Zato ga je muJa prikacen na drzavnu sisu razuvjerio u maestralnost vodjenja drzavotvorne politike; jedni u rezervat a drugi i sveCku...jedino sto je uspiio je ...promjenio tablice...braooo!
Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
- LBVIEW
#1226 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Evo i Generalovog citata:
- General War
#1227 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Cuj bezobrazanLBVIEW wrote: ↑24/06/2020 11:38Posto si bezgranicno bezobrazan, da te podsjetiim kako ste ih vi, Spasoje, provodeci smjernice politike "krvi i tla" smjestili u te rezervate/poslali u Svecku, ako su imali srece izbjeci masovne grobnice.General War wrote: ↑24/06/2020 11:33Zato ga je muJa prikacen na drzavnu sisu razuvjerio u maestralnost vodjenja drzavotvorne politike; jedni u rezervat a drugi i sveCku...jedino sto je uspiio je ...promjenio tablice...braooo!I jedini cete, s pravom, za vijek vijekova nositi nositi brema genocida na ledjima.
Sta se koji kurac svako malo sprdas sa zrtvama vaseg ludila, odjebaus na kakva sumski forum pa guslaj.![]()
...to sad ti izbjego dusa moja...jesil i ti cuvao Aliju 1997 na liniji?
- MorningStar
- Hemel
#1229 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Iz dijaspore, sto pitas?
Je li ti rece da si ganjo loptu i klikere u to vrijeme?
- LBVIEW
-
palermo
#1231 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Nemoj lično da shvataš ovo generale. Sa nekim od mojih najboljih prijatelja sam ja ratovao, kada je završio rat opet smo nastavili biti prijatelji ( i to najbolji) sa jasnom sviješću da ako opet zagužva iz istih razloga (gluho bilo) ćemo opet biti na suprotnim stranama. That's life, život nosi i tebe i druge, počesto su tvoje sudbine već unaprijed determinirane, ono što možeš učiniti i što jeste do tebe je da unutar okolnosti u kojima se nađeš uvijek sačuvaš ljudsko lice i prema sebiu i prema drugima.General War wrote: ↑24/06/2020 11:37
![]()
Ako je ko zbunjen onda si to tiOsim ako ti nije suprotna strana sto si ti u nekakvom borackom 200009849629876 udruzenju a ja nisam.
Ovo ti napisah samo iz jednog razloga, zaista nemaš nikakve potrebe da me uvjeravaš da si nešto što nisi.....stvarno nemaš
- LBVIEW
#1232 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
I jos sto sta, sto me naravno ne cudi.General War wrote: ↑24/06/2020 11:42Cuj bezobrazanLBVIEW wrote: ↑24/06/2020 11:38Posto si bezgranicno bezobrazan, da te podsjetiim kako ste ih vi, Spasoje, provodeci smjernice politike "krvi i tla" smjestili u te rezervate/poslali u Svecku, ako su imali srece izbjeci masovne grobnice.General War wrote: ↑24/06/2020 11:33
Zato ga je muJa prikacen na drzavnu sisu razuvjerio u maestralnost vodjenja drzavotvorne politike; jedni u rezervat a drugi i sveCku...jedino sto je uspiio je ...promjenio tablice...braooo!I jedini cete, s pravom, za vijek vijekova nositi nositi brema genocida na ledjima.
Sta se koji kurac svako malo sprdas sa zrtvama vaseg ludila, odjebaus na kakva sumski forum pa guslaj.![]()
![]()
...to sad ti izbjego dusa moja...jesil i ti cuvao Aliju 1997 na liniji?![]()
- Banksy
#1233 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Ne baš. Sad ti ne mogu prijaviti šovinistički post. Kukavički, ali pametno.General War wrote: ↑24/06/2020 11:39Rodjak od kirBa..ali da bude politicki korektnije jer Muja nije bio na politickoj poziciji...
Ok, zadovoljna?
