Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Locked
Point.

#1176 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Point. »

detroit-mercy wrote: 23/06/2020 21:39
Point. wrote: 23/06/2020 07:07
detroit-mercy wrote: 22/06/2020 21:50
Italija se vec decenijama bori protiv mafije, znaci citav drzavni aparat sa svim metodama prisile i nisu joj stali u kraj.
A ti kazes narod treba da se izbori sa mafijaskom drzavom koja u svojim rukama drzi sve metode prsile :mrgreen:.
Ugrijalo u Svedskoj :mrgreen:
Gluposti. Pogledaj broj koji glasa u BiH, da bar 50% od tih spavača izađe na izbore i da glas bilo kom drugom osim SDA, pali bi. Bilo je perioda kad nisu bili na vlasti, kad je SDP dominirao pa je li bilo išta bolje? No, to je pokazalo da narod ima poluge u svojim rukama u vidu izbora, da mogu promijeniti kad hoće. Eh sad, što ljudi danas daju glas SDA treba analizirati. Po mom mišljenju, to je zbog nedostatka kvalitetne opozicije, ko neka četvorka ne znaš ko pije ko plaća tamo a narod hoće jasnog vođu te strane.

Ta priča kako im se ne može ništa, kako kradu izbore i poređenje sa talijanskom Cosa Nostrom je ništa drugo nego izgovor nesposobnih ljenčuga da ne rade ništa nego da krive 17 godina mrtvog čovjeka za svoje današnje nedaće.

Na kraju krajeva, Alija je ostavio stranku Sulejmanu Tihiću ne svom sinu.
Kako nije Cosa Nostra, kontrolisu tokove novca, sudije, tuzioce, policiju, hoces business plati, radno mjesto vidi sa Asimom i sa glumcem. U vrijeme pandemije, firma koja klepa poljoprivredne posticaje od stranackog ministra dobija tender za isporuku registratora :mrgreen:, i po tebi to nije Cosa Nostra.
A narod ljencuge, eto nek ti doprinosis sveckoj demokratiji i privrendnom prosperitetu, osjeti se razlika, maksuz :mrgreen: .
Doprinosim sigurno više od tebe jebiga, avaj moj porez na platu je ko tvoja čitava plata. Naravno da doprinosim.

Naravno da je narod ljenčuga, oni biraju ljude na vlasti, oni šute ko zaliveni kad treba dići glas, standardno haj ti nemoj da ja. Pusti me te luzerske demagogije mafija, ne može im niko ništa blabla i veće i krupnije ribe su padale ranije u prošlosti. Treba samo volje.
detroit-mercy

#1177 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by detroit-mercy »

palermo wrote: 23/06/2020 22:45
detroit-mercy wrote: 23/06/2020 22:15
Vidis, dosta dijaspore gleda bih kroz ruzicaste naocare, dvije sedmice odmora od toga jedna u Kroejsi, gonjanje po kafanama, pa se vrate u dosadni zivot u Frankfurtu ili Stockholmu i kazu , joj zivota i rahatluka u Bosni :mrgreen:.
Ili ona paradigam da su dobri Bosnjani po prirodi naivci koji svima vjeruju i svi ih guze a oni bi da nema tih napravili samo taku drazvu :mrgreen: sto se vidi na primjerima gdje suvereno vladaju :mrgreen:.
nemam ja nikakvih problema sa tvojim pisanjem.....nekad se slažem nekad ne slažem.....

ono je bilo više upućeno forumskom mainstreamu i njegovoj neprincipjelnosti iliti u težoj varijanti i licemjerstvu
Pa sad ne znam sta je licemjerje, govoriti iz Stockholma ljudima kako cugaju mlake klipace i seru po formum umjesto da glasaju/da se bore/ da rade :mrgreen: i ti hud onda krenes da radis, da se boris i sl. i onda ti se Fikret malinar sve sa osmijehom na licu posere u po face :D .
Praviti se lud na sav nepotizam, korupciju, klijentelizam, lopovluk, moralni sunovrat i pocinioce svega toga amnestirati jer se "ko bore za drzavu" a sve to iz kolike tolike sigurnosti zapadnog sistema i plate :mrgreen: meni je to ipak malo vece licemjerje.
detroit-mercy

