...Vidis da se vise pitanja otvara nego ono sto je @ madner objanio zasto ne ici sam Safete na go.vatrogasac wrote: ↑24/06/2020 13:48Ni Dayton nije loš na papiru, ima Aneks 7 pa ima visokog predstavnika koji će urediti državu u ime svih onih koji s garanti sporazuma, a znamo ko je sve garantovao. Kakva nam je garancija da i po tom planu se ne bi poštovale odluke Ustavnog suda ili one iz Strazbura i da ne bi Dodik u tako uređenoj državi danas sjedio sa Putinom i Vučićem, a nama poručivao da se slučajno Srbi zadesili u Bosni i da trebaju se pripojiti matici. Isto retoričko pitanje.sumirprimus wrote: ↑24/06/2020 13:37
ne nego vi alijine apologete branite neobranjivo. jel kutiljerov plan nudio vise od dejtona? jest, po kartama nudio je zepu srebrenicu, prijedor i brcko. plus mozda bi prosli bez onakvog rata , sad necemo nikad saznat.
Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
- General War
#1301 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
- Hemel
#1302 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Ti vintas svoje a ja ti postavio izjavu Karadzica na sudjenju u Hagu.
Sve je to bila samo navlakusa. Ne spremajte se za rat, sve cemo to rijesiti ''sporazumima''.
Vec tada se vidjelo da nas sve i jedan pregovarac mulja i ide na ruku neprijatelju i sa istoka i sa zapada. Jednostavno je bio plan da sto vise muslimana sa tog prostora nestane. To sto vama ne odgovara pa ste na strani Karadzica pa njemu vise vjerujete, to je vas problem.
-
sumirprimus
#1303 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
ukratko, problem je bio u srbima, hrvati tu ne bi imali nekog velikog izbora.palermo wrote: ↑24/06/2020 13:51
nudi0 je i Mostar toj bošnjačkoj republici.......Hrvati jedva dočekali da im Široki bude glavni grad.....
bolan,osnova Kutijlerova plana je bila podjela BiH na tri dijela.....nikakvih mapa nije bilo, osim etničke karte BIH na koje se sada pozivaju oni koji priozivaju Kutiljerov plan.....
Ne da mi se više stvarno, za mene je porazno da 25 godina nakon rata još uvijek postoje oni koji ozbiljno razmatraju kutiljerov plan kao neku opciju, to pokazuje stepen regresije nacionalne svijesti i nesposbnost bosnskohercegovačke elite da oblikuje tu nacionalnu svijest što bi joj trebao biti jedan od ključnih zadataka( i to se može i treba adresovati SDA-u i ako već hoćeš i Aliji)
a i potpisali su.
ne razmatram ga ko opciju, nego kao istorijsku cinjenicu , ko sto je i cinjenica da je alija potpisao pa povukao potpisa a onda tri i po godine kasnije potpiso dejton ,sa nepovoljnijom kartom i istom etnickom podjelom. to sto vi sdaovci pokusavate branit neobranjivo je vas problem a ne moj.
ja samo pricam kako vidim.
porazno i neda ti se i svijest i ta prica ne pije vode sa stvarnim stanjem na terenu.drug moj.
-
sumirprimus
#1304 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
ne vintam ja svoje, nego fakti i stanje na terenu.Hemel wrote: ↑24/06/2020 13:55Ti vintas svoje a ja ti postavio izjavu Karadzica na sudjenju u Hagu.
Sve je to bila samo navlakusa. Ne spremajte se za rat, sve cemo to rijesiti ''sporazumima''.
Vec tada se vidjelo da nas sve i jedan pregovarac mulja i ide na ruku neprijatelju i sa istoka i sa zapada. Jednostavno je bio plan da sto vise muslimana sa tog prostora nestane. To sto vama ne odgovara pa ste na strani Karadzica pa njemu vise vjerujete, to je vas problem.
mozes ti postavit sta hoces i moze on pricat sta hoce, cinjenica je da su na kraju potpisali slican sporazum u dejtonu. ko sto su i tad potpisali ,slicno dobili, osim sto je mapa bila drukcija minus srebrenica, zepa,prijedor i brcko.
