Libanon

Post Reply
Porodice Foht

#2026 Re: Libanon

Post by Porodice Foht »

tramvajtrojka wrote: 28/09/2024 15:32
JovicSA wrote: 28/09/2024 15:12 Ako sam dobro skontao ovaj lider Hezbollaha je bio u bunkeru ispod zgrade? Znači da ga je grunulo nešto opako jako jer navodno taj bunker je rađen da izdrži udare avio bombi, kao računali su na to.
Image

GBU 28 8-) 8) prodje kroz sav beton kao noz kroz puter :mrgreen:
Pa ako je tako, kako tuneli pod Gazom odolijevaju? I jos nesto, kako Anwara ne mogu ukebati s ovim cudovistem a prostor jos uzi? :?
cvrčak_na_hedonizmu

#2027 Re: Libanon

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

sumirprimus wrote: 28/09/2024 15:13
Image

Sumir zvani nekrofil. Jal je neko poginuo ti ga slajfas. Bas si bolestan, tebe ovo lozi, siguran sam.
Vjecita_zavrzlama

#2028 Re: Libanon

Post by Vjecita_zavrzlama »

TojoOptics wrote: 28/09/2024 15:56 Allah je jevrejske vjeroispovjesti, sudeci po trenutnoj situaciji.
Pa i u Kuranu lijepo pise da ih je uzdigao i bili su mu posebni, moze biti da ih i sad voli, majka dijete moze grdit al ga voli
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#2029 Re: Libanon

Post by hilmija frlj »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 28/09/2024 16:04 Vidlm da ga sumir i dalje sajfa na sukobe, a trajvan mu se pridruzio. Ocekivano ko prati domacu politiku.
Treba tramvaju reći da pozdravi Čengu :D
I da znam ko je :D
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#2030 Re: Libanon

Post by PreWiBa »

Porodice Foht wrote: 28/09/2024 16:14
tramvajtrojka wrote: 28/09/2024 15:32
JovicSA wrote: 28/09/2024 15:12 Ako sam dobro skontao ovaj lider Hezbollaha je bio u bunkeru ispod zgrade? Znači da ga je grunulo nešto opako jako jer navodno taj bunker je rađen da izdrži udare avio bombi, kao računali su na to.
Image

GBU 28 8-) 8) prodje kroz sav beton kao noz kroz puter :mrgreen:
Pa ako je tako, kako tuneli pod Gazom odolijevaju? I jos nesto, kako Anwara ne mogu ukebati s ovim cudovistem a prostor jos uzi? :?
Zato što im je izgleda Iran izvor informacija (odnosno špijuni tamo), a ne sam Hezbolah.

Provjeri malo vijesti, svaka akcija se poklapa sa dolaskom nekog iranskog dužnosnika tamo.
U Gazi tih kontakata nemaju.
elcaliente

#2031 Re: Libanon

Post by elcaliente »

sumirprimus wrote: 28/09/2024 15:17
Mene intersuje hoce li on poceti sada drzati govore i prijetiti a jazjarena masa da mu urla ulicama sa zutim zastavama i kalasima.
ragib

#2032 Re: Libanon

Post by ragib »

ragib

#2033 Re: Libanon

Post by ragib »

ragib

#2034 Re: Libanon

Post by ragib »

Pa Muhamed as je najavio da ce biti muslimana kao Morske pijene ali da nece biti korisni. Ali ipak se pokazalo ko je na cijoj strani, ko je za palestince a ko za teroriste, nazalost dio muslimana su bili za teroriste. Svakako na tom podrucju ocekuju se borbe do kraja svijeta, pa I sljedbenici knjige krscani vjeruju u bitku za armagedon a to ce se po njihovom vjerovanju odvijati u blizini Haife. Muslimani svakako ocekuju svog spasitelja imama Mehdiju kao I isa as, ibn Arebi prije skoro 1000 godina je na osnovu svog duhovnog I vjerskog znanja prognozirao da ce se pojaviti izmedju 1450 I 1470 god po hidzri a I Imam Sujuti je takodjer slicno prognozirao, a i protiv njega ce se ovi kraljevi boriti. A Allah najbolje zna
Last edited by ragib on 28/09/2024 17:08, edited 1 time in total.
skrbavi-admin

#2035 Re: Libanon

Post by skrbavi-admin »

TojoOptics wrote: 28/09/2024 15:56 Allah je jevrejske vjeroispovjesti, sudeci po trenutnoj situaciji.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DebelinJoe

#2036 Re: Libanon

Post by DebelinJoe »

elcaliente wrote: 28/09/2024 16:51
sumirprimus wrote: 28/09/2024 15:17
Mene intersuje hoce li on poceti sada drzati govore i prijetiti a jazjarena masa da mu urla ulicama sa zutim zastavama i kalasima.
Meni ti likovi za kalašima i zastavama nisu jasni...Burazeru, ostavi se žute zastave i šetnje ulicama, uzmi taj kalaš i juriš na IDF...

