovoljna zastita, samo mi nije jasno kakvi se eksperimenti tacno vrse kad mu nije bilo nista. Ocigledno su ti likovi koji rade s njim previse na facebooku pa nasjedaju na antivaksersku propagandu i o tome pricaju na poslu, ne vidim drugi razlog zasto bi se vakcina smatrala eksperimentom ako ti nikakvu stetu nije nanijela.
spinel_

#49241 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Antivakseri ne postoje.
Antivakserizam bi znacilo da je osoba opcenito protiv bilo koje vakcine i protiv bilo koga da se cijepi.
S druge ovisnost o vakcinama itekako postoji.
Vakcinomanija je uzela maha i mnogi ce se cijepiti jer im je to kao i narkomanu droga, alkholicaru alkohol i sl. Dakle, nece moci bez toga jer su duboko uveceni u te ralje.
Last edited by spinel_ on 10/09/2021 10:36, edited 1 time in total.
kox

#49242 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

salik79 wrote: 10/09/2021 10:32
kox wrote: 10/09/2021 10:22 ZAHVALJUJUĆI VAKCINACIJI

A Portugal, San Marino, Spanija, Urugvaj, Malta, Cile, Kanada, Izrael, Irska, Gibraltar,... Sta je s njima?
Ne znam, šta je s njima ?
saint_mirad

#49243 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

podsećam još jednom da su vakcine na svakih 6 meseci prošle godine bile opasne teorije zavere, a osobe koje su ukazivale da će se to desiti su smatrane ravnozemljasima sa alu-folijom oko glave.
JohnnyS

#49244 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

Eksperiment ne mora nužno imati štetne posljedice niti u krajnjem slučaju mora imati negativnu konotaciju.
salik79

#49245 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

kox wrote: 10/09/2021 10:36
salik79 wrote: 10/09/2021 10:32

Pa, kontam, ako je u Danskoj sve ukinuto "zahvaljujuci vakcinama", sta je, onda, sa nabrojanim zemljama koje imaju veci ili oriblizno isti procenat vakcinisanih? Zasto se njima nista ne ukida?
saint_mirad

#49246 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

JohnnyS wrote: 10/09/2021 10:36 Eksperiment ne mora nužno imati štetne posljedice niti u krajnjem slučaju mora imati negativnu konotaciju.
što vam onda vlade i farmaceutske kompanije nisu unapred kazale da eksperimentišu na vama? :D
milejovic1971

#49247 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by milejovic1971 »

skafilic wrote: 10/09/2021 10:34
JohnnyS wrote: 10/09/2021 10:25

Nije to gadjanje brojem doza. Kad oslabe antitijela ako opet hoces najbolju mogucu zastitu koju trenutno imamo ide nova doza. Ne tvrdim ja da se treba vakcinisati sa 3-5-10 doza, ok je ako je neko primio dvije i smatra da mu je to dovoljna zastita, samo mi nije jasno kakvi se eksperimenti tacno vrse kad mu nije bilo nista. Ocigledno su ti likovi koji rade s njim previse na facebooku pa nasjedaju na antivaksersku propagandu i o tome pricaju na poslu, ne vidim drugi razlog zasto bi se vakcina smatrala eksperimentom ako ti nikakvu stetu nije nanijela.
pa nisu ni bombe sa raioakt. uranijumom dovele da ljudi dobijaju rak sljedeceg dana, ali nakon 1,2 10 , 20 god radjaju se djeca sa 3 ruke, epidemija karcinoma i sl... :shock: :shock:
JohnnyS

#49248 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

saint_mirad wrote: 10/09/2021 10:39
JohnnyS wrote: 10/09/2021 10:36 Eksperiment ne mora nužno imati štetne posljedice niti u krajnjem slučaju mora imati negativnu konotaciju.
što vam onda vlade i farmaceutske kompanije nisu unapred kazale da eksperimentišu na vama? :D
Pitaj vlade, ne mene.
milejovic1971

#49249 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by milejovic1971 »

Israel obara sve rekorde po broju oboljelih...toliko o vakcinama
kox

#49250 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

salik79 wrote: 10/09/2021 10:38
kox wrote: 10/09/2021 10:36
Pa, kontam, ako je u Danskoj sve ukinuto "zahvaljujuci vakcinama", sta je, onda, sa nabrojanim zemljama koje imaju veci ili oriblizno isti procenat vakcinisanih? Zasto se njima nista ne ukida?
Ne znam kakve su kod njih mjere ali kada budu imali dovoljno visok procenat vakcinisanih ukinut će ih i oni, ili bar smanjiti.
Oni koji ih sigurno neće ukinuti su zemlje sa malim procentom vakcinisanih, tj. uvodit će ponovo lockdowne i policijske časove kada im bolnice budu pretrpane. Ovim tempom kako to kod nas ide to možemo očekivati za mjesec- mjesec i po.
Locked