Sebe druže. Otima se svatko za kvalitetnu radnu snagu, ako ideš unazad, sam si kriv
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- JohnnyS
#63801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sebe druže. Otima se svatko za kvalitetnu radnu snagu, ako ideš unazad, sam si kriv
-
palermo
#63802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tja zemo, nije bas da samo kolicina para u dzepu odreduje kvalitetu zivota. A gdje su sigurnost, dostupnost zdravstenim uslugama, obrazovanje, socijalna pravda itd...
Mada ja, prav za prav, ne vjerujem.nijednoj anketi radjenoj u ovoj zemlji.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
made_in_sarajevo
#63804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa kako nisu nista radili, nastavljeni radovi, mora i npr TK se pokrenuti da bi dobio nesto, nije to samo premijer pucne prstima.PreWiBa wrote: ↑31/07/2026 19:41Jah, ne baš.made_in_sarajevo wrote: ↑31/07/2026 19:10Ne moze vlada fbih preko kantona raditi. Ko je drugima kriv pa im je sda sveto slovo. Nama su dopizdili i odjebali ih i prodisali, a drugi nek i dalje vjeruju sda-hdz-snsd i da ce im bas od sutra biti bolje sa njima
Mogli su raditi na autocestama, magistralnim cestama, sistematski riješiti neke stvari.
Na državnom nivou ništa nisu radili na putu prema Evropskoj uniji.
Kako nista nij za EU uradjeno, a bruku zakona usvojeno koje EU trazi pa i najbanalniji jebeni digitalni signal konacno pusten koji ceka od 2016 godine.
Nemoj samo avaz citati, procitaj sta drugo, procitaj vise strana pa skontaj ko je upravu, ako hoces da kontas
-
pemanapemani
#63805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Minimalna plata 1000+ KM, porodilje u FBiH 1000 KM, Dodiku zabranjeno politicko djelovanje 6 godina...PreWiBa wrote: ↑31/07/2026 18:5090% stvari koje si naveo nema veze sa bilo čim van Sarajeva. U tome i jeste problem.made_in_sarajevo wrote: ↑31/07/2026 18:16 Pa dobro ti direktoru gdje radis ja hocu da mi je 600 osnovica jer mi je tad bolje bilo. Mi nemamo drzave i ekonomije da ne osjetimo inflaciju i to su krivi oni sto su 96 vec sjeli u fotelje. Ne moze se to preko noci promjenit. Evo dobio si vecu platu, dobio si porodiljnu naknadnu, dobili javni prevoz u Sarajevu, dobili i helikopter za kojim ce vristati isti ovi sto pljuju, trzno se energoinvest pod trojkom, ako cemo cerati na sitno i hidrogradnja je rijesena pod trojkom. Kako vlada ce kontrolisati privatnu firmu koja uvlaci hranu npr i pokaze fakture da on to plati tamo 1km i dok.plati carinu i porez i doda svoju zaradu da nema kud ispod 1,5KM ici. Sta ce tu vlada da natjera firnu da radi u minusu? Nemaa sistema i ekonomije da ovo prebrodis, nemaju ni bolje drzave od nas. Evo imamo i konacno terminal za gorivo u funkciji. Jesi vidio pomaka naspram 30 godina, zamisli da su svake godine bar nesto uradili sto su ovi uradili za 8 godina (racunajuci kanton), pa gdje bi nam kraj.
Ali dobro, bitno da je bosnjak jebo ostalo. Zato bingo moze i argetu staviti ja 3km opet bi krcato bilo, bitno da je bosnjak u drzavi bosni i hercegovini gdje ste ubili sve zivo bosansko, ali to jr visa matematika za vas
U KS je Trojka ispala dobra, ali ne i na višim nivoima, gdje je učinak minoran.
Bolje i minoran ucinak, nego nikakav.
Sve je to u 5 deka, svi su isti, ne treba glasati.