Jebu ih skoro 80 godina u svaku rupu i oni ništa nisu naučili. Oni su na nivou gdje smo mi bili u aprilu 1992. kada je vojna taktika i organizacija u pitanju.
ragib

#2037 Re: Libanon

Post by ragib »

JovicSA

#2039 Re: Libanon

Post by JovicSA »

hilmija frlj wrote: 28/09/2024 16:08
TojoOptics wrote: 28/09/2024 16:05
hilmija frlj wrote: 28/09/2024 16:02

Allah najviše iskušava one koje najviše voli. Počevši od Poslanika, pa do običnog čovjeka
Kroz genocid? Reci to djeci bez ruku i nogu u Gazi, sa sprzenim tijelom, unakazeni ratom do kraja zivota.
Prolazan svijet, sad si tu, sad nisi, neko godinu, neko 100. Na ovom svijetu se zarađuje onaj gore, vječni.
Vjeruj ja se takvih i takve priče najviše bojim, više nego četnika i Izraela zajedno. To je poziv da se prepustimo da nas mutna rijeka nosi pa šta nam zapadne. Zajebi to, treba raditi na sebi kao individui prvo pa onda narod da se kutariše takvog stava da je sve Bogom određeno i da se tu ništa ne može. Može i mora! Može biti i da je određeno ali hajmo raditi, učiti, graditi, spremati se, proučavati, izučavati, izvoditi zaključke u skladu sa prirodnim naukama, hajmo se razvijati, osposobljavati inžinjere, stvarati doktore nauka iz svih oblasti, instruktore, učiti od drugih, ulagati u nauku, industriju, razvoj, tehnologije...milion stvari. Hajmo prekidati energetsku ovisnost iz vana, ovisnost o hrani iz vana, toliko se toga može uraditi kao da će sutra biti belaj a raditi i živjeti kao da će 1000 godina biti mir.
ragib

#2040 Re: Libanon

Post by ragib »

Aleida Guevara, Che Guevarina ćerka, obratila se libanskom narodu rekavši: "Mojoj dragoj braćo i sestrama iz Libana, šaljem vam srdačan zagrljaj ispunjen ljubavlju iz cijelog svijeta. Niste sami."

Ona je istakla da Libanonci moraju biti postojani u svojoj borbi i "ići naprijed sa svom ljubavlju i hrabrošću koju posjedujemo kao ljudi u borbi protiv tako brutalnog neprijatelja - neprijatelja koji ne zaslužuje poštovanje i ne cijeni ljudski život".

"Moramo se suprotstaviti i slomiti ovog neprijatelja; nemamo drugog izbora. Ne možemo im i dalje dozvoliti da ubijaju nevine žene, muškarce i djecu - prihvatiti ovo je jednostavno neprihvatljivo", naglasila je ona.

Guevara je Libanance nazvao drugovima, ističući da "Moramo ići naprijed i tražiti izvore snage gdje god možemo. Kao ujedinjeni narod, ujedinimo sve naše napore da postignemo ovaj cilj."

"Stojim uz vas, čak i ako sam jako daleko."
skrbavi-admin

#2041 Re: Libanon

Post by skrbavi-admin »

ragib wrote: 28/09/2024 17:46 Aleida Guevara, Che Guevarina ćerka, obratila se libanskom narodu rekavši: "Mojoj dragoj braćo i sestrama iz Libana, šaljem vam srdačan zagrljaj ispunjen ljubavlju iz cijelog svijeta. Niste sami."

Ona je istakla da Libanonci moraju biti postojani u svojoj borbi i "ići naprijed sa svom ljubavlju i hrabrošću koju posjedujemo kao ljudi u borbi protiv tako brutalnog neprijatelja - neprijatelja koji ne zaslužuje poštovanje i ne cijeni ljudski život".

