Libanon
-
elcaliente
#2176 Re: Libanon
Ode i sljedeci visoki komandant Nabil Quak, kvak, kvak, kvaka kvak.
Tamane ih bez prestanka, znaju gdje se svaki nalazi
Tamane ih bez prestanka, znaju gdje se svaki nalazi
-
saimidin
#2177 Re: Libanon
Ni meni nije jasan taj hajp nekih "novinara", kao ni forumaša, gledam sinoć kod senada onaj stariji novinar, mnogo mrtvih uglova ili pustih želja
Ostaje da se vidi kakve gubitke mogu nanijeti izraelu kada krene kopnena ofanziva, ali ako su se spremali za repete 2006, zajebali su se, jer se izrael sigurno spremao kako da odgovori na tadašnje prijetnje
Drugo je pitanje dokle izrael misli ići, do rijeke litani ili dalje, te koliko dugo držati okupiranim i koji su prihvatljivi gubici, ili usput ide i genocid južnog libana, naseljavanje i aneksija
Ostaje da se vidi kakve gubitke mogu nanijeti izraelu kada krene kopnena ofanziva, ali ako su se spremali za repete 2006, zajebali su se, jer se izrael sigurno spremao kako da odgovori na tadašnje prijetnje
Drugo je pitanje dokle izrael misli ići, do rijeke litani ili dalje, te koliko dugo držati okupiranim i koji su prihvatljivi gubici, ili usput ide i genocid južnog libana, naseljavanje i aneksija
-
Vjecita_zavrzlama
#2178 Re: Libanon
Narod zeli cuti da su ovi kao nesto opasni pa sjecam se price ”ne smije izrael na hezbolah, umjesa li se hezbolah kraj”… ehhhsaimidin wrote: ↑29/09/2024 12:00 Ni meni nije jasan taj hajp nekih "novinara", kao ni forumaša, gledam sinoć kod senada onaj stariji novinar, mnogo mrtvih uglova ili pustih želja
-
mehoxy
#2179 Re: Libanon
Mogu se oni spremati koliko hoce, Izrael nema adekvatnog odgovora na gerilsko ratovanje. Vidi se po Hamasu. Mogu porusiti, pobiti bruku civila i to je to....saimidin wrote: ↑29/09/2024 12:00 Ni meni nije jasan taj hajp nekih "novinara", kao ni forumaša, gledam sinoć kod senada onaj stariji novinar, mnogo mrtvih uglova ili pustih želja
-
saimidin
#2180 Re: Libanon
Narod kontam, mada kontam i "novinare", daj narodu ono što hoće više će klikova biti, sa druge strane hezbolah jeste imao veći potencijal i mogućnost bolje pripreme od hamasa, ali i nakon što je hamas odradio 7.10. izrael se bolje pripremio zato sada prvo udaraju u glavu onda će krenuti u masovne zločine dal po jugu ili da preoru cijeli liban, mogu kako hoće, niko im ništa neće u svakom slučaju jer je genocid i masovni zločini pod izgovorom kolateralne štete u borbi protiv terorista potpuno normalizovan, mrtvi arapi su samo statistika, 20k, 40k, 100k, samo nebo je granicaVjecita_zavrzlama wrote: ↑29/09/2024 12:09Narod zeli cuti da su ovi kao nesto opasni pa sjecam se price ”ne smije izrael na hezbolah, umjesa li se hezbolah kraj”… ehhhsaimidin wrote: ↑29/09/2024 12:00 Ni meni nije jasan taj hajp nekih "novinara", kao ni forumaša, gledam sinoć kod senada onaj stariji novinar, mnogo mrtvih uglova ili pustih želja
-
saimidin
#2181 Re: Libanon
Pa upravo to i hoće, znaju da će imati gubitaka, malo su se iznenadili za 7.10., jer su bili veći znatno nego se pretpostavljalo ali zato će uzeti ako ne cijelu dobar dio gaze, te još namiriti od zapadne obale, sada komad libana, to je sav smisao cionizma, klasični nacizam, teorija krvi i zemljemehoxy wrote: ↑29/09/2024 12:11Mogu se oni spremati koliko hoce, Izrael nema adekvatnog odgovora na gerilsko ratovanje. Vidi se po Hamasu. Mogu porusiti, pobiti bruku civila i to je to....saimidin wrote: ↑29/09/2024 12:00 Ni meni nije jasan taj hajp nekih "novinara", kao ni forumaša, gledam sinoć kod senada onaj stariji novinar, mnogo mrtvih uglova ili pustih želja
Sada im treba da im usa učini uslugu i razvali iran, a ako trump pobijedi dobit će, a vjerovatno i sa kamalom, zato su se mule ovako smirile jer pokušavaju izbjeći taj napad praveći se mrtvi
-
Dugarry
#2182 Re: Libanon
Kakva utjeha?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑29/09/2024 11:58HmmmDugarry wrote: ↑29/09/2024 11:54Ko ih je tako opisao?