- MorningStar
#1234 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Znaci ja koji nisam nigdje bjezao, niti bilo ko iz moje porodice , pa sam otisao posle rata i donio pare iz inostranstva pa ulozio u ovoj drzavi sam nezadovoljan alijom (i onim sto je ostavio iza sebe) a to nemam pravo biti , a on koji je pobjegao glavom bez obzira a BiH vidi kad dodje zube da popravlja jeftino ovdje je prezadovoljan. Interesantno ...
-
high_volume
#1235 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Nije poklonio BiH Srbiji, nije 1995. godine.nineinchnails wrote: ↑24/06/2020 09:55 Granice BiH su uspostavljene 1943. A Alija je poklonio pola Bosne Srbiji 1995. Toliko o njegovim zaslugama.
Poklonio je pola BiH agresoru na BiH, priznao je njihovo parapolitičko i paravojno postojanje, i legalizirao sve bosanske ratne žrtve, a to je učinjeno u martu 1994. godine.
- General War
#1236 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Mozes vjerovat a i nemoras...ti si ocito iz jednog a ja iz drugog razloga bio na liniji ali u istoj (valjda) vojsci...a ne mora znaciti sutra da budu drugacije strane svako opet iz drugih razloga...ti brani svoje principe a ja cu svoje.palermo wrote: ↑24/06/2020 11:44Nemoj lično da shvataš ovo generale. Sa nekim od mojih najboljih prijatelja sam ja ratovao, kada je završio rat opet smo nastavili biti prijatelji ( i to najbolji) sa jasnom sviješću da ako opet zagužva iz istih razloga (gluho bilo) ćemo opet biti na suprotnim stranama. That's life, život nosi i tebe i druge, počesto su tvoje sudbine već unaprijed determinirane, ono što možeš učiniti i što jeste do tebe je da unutar okolnosti u kojima se nađeš uvijek sačuvaš ljudsko lice i prema sebiu i prema drugima.General War wrote: ↑24/06/2020 11:37
![]()
Ako je ko zbunjen onda si to tiOsim ako ti nije suprotna strana sto si ti u nekakvom borackom 200009849629876 udruzenju a ja nisam.
Ovo ti napisah samo iz jednog razloga, zaista nemaš nikakve potrebe da me uvjeravaš da si nešto što nisi.....stvarno nemaš
- General War
#1237 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Tsss, hajd sljedeci put cu se potruditi da ne ispravljam da ti dan ne propadneBanksy wrote: ↑24/06/2020 11:44Ne baš. Sad ti ne mogu prijaviti šovinistički post. Kukavički, ali pametno.General War wrote: ↑24/06/2020 11:39Rodjak od kirBa..ali da bude politicki korektnije jer Muja nije bio na politickoj poziciji...
Ok, zadovoljna?
- vatrogasac
#1238 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Nije se SFRJ raspala početkom devedesetih nego je to bio proces započet negdje šesdesetih, a već vidljiv nakon smrti Edvarda Kardelja 1979. godine i Tita 1980. god. Cijelu tu deceniju pred raspad u SFRJ je vladao haos i u ekonomiji i u partijskom rukovodstvu države. Hiljade raznih momenata je odredilo situaciju '92. i Muslimani ili Bošnjaci nisu imali nekakvih opcija osim da spašavaju goli život, a skontali su da će sebe najlakše spasiti spašavajući državu. To dvoje se preplitalo. A do tada pročitaj bar svjedočenje jednog od svjedoka raspada koji bi iz naše perspektive ili za našu priču mogao biti neutralan, a mislim na Šuvara.General War wrote: ↑24/06/2020 11:06....
Meni bi bilo drago da ja i morning star jedini pljujemo po A.I...ali moras bas biti politicki slijep tj indoktriniran da vidis da je malko vise od nas dvojice...s obzirom na ostavstinu....
