Upravo tako, moraju se poklopiti okolnosti. Ja se sjećam ljudi iz "Afere Pelak", ljudi radili u najboljem interesu za sebe, a nagrabusili kao malo ko. Ni para ni stana a rate za kredit idu.BadBoy wrote: ↑28/07/2026 09:14 Ljudi vole redukovati životne situacije na samo jedan ili dva odlučujuća faktora a to često nije moguće.
Realni život je uvijek spleta milijardu stvari, kombinacija, odluka itd. Treba imati i sreće, muda, znanja, biti pravi čovjek na pravom mjestu u pravo vrijeme, ma svašta nešto.
I obratno, što rekao Pickard - moguće je uraditi sve ispravno i opet popušit. Jbg.
Realno, nije se tamo neke 2018.-2019. mogao predvidjeti ovoliki rast cijena nekretnina. Nisu to mogli ni ekonomski analitičari. Znalo se da će cijene rasti, ali niko nije očekivao da će se utrostručiti.
Ja sam predviđao da će rasti, jer sam pratio situaciju npr. u Zagrebu, a sve što dođe u HR, uglavnom polako se prelije na BiH za par godina, znao sam da pada neće biti, ali nisam pretpostavljao da će ovoliko cijene rasti.
Imao sam sreće što sam stambeno pitanje riješavao te neke 2017./2018. prije ovog skoka cijena. Onaj ko sada riješava, neka mu je Bog na pomoći