Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Laplace

#36876 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

striker_sarajevo wrote: 30/12/2021 10:38 I naravno da ce biti guzve vece, pa prije 20 godina nije bilo upola auta. Sad je guzva i u 22:00h na glavnoj saobracajnici, a da ne bude ludnica za vrijeme najvece spice. Kruzni tok je doveo do brzeg odvijanja saobracaja, a ta ista brzina dovodi do zacepljenja okolnih ulica koje su lose regulisane semaforom. Sam dizajn kruznog toka nije onakav kakav je dogovoren nacrtom. Trebao je da ima zasebnu izlivnu traku iz pravca put zivota/podvoznjak, neovisnu o kruznom toku. Sto bi rasteretilo dodatno sam kruzni. Raskrsnica na krizanju kod fds-a je dobro regulisana. Iskljucujes se iz kruznog i nalazis se na ulici s pravom prvenstva. Skretanje u drinsku je neometano. Prema humskoj takodjer. Ista stvar s krupskom. Semafor kod merkatora radi kako treba. Nisi duzan pustati vozace iz marka marulica. Cemerlica takodjer protocna. Problem jedini pravi put zivota, jedna traka.
Mi, koji ne živimo u Sarajevu, ovu diskusiju moramo pratiti uz otvoren Google Maps. :D
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#36877 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

laik1981 wrote: 30/12/2021 20:31
Evolution_IV wrote: 30/12/2021 15:15 Sto se tice ove price oko padinskog dijela Pofalica, ko to matere vam zivi gore, velika vecina je zna se, cast maloj sacici ljudi...

Ista je prica Buca, Boljakov, Svrakino, Zabrdje i sl.
Ni ja nisam fgr, vec seljak iz centra :D , al nebitno, bitno je ponasanje, govor i kultura tih ljudi :)
Velika vecina truhnula u rovovima 4 godine braneci ovaj grad. Da nije bilo tih naselja karinu bi mi svi danas uzivali u sarajevskim guzvama..
A tako cemo jel, pa i moj je stari bio u Azicima u ratu, amidja na Treskavici, sta hoces reci ? MIslim svaka tim ljudima cast a;li to nema veze sa ovim...

@konektovan i za tebe isto vazi...

puno se sere da se opravda krkanluk koji je zavladao u gradu...
Last edited by Evolution_IV on 30/12/2021 21:41, edited 1 time in total.
Laplace

#36878 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

BadBoy wrote: 30/12/2021 11:32 Ja samo znam da se prije nekih 10tak godina znala špica:

Ujutro od 8 do pola 10 i poslijepodne od 16 do 18. Poslije toga je bila milina voziti, redovno sam sa Vratnika do Ilidže dolazio za 15tak minuta.

Sad je to već misaona imenica i gužve su svako doba dana.

Više auta, više tržnih centara (SCC, Alta i Importanne su ubili M.dvor prije tu nikada nije bilo toliko gužve kao sada) i daleko lošiji javni prevoz.
Pristup Alti je užasno riješen. Ulaz i nekako, nije problem što se sad malo obilazi, ali je izlaz katastrofalan. Moglo bi se normalno izaći na glavnu cestu pored hotela Holiday ali je tu saobraćaj zabranjen za sve koji nisu gosti hotela. Regularan (jedini) izlaz je na križanju Kranjčevićeve i Tešanjske. Kranjčevićevom skoro uvijek gust saobraćaj, preglednost nije za pohvaliti a staje se u brdu i čeka prilika (čestom ljudi tu rizikuju i uvaljuju se) da se ubaciš.

SCC i Importane bar imaju normalne ulaze/izlaze.
Laplace

#36879 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

_BataZiv_0809 wrote: 30/12/2021 11:14
striker_sarajevo wrote: 30/12/2021 11:05
Pozivam tvog kolegu batu da ovaj put ne edituje tvoje postove gdje nekog nazivas pogrdnim imenom. Tvoji nacionalni ispadi su provaljeni. Mozes se ti na forumu pretvarati, a valja svako jutro otvarat oci i udisat zrak/smog grada kojeg mrzis iz dubine duse. Samo jer ti je, kako si ti to sebi umislio, ogranicio neka prava jer si toboze hrvat.
Odmorit ćete malo preko novogodišnjih praznika.
A odmorićemo i mi, realno.
Naslovnica

