Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#63826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

kakabanja213 wrote: 01/08/2026 13:06 Pa kad te neko upita kako ti je valjda neces odgovoriti subjektivno mi je gore ali objektivno mi je bolje iako ja licno ne mogu to osjetiti.
I odlicna je predpostavka da je svih tih 60% dodalo bliski istok i naftu a ostalih 40% nije dodavalo nista.
Sto je tesko prihvatiti da ocigledno dobri potezi (rijetki) trenutne vlasti nisu dovoljni da tih 60% ispitanih kaze da zivi bolje.
Znaci za tri i po godine ovi nisu uspjeli niti jednog kruminalca iz kriminalne SDA osuditi niti spengati. Mislim da to vise stvara osjecaj loseg zivota nego sranje na Bliskom istoku
pokazuje samo kako je nešto što si naveo kao teški fakt samo djelić slike. zašto se trojka pokazala najefikasnijom u KS? možda zato što je zaista imala kontrolu nad procesima iako je i tu imala jebene klipove i sa istog i viših nivoa vlasti.

ja sam nekoliko puta ovdje pisao na šta liči rad tužilaštva, a i fino sam impliciraš kako izvršna vlast može uticati na zatvaranje i spengavanje. sad uzmeš period vladanja, vrijeme potrebno da se postave lojalni ljudi, pa se dobije rezultat koji se vidi. više se radilo na spengavanju ljudi koji su naguzili sebiju za diplomu nego bilo šta drugo.

trojka je napravila bruku grešaka, i neke od njih sam i sam često adresirao - Ramo Isak, neradna nedjelja, pa i sam nikšić za premijera mi nije bio po mjeri. al u odnosu na prethodne sjecikese, svjetlosnim godinama su ispred.

smiješno mi je očekivati pravilan sud od ljudi kojih će se više skupiti za gazu i palestinu nego za maltretiranje zaposlenika memorijalnog centra. ili neku temu koja se ne odnosi na prethodne traume nego eto čisto ekonomske.

al bitno je da se ti ne sekiraš i da ti kokice ne propadnu. i da ne glasaš.
pemanapemani

#63827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

Chmoljo wrote: 01/08/2026 13:21
kakabanja213 wrote: 01/08/2026 13:06 Pa kad te neko upita kako ti je valjda neces odgovoriti subjektivno mi je gore ali objektivno mi je bolje iako ja licno ne mogu to osjetiti.
I odlicna je predpostavka da je svih tih 60% dodalo bliski istok i naftu a ostalih 40% nije dodavalo nista.
Sto je tesko prihvatiti da ocigledno dobri potezi (rijetki) trenutne vlasti nisu dovoljni da tih 60% ispitanih kaze da zivi bolje.
Znaci za tri i po godine ovi nisu uspjeli niti jednog kruminalca iz kriminalne SDA osuditi niti spengati. Mislim da to vise stvara osjecaj loseg zivota nego sranje na Bliskom istoku
pokazuje samo kako je nešto što si naveo kao teški fakt samo djelić slike. zašto se trojka pokazala najefikasnijom u KS? možda zato što je zaista imala kontrolu nad procesima iako je i tu imala jebene klipove i sa istog i viših nivoa vlasti.

ja sam nekoliko puta ovdje pisao na šta liči rad tužilaštva, a i fino sam impliciraš kako izvršna vlast može uticati na zatvaranje i spengavanje. sad uzmeš period vladanja, vrijeme potrebno da se postave lojalni ljudi, pa se dobije rezultat koji se vidi. više se radilo na spengavanju ljudi koji su naguzili sebiju za diplomu nego bilo šta drugo.

trojka je napravila bruku grešaka, i neke od njih sam i sam često adresirao - Ramo Isak, neradna nedjelja, pa i sam nikšić za premijera mi nije bio po mjeri. al u odnosu na prethodne sjecikese, svjetlosnim godinama su ispred.

smiješno mi je očekivati pravilan sud od ljudi kojih će se više skupiti za gazu i palestinu nego za maltretiranje zaposlenika memorijalnog centra. ili neku temu koja se ne odnosi na prethodne traume nego eto čisto ekonomske.

al bitno je da se ti ne sekiraš i da ti kokice ne propadnu. i da ne glasaš.
:thumbup:

Jucer sam imao raspravu sa bratom. Ista prica kao kolega.
Njemu nema nikakvog boljitka i nece glasati, svi su isti.

Navedem desetine argumenata, on se uhvati dvije sijalice koje mjesecima ne rade u jednoj ulici.

Njega ne interesuje minimalac, naknade porodiljama, pruga, deklaracija o Srebrenici..., a za helikopter ponavlja SDA floskule.

