Ja uvijek usporim, i ako je potrebno, stanem. Ne ulijećem u kružni kao debil.
Elem.
Prvo je bila priča da prednost ima onaj ko je prvi ušao u kružni. I da bih ja trebao znati gdje dotični namjerava da se isključi.
To i jest problem nasih vozaca koji misle da ako je u vanjskoj da odmah ima prednost od onoga sto je u unutrasnjoj, a onaj prije njega usao i ovaj sto misli da ima prednost i sto ulazi ko lud u vanjsku glumi glumca. On mora sacekati da vidi gdje je ovaj planirao izaci (ovaj iz unutrasnje) jer je on odavno u kruznom. Ako je on u unutrasnjoj iz Radakova, on je bolan vec na pšola kruznog i sta ti imas koji qrc ulaziti u vanjsku i blokirati ga JER VRLO DOBRO ZNAS DA CE ON PREMA GRADU ILI NAZAD U RADAKOVO. Ne znam koji qrc ulazis u kruzni kad vidis njega na pola kruznog u unutrasnjoj?
Znaci ides svjesno da ga blokiras jer te boli qrc sto je on u unutrasnjoj, jer si ti u vanjskoj i imas prednost. Ko biva neka kruzi u unutrasnjoj, a ima prednost jer je prije tebe usao i ti trebas da prilagodis brzinu da bi on nastavio kretanje gdje je zamislio jer fino znas i vidis da u Zenici imas horizontalnu signalizaciju koja kaze da vanjska traka sluzi za prva dva izlaza, a unutrasnja za tresi i cetvrti i cim ga vidis u unutrasnjoj, odmah bi trebao znati gdje je naumio i nemas se sta ti ubacivati prije njega jer bi red bio da ga propustis(prilagodis brzinu ulaska i kretanja njemu i njegovoj putanji.
Pa je onda bukvalno išla priča da, dokle god se neko nalazi u kružnom, niko drugi se ne smije uključiti jer je to oduzimanje prednosti.
mahalas505 wrote: ↑09/08/2021 01:06
hd2000 wrote: ↑08/08/2021 21:39
Što se tiče ulaska u kružni tok, nije valjda da sugerišeš da ne bih trebao ulaziti ako ima neko u unutrašnjoj traci? Po toj logici, u Sa se nikada ne bih uključio u kružni tok, jer uvijek ima auta.
Pravila govore da ne bi trebao ulaziti, tj. treba ispostovati znak ulaz na put sa pravom prvenstva kao i na bilo kojoj drugoj vrsti raskrsnice gdje je taj znak prisutan.
Ja sam ti već objasnio.
Ako se nalaziš u unutrašnjoj i ne daješ desni pokazivač pravca, naravno da ću se uključiti u vanjsku, taman da si mi na metar.
Ti ideš svojom trakom, ja idem svojom.
Ako vidim da imaš namjeru da se prestrojiš signaliziranjem desnim pokazivačem smjera, naravno da ti se neću uvaljivati.