#36880 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Ja ovih dana na Alipašino idem obilaznicom na Vlakovo, starom cestom prema Ajliđi do Idu dani, pa preko Butmira, pored SFOR baze, tamo onom prečicom pored SJJ, na Šentilj i preko Dobrinje.
Bez zajebancije.
Jedva čekam da sutra poslije posla parkiram bibi i da ga ne palim do utorka ujutro.
BadBoy

#36881 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Laplace wrote: 30/12/2021 21:41
BadBoy wrote: 30/12/2021 11:32 Ja samo znam da se prije nekih 10tak godina znala špica:

Ujutro od 8 do pola 10 i poslijepodne od 16 do 18. Poslije toga je bila milina voziti, redovno sam sa Vratnika do Ilidže dolazio za 15tak minuta.

Sad je to već misaona imenica i gužve su svako doba dana.

Više auta, više tržnih centara (SCC, Alta i Importanne su ubili M.dvor prije tu nikada nije bilo toliko gužve kao sada) i daleko lošiji javni prevoz.
Pristup Alti je užasno riješen. Ulaz i nekako, nije problem što se sad malo obilazi, ali je izlaz katastrofalan. Moglo bi se normalno izaći na glavnu cestu pored hotela Holiday ali je tu saobraćaj zabranjen za sve koji nisu gosti hotela. Regularan (jedini) izlaz je na križanju Kranjčevićeve i Tešanjske. Kranjčevićevom skoro uvijek gust saobraćaj, preglednost nije za pohvaliti a staje se u brdu i čeka prilika (čestom ljudi tu rizikuju i uvaljuju se) da se ubaciš.

SCC je ubio izlivnu traku u ulici Maršala Tita u smjeru Ilidže, napravio haos u ulici Vrbanja i dao završivaćima izgovor da u stealth modu staju u ulici Hiseta u izlivnoj traci za garažu.

Importanne je istina najmanji problem ali i tu završivaći zauzmu izlivnu traku za garažu a nade se i pokoji indijanac koji iz garaže sječe tri trake da bi skrenuo lijevo za Velešiće i zna se desiti da ostane poprijeko u jednoj od traka.
laik1981

#36882 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by laik1981 »

Evolution_IV wrote: 30/12/2021 21:38
laik1981 wrote: 30/12/2021 20:31
Velika vecina truhnula u rovovima 4 godine braneci ovaj grad. Da nije bilo tih naselja karinu bi mi svi danas uzivali u sarajevskim guzvama..
A tako cemo jel, pa i moj je stari bio u Azicima u ratu, amidja na Treskavici, sta hoces reci ? MIslim svaka tim ljudima cast a;li to nema veze sa ovim...

Je li ti smetalo kako pricaju dok su krvarili braneci ovaj grad? Ustati mirno kad se pomenu ti herojski gradski bedemi, a koje si ti nabrojao pretstavljajuci ih kao mjesta gdje zivi neka niza rasa nedostojna ovog grada. A tvom starom i amidzi hvala, kao i svima ostalim koji su branili ovaj grad.

Toliko, da ne oftopicarimo vise :run:
BadBoy

#36883 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Izvini laiče, prvi i zadnji moj post na ovaj offtopic al to gdje su se bitke vodile u ratu nema nikakve veze za poslijeratnim i današnjim stanovnicima tih naselja, mislim to je i logično...
laik1981

#36884 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by laik1981 »

BadBoy wrote: 30/12/2021 21:56 Izvini laiče, prvi i zadnji moj post na ovaj offtopic al to gdje su se bitke vodile u ratu nema nikakve veze za poslijeratnim i današnjim stanovnicima tih naselja, mislim to je i logično...
Naravno da ima veze. Kaze treba ih cuti kako pricaju i kako se ponasaju. Garant imaju i tamniji ten od ovih cija je zona komfora omedjena raskrsnicom na M.Dvoru.. A ibretili se onom djetetu iz zapadnog Mostara.. Sramota.. Eto necemo vise. Nije tema adekvatna..
Logovan

#36885 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Zasto ljudima smetaju dijasporci?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#36886 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Logovan wrote: 30/12/2021 22:12 Zasto ljudima smetaju dijasporci?
Zato što maju više love. :mrgreen:
Evolution_IV

#36887 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

laik1981 wrote: 30/12/2021 21:53
Evolution_IV wrote: 30/12/2021 21:38

Je li ti smetalo kako pricaju dok su krvarili braneci ovaj grad? Ustati mirno kad se pomenu ti herojski gradski bedemi, a koje si ti nabrojao pretstavljajuci ih kao mjesta gdje zivi neka niza rasa nedostojna ovog grada. A tvom starom i amidzi hvala, kao i svima ostalim koji su branili ovaj grad.