Mislim da je SDA postigla dobar rezultat sa ovim dugogodisnjim spinovima.

Konstantno se cudim kako su ljudi koji nisu glupi popusili njihovu pricu.

Mislim da ce bruku ljudi, standardnih glasaca ljevice, apstinirati. Pametnolozi koji hoce kao da kazne trojku, jer ih je razocarala u jebenim sitnicama. :-)

Sto je najludje, bruku tih ljudi je imalo priliku preko trojke preuzeti odgovornost i odbili su.

Egoisticni licemjeri i nista drugo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#63828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

ma jasno. samo spinuj da su svi isti. armija vjernih nikad neće izdati i oni su na konju.

oni nemaju potrebu za marketingom, jer se to svaki petak odrađuje. bitno je samo smanjiti izlaznost.
pemanapemani

#63829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

Chmoljo wrote: 01/08/2026 14:23 ma jasno. samo spinuj da su svi isti. armija vjernih nikad neće izdati i oni su na konju.

oni nemaju potrebu za marketingom, jer se to svaki petak odrađuje. bitno je samo smanjiti izlaznost.
Bukvalno.

Postujem ljude koje politika ne zanima. Oni su iskreni i sa njima znas na cemu si.
To su ljudi koji su vecinom totalno opustena varijanta i uzivanje je sa takvim osobama provoditi vrijeme.

Ali polovni filozofi, koji kao ne glasaju jer niko ne zasluzuje njihov cijenjeni glas, su najgora sorta ljudi i zena :).
I onda sebi uzme za pravo, iako nije glasalo, da te cetiri godine ubija u mozak sta je i kako trebalo.

Za takve, odjeb je lansiran, da citiram TBF.
pepeljara

#63830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pepeljara »

Treba ovdje malo popisati sta je dobro napravljeno zadnje 4 godine a sta lose.
Pa mozemo i izvuci i zadnjioh 20 godina :)
Sto ko je tu bio poprilicno se vidi jel ? ;)
Ja mogu reci da u KS je svjetlosnim godinama ispred ostalih kantona, na BH nivou slabo ide, zbog vec poznatopg na odlukama IMT.

Mislim malo transparéntnosti i informacija nije zgoreg. :)
pemanapemani

#63831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

pepeljara wrote: 01/08/2026 15:49 Treba ovdje malo popisati sta je dobro napravljeno zadnje 4 godine a sta lose.
Pa mozemo i izvuci i zadnjioh 20 godina :)
Sto ko je tu bio poprilicno se vidi jel ? ;)
Ja mogu reci da u KS je svjetlosnim godinama ispred ostalih kantona, na BH nivou slabo ide, zbog vec poznatopg na odlukama IMT.

Mislim malo transparéntnosti i informacija nije zgoreg. :)
Mislim da nece biti neke koristi.

Jebi ga, zahtjevna klijentela sa sjecanjem zlatne ribice, onda sljedece 4 godine kuknjava.

Bruku ljudi je u fazonu, svi su isti, cak i u KS. Sto je najludje, kad ih pitas sta su ocekivali, kada se uzme u obzir politicki sistem, zatrokiraju.

Ali opet, ne zele suzbiti ego i glasati, jer, eto, nisu im ispunjene zelje koje ne zele ili ne znaju objektivizirati, samo znaju da su svi isti i ne zasluzuju njihov glas.

To je danas proBiH elita, zalosno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#63832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Reductio ad absurdum, ali ima istine:

Najveci adut SDA je niska izlaznost i rezignacija "svi su isti"
Najveci adut Trojke je da Bakir, Seka, Zahiragic i ostale lobanje sto vise budu medijski eksponirane.

P.S. donekle se i nadam pobjedi "pravovjernih" da sad, kad su standardi i ocekivanja porasli, pokazu svu raskos svoje sposobnosti.
made_in_sarajevo

#63833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Ljudi su kod nas retardirani i to u vecini. Zasto je lakse vjerovati sda i fahri nego sebi, jer nema razmisljanja. Prave ovce da rade sta im se kaze. Sve sto ne valja davno je receno cak se i trojka medjusobno prozivala. Ali danas imas internet i ove chatgpt i slicne stvari i da nisi u stanju eto helikopter provjeriti nego slijepo vjerujes avdi avdicu, sda i fahri onda jebiga, retardiran si sta drugo da ti kazem.