-
sumirprimus
#1305 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
ja razumijem da branite aliju, emocija je to,a vjerovatno i politicka linija.
al da je bio principijelan i moralan, odbio bi i dejton. ako nista zbog srebrenice.
ali avaj.
nije
al da je bio principijelan i moralan, odbio bi i dejton. ako nista zbog srebrenice.
ali avaj.
nije
- LBVIEW
#1306 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Ti si sam u ovom postu upravo potvrdio ono sto sam ja napisao ranije.high_volume wrote: ↑24/06/2020 13:36Ti imaš jednu svoju mantru od koje ne odustaješ, a ona je podmetanje i prikazivanje nenapisanog kao da jeste napisano. To je podvala, to je kvarno i hinjski, seljački do poda.LBVIEW wrote: ↑24/06/2020 13:17Ti si stvarno dosljedan i istrajan u dokazivanju kako su, i za ra,t i raspad SFRJ, krivi svi drugi osim Srbahigh_volume wrote: ↑24/06/2020 12:37
Odgovornost "selektora" je u neprincipijelnosti i nesposobnosti da održi dogovorenu saglasnost na dogovoru iz Lisabona, bez obzira što bi Cutilierov plan možda već tada bio uvod u etničku podjelu BiH. Međutim, sve to, i još genocid, imamo danas.- prvo tvrdis kako su Hrvati i Sovenci krivi jer su napustili sjednicu( a Srbija prije toga kao nije prekrsila Ustav ukidanjem AP), pa onda je Alijina nedosljednsot kriva za rat(iako su Srbi vec zapoceli 2 rata, te se dobrano naoruzali za treci ukopavajuci se oko gradova, kao i da je samo Alijino odbijanje plana kos uvijek u domenu politike, te se kao takvo ne moze stavljati u ravan sa oruzanim sukobom i agresijom koji su opet izazvali Srbi).
Nisam pisao da su za rat krivi svi osim Srba, dokaži da jesam i gdje! Nisam tvrdio da su za rat krivi Slovenci i Hrvati, to je s druge teme, nego sam napisao da su za raspad Jugoslavije krivi delegati SKJ iz Slovenije i Hrvatske, jer su planski napustili tu ključnu sjednicu. Dakle, i ovdje lažeš i podmećeš.
Alija Izetbegović je dao saglasnost na Cutilierov plan, nakon dvodnevnih razgovora u Lisabonu 1992. godine. Po povratku u Sarajevo, izjavio je pozitivne utiske, a onda je jednostavno poništio svoju odluku i dogovor. Taj dogovor mogao je izbjeći rat, mogao je izbjeći razaranje privrede, uništenje ekonomije, demografije, i konačno, što neke najviše i boli, mogao je izbjeći srebrenički genocid. Mogao je, nije htio, nije znao ili nije bio politički sposoban da shvati da je sve vrijednije od rata i ratnih razaranja. Ili ga je neko nagovorio, jadnog i naivnog, i iskoristio njegovu poziciju da ostvari svoje interese, ali i takvi interesi, kakvi god, nisu mogli mimoići Aliju Izetbegovića.
Ne prigovaram Alijinoj ljudskosti, njegovoj ljudskoj dobroti, to je i suviše očito, ali prigovaram njegovoj političkoj naivnosti, njegovoj političkoj nesposobnosti da procijeni unaprijed određene situacije, ili da ih odvede u svoju korist, ali svoju znači u korist politike koju zastupa, a bio je ratni predsjednik Predsjedništva RBiH, što znači u korist svih građana RBiH.
Sad sam ti odgovorio, i ubuduće, na tvoje sitne male primitivne doskočice i podmetanja, neću više odgovarati. Ako želiš pristojnu raspravu, ok, ako ne, zaobiđi me...
A sto se tice "kljucne sjednice", Srbi svojim bahatim ponasanjem, tj. krsenjem Ustava, nisu isprovocirali ove da istu napuste?
Ono, ukinucemo veto AP, postavicemo svoje ljude na celo istih, pa cemo se u Predsjednistvu igrati demokratije?
