Libanon

Post Reply
skrbavi-admin

#1951 Re: Libanon

Post by skrbavi-admin »

elcaliente wrote: 28/09/2024 12:31
Porodice Foht wrote: 28/09/2024 12:08 Hebli mater, Jevreji pobise sve zivo. Kako samo znaju odmah da su ubili covjeka? IDF je u tim statements nepogresiv! Kako?
Imaju live tracking kao kada pakete dostavljaju.
to je nesto smijesno jel da - polako - znas kako kazu prvo su dosli po njega a ja sam sutio, pa su dosli po nju ja sutio pa kad su dosli po mene nije niko ostao da stane iza mene :mrgreen: :lol:

samo polako :thumbup:
SmokingMan

#1952 Re: Libanon

Post by SmokingMan »

Pa je li vam poznata afera sa Waze?
skrbavi-admin

#1953 Re: Libanon

Post by skrbavi-admin »

SmokingMan wrote: 28/09/2024 12:49 Kao narod, slegli smo duboko svojim ramenima, teško je to priznati, još teže gledati.
I ceka nas nestanak i to definitivno..... i zato ce nam na sve moguce nacine spakovat false flag kao sto je 7.10. a onda tarabljenje..... samo da dovoljno ojacaju i prekoUnski i prekoDrinski

sreca pa sam napravio samo 1 dijete..... u ovom fasistickom vremenu mi je barem za to drago sto nisam pravio kamaru.... kad vec moram racunat sa nestankom neka bude to na moj nacin :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#1954 Re: Libanon

Post by skupljac_zeljeza »

dječak sa šibicama wrote: 28/09/2024 12:48

Izrael je svjetski lider u inovacijama. Izraelski strucnjaci su izumili Pillcam, Exablate MRI, Copaxone najbolji lijek za MS, prvi su smanjili mobilni telefon sa velicine cigle na danasnji smartfon, razvili HP Indigo revolucija u svijetu stampaca, sistem navodnjavanja kap po kap takodje izumljen u Izraelu, chery paradajz, IDE je svjetski lider u desalinizaciji vode i tako dalje. Ljudi su genijalci, ne treba cuditi da rade stvari koje drugi ne znaju ili ne mogu.
Tako je i Bagdad bio centar kulture i znanja i dođoše Mongoli i porušiše 36 javnih biblioteka, popališe bolnice i škole. Wassaf tvrdi da su Mongoli pobili nekoliko stotina hiljada stanovnika Bagdada. Ian Frazier iz The New Yorkera procjenjuje da se broj smrtnih slučajeva išao sigurno preko 200.000 žrtava.
elcaliente

#1955 Re: Libanon

Post by elcaliente »

skrbavi-admin wrote: 28/09/2024 12:50
elcaliente wrote: 28/09/2024 12:31
Porodice Foht wrote: 28/09/2024 12:08 Hebli mater, Jevreji pobise sve zivo. Kako samo znaju odmah da su ubili covjeka? IDF je u tim statements nepogresiv! Kako?
Imaju live tracking kao kada pakete dostavljaju.
to je nesto smijesno jel da - polako - znas kako kazu prvo su dosli po njega a ja sam sutio, pa su dosli po nju ja sutio pa kad su dosli po mene nije niko ostao da stane iza mene :mrgreen: :lol:

samo polako :thumbup:
Nije valjda od tamo pises? Sta ces u Libanu covjece, bjezi za Evropu vidis da tamane tamo.
skrbavi-admin

#1956 Re: Libanon

Post by skrbavi-admin »

elcaliente wrote: 28/09/2024 13:07

Nije valjda od tamo pises? Sta ces u Libanu covjece, bjezi za Evropu vidis da tamane tamo.
bojim se da ti nije dobro :( - pokusaj kod Sebije vidi nesto terapije neke..... hodzi, popu... nešto....
elcaliente