"Moramo se suprotstaviti i slomiti ovog neprijatelja; nemamo drugog izbora. Ne možemo im i dalje dozvoliti da ubijaju nevine žene, muškarce i djecu - prihvatiti ovo je jednostavno neprihvatljivo", naglasila je ona.

Guevara je Libanance nazvao drugovima, ističući da "Moramo ići naprijed i tražiti izvore snage gdje god možemo. Kao ujedinjeni narod, ujedinimo sve naše napore da postignemo ovaj cilj."

"Stojim uz vas, čak i ako sam jako daleko."
ti si bas dirnuo u srz problema a to je da postojeci kompletni zapadni establisment istocno od Urala i Kine se nevjerovatno mnogo ustrucava bilo kakve revolucionarne ideje..... napose ljevicarske..... sama cinjenica da je Che Guevaru ubio bolivijski establisment koji je apriori bio foe SADu i prioritizirianje problema na nacin da je prece Che-a ubit nego bilo sta drugo je definiralo vjecni strah zapadnih autokrata.....
denimb

#2042 Re: Libanon

Post by denimb »

skupljac_zeljeza wrote: 28/09/2024 13:06
dječak sa šibicama wrote: 28/09/2024 12:48

Izrael je svjetski lider u inovacijama. Izraelski strucnjaci su izumili Pillcam, Exablate MRI, Copaxone najbolji lijek za MS, prvi su smanjili mobilni telefon sa velicine cigle na danasnji smartfon, razvili HP Indigo revolucija u svijetu stampaca, sistem navodnjavanja kap po kap takodje izumljen u Izraelu, chery paradajz, IDE je svjetski lider u desalinizaciji vode i tako dalje. Ljudi su genijalci, ne treba cuditi da rade stvari koje drugi ne znaju ili ne mogu.
Tako je i Bagdad bio centar kulture i znanja i dođoše Mongoli i porušiše 36 javnih biblioteka, popališe bolnice i škole. Wassaf tvrdi da su Mongoli pobili nekoliko stotina hiljada stanovnika Bagdada. Ian Frazier iz The New Yorkera procjenjuje da se broj smrtnih slučajeva išao sigurno preko 200.000 žrtava.
Da samo sto je i tu bila na sceni arogantnost, i podcjenjivanje, u Bagdadu su se tih dana osjecali prilicno komotno jer su mislili da im Mongoli ne mogu provaliti zidine ni za 100 godina, nisu shvatili da su Mongoli osvajajuci razlicite narode tako i usvajali njihove tehnologije, pa kad su im poceli lupati zidine, provalili su u grad za par sedmica, nastala je opsta panika, jer ni narod ni vojska nisu bili uopste spremni za takav scenario...preko 200 000 zrtava je bilo sigurno, a zapisi, znanje, i sve sto je spaljeno u tim bibliotekama se ne moze mjeriti ni sa kakvom vrijednoscu cak ni danas.

Ovo danas sto se desava, i sto svijet dopusta, ja ne znam kako bi uopste okarakterisao, sta znaci vise rijec genocid, sta znace civilne zrtve, izgleda nikome nista.
Matzan

#2043 Re: Libanon

Post by Matzan »

ragib wrote: 28/09/2024 17:07 Pa Muhamed as je najavio da ce biti muslimana kao Morske pijene ali da nece biti korisni. Ali ipak se pokazalo ko je na cijoj strani, ko je za palestince a ko za teroriste, nazalost dio muslimana su bili za teroriste. Svakako na tom podrucju ocekuju se borbe do kraja svijeta, pa I sljedbenici knjige krscani vjeruju u bitku za armagedon a to ce se po njihovom vjerovanju odvijati u blizini Haife. Muslimani svakako ocekuju svog spasitelja imama Mehdiju kao I isa as, ibn Arebi prije skoro 1000 godina je na osnovu svog duhovnog I vjerskog znanja prognozirao da ce se pojaviti izmedju 1450 I 1470 god po hidzri a I Imam Sujuti je takodjer slicno prognozirao, a i protiv njega ce se ovi kraljevi boriti. A Allah najbolje zna
Kad se pojavi imam Mehdi treba ga upozoriti da ni za živu glavu ne dira elektroničke uređaje.