#1178 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by detroit-mercy »

Point. wrote: 23/06/2020 23:00
Point. wrote: 23/06/2020 07:07
Gluposti. Pogledaj broj koji glasa u BiH, da bar 50% od tih spavača izađe na izbore i da glas bilo kom drugom osim SDA, pali bi. Bilo je perioda kad nisu bili na vlasti, kad je SDP dominirao pa je li bilo išta bolje? No, to je pokazalo da narod ima poluge u svojim rukama u vidu izbora, da mogu promijeniti kad hoće. Eh sad, što ljudi danas daju glas SDA treba analizirati. Po mom mišljenju, to je zbog nedostatka kvalitetne opozicije, ko neka četvorka ne znaš ko pije ko plaća tamo a narod hoće jasnog vođu te strane.

Ta priča kako im se ne može ništa, kako kradu izbore i poređenje sa talijanskom Cosa Nostrom je ništa drugo nego izgovor nesposobnih ljenčuga da ne rade ništa nego da krive 17 godina mrtvog čovjeka za svoje današnje nedaće.

Na kraju krajeva, Alija je ostavio stranku Sulejmanu Tihiću ne svom sinu.
Kako nije Cosa Nostra, kontrolisu tokove novca, sudije, tuzioce, policiju, hoces business plati, radno mjesto vidi sa Asimom i sa glumcem. U vrijeme pandemije, firma koja klepa poljoprivredne posticaje od stranackog ministra dobija tender za isporuku registratora :mrgreen:, i po tebi to nije Cosa Nostra.
A narod ljencuge, eto nek ti doprinosis sveckoj demokratiji i privrendnom prosperitetu, osjeti se razlika, maksuz :mrgreen: .
Doprinosim sigurno više od tebe jebiga, avaj moj porez na platu je ko tvoja čitava plata. Naravno da doprinosim.

Naravno da je narod ljenčuga, oni biraju ljude na vlasti, oni šute ko zaliveni kad treba dići glas, standardno haj ti nemoj da ja. Pusti me te luzerske demagogije mafija, ne može im niko ništa blabla i veće i krupnije ribe su padale ranije u prošlosti. Treba samo volje.
De nam jednu od tih krupnih riba sto je pala :mrgreen:
Ostatak ne vrijedi ni komentarisati, klasicno pubertetlijsko, moj je kurko veci :mrgreen: .
palermo

#1179 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: 23/06/2020 23:02
Pa sad ne znam sta je licemjerje, govoriti iz Stockholma ljudima kako cugaju mlake klipace i seru po formum umjesto da glasaju/da se bore/ da rade :mrgreen: i ti hud onda krenes da radis, da se boris i sl. i onda ti se Fikret malinar sve sa osmijehom na licu posere u po face :D .
Praviti se lud na sav nepotizam, korupciju, klijentelizam, lopovluk, moralni sunovrat i pocinioce svega toga amnestirati jer se "ko bore za drzavu" a sve to iz kolike tolike sigurnosti zapadnog sistema i plate :mrgreen: meni je to ipak malo vece licemjerje.
Licemjerno je prozivati nekoga da pametuje o ovoj zemlji a u njoj ne živi, a drugome koji isto tako pametuje o ovoj zemlji i u njoj isto tako ne živi to ne zamjerati.

To se zove dupli aršin iliti licemjerstvo
detroit-mercy

#1180 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by detroit-mercy »

palermo wrote: 23/06/2020 23:07
detroit-mercy wrote: 23/06/2020 23:02
Licemjerno je prozivati nekoga da pametuje o ovoj zemlji a u njoj ne živi, a drugome koji isto tako pametuje o ovoj zemlji i u njoj isto tako ne živi to ne zamjerati.