#1957 Re: Libanon

Post by elcaliente »

skrbavi-admin wrote: 28/09/2024 12:55
SmokingMan wrote: 28/09/2024 12:49 Kao narod, slegli smo duboko svojim ramenima, teško je to priznati, još teže gledati.
I ceka nas nestanak i to definitivno..... i zato ce nam na sve moguce nacine spakovat false flag kao sto je 7.10. a onda tarabljenje..... samo da dovoljno ojacaju i prekoUnski i prekoDrinski

sreca pa sam napravio samo 1 dijete..... u ovom fasistickom vremenu mi je barem za to drago sto nisam pravio kamaru.... kad vec moram racunat sa nestankom neka bude to na moj nacin :mrgreen:
A braca Palestinci svu noc guze i naprave po desetero, ne bune se.
skrbavi-admin

#1958 Re: Libanon

Post by skrbavi-admin »

elcaliente wrote: 28/09/2024 13:09
ne komentarisem retardirane postove izvini :( :lol:
elcaliente

#1959 Re: Libanon

Post by elcaliente »

skrbavi-admin wrote: 28/09/2024 13:11
elcaliente wrote: 28/09/2024 13:09
ne komentarisem retardirane postove izvini :( :lol:
Mislis realne. :izet:
elcaliente

#1960 Re: Libanon

Post by elcaliente »

SmokingMan wrote: 28/09/2024 12:49
elcaliente wrote: 28/09/2024 12:30
SmokingMan wrote: 28/09/2024 12:06

Bez novca nema lobija, da ga jevreji nisu imali, i dalje bi tavorili kao nomadi, razbacani po dunjaluku. Bili bi važni koliko i Kurdi danas.
Naravno il si bos ili si hadzija. Odavno opjevano i poznato cak i u BiH pa opet biramo pogresne saveznike bez para.
Dok nam Vucic lagano pred nosom UAE kao saveznika krade.
Nisu ti ni amerikanci neka sreća, samo što smo mi plaho naivni da nam je bilo ko saveznik, čak i oni od religijskih srodnika. Amerikanci će sa nama lahko izaći na kraj kada dođe vrijeme da nam se oduzme entitet RS. Samo pratite kako oni ležerno sklapaju poslove sa Srbijom, isto kao što to radi Njemačka, uz to da je blagoslov propusnosti tolerancije prema Srbiji na neviđeno visokom nivou. A i uporedno s tim Srbija otvoreno i gotovo neometano zagovara stare ideje sa svojim neraskidivim saveznicima Preko Drine , koji su im djelomično ispostavili napola gotov proizvod. I u takvom tihom ratu mi relativno jednostavno gubimo, na nivou spoljašnje politike je primjetan samo vizualni dojam, bez neke konkretne strategije, za koju uvijek pitamo onog drugog. Zapadna politika prema Balkanu je bidirekcionalna, u smislu, koliko možeš prozivesti dobara pogodnih za razmjenu toliko možemo ponuditi zauzvrat, i da usput onom ko im poguduje, nekako kupe socijalni mir. Politika se temelji na ekonomiji i povoljnoj geopolitici, što podrazumijeva da vaš partner usko sarađuje sa vašim štićenikom, kao neki vid garancije međusobne suradnje. Kao narod, slegli smo duboko svojim ramenima, teško je to priznati, još teže gledati.
Pa do nas je ako nismo u stanju naci prave saveznike, ne moze se jednom guzicom na dvije stolice.
Savezniku treba nesto dugrocno ponuditi.

Vidis UAE mislili smo da su nam saveznici, tako bi nas svaka arpaska zemlja prodala kao i sam Arafat 92-95 godine kada se ljubio sa Milosevicem.
SmokingMan

#1961 Re: Libanon

Post by SmokingMan »

Mislim da su Izraelci samo modifikovali sjeme Cherry Tomato :D
dječak sa šibicama

#1962 Re: Libanon

Post by dječak sa šibicama »

SmokingMan wrote: 28/09/2024 13:16 Mislim da su Izraelci samo modifikovali sjeme Cherry Tomato :D
Pa da, ali stvorili su ovu varijantu koja se danas prodaje sirom planete.