Ko će onda čekati još 1450+ godina.
skrbavi-admin

#2044 Re: Libanon

Post by skrbavi-admin »

Matzan wrote: 28/09/2024 18:19
ragib wrote: 28/09/2024 17:07 Pa Muhamed as je najavio da ce biti muslimana kao Morske pijene ali da nece biti korisni. Ali ipak se pokazalo ko je na cijoj strani, ko je za palestince a ko za teroriste, nazalost dio muslimana su bili za teroriste. Svakako na tom podrucju ocekuju se borbe do kraja svijeta, pa I sljedbenici knjige krscani vjeruju u bitku za armagedon a to ce se po njihovom vjerovanju odvijati u blizini Haife. Muslimani svakako ocekuju svog spasitelja imama Mehdiju kao I isa as, ibn Arebi prije skoro 1000 godina je na osnovu svog duhovnog I vjerskog znanja prognozirao da ce se pojaviti izmedju 1450 I 1470 god po hidzri a I Imam Sujuti je takodjer slicno prognozirao, a i protiv njega ce se ovi kraljevi boriti. A Allah najbolje zna
Kad se pojavi imam Mehdi treba ga upozoriti da ni za živu glavu ne dira elektroničke uređaje.

Ko će onda čekati još 1450+ godina.
iš u pčku mtrnu :lol: :lol: :lol: :lol:
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#2045 Re: Libanon

Post by TojoOptics »

Moj Ragibe, sa takvim razmisljanjem su i ovi na Bliskom Istoku, pa ih je sve manje. Umjesto u obrazovanje, oni ulazu u neutemeljene, proizvoljne, mastarije. Narod sa najvise nobelovaca su Jevreji, muslimana ima, koliko, skoro dvije milijarde i imaju cetiri nobelovca u nauci (troje u hemiji, jedan u fizici). Allah-Nauka: 0-10. Sa takvim razmisljanjem se ide u nestanak.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2046 Re: Libanon

Post by Velkoski »

the IDF spokesman in Arabic issues a new evacuation notice to all residents of southern Lebanon, the Bekaa and the Dahiehin Beirut.
ovima je jedan cilj - poravnati sve k'o Gazu. Broj žrtava nije bitan.
skupljac_zeljeza

#2047 Re: Libanon

Post by skupljac_zeljeza »

TojoOptics wrote: 28/09/2024 18:24

Moj Ragibe, sa takvim razmisljanjem su i ovi na Bliskom Istoku, pa ih je sve manje. Umjesto u obrazovanje, oni ulazu u neutemeljene, proizvoljne, mastarije.
Pa dobro sada šta su ovi što pobiše toliko civila? Ateisti? Ili imaju udjela u tome židovski fundamentalizam? Rabini odobravaju silovanje palestinskih zarobljenika.
skrbavi-admin

#2048 Re: Libanon

Post by skrbavi-admin »

Velkoski wrote: 28/09/2024 18:25
the IDF spokesman in Arabic issues a new evacuation notice to all residents of southern Lebanon, the Bekaa and the Dahiehin Beirut.
ovima je jedan cilj - poravnati sve k'o Gazu. Broj žrtava nije bitan.
ovi su picke najvece sto ne ispaljuju sve sto imaju odmah sada i bez ustezanja i bez čekanja :-)
štaš ba čekat koga šta đe šta :lol: gotov si i samo je pitanje kaće te poklopit
Last edited by skrbavi-admin on 28/09/2024 18:40, edited 1 time in total.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#2049 Re: Libanon

Post by hilmija frlj »

TojoOptics wrote: 28/09/2024 18:24
Moj Ragibe, sa takvim razmisljanjem su i ovi na Bliskom Istoku, pa ih je sve manje. Umjesto u obrazovanje, oni ulazu u neutemeljene, proizvoljne, mastarije. Narod sa najvise nobelovaca su Jevreji, muslimana ima, koliko, skoro dvije milijarde i imaju cetiri nobelovca u nauci (troje u hemiji, jedan u fizici). Allah-Nauka: 0-10. Sa takvim razmisljanjem se ide u nestanak.
Kojom mentalnom gimnastikom će prije nestati 2 milijarde muslimana, kojih će do kraja ovog vijeka biti 3 milijarde, a da prije toga neće nestati nekoga drugog?
Kao da kažeš da će prije nestati mrava nego bjeloglavih supova.
Dead Man Walking

#2050 Re: Libanon

Post by Dead Man Walking »

Najjace je kad neko ko je nevjernik dodje pametovati i tumaciti vjeru. Imaju teme za to, kome se da ubjedjivati.
Post Reply