To se zove dupli aršin iliti licemjerstvo
Gledaj, po meni je licemjerstvo ne nazvati stvari pravim imenom.
Sad ako ti smatras, a zivis dole, da je izgradjeno drustvo jednakosti, pravde, jednakih sansi onda sve super, ko sam ja da ti kazem.
Sigurno si se lijepo osjecao kada je Fikret dobio poso "na sposobnost", pruzila mu se sansa :mrgreen:. I to sve pod parolom borbe za drzavu i narod.
Point.

#1181 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Point. »

detroit-mercy wrote: 23/06/2020 23:04

Ostatak ne vrijedi ni komentarisati, klasicno pubertetlijsko, moj je kurko veci :mrgreen: .
Šta je, počneš prvi sa ad hominemom i kad ti vratim tvojim stilom, onda se malo praviš cool jel. Netjemo tako, Pašiću.

Slobo i njegova stranka su vladali neprikosnoveno pa pade u događanju naroda, eto ti samo bliski komšiluk. Caušesku pade. Npr.
BHCluster

#1182 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by BHCluster »

Ludzak wrote: 23/06/2020 20:28 Na prvom demokratskom izboru u Republici Bosni narod je odabrao Baba kao predsjednika te iste države. Šta se toliko toga izdešavalo poslije i kako je uopšte došlo do smjene predsjednika i šikaniranju tih glasova?
Osudjeni ratni zlocinac Fikret Abdicv je sam rekao da su mu dvije pozicije koje je obnasao u Agrokomercu bile vaznije od drzave.
palermo

#1183 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: 23/06/2020 23:11
Gledaj, po meni je licemjerstvo ne nazvati stvari pravim imenom.
Sad ako ti smatras, a zivis dole, da je izgradjeno drustvo jednakosti, pravde, jednakih sansi onda sve super, ko sam ja da ti kazem.
Sigurno si se lijepo osjecao kada je Fikret dobio poso "na sposobnost", pruzila mu se sansa :mrgreen:. I to sve pod parolom borbe za drzavu i narod.
To što ti pišeš sada je politički stav. Na koji imaš potpuno pravo. I ja se mogu složiti sa njim ili ne složiti. Isto tako neko drugi može imati politički stav o nekom pitanju i ja se mogu složiti sa njim ili ne složiti. A oba živite u inostranstvu.

Ali ako onome sa kojim se ne slažeš prebacuješ da on iz inostranstva pametuje, a onome sa kojim se slažeš to isto ne prebacuješ onda imaš dupli aršin.
A dupli aršin ti je vrlo blizu licemjerstva.
detroit-mercy

#1184 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by detroit-mercy »

Point. wrote: 23/06/2020 23:13

Šta je, počneš prvi sa ad hominemom i kad ti vratim tvojim stilom, onda se malo praviš cool jel. Netjemo tako, Pašiću.

Slobo i njegova stranka su vladali neprikosnoveno pa pade u događanju naroda, eto ti samo bliski komšiluk. Caušesku pade. Npr.
E jesi mi vratio :mrgreen: samo tako. Ako je ono o platama, rekao sam te tinejdzerske ostavi za kad odes na odmor da se kurcis malo :mrgreen:
Slobo i Causesku ti nisu nikakvi primjeri, ako malo mucnes glavom.
SDA vlada vec duze i od Slobe i od Causeskua i nema naznaka da ce skoro odstupiti sa vlasti.
A i kad se nakupi malo volje kod naroda za promjene, ulete koalicioni sa pricom o cijepanju, referendumu, trecem i tako u krug :mrgreen:.
LBVIEW

#1185 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by LBVIEW »

MorningStar wrote: 23/06/2020 21:04
LBVIEW wrote: 23/06/2020 20:46
MorningStar wrote: 23/06/2020 20:24
Cek znaci NATO nije mogao da provede stopiranje isporuka oruzja Armiji, Hrvati zelili da dostavljaju al eto ??