Nisu bas izumili sortu :D
Ludzak

#1963 Re: Libanon

Post by Ludzak »

Žao je meni samo onih pobijenih civila u Gazi. Ali što se tiče komadanata od Hezbollaha i Hamasa, baš me briga za njih.
Vjecita_zavrzlama

#1964 Re: Libanon

Post by Vjecita_zavrzlama »

Porodice Foht wrote: 28/09/2024 12:42
Vjecita_zavrzlama wrote: 28/09/2024 12:31
skupljac_zeljeza wrote: 28/09/2024 12:29

Ne znači to ni Hamasu ni Hezbollahu što im ubijaju lidere. Koji je ovo više po redu, a Hezbollah prerastao od nekog malog pokreta krajem prošlog stoljeća u respektabilnu vojnu organizaciju koja po pisanjima cionista još nije potrošila ni 10% svojih resursa. Ne ispaljuje Nasrullah projektile i sumnjam da je ikada to znao. Nasrullah je nadmašio svog prethodnika Musavija, a što neće novi neki Ismail ili Ali biti još bolji?
Probudi se, metu pod s njima ponizenje tesko ali najgorw sto nevini narod placa, jer i hamas i hezbolah znaju da parirat idf ne mogu
Pratim BBC jer oni su mi uvijek bili najbolji i najpouzdaniji i citam tek pravo ponizenje za Iran: Ali Khamnei odveden u neki bunker na sigurnu lokaciju!? Ljudi, covjek je u Teheranu i shiiti se usrali da je on mozda next! :shock: .
Jadno,no mozda se desi neki preporod u svemu,islamska republika padne
JovicSA

#1965 Re: Libanon

Post by JovicSA »

Za koga god čovjek navijao ili imao simpatije Izrael za sada *ebe i ne vadi. Imaju resurse, imaju znanje, imaju komotno zaleđe, sve ono što Palestinci nemaju. Znamo svi kako je do toga došlo. Iskreno ja sam smatrao da Hezbollah može dalje dobaciti, ovako čak ispade da je i Hamas uradio više. I ovdje se potvrđuje ona da su u suštini lajvaci obične kite, to sam naučio u 1. razredu osnovne škole i potvrđuje se danas kroz život, kako na privatnom, tako i na ovom geo-političkom nivou. Subjektivno bih volio da je uspostavljen neki minmalan balans ali vidimo ništa od toga.
Haris.ba

#1966 Re: Libanon

Post by Haris.ba »

JovicSA wrote: 28/09/2024 13:30 Za koga god čovjek navijao ili imao simpatije Izrael za sada *ebe i ne vadi. Imaju resurse, imaju znanje, imaju komotno zaleđe, sve ono što Palestinci nemaju. Znamo svi kako je do toga došlo. Iskreno ja sam smatrao da Hezbollah može dalje dobaciti, ovako čak ispade da je i Hamas uradio više. I ovdje se potvrđuje ona da su u suštini lajvaci obične kite, to sam naučio u 1. razredu osnovne škole i potvrđuje se danas kroz život, kako na privatnom, tako i na ovom geo-političkom nivou. Subjektivno bih volio da je uspostavljen neki minmalan balans ali vidimo ništa od toga.
Bas tako.

P.S.
Vrhobji poglavar Irana u bunker? Sad u ovom trenutku, Izrael nije lud da ga rokne. Tesko nesposobniji moze da dodje.
Last edited by Haris.ba on 28/09/2024 13:32, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#1967 Re: Libanon

Post by skupljac_zeljeza »

skupljac_zeljeza wrote: 28/09/2024 12:29

Ne znači to ni Hamasu ni Hezbollahu što im ubijaju lidere. Koji je ovo više po redu, a Hezbollah prerastao od nekog malog pokreta krajem prošlog stoljeća u respektabilnu vojnu organizaciju koja po pisanjima cionista još nije potrošila ni 10% svojih resursa. Ne ispaljuje Nasrullah projektile i sumnjam da je ikada to znao. Nasrullah je nadmašio svog prethodnika Musavija, a što neće novi neki Ismail ili Ali biti još bolji?
Probudi se, metu pod s njima ponizenje tesko ali najgorw sto nevini narod placa, jer i hamas i hezbolah znaju da parirat idf ne mogu
Pratim BBC jer oni su mi uvijek bili najbolji i najpouzdaniji i citam tek pravo ponizenje za Iran: Ali Khamnei odveden u neki bunker na sigurnu lokaciju!? Ljudi, covjek je u Teheranu i shiiti se usrali da je on mozda next! :shock: .
A kada Netyanahu zbriše u atomsko sklonište nije blam?
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu (Netanyahu) i njegova supruga Sara sklonili su se u raskošnu vilu u vlasništvu američkog milijardera Simona Falica usred sve većeg nezadovoljstva javnosti. Ova privatna vila u Jerusalimu opremljena je nuklearnim bunkerom, a osoblje je angažirano na osiguranju kompleksa.