Bez avijacije, bez oklopa? Oni da budu Barcelona?
Cinjenica je da mogu odgovoriti mnogo jace, nego sto je to uradjeno do sad. Ne mislim samo na njih, nego oni i Iran zajedno.
Iranu nije u cilju eskalacija, i odgovor mora biti baziran na pragmaticnosti, a ne na osjecajima.
Jel ovo utjeha ili ne citas vijesti? Nisu ih mogli vise poniziti ni da hoce, a oni kao nesto jel taktiziraju?
Znaci, Hezbollah je organizacija, koja ne posjeduje avijaciju, niti tenkove. Oruzje koje posjeduju je sve doslo iz Irana.
Kako da oni pariraju Izraelu, koji je tehnoloski na svjetskom vrhu? Samo amateri mogu od Hezbollaha praviti Barcelonu.
U slucaju invazije, Hezbollah ce biti u stanju da pruzi jaci otpor, logicno jer ce u tom slucaju znacaj vojnika biti veci.
Iranu ne odgovara eskalacija. Iran izbjegava rat sa Izraelom.
Ne trebas mi odgovarati
-
Vjecita_zavrzlama
#2183 Re: Libanon
Iran je tek ponizavan od izraela par puta i postaje smijesno, sta bi od odmazde za sve to?Dugarry wrote: ↑29/09/2024 12:41Kakva utjeha?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑29/09/2024 11:58HmmmDugarry wrote: ↑29/09/2024 11:54
Ko ih je tako opisao?
Cinjenica je da mogu odgovoriti mnogo jace, nego sto je to uradjeno do sad. Ne mislim samo na njih, nego oni i Iran zajedno.
Iranu nije u cilju eskalacija, i odgovor mora biti baziran na pragmaticnosti, a ne na osjecajima.
Jel ovo utjeha ili ne citas vijesti? Nisu ih mogli vise poniziti ni da hoce, a oni kao nesto jel taktiziraju?
Znaci, Hezbollah je organizacija, koja ne posjeduje avijaciju, niti tenkove. Oruzje koje posjeduju je sve doslo iz Irana.
Kako da oni pariraju Izraelu, koji je tehnoloski na svjetskom vrhu? Samo amateri mogu od Hezbollaha praviti Barcelonu.
U slucaju invazije, Hezbollah ce biti u stanju da pruzi jaci otpor, logicno jer ce u tom slucaju znacaj vojnika biti veci.
Iranu ne odgovara eskalacija. Iran izbjegava rat sa Izraelom.