Toliko, da ne oftopicarimo vise :run:
E moj ti, nikakve to veze nema sa ljudima koji su dosli poslije rata, nije tema i nema potrebe da spominjes krv i slicno...kako rekoh pise se svasta da se opravda krkanluk, koji dolazi sa svih strana, a odatle najvise nazalost...

Nemam nista ni protiv koga, da se razumijemo, ima i u tim naseljima finih ljudi, il si covjek ili si papak, 3ce nema :)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#36888 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Odakle dolazi krkanluk?? Iz Buća potoka, Briješća, Zabrđa, Švakino, Pofalići?! :-)

Moderacijo,..počisti nas
Evolution_IV

#36889 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

Od glasackog tijela, eto tako...dosta od mene, stanje super inace :thumbup: :bih:
zdruzdjo

#36890 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Laplace wrote: 30/12/2021 21:41
Prije par dana izlazim iz scc i hocu prema skusptini. Taman sam izasao iza rampe i popeo se, kad hamsa (naravno), sa nekom fiestom stoji, zablokirala komplet traku za izlaz prema skupstini. Otvoren prozor pusi i ceka nekoga iz SCC na onaj bocni izlaz. Znate da tu postoji samo jedna izlazna traka koja je odvojena plasticnim stubicima oz druge ulazne trake, tako da je ne mozes obici.
Uljudno dva puta kratko svirnem da krene i da dam do znanja da necu cekati da neka druga hamsa se nakani da izadje iz zara-e. Ona upali 4 zmigavca :D :D ali auto radi. Iza mene vidim jos dva auta. Ponovo svirnem ali 3 puta. Ona se ko nesto razgana rukama unutra, ugasi zmigavce, krenu pola metra i opet stade i upali opet zmigavce.
E sad sam vec zapjenio i ono bas sjednem na sirenu. I ovi iza mene. Kontam ako sad opet stane, morati cu izaci pa ..... krenu i ode do onog nekog kao prosirenja prije izlaska, vidje da se tu ne moze utisnuti jer ima auta koja stoje, pa onda ode do kraja na izlaz, i hoce polukruzno da se vrati u drugu traku za scc ulaz.
prosao sam na izlazu desno pored nje prema semaforu, a iza sam vidio da je izazvala kolaps sa pokusavanjem da se vrati na polazni polozaj.

Stoga DA, SCC ima normalan ulaz/izlaz, ali ga koriste nenormalni krembili.
Logovan

#36891 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Bože dragi šta sve čovjek neće doživjeti u ovom gradu :-) pa vidjela je garant da se ne može proći, šta glumi, svašta
foxlife

#36892 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

konektovan wrote: 30/12/2021 22:19 Odakle dolazi krkanluk?? Iz Buća potoka, Briješća, Zabrđa, Švakino, Pofalići?! :-)

Moderacijo,..počisti nas
Dolazi i iz titove i iz adema buce itd
Cinjenica je samo da ima vise krkanula u adema buce nego u titovoj
To nazalost ne moze niko lagati
Dimu1927

#36893 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dimu1927 »

mk ultra wrote: 30/12/2021 14:51
hopi wrote: 30/12/2021 14:50
Nisam nikada išao tim putem, je li vrijedi u vrijeme gužve? Je li neka ušteda, može li se običnim autom proći
može sve je asfalt samo kažem ti baš je strmo... mada ko da je negdje po ovim brdima ravno :mrgreen:
bolji je put preko Zuci. kad se prodje Dom oslobodilaca malo je uzi put ali je normala, a od golog brda je novi put uradjen i dole se spustis i izadjes kod Binga u Vogosci.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#36894 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

konektovan wrote: 30/12/2021 22:13
Logovan wrote: 30/12/2021 22:12 Zasto ljudima smetaju dijasporci?
Imaju kurac moj a ne više love. Da imaju love ne bi dolazili u Bosnu da slave NG nego bi gore k'o ljudi slavili :bih:
Laplace

#36895 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ne kontam ove koji žive u naseljima iz kojih se u vrijeme špice teško uključiti na glavnu cestu: zašto ne krenu na posao ranije, kad se mogu normalno uključiti, nego se guraju na silu? To su (ne)radnici koji na posao stižu u zadnjoj nanosekundi, ne dao Bog da dođu minutu prije početka radnog vremena.