Dva navoda su ti u sukobu a radi se o istoj recenici. Nedostatak municije,sredstava hrane - VRS u ofanzivi i sta bi ? Propao plan jer ?? A recimo ofanziva na Igman i stvaranje duplog obruca znas kako je zaustavljen ?? Hint Alija u Portugalu. Koliko je HVO pred kolapsom bio pa ni u srednjoj Bosni nije im uzet ni Vitez,Busovaca,Kiseljak,Zepce itd itd. I kada je taj kolaps krenuo kao.... stao jer? Nisu uspjeli pa onda ameri zavrtali ruke ??

Zao mi je ali ja ne vidim ni trunku logike u onom sto pises.
Pa stopirali su 93-e i onu trecinu(kako napisa kolega Horkesh), na nagovor Engleza i Francuza, objasnjeno ti je i zasto.I NATO nije imao jedinstven pristup problemu, ove dvije drzave su bile striktno protiv ukidanja embarga na uvoz oruzja za razliku od Amera
Sto se kolapsa tice, krajnjim naporom.je sprijecen, a isti je opet, od strane Engleske i Francuske koristen za ucjenjivanje Alije politickim ustupcima Srbima.
Sto se hrvatake strane tice, ostali su zbijeni u u par enklavica, politicki kompromitirani, s osudom medjunarodne javnosti. I da, najverovatnije nekom vrstom ucjene ili, ako hoces to tako nazvati deal-a od strane najmocnije drzave svijeta, koja se tada prvi put aktivno ukljucila u sukob.
Znaci nebi Hrvati ali ih nagovorise Englezi i Francuzi... ono nije Tudjman sa Milosevicem dogovarao da uzme Hercegovinu, Srbi sto su zaokruzili a Bosnjacima dat begovat u centralnoj Bosni - isli na kafu tamu sjeli druzili se.

Embargo nije ukinut ali je krsen uz pomoc amerike tj. gledanje kroz prste i pritisak iste na Hrvatsku da pusta oruzje armiji.

Nebih ja rekao da je 93 dobro islo to "zbijanje" i to ... vec da je situacija bila alarmantna. Al to je moje misljenje naravno koje sam formirao citajuci o tadasnjim desavanjima i slucajuci borce koji su tada ratovali.
Sta ti nije jasno :-) , pa u prethodnom postu sam napisao kako je krivousti samo cekao priliku i podrsku sa strane, da je bio jak kao Sloba, i da iza ledja nije imao RSK, uradio bi to puno ranije.Sto se zbijanja tice, svedeni su na par enklavica koje su opstale zbog zaloga u pregovorima, te straha Alije(po sopstvenom.priznanju) od odmazde za sistematske zlocine HB-e.
A spominjes pritisak SAD, pa o cemu ja pricam cijelo.vrijeme? :-)
piupiu

#1186 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by piupiu »

Alijin amanet svome narodu.

Image
madner

#1187 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by madner »

Diplomatski gledano najgora opcija je bila ono sto se desilo, biti predmet dogovora vecih susjeda. Trebalo je ici sa jednim i cekati bolji trenutak da se sa njima rastane.

Jos jednom, bitno je kakve je on odluke donosio, ne nuzno kakav je bio ishod. Ishod je odlican koliko su lose odluke bile.
Point.

#1188 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Point. »

detroit-mercy wrote: 23/06/2020 23:31
Point. wrote: 23/06/2020 23:13

E jesi mi vratio :mrgreen: samo tako. Ako je ono o platama, rekao sam te tinejdzerske ostavi za kad odes na odmor da se kurcis malo :mrgreen:
Slobo i Causesku ti nisu nikakvi primjeri, ako malo mucnes glavom.
SDA vlada vec duze i od Slobe i od Causeskua i nema naznaka da ce skoro odstupiti sa vlasti.
A i kad se nakupi malo volje kod naroda za promjene, ulete koalicioni sa pricom o cijepanju, referendumu, trecem i tako u krug :mrgreen:.
Prozivaš da li doprinosim državi, kažem ti da sa svojih 32% poreza od plate ide državi, you do the math. Shvati kako hoćeš.