Svjedoci raspada Jugoslavije
- General War
#1239 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Kako ste krenuli ispast ce da je nikako nije ni bilo...ako su uslov sve one stvari sto si nabrojao predznak za raspad...e sad uporedi ih sa stanjem danas u BiH.vatrogasac wrote: ↑24/06/2020 11:55Nije se SFRJ raspala početkom devedesetih nego je to bio proces započet negdje šesdesetih, a već vidljiv nakon smrti Edvarda Kardelja 1979. godine i Tita 1980. god. Cijelu tu deceniju pred raspad u SFRJ je vladao haos i u ekonomiji i u partijskom rukovodstvu države. Hiljade raznih momenata je odredilo situaciju '92. i Muslimani ili Bošnjaci nisu imali nekakvih opcija osim da spašavaju goli život, a skontali su da će sebe najlakše spasiti spašavajući državu. To dvoje se preplitalo. A do tada pročitaj bar svjedočenje jednog od svjedoka raspada koji bi iz naše perspektive ili za našu priču mogao biti neutralan, a mislim na Šuvara.General War wrote: ↑24/06/2020 11:06....
Meni bi bilo drago da ja i morning star jedini pljujemo po A.I...ali moras bas biti politicki slijep tj indoktriniran da vidis da je malko vise od nas dvojice...s obzirom na ostavstinu....
- General War
#1240 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
...I trecinu HZHBhigh_volume wrote: ↑24/06/2020 11:49Nije poklonio BiH Srbiji, nije 1995. godine.nineinchnails wrote: ↑24/06/2020 09:55 Granice BiH su uspostavljene 1943. A Alija je poklonio pola Bosne Srbiji 1995. Toliko o njegovim zaslugama.
Poklonio je pola BiH agresoru na BiH, priznao je njihovo parapolitičko i paravojno postojanje, i legalizirao sve bosanske ratne žrtve, a to je učinjeno u martu 1994. godine.
Samo kad ja to kazem eto patriJota da brane, prozivaju...prijavljuju
- vatrogasac
#1241 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Mnogo treba pisati da bih ti dokazao gdje griješiš. ali ako ti se ovo ne čita, a ti bar pogledaj nekoliko igranih serija ili filmova onog vremena kao što je Tesna koža, Kamiondžije, Balkanski špijun, Profesionalac, Vruć vetar..... A imaš dokumentaraca crnog vala od Krste Papića i Želimira Žilnika: Lipanjska Gibanja, Nezaposleni Ljudi, Čvor.......General War wrote: ↑24/06/2020 11:59Kako ste krenuli ispast ce da je nikako nije ni bilo...ako su uslov sve one stvari sto si nabrojao predznak za raspad...e sad uporedi ih sa stanjem danas u BiH.vatrogasac wrote: ↑24/06/2020 11:55Nije se SFRJ raspala početkom devedesetih nego je to bio proces započet negdje šesdesetih, a već vidljiv nakon smrti Edvarda Kardelja 1979. godine i Tita 1980. god. Cijelu tu deceniju pred raspad u SFRJ je vladao haos i u ekonomiji i u partijskom rukovodstvu države. Hiljade raznih momenata je odredilo situaciju '92. i Muslimani ili Bošnjaci nisu imali nekakvih opcija osim da spašavaju goli život, a skontali su da će sebe najlakše spasiti spašavajući državu. To dvoje se preplitalo. A do tada pročitaj bar svjedočenje jednog od svjedoka raspada koji bi iz naše perspektive ili za našu priču mogao biti neutralan, a mislim na Šuvara.General War wrote: ↑24/06/2020 11:06....
-
high_volume
#1242 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Prijavljuju jer "pišeš po tankoj žici", dodirujući osjećaje ljudi i njihovu tragediju, što ne bi trebalo. A i drugi ljiudi pišu prema tebi poprilično zlobno, "tastaturom krcatom patološkom mržnjom", i obje strane odvodite ovu temu u drugu stranu.General War wrote: ↑24/06/2020 12:15...I trecinu HZHBhigh_volume wrote: ↑24/06/2020 11:49Nije poklonio BiH Srbiji, nije 1995. godine.nineinchnails wrote: ↑24/06/2020 09:55 Granice BiH su uspostavljene 1943. A Alija je poklonio pola Bosne Srbiji 1995. Toliko o njegovim zaslugama.
Samo kad ja to kazem eto patriJota da brane, prozivaju...prijavljuju![]()
Jednostavno, ne znate se ponašati pristojno ni na forumu, kako biste "u živo"
- madner
#1243 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Bosnjaci nisu krivi sto se raspala SFRJ. To je proces koji je jmao svoje aktere od 1919, 1986 su isti dosli na celo.