Ma, bizi, bolan.
Last edited by LBVIEW on 24/06/2020 14:02, edited 2 times in total.
-
palermo
#1307 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
rekoh, meni je porazno da ti tako još uvijek misliš...al eto, šta'šsumirprimus wrote: ↑24/06/2020 13:56ukratko, problem je bio u srbima, hrvati tu ne bi imali nekog velikog izbora.palermo wrote: ↑24/06/2020 13:51
nudi0 je i Mostar toj bošnjačkoj republici.......Hrvati jedva dočekali da im Široki bude glavni grad.....
bolan,osnova Kutijlerova plana je bila podjela BiH na tri dijela.....nikakvih mapa nije bilo, osim etničke karte BIH na koje se sada pozivaju oni koji priozivaju Kutiljerov plan.....
Ne da mi se više stvarno, za mene je porazno da 25 godina nakon rata još uvijek postoje oni koji ozbiljno razmatraju kutiljerov plan kao neku opciju, to pokazuje stepen regresije nacionalne svijesti i nesposbnost bosnskohercegovačke elite da oblikuje tu nacionalnu svijest što bi joj trebao biti jedan od ključnih zadataka( i to se može i treba adresovati SDA-u i ako već hoćeš i Aliji)
a i potpisali su.
ne razmatram ga ko opciju, nego kao istorijsku cinjenicu , ko sto je i cinjenica da je alija potpisao pa povukao potpisa a onda tri i po godine kasnije potpiso dejton ,sa nepovoljnijom kartom i istom etnickom podjelom. to sto vi sdaovci pokusavate branit neobranjivo je vas problem a ne moj.
ja samo pricam kako vidim.
porazno i neda ti se i svijest i ta prica ne pije vode sa stvarnim stanjem na terenu.drug moj.
- Hemel
#1308 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
To je rezultat sile.sumirprimus wrote: ↑24/06/2020 13:56
ne vintam ja svoje, nego fakti i stanje na terenu.
mozes ti postavit sta hoces i moze on pricat sta hoce, cinjenica je da su na kraju potpisali slican sporazum u dejtonu. ko sto su i tad potpisali ,slicno dobili, osim sto je mapa bila drukcija minus srebrenica, zepa,prijedor i brcko.![]()
Jos uvijek mislis da se mogao rat izbjeci?
Ako to vjerujes onda si ili previse mlad da si mogao shvatiti tada situaciju ili si previse naivan.
Srbo cetnici su isli na sve a uzeli su oko 70%. Nema dileme da bi nas totalno unistili da su mogli. Nema to veze sa Lisabonom niti bilo kojim drugim pregovorima. To ima veze samo sa silom koju je ispoljila JNA koja je promijenila oznake.
- CPT
#1309 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
I kakve se ideje ovdje proturaju....
- islo bi se s Srbima u rat protiv Hrvata (pa tako izgubis cak i potencioalnog saveznika).
- ili kontra... pa onda u rat protiv 5x jaceg neprijatelja (valjda se od Albanca nije nista naucilo?!
- rad se mogao izbjeci bla bla bla... iako je cijena odlazka SLO iz SFRJ bio obracun sa BiH, to je i oficielno bio dio dogovora
...
..
.

- islo bi se s Srbima u rat protiv Hrvata (pa tako izgubis cak i potencioalnog saveznika).
- ili kontra... pa onda u rat protiv 5x jaceg neprijatelja (valjda se od Albanca nije nista naucilo?!
- rad se mogao izbjeci bla bla bla... iako je cijena odlazka SLO iz SFRJ bio obracun sa BiH, to je i oficielno bio dio dogovora
...
..
.
Last edited by CPT on 24/06/2020 14:06, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#1310 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
isto ko sto je meni porazno da nakon 30 godina KATASTROFALNIH GRESAKA SDA na racun svih nas vi i dalje im slijepo vjerujete i podrzavate, ako nista glasom na izborima.
zamisli kad neko ide iz greske u gresku i ti ne vidis, ili ne zelis da vidis, ili jos katastrofalnije to i podrzavas bog te
PORAZNO
- Hemel
#1311 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
To nema veze sa strankom.sumirprimus wrote: ↑24/06/2020 13:58 ja razumijem da branite aliju, emocija je to,a vjerovatno i politicka linija.
ali avaj.
nije
Ako si mislio da se moglo vise postici na terenu trebao si reci ''ne potpisuj Alija idemo mi do Drine''
Pustite se tih fraza, za hljeba nismo imali i jedva cekali da se bilo sta potpise pa cemo neke stvari poslije rjesavati.