- JohnnyS
#63806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve to stoji, reci ti meni je li tebi lošije nego prije 4 godine, doduše nama vjerojatno jest u Mostaru
-
kakabanja213
#63807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pored svega toga 60% smatra da zivi losije. Ocigledno da bar 60% nije bilo na minimalnoj plati ili takve nisu anketirali.pemanapemani wrote: ↑31/07/2026 20:22Minimalna plata 1000+ KM, porodilje u FBiH 1000 KM, Dodiku zabranjeno politicko djelovanje 6 godina...PreWiBa wrote: ↑31/07/2026 18:5090% stvari koje si naveo nema veze sa bilo čim van Sarajeva. U tome i jeste problem.made_in_sarajevo wrote: ↑31/07/2026 18:16 Pa dobro ti direktoru gdje radis ja hocu da mi je 600 osnovica jer mi je tad bolje bilo. Mi nemamo drzave i ekonomije da ne osjetimo inflaciju i to su krivi oni sto su 96 vec sjeli u fotelje. Ne moze se to preko noci promjenit. Evo dobio si vecu platu, dobio si porodiljnu naknadnu, dobili javni prevoz u Sarajevu, dobili i helikopter za kojim ce vristati isti ovi sto pljuju, trzno se energoinvest pod trojkom, ako cemo cerati na sitno i hidrogradnja je rijesena pod trojkom. Kako vlada ce kontrolisati privatnu firmu koja uvlaci hranu npr i pokaze fakture da on to plati tamo 1km i dok.plati carinu i porez i doda svoju zaradu da nema kud ispod 1,5KM ici. Sta ce tu vlada da natjera firnu da radi u minusu? Nemaa sistema i ekonomije da ovo prebrodis, nemaju ni bolje drzave od nas. Evo imamo i konacno terminal za gorivo u funkciji. Jesi vidio pomaka naspram 30 godina, zamisli da su svake godine bar nesto uradili sto su ovi uradili za 8 godina (racunajuci kanton), pa gdje bi nam kraj.
Ali dobro, bitno da je bosnjak jebo ostalo. Zato bingo moze i argetu staviti ja 3km opet bi krcato bilo, bitno da je bosnjak u drzavi bosni i hercegovini gdje ste ubili sve zivo bosansko, ali to jr visa matematika za vas
U KS je Trojka ispala dobra, ali ne i na višim nivoima, gdje je učinak minoran.
Sve je to u 5 deka, svi su isti, ne treba glasati.![]()
-
tokio25
#63808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
60% od kojeg broja?
-
kakabanja213
-
palermo
#63810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa u Mostaru je gore, to znamo i ja I ti. To opet nuzno ne.znaci da je gore tebi ili meni. Mada svako generalizovanje I stavljanje pod isti kisobran pitanja, jel gore.ili losije je prilicno glupo. Sistemi vrijednosti koje bastinis kao individual I kao zajednica, a koji su, naravno, razliciti daju I razlicite odgovore na pitanje jel bolje li losije. I svi su tacni.JohnnyS wrote: ↑31/07/2026 20:24
Sve to stoji, reci ti meni je li tebi lošije nego prije 4 godine, doduše nama vjerojatno jest u Mostaru![]()
-
tokio25
#63811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sto znaci da je moglo biti i 100% ili 0%a da ne bude uopste relevantno za situaciju
-
kakabanja213
#63812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jeste ali u crtanim filmovima. Pa zna se kako se rade ankete i sta nam govore. Npr. tvojim nacinom rezonovanja nijedan lijek ne bi bio na trzistu i niti bi koristio kao pomoc ljudima.
-
tokio25
#63813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Porediti lijek i ovo je nebuloza samo takvakakabanja213 wrote: ↑31/07/2026 21:31Jeste ali u crtanim filmovima. Pa zna se kako se rade ankete i sta nam govore. Npr. tvojim nacinom rezonovanja nijedan lijek ne bi bio na trzistu i niti bi koristio kao pomoc ljudima.
Lijek se valjda testira dal na zivotinjama ljudima ili nekom drugom metodom i zna se jel moze ili ne moze
Metoda jesi li zadovoljan mozes manipulisati na milion nacina
Odes u studentski dom i pitas da li ste dovoljno bogati da od plate kupite auto
Sta mislis koji procenat ce biti tu?