https://www.avaz.ba/vijesti/globus/8651 ... osnoj-vili
JovicSA

#1968 Re: Libanon

Post by JovicSA »

Vjecita_zavrzlama wrote: 28/09/2024 13:25

Ne znam jesu li se usrali ali mislim da to nema veze, to je predostrožnost, to svi rade pa i Izraelci.

https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... om-bunkeru

Kada je bio 9/11 i Bush je išao u bunker...to je normalno u ovakvim situacijama.
Haris.ba

#1969 Re: Libanon

Post by Haris.ba »

skupljac_zeljeza wrote: 28/09/2024 13:31 A kada Netyanahu zbriše u atomsko sklonište nije blam?
Nije. Jer njega da smaknu, mozda bi i bilo efekta negativnih po Izrael.
Hamneia da smaknu, mozda bi umjesto njega neko sposoban zasjeo.
Ludzak

#1970 Re: Libanon

Post by Ludzak »

JovicSA wrote: 28/09/2024 13:30 Za koga god čovjek navijao ili imao simpatije Izrael za sada *ebe i ne vadi. Imaju resurse, imaju znanje, imaju komotno zaleđe, sve ono što Palestinci nemaju. Znamo svi kako je do toga došlo. Iskreno ja sam smatrao da Hezbollah može dalje dobaciti, ovako čak ispade da je i Hamas uradio više. I ovdje se potvrđuje ona da su u suštini lajvaci obične kite, to sam naučio u 1. razredu osnovne škole i potvrđuje se danas kroz život, kako na privatnom, tako i na ovom geo-političkom nivou. Subjektivno bih volio da je uspostavljen neki minmalan balans ali vidimo ništa od toga.
Nije bezze ona teza stvorena: 'Pas koji laje, ne ujeda'.
Čitalac

#1971 Re: Libanon

Post by Čitalac »

Guardian: Nasrallahova smrt prilika za novu stranicu.
Izvor u libanonskoj parlamentarnoj stranci koja se protivi Hezbollahu rekao je da, iako je prerano komentirati Nasrallahovu smrt i učinak koji će ona imati na zemlju, ovaj bi se trenutak mogao iskoristiti da se “okrene stranica” u Libanonu i “ pregrupira pod vladavinom ustava”.
“Hezbollahova retorika posljednja dva desetljeća pozivala je na paralelnu državu, komunikaciju, ekonomiju i sve ostalo. Očigledno se ta retorika nije pokazala nimalo uspješnom", rekao je izvor, dodajući da zemlja treba "uhvatiti zamah danas, izgraditi državu i izabrati predsjednika". Libanon je bio bez predsjednika gotovo dvije godine, dok su se Hezbollah i oporbeni blokovi borili oko željenog kandidata. "Ovaj rat je bio vrlo skup, moramo promijeniti stvari", rekao je izvor.
Porodice Foht

#1972 Re: Libanon

Post by Porodice Foht »

JovicSA wrote: 28/09/2024 13:33
Vjecita_zavrzlama wrote: 28/09/2024 13:25

Ne znam jesu li se usrali ali mislim da to nema veze, to je predostrožnost, to svi rade pa i Izraelci.

https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... om-bunkeru

Kada je bio 9/11 i Bush je išao u bunker...to je normalno u ovakvim situacijama.
Ma znam, ali to je u prilikama kad su ugrozeni zbog rata u svojoj zemlji, ovdje Teheran nije neposredno ukljucen. Teheran je predaleko, nije strana u sukobu i opet se boje Mossada i IDF.
SmokingMan