- LBVIEW
#1312 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
To sto je radio nije tema emisije, ti tvrdis kako je rat poceo zbog Alijinog odustajanja od sporazuma, sto je prilicno naivno razmisljanje, da ne kazem nesto gore.sumirprimus wrote: ↑24/06/2020 13:36znaci i to je flop.
prvo imas srbe koji pristanu na dogovor. ko zna sbb kbb.. mozda bi njih skuplje izaslo izlazenje iz sporazuma . nego ovako imali su izgovor.
plus sta je alija radio godinu dana dok su se srbi ukopavali i spremali za rat?
-
sumirprimus
#1313 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
zamisli kad ja ko laik skontam, da bi bar probo izbjec rat,recimo kutiljerom, ili se barem bolje pripremit. i naoruzat, odgadjat neminovno koliko god mogu. vagat ko je jaci pa probat odlozit, bar da se spremim i narod oko sebe.jebga nek se svako o sebi brine, a ne platit ceh za komplet jugu.Hemel wrote: ↑24/06/2020 14:01To je rezultat sile.sumirprimus wrote: ↑24/06/2020 13:56
ne vintam ja svoje, nego fakti i stanje na terenu.
mozes ti postavit sta hoces i moze on pricat sta hoce, cinjenica je da su na kraju potpisali slican sporazum u dejtonu. ko sto su i tad potpisali ,slicno dobili, osim sto je mapa bila drukcija minus srebrenica, zepa,prijedor i brcko.![]()
Jos uvijek mislis da se mogao rat izbjeci?
Ako to vjerujes onda si ili previse mlad da si mogao shvatiti tada situaciju ili si previse naivan.
Srbo cetnici su isli na sve a uzeli su oko 70%. Nema dileme da bi nas totalno unistili da su mogli. Nema to veze sa Lisabonom niti bilo kojim drugim pregovorima. To ima veze samo sa silom koju je ispoljila JNA koja je promijenila oznake.
e sad da li vi imate trunku sumnje da su oni tad ALIJA I CO znali sta rade? isto ko sto su znali sta rade nakon rata? ili recimo sad u doba korone?
- LBVIEW
#1314 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Cuj, sad bi mozda prosli bez rata.sumirprimus wrote: ↑24/06/2020 13:37ne nego vi alijine apologete branite neobranjivo. jel kutiljerov plan nudio vise od dejtona? jest, po kartama nudio je zepu srebrenicu, prijedor i brcko. plus mozda bi prosli bez onakvog rata , sad necemo nikad saznat.palermo wrote: ↑24/06/2020 13:35o jebo te život.....
objektivno, najviše se moglo dobiti da nas je odmah na početku rata Amerika priznala kao svoju koju već državu i onda mi na krilima fantoma donesemo i u Srbiju mir i prosperitet![]()
Sada ćeš mi reći da se zajebavam, a nisam bogami, ima jedna sličnost između ova dva scenarija (kutiljerov plan i američka država) oba su bila nerealna i neostvariva
A Kardazic se s autostradom pakla samo salio?
De, bolan.