Medjutim odgovornost selektora je svakako tu za spremnost i postavku utakmice koje je mogao odloziti ili ranije igrati.
Medjutim odgovornost selektora je svakako tu za spremnost i postavku utakmice koje je mogao odloziti ili ranije igrati.
-
high_volume
#1244 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Odgovornost "selektora" je u neprincipijelnosti i nesposobnosti da održi dogovorenu saglasnost na dogovoru iz Lisabona, bez obzira što bi Cutilierov plan možda već tada bio uvod u etničku podjelu BiH. Međutim, sve to, i još genocid, imamo danas.
-
Zijo77
#1245 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Jugoslavija je do Titove smrti bila uglavnom čvrsta država. Raspad je počeo nakon Titove smrti!
- Point.
#1246 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Šta te navodi na to da bi bh Srbi prihvatili nezavisnu BiH 10 godina poslije 1993 recimo?madner wrote: ↑24/06/2020 09:34Rat je sirok pojam. Imala je i Slovenija rat. Imala je i Hrvatska pola godine. Mi smo pak dosli do ivice bioloskog opstanka. Pa 93 je gore imenovani predlagao uniju tri republike sa pravom na razlaz gdje bi Bosnjaci dobili nekih 15-20%.Point. wrote: ↑24/06/2020 09:22Šta predlažeš, bilo je bolje ostati u krnjoj Jugoslaviji pa poslije ganjati nezavisnost? Misliš da bi bh Hrvati bili ok sa tom odlukom? Ili da smo krenuli sa Hrvatskom u neku državnu zajednicu, pa poslije ganjati referendumu, misliš da bi bh Srbi bili ok sa tom odlukom?madner wrote: ↑24/06/2020 09:15 Diplomatski gledano najgora opcija je bila ono sto se desilo, biti predmet dogovora vecih susjeda. Trebalo je ici sa jednim i cekati bolji trenutak da se sa njima rastane.
Jos jednom, bitno je kakve je on odluke donosio, ne nuzno kakav je bio ishod. Ishod je odlican koliko su lose odluke bile.
Stanje je bilo da si imao rat na vratu šta god odlučio.
To je Crna Gora uspjesno uradila, Kosovo bi se desilo i bez BiH. Albanci bi platili vecu cjenu, mi manju.
Saveznistvo sa RH ti je isti scenario kao sto se desio, minus cekanje da zavrse u RH, minus pustanje JNA da izvuce oruzje i minus drugi front.
Kazem ishod je odlican u kakvu nam je situaciju doveo. Samo jedna Srebrenica i Prijedor.
- General War
#1247 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Nigdje ja nisam reko da je Yu savrsena tvorevina, ali znam uporediti...Tada se brat izdavao za drzavu a danas drzava za brata...ako cemo po serijama zakljucivati nesto ili po knjigama pola svijeta gdje je dozvoljeno kriticko misljenje je onda prilicno helac.vatrogasac wrote: ↑24/06/2020 12:18Mnogo treba pisati da bih ti dokazao gdje griješiš. ali ako ti se ovo ne čita, a ti bar pogledaj nekoliko igranih serija ili filmova onog vremena kao što je Tesna koža, Kamiondžije, Balkanski špijun, Profesionalac, Vruć vetar..... A imaš dokumentaraca crnog vala od Krste Papića i Želimira Žilnika: Lipanjska Gibanja, Nezaposleni Ljudi, Čvor.......General War wrote: ↑24/06/2020 11:59Kako ste krenuli ispast ce da je nikako nije ni bilo...ako su uslov sve one stvari sto si nabrojao predznak za raspad...e sad uporedi ih sa stanjem danas u BiH.vatrogasac wrote: ↑24/06/2020 11:55
Nije se SFRJ raspala početkom devedesetih nego je to bio proces započet negdje šesdesetih, a već vidljiv nakon smrti Edvarda Kardelja 1979. godine i Tita 1980. god. Cijelu tu deceniju pred raspad u SFRJ je vladao haos i u ekonomiji i u partijskom rukovodstvu države. Hiljade raznih momenata je odredilo situaciju '92. i Muslimani ili Bošnjaci nisu imali nekakvih opcija osim da spašavaju goli život, a skontali su da će sebe najlakše spasiti spašavajući državu. To dvoje se preplitalo. A do tada pročitaj bar svjedočenje jednog od svjedoka raspada koji bi iz naše perspektive ili za našu priču mogao biti neutralan, a mislim na Šuvara.