Za tuzilastvo nema napretka dok se od drzave do mjesne zajednice sve ne srusi, dovedu se stranci bukvalno sa par nasih koji ce iznova pokrenuti tuzilastvo. Iz prve ruke iz familije znam evo za drzavno tuzilastvo da im zakonski ne mozes nista, a evo vise od pola godine nece da potpisu papir o obustavi istrage i time direktno uticu na zdravlje osobe, egzistenciju i sve. Koga boli kurac za tim, tuziteljica se ni pocesala nije radi toga i apsolutno nema zakona da joj ista uradis. Kantonalno tuzilastvo vidim po brudama kako rade, TK tuzilastvo pa bolje bi ti cetnik presudio i radio nego oni. Za spenganje i na tu temu do definitivnog pada tuzilastva od drzave do opstine nema spasa i dzaba pricati na tu temu.

Na temu koliko su ljudi retardirani da je fadil ostavio sve u plusu pa i budzet koji fakticki ne smijes imati u plusu, sta si planira jebote moras ga potrositi. Kcus u plusu i sve ove seljacke price sda, ljudi se pitaju kako posten covjek u zatvoru, a sve u plusu ostavio. Ljudi su retardirani i ne zasluzujemo kao narod apsolutno nista, ni tramvaje, ni helikopter, ni prugu, ni ceste, ni EU, bas nista. Za nas je sadaka i da vicemo podrska iranu i gazi, vikni selam da te cuje bar 50 ljudi i to je to. Tako za sve tri strane jer kako drugacije objasniti da u 2026 godini i dalje zivi sda-hdz-snsd, sbih.', fahro jebeni.
pemanapemani

#63834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

Jebi ga, najveci adut trojke bi trebali biti rezultati, a ne Bakir, Sebija i Zahiragic.

Isto tako, idioti iz NS koji su na rukovodecim pozicijama, koliko sam cuo, su se pomirili sa potopom na izborima, odnosno, sami ga najavljuju, i laprdaju o nekoj tehnickoj vladi i slicnim nebulozama.
Jadno. :sad:
LSD

#63835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Narod ce na izborima reci sve sta misli o ublehasima iz Trojke... njihovi forumski botovi su se malo uzjebali ovdje jer se blizi oktobar, za njih sudnji dan i smetljiste historije na kojima ce zavrsiti njihovi idoli :izet:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#63836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

pemanapemani wrote: 01/08/2026 16:43 Jebi ga, najveci adut trojke bi trebali biti rezultati, a ne Bakir, Sebija i Zahiragic.

Isto tako, idioti iz NS koji su na rukovodecim pozicijama, koliko sam cuo, su se pomirili sa potopom na izborima, odnosno, sami ga najavljuju, i laprdaju o nekoj tehnickoj vladi i slicnim nebulozama.
Je li ono SDP 2014. dozivio potop na izborima od glasaca koji ce se vecinski koristiti autoputem kojeg je tadasnja vlada maksimalno gurala?

Izbore ce odluciti neodlucni.
DonieBrasco

#63837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

LSD wrote: 01/08/2026 16:53 Narod ce na izborima reci sve sta misli o ublehasima iz Trojke... njihovi forumski botovi su se malo uzjebali ovdje jer se blizi oktobar, za njih sudnji dan i smetljiste historije na kojima ce zavrsiti njihovi idoli :izet:
Kakva je razlika između Trojkasa i Sdfa forumasa ? Nikakva, branite svoje i cuvate radna mjesta, mozda vam je neko nesto obecao nakon izbora.
pemanapemani

#63838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

_BataZiv_0809 wrote: 01/08/2026 17:06
pemanapemani wrote: 01/08/2026 16:43 Jebi ga, najveci adut trojke bi trebali biti rezultati, a ne Bakir, Sebija i Zahiragic.

Je li ono SDP 2014. dozivio potop na izborima od glasaca koji ce se vecinski koristiti autoputem kojeg je tadasnja vlada maksimalno gurala?

Egoisticne mimoze misle da su posebne, a onda kmecanje.
Nista nije dovoljno da zadovolji njihove prohtjeve.

Realno, visa srednja klasa koju ne doticu kakve takve socijalne reforme u sirem smislu, samo i iskljucivo njihova guzica.

Jednostavno mi se gade.
made_in_sarajevo

#63839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

LSD wrote: 01/08/2026 16:53 Narod ce na izborima reci sve sta misli o ublehasima iz Trojke... njihovi forumski botovi su se malo uzjebali ovdje jer se blizi oktobar, za njih sudnji dan i smetljiste historije na kojima ce zavrsiti njihovi idoli :izet:
Sta je to lose uradjeno i katastrofalno da je ipak bolje pod sda?

Ako nista trojka ti stadion napravi i cupa klub iz mrtvih
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#63840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

pemanapemani wrote: 01/08/2026 17:30

Realno, visa srednja klasa koju ne doticu kakve takve socijalne reforme u sirem smislu, samo i iskljucivo njihova guzica.