- LBVIEW
#1315 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Ili se prave mutavi, ili su zlonamjerni, prije ovo drugo.Hemel wrote: ↑24/06/2020 13:42...i na kraju Kutiljerovog plana Mladic naredjuje da se povuce svo naoruzanje oko gradova, da se rovovi zatrpaju i posadi cvijece.sumirprimus wrote: ↑24/06/2020 13:37ne nego vi alijine apologete branite neobranjivo. jel kutiljerov plan nudio vise od dejtona? jest, po kartama nudio je zepu srebrenicu, prijedor i brcko. plus mozda bi prosli bez onakvog rata , sad necemo nikad saznat.palermo wrote: ↑24/06/2020 13:35
o jebo te život.....
objektivno, najviše se moglo dobiti da nas je odmah na početku rata Amerika priznala kao svoju koju već državu i onda mi na krilima fantoma donesemo i u Srbiju mir i prosperitet![]()
Sada ćeš mi reći da se zajebavam, a nisam bogami, ima jedna sličnost između ova dva scenarija (kutiljerov plan i američka država) oba su bila nerealna i neostvariva
Balije u transu na Bascarsiji ispijaju kahvu. Prosli bez ispaljenog metka.
-
sumirprimus
#1316 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
itekako ima,
fraza je ne potpisuj alija. nego alija je potpisao pa povukao potpis, pa nesto slicno al nepovoljnije u dejtnou nakon tri i po godine vrlo nepovoljnog rata
i nemam tu zabluda. mozda nisi clan, mozda mislis da nisi simpatizer ali jesi druze svakom svojom misli i ponasanjem pisanjem tipicni sda.
-
sumirprimus
#1317 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
jel to bilo upozorenje? meni je tako zvucalo koliko god grdno bilo.
jel ostvario svoje upozorenje? ja mislim da skoro pa i jeste, otisli smo autostradom pakla i razaranja. sta je alija reko? za rat je potrebno dvoje, jos jedan epik fejl.
realno ko je bio u pravu?
jos je nesto bubno, i to samo vidjeli sve. i osjetlili dabome na svojim kozama.
Last edited by sumirprimus on 24/06/2020 14:10, edited 1 time in total.
- CPT
#1318 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Ko je znao da ce BIH platiti ceh jel... Nije kao da nesto posebna zbog svoje populacije. Alija je radio najbolje sto je znao u nekom momentu. On u vecini stvari i nije odlucivao, cak ni u Daytonu.sumirprimus wrote: ↑24/06/2020 14:06a ne platit ceh za komplet jugu.
e sad da li vi imate trunku sumnje da su oni tad ALIJA I CO znali sta rade? isto ko sto su znali sta rade nakon rata? ili recimo sad u doba korone?
- Hemel
#1319 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Je li se ti ne sjecas ukopavanja artiljerije oko Sarajeva pa i iznad Tuzle? Je li mislis da je to bila samo vjezba i da rata ne bi bilo?sumirprimus wrote: ↑24/06/2020 14:06
zamisli kad ja ko laik skontam, da bi bar probo izbjec rat,recimo kutiljerom, ili se barem bolje pripremit. i naoruzat, odgadjat neminovno koliko god mogu. vagat ko je jaci pa probat odlozit, bar da se spremim i narod oko sebe.jebga nek se svako o sebi brine, a ne platit ceh za komplet jugu.
Znas li da je srpsko stanovnistvo oko Tuzle ved dobilo naoruzanje od JNA?
...i sve bi to bilo vracajte se na pocetak, rata nece biti. Ne budi smijesan.
- vatrogasac
#1320 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Da li je Alija smio ući u 5. zimu sa opkoljenim Sarajevom? Šta sve kaže na povratku iz Daytona? Nemoj da ti ja googlam.sumirprimus wrote: ↑24/06/2020 13:52dejton je los i na papiru i u stvarnom zivotu.vatrogasac wrote: ↑24/06/2020 13:48Ni Dayton nije loš na papiru, ima Aneks 7 pa ima visokog predstavnika koji će urediti državu u ime svih onih koji s garanti sporazuma, a znamo ko je sve garantovao. Kakva nam je garancija da i po tom planu se ne bi poštovale odluke Ustavnog suda ili one iz Strazbura i da ne bi Dodik u tako uređenoj državi danas sjedio sa Putinom i Vučićem, a nama poručivao da se slučajno Srbi zadesili u Bosni i da trebaju se pripojiti matici. Isto retoričko pitanje.sumirprimus wrote: ↑24/06/2020 13:37
ne nego vi alijine apologete branite neobranjivo. jel kutiljerov plan nudio vise od dejtona? jest, po kartama nudio je zepu srebrenicu, prijedor i brcko. plus mozda bi prosli bez onakvog rata , sad necemo nikad saznat.
ako nista zbog ostanka srebrenicke enklave van federacije. debelu su cijenu platili da ne bi bili u federaciji!anex 7 je sarena laza ko i ona da je za rat potrebno dvoje.