Ne trebas mi odgovarati
Znam da bi volio da ne odgovaram.Da ispadne da si u pravu
-
mehoxy
#2184 Re: Libanon
Mogu oni okupirati dio Libana kao sto okupiraju i Gazu sada ali bi se vjerovatno kad-tad morali povuci. Ne bi oni to mogli izdrzati ni vojno ni ekonomski.saimidin wrote: ↑29/09/2024 12:32Pa upravo to i hoće, znaju da će imati gubitaka, malo su se iznenadili za 7.10., jer su bili veći znatno nego se pretpostavljalo ali zato će uzeti ako ne cijelu dobar dio gaze, te još namiriti od zapadne obale, sada komad libana, to je sav smisao cionizma, klasični nacizam, teorija krvi i zemljemehoxy wrote: ↑29/09/2024 12:11Mogu se oni spremati koliko hoce, Izrael nema adekvatnog odgovora na gerilsko ratovanje. Vidi se po Hamasu. Mogu porusiti, pobiti bruku civila i to je to....saimidin wrote: ↑29/09/2024 12:00 Ni meni nije jasan taj hajp nekih "novinara", kao ni forumaša, gledam sinoć kod senada onaj stariji novinar, mnogo mrtvih uglova ili pustih želja
Sada im treba da im usa učini uslugu i razvali iran, a ako trump pobijedi dobit će, a vjerovatno i sa kamalom, zato su se mule ovako smirile jer pokušavaju izbjeći taj napad praveći se mrtvi
-
saimidin
#2185 Re: Libanon
Ne treba podcjenjivati, sve zavisi koja bi bila cijena i koliko će usa poslati, jer evo okupiraju već 70 i više godina, i nemaju ni pomisli da prestanu, samo da idu dalje, svaki nacizam mora ići uvijek dalje, a arapi im nisu neka ozbiljna prepreka koja ih može zaustaviti kao što možemo vidjeti
- Haris.ba
-
toska
#2187 Re: Libanon
Još prekjuče čitam neke zapadne izvore da Hezbollah ima 100k do 150k raketa, a od toga, bitnije, bar 10k balistickih.
Sa tih 10k kojima Iron Dome ne može ništa već se koriste sistemi sličnu Patriotu i cijeni od nekoliko milona po raketni, odbrana Izraela bi drugi dan bila prezasicena.
Ove podatke o arsenalu Hezbollaha svi znamo, ali ne znamo u čemu je problem?
Oni te rakete nikad nisu ni imali već izmišljeno za cionisticku propagandu.
Sa tih 10k kojima Iron Dome ne može ništa već se koriste sistemi sličnu Patriotu i cijeni od nekoliko milona po raketni, odbrana Izraela bi drugi dan bila prezasicena.
- Haris.ba
#2188 Re: Libanon
10 milja balistickih raketa.toska wrote: ↑29/09/2024 13:32 Još prekjuče čitam neke zapadne izvore da Hezbollah ima 100k do 150k raketa, a od toga, bitnije, bar 10k balistickih.
100 samo ispalis na jednu lokaciju, npr.nuklearku Dimona - nema te pvo koja bi to zastitila.
Tigar od papira.
-
mehoxy
#2189 Re: Libanon
Pa razlika je u tome da u dijelovima Palestine koje okupiraju 70 god. nema aktivnog ratovanja, nema ni prokopanih tunela (vjerovatno...) koji su kljucni za uspjeh ovih grupa, ali naravno ne treba podcijenjivati nikoga. Mislim da dosta zavisi od toga koliko je Hezbolah obavjestajno kompromitiran, i jesu li uspjeli sacuvati podzemne zalihe naoruzanja.saimidin wrote: ↑29/09/2024 13:22 Ne treba podcjenjivati, sve zavisi koja bi bila cijena i koliko će usa poslati, jer evo okupiraju već 70 i više godina, i nemaju ni pomisli da prestanu, samo da idu dalje, svaki nacizam mora ići uvijek dalje, a arapi im nisu neka ozbiljna prepreka koja ih može zaustaviti kao što možemo vidjeti
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#2190 Re: Libanon
@tramvajtrojkahilmija frlj wrote: ↑28/09/2024 16:37Treba tramvaju reći da pozdravi Čengucvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/09/2024 16:04 Vidlm da ga sumir i dalje sajfa na sukobe, a trajvan mu se pridruzio. Ocekivano ko prati domacu politiku.![]()
I da znam ko je![]()
-
toska
#2191 Re: Libanon
Pa da, samo ko je napravio u medijima tog tigra i sav hajp?Haris.ba wrote: ↑29/09/2024 13:3410 milja balistickih raketa.toska wrote: ↑29/09/2024 13:32 Još prekjuče čitam neke zapadne izvore da Hezbollah ima 100k do 150k raketa, a od toga, bitnije, bar 10k balistickih.