Jednostavno mi se gade.
Imamo jos 2 nepoznate u racunici.
Uticaj odvojenosti SDA od federalnih para na 4 godine nove izborne tehnologije.
LSD

#63841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

made_in_sarajevo wrote: 01/08/2026 17:59

:lol: :lol:

Dobra ova :thumbup:
Sanjarko

#63842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

16 godina nisam ok, i zbog spleta okolnosti nisam ni glasao nikada, nemam namjeru ni da glasam ubuduće, jednostavno smatram da moj glas nije baš validan, iako sam nagovarao staru da glasamo već 2 ili 3 ciklusa, nisam siguran koliko.

Moji glasali na referendumu i izbio rat i od toga i od tada imaju averziju prema glasanju.
made_in_sarajevo

#63843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

LSD wrote: 01/08/2026 18:06

Pa eto sta je lose uradjeno, a da je pod sda puno bolje bilo?
LSD

#63844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

made_in_sarajevo wrote: 01/08/2026 18:17
LSD wrote: 01/08/2026 18:06

Pa eto sta je lose uradjeno, a da je pod sda puno bolje bilo?
U pravu si, vazda si bio u pravu :thumbup:

Glasat cu na izborima za Konakovica i Camparu, predivne politicare.
made_in_sarajevo

#63845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Ja ne glasam za njih niti sam kad glasao ga bosnjake. Jebem i njih i srbe i hrvate sve kolektivno sa merakom. Nego se kleberis vazda, ovi ne valjaju, ali nikad odgovora zasto.

Kako sam rekao, trojci guzicu da ljubis radi tvog kluba i stadiona
pemanapemani

#63846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

_BataZiv_0809 wrote: 01/08/2026 18:03
pemanapemani wrote: 01/08/2026 17:30

Jednostavno mi se gade.
Imamo jos 2 nepoznate u racunici.
Uticaj odvojenosti SDA od federalnih para na 4 godine nove izborne tehnologije.
Tacno. :thumbup:

To sam zaboravio.

Sve ce nam se samo kazati u oktobru. Volio bih da se pokaze da sam pogrijesio u procjeni.

Nadam se da ce gradjani masovno izaci na izbore i realno ocijeniti ponudjene opcije.
LSD

#63847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

made_in_sarajevo wrote: 01/08/2026 18:22 Ja ne glasam za njih niti sam kad glasao ga bosnjake. Jebem i njih i srbe i hrvate sve kolektivno sa merakom. Nego se kleberis vazda, ovi ne valjaju, ali nikad odgovora zasto.

Kako sam rekao, trojci guzicu da ljubis radi tvog kluba i stadiona
Ljubi i ti guzove Dodiku :kiss: koji je preko svog sestrica Vice tvom klubu namjestio titulu i kup.

Kad vec toliko insistiras na toj nenomalnoj klupskoj raspravi na ovoj temi :-)
Last edited by LSD on 01/08/2026 18:45, edited 1 time in total.
mishic

#63848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

"Rezultat odlazeće vlasti: Mandat koji su pojele svađe i blokade"

Samo još jedna potvrda da kada misliš da si vidio najgore što postoji
na kraju ipak shvatiš da i od toga ima i može biti još gore.
Seawolf

#63849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Seawolf »

mishic wrote: 01/08/2026 18:38 "Rezultat odlazeće vlasti: Mandat koji su pojele svađe i blokade"

Samo još jedna potvrda da kada misliš da si vidio najgore što postoji
na kraju ipak shvatiš da i od toga ima i može biti još gore.
Pa eto, kada SBB napravi veliki come back u sve nivoe vlasti, nakon opštih izbora u oktobru ove godine, sve će opet biti manje gore od onoga za šta si shvatio da je još gore od najgoreg što si mislio da postoji.
pepeljara

#63850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pepeljara »

ja sam isto samo za rad. Trojku ne mirisem i ne smrdim, ali brate manje govna smrde od SDA sto bi rekli uzimati samo onaj ko daje rezultate.

Kad bi ljudi sjeli malo sa sobom sabrali i skontali zbog cega za nekog glasaju.
Pusti zasto ne bi za nekog, nacicemo 1000 razloga zasto ne glasati za bilo koju politicku stranku, ali zasto glasati ?
Eto ja prvi naprimjer gledam sta je ko uradio, obzirom da sam u KS pored silnih ublehaskih poteza kao sto su most, radiceva, kruzni tok i slicno uradjeno je metar stvari za koje prije 5 godina mislio sam da nikad nec biti uradjene. Hej 30 godina 0 je uradjeno, fuckin 0 i imamo neke pomake a opstrukcije sa svih strana..

Gledajmo u tom smjeru, ne branim nikog samo gledam realne rezultate za bolje meni, mojima, nama..
Post Reply