-
kakabanja213
#63814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naravmo da mozes sa svime manipulirati odnosno namjestiti na nacin koji ti odgovara, ali i organizacija koja je narucila i anketarska kuca za nase uslove je poprilicno relevantna. To sto ja mozda bolje zivim ne znaci da se mogu praviti budala i ne viditi kako drugi zive.tokio25 wrote: ↑31/07/2026 21:34Porediti lijek i ovo je nebuloza samo takvakakabanja213 wrote: ↑31/07/2026 21:31Jeste ali u crtanim filmovima. Pa zna se kako se rade ankete i sta nam govore. Npr. tvojim nacinom rezonovanja nijedan lijek ne bi bio na trzistu i niti bi koristio kao pomoc ljudima.
Lijek se va⁹ljda testira dal na zivotinjama ljudima ili nekom drugom metodom i zna se jel moze ili ne moze
-
zigson
#63815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /260731194
Sve ok, ne znam u vezi slucaja osim sa ove vijesti, ali brate meni je ovo tragikomicno....

Sve ok, ne znam u vezi slucaja osim sa ove vijesti, ali brate meni je ovo tragikomicno....

- JohnnyS
#63816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nek je dadnu na vrijeme 
-
zigson
-
tokio25
#63818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I stvarno mislis da se slabije zivi generalno?kakabanja213 wrote: ↑31/07/2026 21:50Naravmo da mozes sa svime manipulirati odnosno namjestiti na nacin koji ti odgovara, ali i organizacija koja je narucila i anketarska kuca za nase uslove je poprilicno relevantna. To sto ja mozda bolje zivim ne znaci da se mogu praviti budala i ne viditi kako drugi zive.tokio25 wrote: ↑31/07/2026 21:34Porediti lijek i ovo je nebuloza samo takvakakabanja213 wrote: ↑31/07/2026 21:31
Jeste ali u crtanim filmovima. Pa zna se kako se rade ankete i sta nam govore. Npr. tvojim nacinom rezonovanja nijedan lijek ne bi bio na trzistu i niti bi koristio kao pomoc ljudima.
Lijek se va⁹ljda testira dal na zivotinjama ljudima ili nekom drugom metodom i zna se jel moze ili ne moze
- GandalfSivi
-
pemanapemani
#63820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Legitimno.kakabanja213 wrote: ↑31/07/2026 20:46Pored svega toga 60% smatra da zivi losije. Ocigledno da bar 60% nije bilo na minimalnoj plati ili takve nisu anketirali.pemanapemani wrote: ↑31/07/2026 20:22Minimalna plata 1000+ KM, porodilje u FBiH 1000 KM, Dodiku zabranjeno politicko djelovanje 6 godina...
Sve je to u 5 deka, svi su isti, ne treba glasati.![]()
Izbor je trojka ili SDA.
Ako je vecini losije nego prije, vecina glasa za SDA i vozdra.
Takva je politicka ponuda proBiH gradjanima.
Izbor je jednostavniji nego ikad. Nema raznih Hadzikadica i slicnih ubleha - ko fol trecih strana.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#63821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo sto tih 60% tom subjektivnom osjecaju loseg zivota dodaje bliski istok, ukrajinu, trumpa i ostale kurce palce.kakabanja213 wrote: ↑31/07/2026 20:46
Pored svega toga 60% smatra da zivi losije. Ocigledno da bar 60% nije bilo na minimalnoj plati ili takve nisu anketirali.
Jedna stvar koja se jako rijetko pominje, doduse vezana je za kanton. Za mali milion javnih institucija je obnovljena fasada.
Samo to pravi svjetlosnu razliku izmedju prije i sada. Racunajuci usput i kumulativni gubitak od skoro pola milijarde maraka koji su mogli potpuno rijesiti neke stvari.
Npr. Kreditna zaduzenja koja nam predstavljaju da ce potopiti kanton.
No, vecina ljudi nema vremena baviti se politicarenjem i tjeranjem ko je u pravu a ko ne. Cist primjer helikoptera, jedne stvari koja je trebala biti onako, realtivno sporedna i popracena pozitivno generalno od svih i ako nista pristojnom sutnjom opozicoje.