100 samo ispalis na jednu lokaciju, npr.nuklearku Dimona - nema te pvo koja bi to zastitila.
Tigar od papira.
- dječak sa šibicama
#2192 Re: Libanon

ako se glavni stab Hezbollaha u kojem je ubijen Nasralah, nalazi ispod stambenih zgrada... kako se to zove?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#2193 Re: Libanon
Moguće, ali i ovi su išli s tim.toska wrote: ↑29/09/2024 13:42Pa da, samo ko je napravio u medijima tog tigra i sav hajp?Haris.ba wrote: ↑29/09/2024 13:3410 milja balistickih raketa.toska wrote: ↑29/09/2024 13:32 Još prekjuče čitam neke zapadne izvore da Hezbollah ima 100k do 150k raketa, a od toga, bitnije, bar 10k balistickih.
Tigar od papira.
Na osnovu toga su stekli popularnost među dijelom stanovništva u Libanu, predstavljajući se kao jedini zaštitnik.
Vi ne razumijete koliko su sami Šiiti bili uvjereni u ovo, ili možda još uvijek jesu.
Bukvalno su izdali svoj narod, svjesno šireći laži o onome šta mogu uraditi.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#2194 Re: Libanon
Ja mislim da je ipak laž da oni tako nešto imaju.dječak sa šibicama wrote: ↑29/09/2024 13:47
ako se glavni stab Hezbollaha u kojem je ubijen Nasralah, nalazi ispod stambenih zgrada... kako se to zove?
Organizacije tog tipa nemaju nikakav "glavni štab", to samo imaju prave vojske.
Šta je uopšte "glavni štab", pa definicija glavnog štaba je da svako zna za tu lokaciju...
-
toska
#2195 Re: Libanon
Kriva žrtva?dječak sa šibicama wrote: ↑29/09/2024 13:47
To moze biti legitiman cilj samo ako se vatreno dejstvovalo iz njega.
Ovako je ratni zločin Izraela.
Šta misliš koga bi ovdje Hag teretio za zločin?
-
zrakomlat
#2196 Re: Libanon
Šta ovo znači? Maroko mi je tek na trećem mjestu, ko Japan u onom vicuskupljac_zeljeza wrote: ↑29/09/2024 09:56Kontam ja to da ih ne bi bilo bez podrške kako vojne tako i materijalne. Svake godine Sisi dobije 1,5 milijardi, a jordanski kralj 1,4 milijarde. Na Twitteru vidim da narod ne misli kao njihovi diktatori što je posebno vidljivo u primjeru Maroka. Bez obzira što su hajrovali Zapadnu Saharu preko Palestinaca.
- Point.
#2197 Re: Libanon
Pa slušamo u zadnje vrijeme od raznoraznih stručnjaka, novinara i šta sve ne o 150 000 raketa koje posjeduje Hizbolah, kako su 50 puta jači od Hamasa, hiljade balističkih raketa, sasomange km tunela, Iran prijeti o nezapamćenoj osveti a dobili smo da ih IDF išamara u sred Teherana, obezglavi im proxy koje su desetljećima finansirali i gradili, Hizbola baca neke simbolične rakete po moru i livadama a Iran se ušutio i ne smije izviriti iza vrata. I sad nešto pragmatičnosti vamo tamo a činjenica je da su vjerovatno bili prenapuhani propagandom i sad kad je đavo došao po svoje, nema se čim kurčiti.Dugarry wrote: ↑29/09/2024 11:54Ko ih je tako opisao?