- vatrogasac
#1248 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
U Bosni žive i Hrvati koji su mnogo prije bilo kakvih ozbiljnih dešavanja kod nas već nakupili poprilično ratnog staža u Hrvatskoj. Aliji je ostala samo Hrvatska kao tranzit za svijet i preko koje smo dobijali oružje i hranu. Znamo i kako. Tuđman da rastereti svoje ratište iskorištava nekakve situacije da i ovdje pukne i ne znam da smo mogli kao Crna Gora ni teoretski jer ako bi Bošnjaci išli u JNA uniformama na Dubrovnik i Vukovar (kakva je bila averzija prema Srbiji jedva bi par četa skupio), bosanski Hrvati ne bi. Zulfikarpašić i Filipović su zakasnili sa svojim prijedlogom zbog čega ga Alija odbija.
-
Zijo77
#1249 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Ima jedna opcija vezana za Aliju izetbegovića koja nikad nije analizirana, a postojala je kao mogućnost na završetku rata. Evo o čemu se radi. Sarajevo je bilo velika karta u igri oko završnih pregovora. Mi smo kontrolisali prostor od Baščaršije do Stupa. sve ostalo okolo uključujući i Grbavicu bilo je u Mladićevim rukama. Postojala je opcija da Sarajevo bude distrikt. U tom slučaju bi se Srbi koji su otišli sa prostora od Baščaršije do Stupa vratili svojim stanovima i kućama (dosta ih je i ostalo), a naši bi se vratili na Grbavicu, U Hadžiće, na Ilidžu, u Vogošću i Ilijaš! Dakle, Sarajevo bi vratilo etničku strukturu od prije rata. Na račun pristanka, Alija je mogao dobiti nešto u istočnoj Bosni. Ali, Alija je odbio jer je vjerovatno želio Sarajevo samo za sebe tj., za Bošnjake!. Da li je pogriješio, prosudite sami!
- General War
#1250 Re: Alija Izetbegović je li on pravio greške prije rata u ratu i iza rata?
Ne, to tako patriJote pokusavaju podmetnuti...Ako sam kritican pram A i ili nekome iz tog miljea to se pokusava prevesti na nacionalnu osnovu i onda poentirati preko genocida i sta ti ja znam za toboze anti....Evo vidis patrioti kako u glas pokusavaju zastititi lopva Novalica napadom na bosnjake...ista matrica.high_volume wrote: ↑24/06/2020 12:24Prijavljuju jer "pišeš po tankoj žici", dodirujući osjećaje ljudi i njihovu tragediju, što ne bi trebalo. A i drugi ljiudi pišu prema tebi poprilično zlobno, "tastaturom krcatom patološkom mržnjom", i obje strane odvodite ovu temu u drugu stranu.General War wrote: ↑24/06/2020 12:15...I trecinu HZHBhigh_volume wrote: ↑24/06/2020 11:49
Nije poklonio BiH Srbiji, nije 1995. godine.
Samo kad ja to kazem eto patriJota da brane, prozivaju...prijavljuju![]()
Jednostavno, ne znate se ponašati pristojno ni na forumu, kako biste "u živo"![]()
Meni je svaka zrtva i svaka patnja od bilo koga ista, ovi svoj javasluk i lopovije pokusavaju prikriti najprizemnijim podmetanjem.
U BiH zive i Perica i Mujo...meni ne smeta,ali kad jedan ili drugi zavisno od teme pokusavaju svojatati neke osnovne principe ljudskosti, tu imaju problem samnom, tj imam ja problem sa njima...pa bujrum.