Slobo i Ćaušesku su savršeni primjeri, SDA je pičkin dim za njihovu vladavinu i moć koju su imali pa ih narod, kad im je dopizdilo, otjerao na smetljište istorije.

Imaš lokalne izbore uskoro, glasaj za opoziciju, glasaju i ostali i tik, eto promjena.

Politika je prodavanje priče, sad ko se ufati na njihovu šuplju do njega je. Ako narod guta tu šuplju o trećem, ocjepljenju, referendumu, to dosta govori o samom narodu.
Point.

#1189 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Point. »

madner wrote: 24/06/2020 09:15 Diplomatski gledano najgora opcija je bila ono sto se desilo, biti predmet dogovora vecih susjeda. Trebalo je ici sa jednim i cekati bolji trenutak da se sa njima rastane.

Jos jednom, bitno je kakve je on odluke donosio, ne nuzno kakav je bio ishod. Ishod je odlican koliko su lose odluke bile.
Šta predlažeš, bilo je bolje ostati u krnjoj Jugoslaviji pa poslije ganjati nezavisnost? Misliš da bi bh Hrvati bili ok sa tom odlukom? Ili da smo krenuli sa Hrvatskom u neku državnu zajednicu, pa poslije ganjati referendumu, misliš da bi bh Srbi bili ok sa tom odlukom?

Stanje je bilo da si imao rat na vratu šta god odlučio.
LBVIEW

#1190 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by LBVIEW »

madner wrote: 24/06/2020 09:15 Diplomatski gledano najgora opcija je bila ono sto se desilo, biti predmet dogovora vecih susjeda. Trebalo je ici sa jednim i cekati bolji trenutak da se sa njima rastane.

S jednim, hoces reci sa Srbijom?
I ti smatras kako bi mirni razlaz s njma, nakon sto za njihov racun - a ratovati bi morao za njih ako si s njima - uspostavis granice Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, bio moguc? Dakle, ocekivati isti rezultat - nezavisnost s potpuno razlicitim ulaznim parametrima? :-)
madner

#1191 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by madner »

Point. wrote: 24/06/2020 09:22

Šta predlažeš, bilo je bolje ostati u krnjoj Jugoslaviji pa poslije ganjati nezavisnost? Misliš da bi bh Hrvati bili ok sa tom odlukom? Ili da smo krenuli sa Hrvatskom u neku državnu zajednicu, pa poslije ganjati referendumu, misliš da bi bh Srbi bili ok sa tom odlukom?

Stanje je bilo da si imao rat na vratu šta god odlučio.
Rat je sirok pojam. Imala je i Slovenija rat. Imala je i Hrvatska pola godine. Mi smo pak dosli do ivice bioloskog opstanka. Pa 93 je gore imenovani predlagao uniju tri republike sa pravom na razlaz gdje bi Bosnjaci dobili nekih 15-20%.

To je Crna Gora uspjesno uradila, Kosovo bi se desilo i bez BiH. Albanci bi platili vecu cjenu, mi manju.
Saveznistvo sa RH ti je isti scenario kao sto se desio, minus cekanje da zavrse u RH, minus pustanje JNA da izvuce oruzje i minus drugi front.

Kazem ishod je odlican u kakvu nam je situaciju doveo. Samo jedna Srebrenica i Prijedor.
madner

#1192 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by madner »

LBVIEW wrote: 24/06/2020 09:28

I ti smatras kako bi mirni razlaz s njma, nakon sto za njihov racun - a ratovati bi morao za njih ako si s njima - uspostavis granice Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, bio moguc? Dakle, ocekivati isti rezultat - nezavisnost s potpuno razlicitim ulaznim parametrima? :-)
Obje opcije su validne.