-
sumirprimus
#1321 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
to njegovo najbolje, je ispalo najgore po drzavu, pa vi kako hocete. cinjenice su neumoljive.iz fejla i pogresne procjene u fejl i pogresnu procjenu. da li je to radio nesvjesno ili namjerno ne znam.CPT wrote: ↑24/06/2020 14:10Ko je znao da ce BIH platiti ceh jel... Nije kao da nesto posebna zbog svoje populacije. Alija je radio najbolje sto je znao u nekom momentu. On u vecini stvari i nije odlucivao, cak ni u Daytonu.sumirprimus wrote: ↑24/06/2020 14:06a ne platit ceh za komplet jugu.
- CPT
#1322 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
bas? oni oko Sarajeva dobra odobrenje iz Sarajeva ?
-
sumirprimus
#1323 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
pricas sad o posljedicama, sta je alija uradio po tom pitanju?osim famozne za rat je potrebno dvoje? na koji nacin je pokusao sprijecit rat ili bar se bolje pripremit?Hemel wrote: ↑24/06/2020 14:10Je li se ti ne sjecas ukopavanja artiljerije oko Sarajeva pa i iznad Tuzle? Je li mislis da je to bila samo vjezba i da rata ne bi bilo?sumirprimus wrote: ↑24/06/2020 14:06
zamisli kad ja ko laik skontam, da bi bar probo izbjec rat,recimo kutiljerom, ili se barem bolje pripremit. i naoruzat, odgadjat neminovno koliko god mogu. vagat ko je jaci pa probat odlozit, bar da se spremim i narod oko sebe.jebga nek se svako o sebi brine, a ne platit ceh za komplet jugu.
Znas li da je srpsko stanovnistvo oko Tuzle ved dobilo naoruzanje od JNA?
...i sve bi to bilo vracajte se na pocetak, rata nece biti. Ne budi smijesan.
- CPT
#1324 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
To njegovo i jeste bilo najbolje. Sve ostalo je moglo umiti jako tuzan kraj... Lahko je tudji gloginjem mlatiti pa kad te Amerikanci naguze kao Kurdi onda tugy i plaky.sumirprimus wrote: ↑24/06/2020 14:11to njegovo najbolje, je ispalo najgore po drzavu, pa vi kako hocete. cinjenice su neumoljive.iz fejla i pogresne procjene u fejl i pogresnu procjenu. da li je to radio nesvjesno ili namjerno ne znam.CPT wrote: ↑24/06/2020 14:10Ko je znao da ce BIH platiti ceh jel... Nije kao da nesto posebna zbog svoje populacije. Alija je radio najbolje sto je znao u nekom momentu. On u vecini stvari i nije odlucivao, cak ni u Daytonu.sumirprimus wrote: ↑24/06/2020 14:06a ne platit ceh za komplet jugu.
- piupiu
#1325 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Jašta je nego islamofobija! Imaš li još štogod pristaviti na to? Evo ja ću. Osim što je islamofobija, ovo je i najpoganija instrumentalizacija islama u predizbornoj godini, gdje nam je grad izljepljen porukama o trpljenju koje će biti nagradjeno dženetskim baščama. Pu... sad bi ti nešto rekla.
Puna tema šuplje o nakom lafo patriotizmu i odbrani države, podjela je davno završena i samo pitanje vremena kad će se formalizirati, dok njegov sin i njegova raja pljačkaju i zadnji preostali komad zemlje, rijeke nam isušuju zarad 200 000 maraka prihoda u svoje džepove, Alijina snaha mrcvari populaciju i šalje ih da umiru po cesti, a IZ gura džennetske bašče u zamjenu za trpljenje svog ovog sranja. A vi pod nostalgičarsko-patriotskom narkozom, zaglavljeni u temama iz 1995., palamudite o Aliji i patriotizmu.