pokazuje samo kako je nešto što si naveo kao teški fakt samo djelić slike. zašto se trojka pokazala najefikasnijom u KS? možda zato što je zaista imala kontrolu nad procesima iako je i tu imala jebene klipove i sa istog i viših nivoa vlasti.kakabanja213 wrote: ↑01/08/2026 13:06 Pa kad te neko upita kako ti je valjda neces odgovoriti subjektivno mi je gore ali objektivno mi je bolje iako ja licno ne mogu to osjetiti.
I odlicna je predpostavka da je svih tih 60% dodalo bliski istok i naftu a ostalih 40% nije dodavalo nista.
Sto je tesko prihvatiti da ocigledno dobri potezi (rijetki) trenutne vlasti nisu dovoljni da tih 60% ispitanih kaze da zivi bolje.
Znaci za tri i po godine ovi nisu uspjeli niti jednog kruminalca iz kriminalne SDA osuditi niti spengati. Mislim da to vise stvara osjecaj loseg zivota nego sranje na Bliskom istoku
ja sam nekoliko puta ovdje pisao na šta liči rad tužilaštva, a i fino sam impliciraš kako izvršna vlast može uticati na zatvaranje i spengavanje. sad uzmeš period vladanja, vrijeme potrebno da se postave lojalni ljudi, pa se dobije rezultat koji se vidi. više se radilo na spengavanju ljudi koji su naguzili sebiju za diplomu nego bilo šta drugo.
trojka je napravila bruku grešaka, i neke od njih sam i sam često adresirao - Ramo Isak, neradna nedjelja, pa i sam nikšić za premijera mi nije bio po mjeri. al u odnosu na prethodne sjecikese, svjetlosnim godinama su ispred.
smiješno mi je očekivati pravilan sud od ljudi kojih će se više skupiti za gazu i palestinu nego za maltretiranje zaposlenika memorijalnog centra. ili neku temu koja se ne odnosi na prethodne traume nego eto čisto ekonomske.
al bitno je da se ti ne sekiraš i da ti kokice ne propadnu. i da ne glasaš.