Ne znam da li bio moguc, znam da bi poslje bilo lakse nego kada je agresor na vrhuncu snage. I naravno postoji uvijek rizik, ali moras gledati raspon rizika 92, pogotovo kada ides na diplomatsko rjesenje po svaki cijenu i ne spremas se za sukob.
MorningStar

#1193 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by MorningStar »

LBVIEW wrote: 24/06/2020 09:28

Sto da ne , krenes da ratujes - dobijes pod kontrolu dobro naoruzan TO i ljudstvo pa onda posle kazes ma znas sta, necemo mi da se ***** po hrvatskoj i usput i mi raspisujemo referendum. Onda miran ne miran razlaz makar neprijatelj nema vise granata nego ti metaka.
Hemel

#1194 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Hemel »

Hahaahaa, ljudi nakon skoro 30 god. imaju rjesenje sta je bilo najbolje '92.god. za BiH.

Ko je od vas bio ziv neka se prisjeti situacije kada je u JNA vise bilo kokardi nego petokraka i BiH je trebala sa Srbijom. Madner bi bio rasporedjen negdje izmedju Knina i Ogulina i branio RSK od razjarenih ustasa. Kakvo Kosovo i C.Gora. Da je bio taj scenario jos dugo bi oni bili u velikojsrbiji.
Okolnosti su dovele kojima smo mi najvise doprinijeli jer smo stali na crtu velikosrbima, da Kosovo nesto pokusa a C.gora se odvojila od lesa zvanog Srbija. Da je tu bila i BiH ne bi bili iscrpljeni u BiH pa na Kosovu tako da bi C.Gora mastala o razlazu.

BiH sa Hrvatskom, pa to je i bila zamisao do nekog vremena kada je krivousto djubre shvatilo da od Milosevica moze dobiti vise i tu nam je bio kraj. Ostavljeni i prepusteni sami sebi...ali eto, mnogi ovdje iz danasnje perspektive uradili bi dugacije kao da je bilo izbora.

Nama je bio namijenjen nestanak u svakoj varianti samo sto smo skupo prodali kozu i zadrzali sto smo mogli.
MorningStar

#1195 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by MorningStar »

Hemel wrote: 24/06/2020 09:48 Hahaahaa, ljudi nakon skoro 30 god. imaju rjesenje sta je bilo najbolje '92.god. za BiH.

Ko je od vas bio ziv neka se prisjeti situacije kada je u JNA vise bilo kokardi nego petokraka i BiH je trebala sa Srbijom. Madner bi bio rasporedjen negdje izmedju Knina i Ogulina i branio RSK od razjarenih ustasa. Kakvo Kosovo i C.Gora. Da je bio taj scenario jos dugo bi oni bili u velikojsrbiji.
Okolnosti su dovele kojima smo mi najvise doprinijeli jer smo stali na crtu velikosrbima, da Kosovo nesto pokusa a C.gora se odvojila od lesa zvanog Srbija. Da je tu bila i BiH ne bi bili iscrpljeni u BiH pa na Kosovu tako da bi C.Gora mastala o razlazu.

BiH sa Hrvatskom, pa to je i bila zamisao do nekog vremena kada je krivousto djubre shvatilo da od Milosevica moze dobiti vise i tu nam je bio kraj. Ostavljeni i prepusteni sami sebi...ali eto, mnogi ovdje iz danasnje perspektive uradili bi dugacije kao da je bilo izbora.