#1973 Re: Libanon

Post by SmokingMan »

elcaliente wrote: 28/09/2024 13:15

Naravno il si bos ili si hadzija. Odavno opjevano i poznato cak i u BiH pa opet biramo pogresne saveznike bez para.
Nisu ti ni amerikanci neka sreća, samo što smo mi plaho naivni da nam je bilo ko saveznik, čak i oni od religijskih srodnika. Amerikanci će sa nama lahko izaći na kraj kada dođe vrijeme da nam se oduzme entitet RS. Samo pratite kako oni ležerno sklapaju poslove sa Srbijom, isto kao što to radi Njemačka, uz to da je blagoslov propusnosti tolerancije prema Srbiji na neviđeno visokom nivou. A i uporedno s tim Srbija otvoreno i gotovo neometano zagovara stare ideje sa svojim neraskidivim saveznicima Preko Drine , koji su im djelomično ispostavili napola gotov proizvod. I u takvom tihom ratu mi relativno jednostavno gubimo, na nivou spoljašnje politike je primjetan samo vizualni dojam, bez neke konkretne strategije, za koju uvijek pitamo onog drugog. Zapadna politika prema Balkanu je bidirekcionalna, u smislu, koliko možeš prozivesti dobara pogodnih za razmjenu toliko možemo ponuditi zauzvrat, i da usput onom ko im poguduje, nekako kupe socijalni mir. Politika se temelji na ekonomiji i povoljnoj geopolitici, što podrazumijeva da vaš partner usko sarađuje sa vašim štićenikom, kao neki vid garancije međusobne suradnje. Kao narod, slegli smo duboko svojim ramenima, teško je to priznati, još teže gledati.
Pa do nas je ako nismo u stanju naci prave saveznike, ne moze se jednom guzicom na dvije stolice.

Vidis UAE mislili smo da su nam saveznici, tako bi nas svaka arpaska zemlja prodala kao i sam Arafat 92-95 godine kada se ljubio sa Milosevicem.
Ljubljenje rulovanje sa nekim može biti iz puke pristojnosti, pogotovo kada su diplomatki susreti u pitanju, to ne govori konkretno ništa o odnosima, u politici se svačemu podilazi, mijenjaju mišljenja, biva sklon oportunizmu. I ja se mogu rukovati sa Baja Malim KninĐom dok ga istovremeno svojom nutrinom iskreno želim na glavu baciti sa litice neretvanske doline :D . Razlog što su mnogi arapski lideri znali malo o istini agresije na BIH je to što su Srbi imali dosta efektivnu propagandu, oni su u ime EXyYu republika u to vrijeme održavali diplomatske odnose sa svima onima koji po x,y stvarima pamte Tita. Gadafiju su mogli prodati, jer je on bio od onih lidera koji vole vlast i privilegije koje dolaze sa njima, da se aresijom na BIH želi sačuvati jedinstvo jugoslavije, kojeg islamski fudamentalisti žele da naruše. Gadafi je bio veoma alergičan na takve stvari, zato mu je i vladavina narodom bila dovljno dugo sigurna. Veoma prosto i efektivno, uz to, mi smo i u vrijeme zajedničke drave bili dosta potiskivani iz javnog života, i brojčano nismo predstavljali neku posebnu prijetnju.
Ludzak

#1974 Re: Libanon

Post by Ludzak »

Homnei će biti smaknut, samo je pitanje vremena. Neko će mu klopku postaviti.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#1975 Re: Libanon

Post by PreWiBa »

elcaliente wrote: 28/09/2024 13:15

Ne, već se mi ne razumijemo u vanjsku politiku i mislimo da su nam muslimanske zemlje po defaultu partneri.
Nisu, trebaš graditi odnose, a ne puštati da ti neko drugi to radi.

SDA je zemalja zaljeva jedino uspjela skopiti saveze sa KSA, Kuvajtom i Katarom, ostalo slabo.

Previše emocionalno ulazimo u te stvari, i mislim da se taj neprofesionalizam odražava i na više nivoe.
Na drugim temama sada zagovaraju neki pogrom arapskih turista (s tim da ih većina dolazi vjerovatno iz ovih što su glasali ZA), ono wtf. Sutra opet možemo imati odnose, može doći novi emir tamo (isto kao što je i ovaj promjenio politiku kada je nasljedio oca), ali sigurno nećemo ništa imati od toga da sada sebi skačemo u stomak.

Previše emocija trpamo tu. Slično smo reagovali i kada je bila ona svađa sa izraelskom ambasadom. Reagovali smo ok, ali može elegantnije. Ovako samo sebi štetimo, a pomoći nećemo nikome.
Post Reply