-
Dugarry
#2198 Re: Libanon
Stvarno ne znam ko ih je dizao u nebesa, osim naroda koji nema pojma.Point. wrote: ↑29/09/2024 14:17Pa slušamo u zadnje vrijeme od raznoraznih stručnjaka, novinara i šta sve ne o 150 000 raketa koje posjeduje Hizbolah, kako su 50 puta jači od Hamasa, hiljade balističkih raketa, sasomange km tunela, Iran prijeti o nezapamćenoj osveti a dobili smo da ih IDF išamara u sred Teherana, obezglavi im proxy koje su desetljećima finansirali i gradili, Hizbola baca neke simbolične rakete po moru i livadama a Iran se ušutio i ne smije izviriti iza vrata. I sad nešto pragmatičnosti vamo tamo a činjenica je da su vjerovatno bili prenapuhani propagandom i sad kad je đavo došao po svoje, nema se čim kurčiti.Dugarry wrote: ↑29/09/2024 11:54Ko ih je tako opisao?
Moje misljenje je da oni, a tu mislim Hezbollah i Iran zajedno mogu odgovoriti mnogo ozbiljnije, ali ne zele, jer se boje posljedica. To je samo moje misljenje, bez da imam dokaze za to.
Izrael govori da su im oni najveca prijetnja.
Rusija nabavlja razlicito oruzje u Iranu, sto pokazuje nesto o tehnologiji koju posjeduju
Napadi Irana na Americke baze, gdje su pokazali da imaju precizno oruzje
A zasto mozda ne zele da reaguju. Mozda zato sto ce ubrzo imati atomsku, i misle da ce tada imati bolju poziciju
Mozda je razlog i zelja za ukidanjem sankcija....
Ko ce znati. Samo ima vise razloga koji mi padaju na um.
-
Benjo34
#2199 Re: Libanon
Iranu najveci problem za odgovor Izraelu predstavlja SAD, oni znaju da je to zicer da ih ovi zbombaju, I to je jedini razlog suzdrzavanja. Izrael eksploatise 10 Oktobar evo, godinu poslije, mozes mislit sta bi bilo nakon nekog raketiranja uz civilne zrtve..
Mislim da niko nije predstavljao ovdje Hezbolu kao neku supervojsku, njihova prava snaga ce se vidjeti ako Izrael krene kopneno. A do tad, Izrael ce raditi sve sto moze da isprovocira zestok odgovor, a ovi da se suzdrze I da ih navuku kopneno.
Kazu komplex pogođen sa 80 bombi, mjesecima pracen. Zasto nisu djelovali ranije? Direktno po njemu bez gađanja civila? Koji je smisao znati gdje je glava, a gađati prije toga okolo da stradaju civili? I nakon svega, jel zaista neko misli da ovi nisu znali za 10 oktobar ranije? Da su napali Gazu bez toga, da li bi dobili bianko cek od Amera da rade sve sto rade?
Mislim da niko nije predstavljao ovdje Hezbolu kao neku supervojsku, njihova prava snaga ce se vidjeti ako Izrael krene kopneno. A do tad, Izrael ce raditi sve sto moze da isprovocira zestok odgovor, a ovi da se suzdrze I da ih navuku kopneno.
Kazu komplex pogođen sa 80 bombi, mjesecima pracen. Zasto nisu djelovali ranije? Direktno po njemu bez gađanja civila? Koji je smisao znati gdje je glava, a gađati prije toga okolo da stradaju civili? I nakon svega, jel zaista neko misli da ovi nisu znali za 10 oktobar ranije? Da su napali Gazu bez toga, da li bi dobili bianko cek od Amera da rade sve sto rade?
-
toska
#2200 Re: Libanon
Objavljeni detalje akcije u kojoj je ubijen Hassan Nasrallah, na zgradu bačeno 80 bombi
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/obja ... /240929033