Nama je bio namijenjen nestanak u svakoj varianti samo sto smo skupo prodali kozu i zadrzali sto smo mogli.
Znac'i odradjeno perfektno nije moglo bolje. Nedo bog da je gore.
palermo

#1196 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by palermo »

Dovoditi u pitanje lik i djelo Alije Izetbegovića u suštini znači dovesti u pitanje i smisao postojanja Bosne i Hercegovine kao države, znači dovesti u pitanje opravdanost borbe koju smo vodili,znači dovesti u pitanje žrtve koje su podnesene da bi Bosna i Hercegovina postojala kao država a sa njom i Bošnjaci kao politički narod,

Država, i narodi ne mogu postojati bez svojih uporišnih tačaka, bez svojih simbola, bez zajedničkog kolektivnog sjećanja......urušavajući te uporišne tačke, odnosno njene simbole obesmišljavaš i postojanje te i takve države....

Nije nimalo slučajno, što se na forumu svakih par mjeseci pojavi tema o Aliji Izetbegoviću.

Ono što je tužno da se kroz teme o Aliji Izetbegoviću uočava jasna regresija političke svijesti prevashodno Bošnjaka ali i svih onih koji još uvijek žive Bosnu i Hercegovinu.
nineinchnails

#1197 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by nineinchnails »

Granice BiH su uspostavljene 1943. A Alija je poklonio pola Bosne Srbiji 1995. Toliko o njegovim zaslugama.
Kejn

#1198 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Kejn »

piupiu wrote: 24/06/2020 09:10 Alijin amanet svome narodu.

Image
Ovo je u najmanju ruku islamofobija
General War

#1199 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by General War »

palermo wrote: 24/06/2020 09:52 Dovoditi u pitanje lik i djelo Alije Izetbegovića u suštini znači dovesti u pitanje i smisao postojanja Bosne i Hercegovine kao države, znači dovesti u pitanje opravdanost borbe koju smo vodili,znači dovesti u pitanje žrtve koje su podnesene da bi Bosna i Hercegovina postojala kao država a sa njom i Bošnjaci kao politički narod,

Država, i narodi ne mogu postojati bez svojih uporišnih tačaka, bez svojih simbola, bez zajedničkog kolektivnog sjećanja......urušavajući te uporišne tačke, odnosno njene simbole obesmišljavaš i postojanje te i takve države....

Nije nimalo slučajno, što se na forumu svakih par mjeseci pojavi tema o Aliji Izetbegoviću.

Ono što je tužno da se kroz teme o Aliji Izetbegoviću uočava jasna regresija političke svijesti prevashodno Bošnjaka ali i svih onih koji još uvijek žive Bosnu i Hercegovinu.
:lol:
Ako ti je A.I uporisna tacka bila za bosnu, onda ovaj rezulat sto imamo, je sasvim realan.
naravno da nije slucajno, ljudi nikako da skonatju sta bi?
Kejn

#1200 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata? 

Post by Kejn »

Generalno najaktivniji su ovaj Đeneral i onaj klonirani Slavini pod nickom Morning Star (kloniranje bi trebalo biti zabranjeno valjda?). Čim se otvori tema koja makar približno spominje Aliju, Nezavisnost, BiH, Bošnjake, bh. namjensku industriju ovaj dvojac se automatski uključuje da pljuje po svemu. Od Alije do SDA. Naravno usput povlače prekodrinsku propagandu u smislu "ko vas je bre terao da razbijate onakvu ljepu zemlju Jugoslaviju", Tvrtko je bio Srbin jer se krunisao u Mileševu. Svršavaju na Srbijansku namjensku industriju i pokušavaju trolovat temu o našoj namjenskoj. Ovaj Đeneral je čak napravio klip, kako jedan Srbin, udara onog pripadnika kosovske spec. policije Rosalu u glavu prilikom opiranja hapšenju i komentariše "auuu jes ga zajmio :D "

Svaki Bošnjak koji ima IQ iznad 80 ih može odmah prokontati. Naravno kad ih prozoveš odmah su "Bosanci". To im dođe kao neki alibi. Inače, ako bilo koji forumaš mora isticati svoju nacionalnu pripadnost kao "argument" znaj da laže i mulja.
Locked