Jedan takav mi je jutros oduzeo pravo prvenstva prolaza u Vogošći, doslovno sam morao da se naglo zaustavim da ne bi bio sudar (i opet naglo zaustavljanje). Držao sam malo veće rastojanje jer sam na zadnjem sjedištu imao stotinjak kolača (narudžba),ali opet ne toliko da se neko može ubaciti. Ono, računam da ću morati kočiti pa da ne kočim baš naglo. Ali,vraga ćeš! Lik ide u sudar pa ti odluči da li da ga pustiš ili da se peglaš sa policijom, osiguranjima i automehaničlarima/autoelektričarima/limarima. Jasno, svi kolači spali sa sjedišta.

Eto, da kolače izbacimo iz jednačine: šta da nisam uspio da zakočim? Zadnji dan godine, kad normalni ljudi spremaju doček i planiraju da se par dana odmore od još jedne lude godine, ja trebam da se sa idiotom peglam ko je kriv, da čekam policiju, uviđaj, da i ja i žena zakasnimo na posao, odšlepam auto kući (jer ti nijedan majstor danas neće primiti auto) o svom trošku (jer BIHAMK ne priznaje šlepanje iz Sarajeva do Breze),budem bez auta do druge polovine sljedeće sedmice i zbog toga otkažem sve što sam ranije planirao i zašto sve to? Jer kreten nije htio da krene pet minuta ranije.

Btw, ja sam krenuo sasvim dovoljno rano da nemam problema sa uključivanjem na glavne puteve, a nije ni bila neka gužva pa da bi to bio razlog za ovako sumanuto ubacivanje.
Laplace

#36896 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

liaar wrote: 31/12/2021 09:17
konektovan wrote: 30/12/2021 22:13

Imaju kurac moj a ne više love. Da imaju love ne bi dolazili u Bosnu da slave NG nego bi gore k'o ljudi slavili :bih:
Nije uopšte do love nego do pravila i zakona. Ovdje ne moraju da se pridržavaju nikakvih pravila, zakona niti mjera, mogu šta hoće, koliko hoće ikad hoće. Eldorado za takve, da se odmore od uređene države u koju su pobjegli jer su nesposobni da glasaju za normalne ljude pa je lakše otići u državu koju je neko drugi uredio. Ali, proradi balkanski mentalitet, mora se divljati i bahatiti a na Zapadu je to skup sport.
Last edited by Laplace on 01/01/2022 21:08, edited 1 time in total.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#36897 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

konektovan wrote: 30/12/2021 22:19 Odakle dolazi krkanluk??
sa istoka :D
black_adrian
Vozim: vjetar

#36898 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

Rijetko po gradu sjednem s nekim da me vozi, a na otvorenoj nikad. Ali eto kad se desi kad sjednem s nekim, nervira me krene vozit, pa onda ide podešavanje sjedišta, paljenje kratkih, vezanje pojasa (naravno jedva jer na sebi ima jaknu), pa kad krene čačkati oko klime il multimedije, il kad mu ogledalo ne valja, pogotovo srednje pa se ogleda nešto.

Eto ja se ne vežem baš svaki put u gradu, al kad odlučim da se vežem, to sve uradim u garaži/parking mjestu, također i klimu, muziku, sjedište je uglavnom vazda podešeno po mom. U jakni nikad ne vozim pa makar se ledio na minusu dok ne ugrije auto, ne podnosim osjećaj "napuhanosti" i manjka kontrole dok sam u jakni, volim se osjećati potpuno udobno i sigurno.
nepass1

#36899 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Jucer i danam a Bgm i ranije totalni saobracajni kolaps u gradu. Nigdje policije, policajca da regulise, katastrofa

Fasizam od strane mupa
laik1981

#36900 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by laik1981 »

nepass1 wrote: 31/12/2021 18:00 Jucer i danam a Bgm i ranije totalni saobracajni kolaps u gradu. Nigdje policije, policajca da regulise, katastrofa

Fasizam od strane mupa
Suti, kad oni regulisu bude tri puta gore..
Post Reply