Doslovno svaka laz oko tog projekta je raskrinkana dok je objektivno najlosiji trenutak istog bio guranje glava na sliku pored istog. A gdje bi bili da je u svemu tako.
I kad takva neka stvar bude zamrljana u blatu, jer se mora predstavjti kao neuspjeh iako nije, normalno da je osjecaj apatije i nezadovoljstva stvoren.
Jel iko jos prica o rezoluciji za Srebrenicu i jednu od najsladjih pobjeda nase diplomatije?
Nije se dalo usranom do potoka, ali ja nisam zaboravio Nesiceve suzice i koliko je on i ostatak sumske imao srece sa faktorom koji je izvan BiH. Da u periodu kad ih se krenulo konkretno gaziti da se tako promijeni situacija u svijetu.
Dok se prethodnih trideset godina drkao kurcic. Al eto.
-
made_in_sarajevo
#63822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da niste rano poceli lagati i velicati sda-sbih, zar nije haram lagati i krsiti zakone sta vam je. Doduse mozda ce vam reis halaliti
-
DonieBrasco
-
kakabanja213
#63824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa kad te neko upita kako ti je valjda neces odgovoriti subjektivno mi je gore ali objektivno mi je bolje iako ja licno ne mogu to osjetiti.Chmoljo wrote: ↑01/08/2026 02:29Samo sto tih 60% tom subjektivnom osjecaju loseg zivota dodaje bliski istok, ukrajinu, trumpa i ostale kurce palce.kakabanja213 wrote: ↑31/07/2026 20:46
Pored svega toga 60% smatra da zivi losije. Ocigledno da bar 60% nije bilo na minimalnoj plati ili takve nisu anketirali.
J
Jedna stvar koja se jako rijetko pominje, doduse vezana je za kanton. Za mali milion javnih institucija je obnovljena fasada.
Samo to pravi svjetlosnu razliku izmedju prije i sada. Racunajuci usput i kumulativni gubitak od skoro pola milijarde maraka koji su mogli potpuno rijesiti neke stvari.
Npr. Kreditna zaduzenja koja nam predstavljaju da ce potopiti kanton.
No, vecina ljudi nema vremena baviti se politicarenjem i tjeranjem ko je u pravu a ko ne. Cist primjer helikoptera, jedne stvari koja je trebala biti onako, realtivno sporedna i popracena pozitivno generalno od svih i ako nista pristojnom sutnjom opozicoje.
Doslovno svaka laz oko tog projekta je raskrinkana dok je objektivno najlosiji trenutak istog bio guranje glava na sliku pored istog. A gdje bi bili da je u svemu tako.
I kad takva neka stvar bude zamrljana u blatu, jer se mora predstavjti kao neuspjeh iako nije, normalno da je osjecaj apatije i nezadovoljstva stvoren.
Jel iko jos prica o rezoluciji za Srebrenicu i jednu od najsladjih pobjeda nase diplomatije?
Nije se dalo usranom do potoka, ali ja nisam zaboravio Nesiceve suzice i koliko je on i ostatak sumske imao srece sa faktorom koji je izvan BiH. Da u periodu kad ih se krenulo konkretno gaziti da se tako promijeni situacija u svijetu.
Dok se prethodnih trideset godina drkao kurcic. Al eto.
I odlicna je predpostavka da je svih tih 60% dodalo bliski istok i naftu a ostalih 40% nije dodavalo nista.
Sto je tesko prihvatiti da ocigledno dobri potezi (rijetki) trenutne vlasti nisu dovoljni da tih 60% ispitanih kaze da zivi bolje.
Znaci za tri i po godine ovi nisu uspjeli niti jednog kruminalca iz kriminalne SDA osuditi niti spengati. Mislim da to vise stvara osjecaj loseg zivota nego sranje na Bliskom istoku
-
tokio25
#63825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
koliko je bilo spletki i sabotaza od strane sda radnika u preduzecima i institucijama i pristalica dobro je i ovoliko uradjeno
najbolji primjer je gras
pa zatim i rad
ono sto vjerovatno necemo nikad saznati ko zna koliko
najbolji primjer je gras
pa zatim i rad
ono sto vjerovatno necemo nikad saznati ko zna koliko